Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 48 49 50 51 52 ... 161

#1226 16-08-2013 o 14h39

Miss'całkiem całkiem
Seeryouslee
...
Miejsce: Stekene

Kaede, pani z pierwszego miejsca weszła do finałów bodajże z tym

//photo.missfashion.pl/pl/1/6/moy/4221.jpg

Ma w opisie na swoim profilu. Nie wiem ile w tym postała, ale rano w środę chyba jeszcze nie była zieloną panterką : >
____
Jeszcze nie gratulowałam - zrobię to teraz.
Szczerze gratuluję Nivacie (szkoda, że trzecie miejsce... Wiem, pisząc to nie jestem oryginalna: ) Zabrakło mi Evila i Solelei.
To tyle.

#1227 16-08-2013 o 14h53

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

O matko, ile czytania. Defiladowy gang w akcji a ja spałam ^^" Powiedzmy, że za dużo whiskey wieczorem.

Powiem szczerze, wyłamię się i w ogóle. Nivato, kochana, wolę inne Twoje kreacje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png Ta jest owszem, ładna, ale zachwyciłaś mnie zdecydowanie innymi. Jednak JAK NAJBARDZIEJ widzę Cię na podium, chociażby za całokształt, i powinnaś wspiąć się wyżej.
Pierwsze miejsce to jakieś nieporozumienie, porażka, i w ogóle osochozi. Drugie: nic specjalnego, chociaż bardzo lubię tę fryzurkę, wielokrotnie się do niej przymierzałam.

Tu się nie wyróżnię: Evil, po prostu nie rozumiem, jakim cudem nie wbiłeś się na podium, masz niesamowite, wysmakowane i dojrzałe kreacje, pomimo wyraźnie nastolatkowego wydźwięku całej strony. Ręce opadają. Twój aktualny zestaw też jest niesamowity.

Osobiście, nie mogę za nic przeboleć stylizacji, której autorki nie znam, na Olivera Twista. Jak zobaczyłam tę wyszczerzoną buźkę, piegi, zwędzoną babeczkę, beret, wysokie skarpety, podmiejskie brązy... od razu wiedziałam, że nie wygra, nie miała szans się przebić pomimo mojego obsypywania serduszkami. Zbyt niszowy zestaw, a taki oryginalny.
Link do zewnętrznego obrazka
Właścicielko, jeśli to czytasz, odezwij się do mnie!

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#1228 16-08-2013 o 15h48

Miss'nieobczajona
effie
...

Konkurs, konkursem, ale jak trzymamy poziom, to chyba przez cały czas, prawda nivata?/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Nie przeczę, to co pokazała w finale było zjawiskowe, ale obecna stylizacja? Błagam was:)

//photo.missfashion.pl/pl/1/6/moy/4332.jpg

#1229 16-08-2013 o 15h56

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Kto powiedział że cały czas? :> To co, nie wolno się dziewczynie przebrać bo jest na  podium? Ma cały tydzień stać w pierzastych kieckach bo w takiej właśnie trafiła na podium? No ludzie..

#1230 16-08-2013 o 15h59

Miss'nieobczajona
effie
...

Więc rozumiem, że wszyscy mamy ubierać się z pompą, żeby tylko dostać się na podium, a gdy już to osiągniemy, to można wrócić do szarej, nudnej, BRZYDKIEJ siebie?/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1231 16-08-2013 o 16h08

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

na podium trafia się z tym co akurat podobało się ludziom. Twierdzisz że każda osoba która trafiła w kiecce na podium już nigdy nie może założyć spodni i tego co chce? Kto jej zabroni? Nikt nie zabrania Tobie nosić tego co chcesz więc w czym problem?

#1232 16-08-2013 o 16h12

Miss'nieobczajona
effie
...

