Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 19 20 21 22 23 ... 56

#501 01-08-2013 o 22h58

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Gdzie Wy znalazłyście to trofeum? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/yikes.png Tez chcę!

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#502 01-08-2013 o 23h03

Miss'na całego
Amik
Leśne Zło
Miejsce: Sosnowiec

No przecież jest pierwsze w biurze, w akcesoriach O_o
Link do zewnętrznego obrazka

#503 01-08-2013 o 23h07

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

No chyba nie w moim. ;_;

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3337.jpg

#504 01-08-2013 o 23h14

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Trofeum to ściśle tajna tajemnica mafijna! x) Teraz jeszcze próbujemy wsadzić do domu coś z plaży :3

A Amik to podła istota i się z ciebie nabija, bo trofeum jest na innej przestrzeni gdzieś w czwartym wymiarze przestrzennym.

Ostatnio zmieniony przez Masakra (01-08-2013 o 23h15)

#505 01-08-2013 o 23h15

Miss'na całego
Amik
Leśne Zło

Oż ty Masakro, trzeba było tak szybko się nie zdradzać i utrzymywać, że samo się pojawiło u nas! ♥

Kiedy przestanie być ścisłą tajemnicą (czyli jak już szpan na dzielni będzie odpowiedni) pojawi się odpowiedni poradnik na blogusiu ♥

#506 01-08-2013 o 23h16

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Nie bardzo rozumiem to nabijanie się. O.o

#507 01-08-2013 o 23h20

Miss'na całego
Amik
Leśne Zło

Oj, bo ja chciałam poudawać, że trofeum się u nas po prostu pojawiło, a tak naprawdę samemu trzeba go poszukać <3
Aczkolwiek menda się dobrze ukrywa i gdyby nie przypadek to byśmy* go nie znalazły ;c

*Ok, to Masakra znalazła trofeum, ja tylko bezczelnie wykorzystałam jej odkrycie.

Ostatnio zmieniony przez Amik (01-08-2013 o 23h26)

#508 01-08-2013 o 23h22

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Spoko. :3 To ja pójdę ^^ być niedoinformowaną :c gdzie indziej. <3

#509 02-08-2013 o 09h14

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Mam pomysła, niech ktoś kto był na podium wyczyści ciasteczka i podręczną i zobaczy czy w akcesoriach biurowych nie pojawi mu się trofeum.

Z badań mieszkaniowych, które przeprowadzam wynika, że plaża jest niekompatybilna z resztą domu i wstawiając do domu mewę zamieni się ona... w bagietkę o.o

#510 02-08-2013 o 09h17

Miss'Żółtodziób
...

Przed chwilą robiłam porządki, bo komputer zaczyna mi się buntować i, póki co, nic mi się nie wyświetla w akcesoriach.

#511 02-08-2013 o 09h26

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Tym razem to ja przychodzę po Waszą poradę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png nareszcie zabrałam się za powolne urządzanie mojego mieszkanka i mam kilka wątpliwości, co do aktualnej jego kompozycji. A ponieważ nie jestem żadną specjalistką w dziedzinie architektury wnętrz, liczę na szczere opinie i pomoc /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3343.jpg

1. Zastanawiam się nad prawidłowym rozmieszczeniem promieni światła, przedzierających się przez zasłony i żaluzje. Zwłaszcza po lewej stronie pokoju, gdzie oświetlana jest doniczka z kwiatkiem oraz kanapa.
2. Moim zamysłem było stworzenie przytulnego poduszkowego kącika, jednak nie jestem pewna, czy nie przedobrzyłam. Największe moje wątpliwości wzbudza prawy kąt u dołu - nie mam na niego żadnego pomysłu, by cokolwiek zaproponować w zamian za stos poduszek tam, ale chętnie wysłucham Waszych pomysłów /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
3. Czy powinnam zostawić dywanik pod komódką obok łóżka?
4. Czy lampion dzielący poduszkowy kącik nie wyglądałby lepiej obrócony w prawo?

Z góry bardzo Wam dziękuję - będę wdzięczna za wszelką pomoc!

