Mam pytanie. Zagrał by ktoś w RPG rodzina. Jesteśmy rodziną,są wakacje itd? Jak ktoś będzie chętny to zrobię.
Strony : 1 ... 4 5 6 7 8 ... 33
Mam pytanie. Zagrał by ktoś w RPG rodzina. Jesteśmy rodziną,są wakacje itd? Jak ktoś będzie chętny to zrobię.
Nieve napisał
Każdy sekret ma swojego strażnika, lecz ten... Ma ich wielu.
Ten pomysł zrodził się u mnie ponad rok temu, gdy patrzyłam na pewien obrazek. Spisałam go, a teraz odnalazłam i chcę Was zapytać - czy w piaskach może skrywać się Raj?
Ludzi uciekali z miast, mimo iż poza nimi, z dala od wody, czekała ich śmierć. A jednak przeżyli... Bo o zachodzie słońca otwiera się brama, do miejsca gdzie nie zabraknie ci niczego. Niczego prócz miłości, czy naszych bliskich. W miejscu gdzie nawet magia przestaje być czymś wielkim, czemu tego tam nie ma? Strażnik wpuszcza tylko jedną osobę, a każdy z nas kogoś stracił.
Jak mogą potoczyć się losy ludzi, którzy weszli do raju?
Mogą wszystko, lecz o tym, czy odejdą decydują tylko strażnicy bramy oraz tego miejsca. Czy raj może być więzieniem?
Cóż, ulegnie to poprawką, to pewne, ale tak teraz. Co o tym sądzicie?
Paululusia To fajnie :3 a tak do spraw organizacyjnych - na ile osób byś je chciała? Wiesz, mi to obojętne... I może chciałabyś bym coś poprawiła - są jakieś nieścisłości w tym powyżej... Coś takiego xd
To zagra ktoś w RPG:rodzina. Taka typowa rodzinka będzie max 20 osób?
majkel325 napisał
majkel325 napisał
Zapraszamy do opowiadania RPG //www.missfashion.pl/forum/t2577,1-wystawa-kot%C3%B3w-w-pary%C5%BCu-max-12-os%C3%B3b.htm
Brakuje nam kilka osób.Zainteresowanych zapraszamy na stronę opowiadania.
Dziękuję za uwagę Zapraszają @Zorma i Jessica23.
Pośród arabskich stepów znajduje się pewne miasto, stolica kraju. Mieszkają w niej para, oraz ich córka; pół-Polka pół-Libijka. Jedyny problem tkwi w tym, że zbliża się niebezpieczeństwo nikomu nieznane. Poddani muszą zjednoczyć siły, aby uratować państwo. Czy w tym egzotycznym klimacie naszym postaciom uda się odnaleźć i wyeliminować zagrożenie?
Znajdziecie to w mym RPG Arabska Księżniczka. Zwyczajne życie codzienne w tym południowym kraju, ale czy na pewno?
Zorma napisał
Zapraszamy do opowiadania RPG //www.missfashion.pl/forum/t2577,1-wystawa-kot%C3%B3w-w-pary%C5%BCu-max-12-os%C3%B3b.htm
Brakuje nam kilka osób.Zainteresowanych zapraszamy na stronę opowiadania.
Dziękuję za uwagę Zapraszają @Zorma i Jessica23.
Przybywam z nowym pomysłem... Tamten dopracuję niedługo i wstawię. Może nawet jutro, więc chętnych na pw zapraszam.
A teraz - oglądał ktoś beyblade? Nie wymagam jakiejś ogromnej wiedzy o tym, starczy podstawowa. Byle się fabułę ogarniało.