Twierdze, że strojenie się na potrzeby konkursu + ciśnięcie po ludziach za to że "nie sięgają jej do pięt" (tak mówię o tobie Nivata), samemu wyglądając, delikatnie ujmując BARDZO brzydko, jest niepoprawne. Jaki jest sens bycia MISS, skoro tak naprawdę jest się nią tylko dla pokazówki? Trzeba trzymać poziom, byle jaki, ale poziom /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1233 16-08-2013 o 16h21

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Dziewczyno, najpierw spróbuj się zorientować w temacie, na który masz zamiar mówić, a dopiero potem rozwieraj paszczę. Nivata zawsze miała taki styl, jaki prezentuje na podium, skacze między różnymi tematami kreacji. Strój, którym zdobyła podium, zrobiła na alternatywne wybory miss, bawiąc się konwencją ładnej-niemądrej-ambitnej-bogatej, a nam się spodobała na tyle, że zmusiliśmy ją, żeby wytrwała w tym stroju cały finał. Finał się skończył, więc Niv zrobiła tak, jak chciała, wcześniej robiąc nam grzeczność, bo ma klasę. Oskarżanie jej, że zrobiła ten strój, żeby wygrać podium, jest śmieszne, bo zupełnie pozbawione podstaw. O czym mogłabyś wiedzieć, gdybyś zadała sobie trochę trudu przed rzucaniem oszczerstw.

#1234 16-08-2013 o 16h21

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

Effie ty chyba nie rozumiesz o co chodzi w tych wyborach. Jak chcesz to siedź w swojej stylizacji cały tydzień-nikt ci tego nie broni. A to że Nivata się przebrała, to jest tylko i wyłącznie jej sprawa. (Wybaczmy,żeby tygodniami lub miesiącami siedzieć w jednej kreacji-po to jest tyle ciuchów żeby się misski przebierały). A jeżeli już się jest w finale to ubiera się taką kreację,ażeby spodobała się inna,a po finałach spokojnie można się przebrać. Komuś żal d**e ściska

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#1235 16-08-2013 o 16h38

Miss'nieobczajona
effie
...

Żal mi d*pe ściska, bo wygrałam?/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Wydaje mi się, że to raczej wy macie z tym problem. Jakies nowe zasady, o ktorych nie słyszałam "skrytykuj kogokolwiek, jest dobrze; skrytykuj nivate, włącza się wszystkim mechanizm obronny"? Wyraziłam swoją opinie, Nivata co tydzień krytykuje podium, krytykuje kreacje, krytykuje tych z którymi na podium się znalazła, a gdy przychodzi co do czego, ubrana jest 100 razy gorzej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png No przepraszam was bardzo. Tak samo sugerowanie, że I i II miejsce mają samych znajomych w grze i to dlatego jesteśmy na podium, bo ciągle na nas głosują, a z tego co widzę Nivata ma nie tyle znajomych, co całą armie za sobą i to jak dla mnie bezpodstawnie, bo kreację która urywa du*e nie trudno zrobić, a ciężej później reprezentować dobry styl przez reszte czasu.

#1236 16-08-2013 o 16h48

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Effie, wyrażaj swoje zdanie, proszę bardzo, nikt tu temu nie jest przeciwny (chociaż zawsze trzeba liczyć się z ewentualnością starcia się odmiennych opinii). Jak ktoś Ci tego zabroni, zawołaj mnie, a będę robić za jednoosobową armię broniącą Twojego prawa wyrażania opinii.;P Ale Ty, poza wyrażeniem opinii, oskarżyłaś Nivatę, że zrobiła coś "pod publikę", bo chciała zdobyć podium, a poza tym nie ma gustu. To już nie jest opinia, to jest szkalowanie. Dlaczego, wyjaśniłem w poprzednim swoim poście. W ten sposób, dokonując bezpodstawnego ataku na koleżankę z podium, wyszłaś na osobę zawistną, złą o to, że Twoja wygrana nie została w tym temacie uhonorowana. Cóż, bywa. Ale nie szerz mi tu takich obraźliwych przypuszczeń rzuconych prosto w twarz.

#1237 16-08-2013 o 16h57

Miss'nieobczajona
effie
...

Być może nie siedzę w temacie, nie znam gustu Nivaty, ale przeskok z prze boskiej sukienki, do obecnego ubioru nie wygląda na nic innego, jak na strojenie się pod publikę. Zapewne puściłabym to mimo uszu, gdyby nie jej pewność siebie, podchodząca pod pychę, rozczulanie się nad tym jak fantastyczna jest, jak bardzo godna podium i jak wszyscy powinni jej współczuć, że na podium stoi w tak okropnym towarzystwie!

#1238 16-08-2013 o 17h00

Miss'OK
Aria
...

yyyy... w którym momencie Nivata się wypowiadała w ten sposób?

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#1239 16-08-2013 o 17h02

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

Effi jak tak bardzo cię boli kreacja Nivate to czemu do niej nie napiszesz? Mnie się jej stylizacja bardzo podoba. Każdy ma swój styl i gust,a o gustach się nie dyskutuję. Więc nie wiem o co ci chodzi. Robisz nie potrzrebnie szum wokół siebie,bo nikt ci tu nie cukruje?

Jaki znowu przepych,dziewczyno ty się dobrze czujesz? To że się jest na podium nie znaczy że ma się siedzieć cały tydzień w jednej kreacji?

Ostatnio zmieniony przez YooSti (16-08-2013 o 17h04)

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#1240 16-08-2013 o 17h10

Miss'nieobczajona
effie
...

nivata napisał

Ok, odetchnęłam. Nie chciałam urazić osób, które na mnie zagłosowały, to oczywiście super miłe zostać docenionym i znaleźć się na podium, ale (wyjdę teraz na straszna zołzę) CZEMU W TAKIM TOWARZYSTWIE? ;_; [...] Nie jestem teraz specjalnie obiektywna w oczach innych, bo przecież stoję na podium, nie chcę też wyjść na zazdrosną dziewczynkę z internetów, ale moja kreacja jest dużo lepsza od kreacji Georginy i pomimo ogólnego docenienia mnie przez gawiedź uważam, że drugie miejsce powinno być moje. Skoro już znalazłam się na podium ofc. Czy jestem pazerna? Nienażarta i zadufana? Może. Ale stylówka Georginy jest po prostu nudna. :x

Nie chce żebyście mi cukrowali, nie chce bić się o uznanie, po prostu nie podoba mi się to, w jaki sposób wszyscy stoją za Nivatą, wynosząc ją na piedestały, traktują jak Boginie, pozwalają jej chełpić się tą (wtedy jeszcze) cudowną kreacją, podczas gdy tak naprawdę nie reprezentuje niczego ciekawego.
Zresztą po co się wysilam, przecież krytykowanie wszystkiego co się rusza to wasza działka i bronienie "swoich" nawet bezpodstawnie. Wyrażam swoją opinię, nie robię tego wiele ostrzej niż Nivata, ale przecież i tak lepiej skrytykować obcych, nie?/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

I nie mówię o siedzeniu cały tydzień w jednej kreacji, tylko mówię o trzymaniu poziomu.

Ostatnio zmieniony przez effie (16-08-2013 o 17h11)

#1241 16-08-2013 o 17h16

Miss'OK
Aria
...

Effie, to TWOIM zdaniem nie trzyma poziomu. Moim, trzyma. Dalej jest ładna i harmonijna.
A Nivata ma prawo ocenić inne kreacje, jak każdy z nas. To, że stoi na podium, nie odbiera jej prawa do wolności osądów.
Baj de łej, to dla mnie wszyscy jesteście tu obcy, bo nikogo z Was nie znam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Więc fail.

Ostatnio zmieniony przez Aria (16-08-2013 o 17h18)

#1242 16-08-2013 o 17h22

Miss'nieobczajona
effie
...

Aria napisał

To, że stoi na podium, nie odbiera jej prawa do wolności osądów.