Rok 2011 - Dziewczyna nie może znieść, że chłopak, w którym się zakochała wyjechał na zawody beyblade i będzie jeździł po całym świecie. Razem ze swoją przyjaciółką, jak i zarazem siostrą w/w, wyjeżdżają. Znajdują jeszcze trzy dziewczyny, które dołączają do ich grupy. I zaczynają walkę. W listopadzie wracają do swoich krajów z pierwszym Mistrzostwem na koncie, wcześniej składając obietnice, że znów wygrają w przyszłym roku. Jednak druga z dziewczyn zaczyna chorować, a po dwóch tygodniach w szpitalu umiera.
Rok 2012 - zdesperowana dziewczyna z chęcią wygranej dotrzymuje obietnicy i razem z pozostałymi wyruszają na ponowny podbój świata. Jedyną pamiątką, jaką przechowuje liderka, jest beyblade byłej ich członkini. I wiąże się z nim pewna zagadka. Ile czasu zostało, by ją rozwiązać? I czy dziewczyny pokażą światu swoje oblicza?
Dla sprostowań - wcielamy się w dwie drużyny; męską i żeńską. Dziewczyny nigdy nie ukazują swoich oblicz, zaś do drużyny chłopaków należy brat zmarłej. To oni zajęli drugie miejsce w poprzednich mistrzostwach. Do drużyny chłopaków wliczana jest jeszcze ich menadżerka, zaś z dziewczynami podróżuje brat liderki.
Jeszcze wszystko będę dopracowywać.
Ostatnio zmieniony przez Nieve (17-10-2013 o 16h20)
Wierzyłeś kiedyś, że ktoś może Cię przenieść do innego świata? Że musisz tam przetrwać, założyć obóz i bronić się przed potworami? Może znasz gry tego typu, ale co byś zrobił gdybyś stał się główną postacią? Jeśli się odważysz możesz poznać odpowiedź. Przede wszystkim "Nie głoduj i nie daj się zjeść."
Zagrałby ktoś w to RPG? Na razie mamy tylko dwóch graczy, ale mam nadzieję, że się zapiszecie.
Czy ktoś ma pomysł na fabułę do opowiadania? xDD Pisać mi się chce ale nie mam o czym ;(
@Parmesan, chodź do "wystawy kotów w Paryżu", miejsca jeszcze są, a czuję, że będzie z tego RPG niezła fabuła 
Edit: Gdzie się podziało RPG "szkoła z internatem"? Jestem totalnie ślepa czy ZNIKŁO?
Ostatnio zmieniony przez lillchen (17-10-2013 o 14h55)
lillchen nie jesteś ślepa, też go nie widzę xp może napisz do autora, o ile pamiętasz kto nim był ;-;Albo za długo nikt w nim nie pisał i został przeniesiony do archiwum. ;-;
@Parmesan jest autorką, o ile mnie pamięć nie myli. W archiwum wątku też nie ma! A poza tym było ustalone, że piszemy od piątku do niedzieli 
Zapraszam do opowiadania Rakuen~! Nie będę się o nim rozpisywać, bo i powyżej o nim jest co nieco. Nabór nieograniczony, więc dołączyć będzie można w każdym momencie.
Zaś mam jedno pytanie, jak podobałby się Wam mój ostatni pomysł? ie jest to powypisywane dokładnie, ale zawsze to coś, bo z telefonu muszę się streszczać.
lillchen napisał
@Parmesan, chodź do "wystawy kotów w Paryżu", miejsca jeszcze są, a czuję, że będzie z tego RPG niezła fabuła
Edit: Gdzie się podziało RPG "szkoła z internatem"? Jestem totalnie ślepa czy ZNIKŁO?
@Parmesan - Chciałabym zauważyć, że nie tylko tam było w dni inne pisane z twoich opowiadań, a czasem i sama to robiłaś ;p
Kochani!
Przyszłam z kolejnym pomysłem... Coś za mało z nich Wam się podoba, ale do tego przywykłam. Tym razem mam na zbyciu kryminał na podstawie książki Georga Quiryna "Zaufajcie Drakuli". Tego kto będzie chciałby być mordercą - zapraszam na pw. Będzie zabawniej, gdy większość uczestników nie będzie znała jego tożsamości.
Holiday Beach - zwykłe, małe miasteczko na Florydzie, gdzie wszyscy się znają, a większość ziem należy do jednej osoby. I żyją oni w swej sielance, póki nagle jedna z dziewcząt nie zostaje zamordowana. Oskarżony zostaje jednak obcy chłopak, który przyjechał tu przed dwoma laty i był zakochany w ofierze. Jego siostra wynajmuje prywatnego detektywa z NY, czy może on coś zaradzi?
Z pewnością będzie postać detektywa, syna głównego właściciela ziem, przyjaciółki ofiary, która nie wierzy w winę w/w, córki szeryfa, jak i najpewniej barmana jeszcze. Zastanawiam się jeszcze kogo~. Rodzeństwo z pewnością nie, bo oni nie będą zbytnio w opowiadaniu występować. Wszelkie pomysły z chęcią rozpatrzę.
Parmesan napisał
lillchen napisał
Nie jesteś ślepa. Nie ma go bo pisaliście też w poniedziałki, wtorki itp. A w regulaminie było napisane: Od piątku do niedzieli.
Chciałam na początku stwierdizć, że jak Floryda, to podziękuję, ale rzadko się tutaj trafia rpg-kryminał, więc ja się chętnie pobawię
lillchen cieszy mnie to. A co miejsca - można je zawsze zmienić, to w końcu nic wielkiego nie jest. Byleby właśnie było to jakieś takie małe miasteczko <3
Ostatnio zmieniony przez Nieve (20-10-2013 o 11h51)
Kto ma ochotę na kryminalne RPG w klimacie przypominającym grę w "mafię"? Mam rozplanowany pomysł, ale nie wiem, czy będzie popyt 
lillchen ~! Ja~! Nigdy nie grałam w mafię, ale wiem na czym to mniej więcej polega i mam jatkę teraz na kryminały xD
A czy będzie popyt to tutaj trudno określić, bo mało kto się udziela, nawet jak patrzy ;-;
Super, jedna osoba już jest
Chodzi mi przede wsyzstkim o ludzi, którzy się sami z siebie nie wykruszą, bo cała zabawa polega na tym, że wylatuje się dopiero, jak cię mafia zdejmie (chociaż przewiduję opcję życia po życiu ;P albo w ogóle bez "zabijania", tylko z uprowadzaniem w jakieś odludne miejsce, skąd również można śledzić mafię.
Dekoracje - myślę o Igrzyskach Olimpijskich w Soczi - są umowne, jak pomysł ze sportowym tłem nie przejdzie, poszukam innego. Tła, nie pomysłu 
Cóż, zabijanie, czy uprowadzanie na pewno się przyda... A jak nie postaci to jakiś NPC zawsze. Przynajmniej nie będzie tak nudno~<3
Co do tła sportowego - nawet ciekawe, nie spotkałam się z tym jeszcze, lecz trudno mi [powiedzieć coś więcej na ten temat.
Marzy mi się właśnie taki pełnokrwisty RPG, gdzie każda postać dostałaby od Mistrza Gry cele, ścierałyby się frakcje, coś by się działo
RPGi w formie wspólnych opowiadań są fajne, ale ile można?
)
Zatem po raz drugi:
Kto chętny na pełnokrwistego erpega?
Tło: Zimowe igrzyska olimpijskie w Soczi. Wcielamy się w role sportowców i dziennikarzy, nad którymi krąży widmo tajemniczej "mafii" pozbywającej się kolejnych osób związanych z igrzyskami.
Mechanika: każda postać dostaje na privie cel, oprócz tego może sobie wymyślić własne cele. Pojawiają się NPC, jest dużo zwrotów akcji i zaskakujących wydarzeń.
Jeżeli zdeklarują się tutaj co najmniej trzy osoby, zaczynamy