To zupełnie tak samo jak ze mną, więc czemu wciąż ją bronisz?/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1243 16-08-2013 o 17h23

Miss'Żółtodziób
...

Co prawda jest mi to obojętne bo do grona "znajomych" nivaty nie należe jednak jeśli mogę. Krytykowanie np, wyrażanie opini np, stwierdzenie nivaty,że była z całego podium lepsza czemu nie. Odnosząc się koniec końców tylko do 3 finalistek sama przyznajesz, że stylizacja była zjawiskowa więc jakoś nivata miała prawo stwierdzić, że była lepsza. Ubrała to w słowa jakie ubrała więc możesz ją za forme winić. Czy mówiła, że jest lepsza ogólnie tego nie wiem właścicielka poda ci zamysł potem jednak tym razem była (znowu obrazując tylko te 3 kreacje). Czy po finałach ktoś ma trzymać fason hmm może ale nie jest to wymóg i jakaś reguła. Sama w życiu masz dobre momenty i złe, kreacje mają te same zasady. Czy oceniam osoby po całokształcie oj niestety nie bo by większość musiała zwrócić trofeum, nie zawsze miały oh ah kreacje idąc tym rozumowaniem. Co w finałach ja oceniam (innych droga wolna w stosowaniu swoich kryterii) obecna stylizacja. Jeśli się zmieniaja to jak kiedys pisałam z ocenianiem czekam na koniec dnia i daje ocene dla kreacji która jest "ostateczna" na ten dzień. Po finałach nie obchodzi mnie trzymanie fasonu. Zobaczyłam kreacje która się wyróżniła dostała ocenę przechodze dalej jeśli zwyciężczyni dalej ma fascynujące kreacje to gratuluje jej wyczucia tyle.
Obrona się znalazla bo niestety użyłaś takiej formy wypowiedzi, że to nie była tylko opinia tylko jak Evil zauważył trafnie szkalowanie a to zmienia troche odczucia ludzi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1244 16-08-2013 o 17h25

Miss'OK
Aria
...

effie napisał

Aria napisał

To, że stoi na podium, nie odbiera jej prawa do wolności osądów.

To zupełnie tak samo jak ze mną, więc czemu wciąż ją bronisz?/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Bo Ty się nie wypowiadasz, Ty się niepotrzebnie burzysz.

#1245 16-08-2013 o 17h32

Miss'nieobczajona
effie
...

Nie wiem co jeszcze mogę dodać, żebyście zrozumiały mój punkt widzenia. Chodzi mi głównie o nierówne traktowanie, krytykowanie innych, bezpodstawne bronienie swoich. Myślę, że niektórzy się zgodzą, bo otrzymałam już kilka wiadomości z poparciem, więc jak widać to co mówię musi zawierać nieco więcej niż ziarnko prawdy. Pozdrawiam

#1246 16-08-2013 o 17h36

Miss'OK
Aria
...

Nie wiem, w sumie wisi mi to i powiewa. A teraz dam Ci okazję oskarżenia mnie o puszenie się: nasze Alternatywne wybory są w chwili obecnej przynajmniej sympatyczniejsze i bardziej mi na nich zależy.

#1247 16-08-2013 o 17h38

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Nivata była moją jedyną faworytką w tych wyborach i cieszę się, że dostała się na podium, chociaż szkoda że to nie 1 lub 2 miejsce.

Dużo się tu działo od ogłoszenia wyników. To tylko gra. Uważam, że w dobrym guście jest pogratulować zwyciężczyniom.
Pamiętajcie, że krytykując laureatki, bijecie też w osoby, które na nie głosowały. W końcu skoro oddały głos na takie banalne, brzydkie stylizacje, to muszą być chodzące bezguścia (to tak a propos powyższych komentarzy).
Nie lepiej wymienić się uwagami prywatnie? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Evelyn (16-08-2013 o 17h38)

#1248 16-08-2013 o 17h44

Miss'nieobczajona
effie
...

W tej chwili już gadacie od rzeczy, moje drogie. Ludzie głosowali na kreację Niv, którą już wcześniej nazwałam prze boską i zjawiskowa, więc nie uderzam w nikogo, gdyż sama dostawała ode mnie serduszka. Oczywiście mówię o tej konkretnej, jednej, zwycięskiej stylizacji.

Miałam rację, że się nie zrozumiemy, więc chyba lepiej to uciąć.

#1249 16-08-2013 o 17h54

Miss'całkiem całkiem
Verite
...

Wiesz, Effie, kwestia chyba tego, że dziewczyny mają po prostu inny gust. Ty masz swój styl i to widać, ubierasz misskę tak, jak ci to odpowiada i faktycznie nie można zarzucić ci braku równego poziomu, co widać po stylizacjach w twoim profilu.
Natomiast większości wypowiadających się powyżej osób podobają się raczej albo dopracowane i nietypowe kreacje wieczorowe, albo casuale, ale "doprawione" czymś, co zaskakuje. Twoje stylizacje to w większości coś w rodzaju fajnego, modnego ready-to-wear, czegoś, co zakładają modelki albo gwiazdy, kiedy pokazują się w telewizji - tak mi się to przynajmniej kojarzy, więc trudno się dziwić, że rozjeżdża się to z gustem osób, które gustują w eleganckich kreacjach, jakich próżno szukać w tv czy na ulicach. I z tej perspektywy porównanie między twoim zestawem a zestawem Nivaty jest dość zabawne (i o tym pisałam nawet gdzieś wcześniej, że Nivata w waszym towarzystwie wygląda dość dziwnie, zwłaszcza w kontraście z twoją misską, bo miejsce drugie jest po prostu bezpiecznym zestawem wieczorowym) - ale równie dobrze można spojrzeć na to z odwrotnej strony i powiedzieć, że Nivata wyskoczyła jak filip z konopi z udziwnioną wieczorówką, podczas gdy dwa pozostałe miejsca stawiały na zupełnie inny styl. Kwestia perspektywy.
Ludzie głosują na konkretną stylizację, nie na całokształt - dlatego finalistki nie są podpisywane i dlatego nie pokazują więcej kreacji, całego pokazu, a tylko jeden zestaw. Nivata miała lepsze i gorsze momenty jak każdy, ale trudno od niej oczekiwać, żeby, skoro ma podium, trzymała konsekwentnie styl, jaki miała zwycięska kreacja, skoro ona sama nigdzie tego nie deklarowała i nigdy nie mówiła, że trzyma się jednego stylu. Bo to stylizacja wygrywa, nie osoba, a przynajmniej tak być powinno./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
I mniej hejtu, ludzie, z jednej i z drugiej strony, po co tyle agresji?

Ostatnio zmieniony przez Verite (16-08-2013 o 17h55)

#1250 16-08-2013 o 18h09

Miss'Żółtodziób
...

Wchodzę na forum, a tu taka walka, że strach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Nie wiem, jak wyglądały finalistki zajmując podium, ale jak sobie tak teraz popatrzę, to razi mnie:
U Nivaty - pasek od pończoch wystający spod nogawek spodenek (nosze pasy do pończoch i nie wyobrażam sobie takiego połączenia w realu, więc pewnie dla tego nie pasuje mi to w tej stylizacji). Ogromny plus za koszulkę z Neko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Effie - rajstopy do czółenek open toe? To tak, jak skarpety do sandałów. Reszta zwykła, widziałam kilkaset razy wcześniej bardzo podobne stylizacje, więc nie rzuca na kolana.
Georginia - suknia i mgła od tyłka strony. Nie powala, raczej nudne.
Ciekawią mnie stylizacje, które sprawiły, że finalistki zdobyły podium - ktoś zapisał wszystkie?

Strony : 1 ... 48 49 50 51 52 ... 161