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#512 02-08-2013 o 09h32

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Ja się zastanawiam, czy jest w ogóle sens rozdzielania kącików na niższym podeście lampionem? Może ciekawiej wyglądałoby, gdyby oba stoliczki (znaczy - to chyba kosz. Świetne zastosowanie!) były mniej więcej na środku z drobnym odchyłem ku jednej bądź drugiej stronie, a lampion oświetlał ja z jednej strony. Może tak byłoby przytulniej?

Dywanik pod komódką przesunęłabym dalej od widza o kilka milimetrów, ponieważ parkiet układa się w taki sposób, ze wygląda, jakby zawisał zaraz nad jego skrajem. Ale ogólnie tam pasuje.

Co do światła to nie mam pomysłu niestety. Z prawej strony wygląda bombowo, ale lewa budzi moje wątpliwości głównie przez fakt, że ten refleks jest trudny do ułożenia.

#513 02-08-2013 o 09h40

Miss'Żółtodziób
...

Dywanik koniecznie zostaw, dzięki niemu komódka nie zlewa się z podłogą.

Ze światłem mam taki problem, że te promienie są trochę za ostre i nienaturalne. A źle to wygląda, jeżeli światło wpada przez całą powierzchnię okna?

Wydaje mi się, że nachylenie lampionu jest lepsze przy tej stronie, która jest większa, więc ja bym zostawiła. Ale może skorzystaj z rady Nivaty i pokombinuj z innymi elementami. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (02-08-2013 o 09h40)

#514 02-08-2013 o 10h03

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Nivata, serdeczne dzięki za Twoją radę! Masz dużo racji, w ten sposób kącik wygląda przepięknie *-* w nocy już ledwo na oczy patrzyłam, a Twoje świeże spojrzenie na sprawę i jak od razu pięknie się zrobiło! Jak ja się odwdzięczę? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Kasyda, z dywanem rzeczywiście coś było nie tak. A bez niego - tak jak mówiłaś, jeszcze gorzej! W poprzednim układzie zaburzał lekko perspektywę, mam nadzieję, że teraz jest lepiej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png co do światła, pierwotnie chciałam, żeby wpadało przez całe okno, ale grafika tego promienia jest ostro ucięta i nie mam pomysłu jak go ułożyć. Obecnie promień idealnie kończy się na jasnym dywanie. Gdyby struga światła ładnie się rozmywała, nie byłoby tego problemu - szczerze mówiąc nie wiem jeszcze co z tym zrobić!
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3344.jpg

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#515 02-08-2013 o 11h00

Miss'całkiem całkiem
Verite
...

Przenoszę się tu z wątku o defiladzie./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Teraz jest faktycznie lepiej. Przestawienie lampionu i stoliczka z owocami rozbiło już po prawej stronie tę "liniowość", o której mówiłam. Ewentualnie sprawdziłabym, jak wygląda rozbicie linii: wiszący kwiat - stojący kwiat - stolik na dole, na przykład przez przesunięcie tego właśnie stojącego kwiatka bliżej w stronę komody lub kanapy, żeby te trzy rzeczy nie były idealnie jedna pod drugą. Ale nie jestem pewna, czy będzie lepiej, czy gorzej./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
A gdyby to światło po lewej puścić jednak odbite, to jest - zwrócone w prawą stronę? Wychodzące z żaluzji, nieco stłumione zasłonką i spadające na kwiatek w doniczce? Kanapa ma na podłokietniku taki refleks, jakby była muśnięta światłem właśnie w ten sposób rzuconym, ale nie jestem pewna, jak by to wyszło w praktyce, a nie chcę ingerować za bardzo w Twoją wizję./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#516 02-08-2013 o 11h12

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Lillien
Odwdzięczysz się wygrywając następny konkurs deco! :>

#517 02-08-2013 o 12h08

Miss'Żółtodziób
...

Kasyda napisał

Przed chwilą robiłam porządki, bo komputer zaczyna mi się buntować i, póki co, nic mi się nie wyświetla w akcesoriach.

U mnie też nic... Wredne trofeum...

#518 02-08-2013 o 12h36

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

W takim razie jeszcze trochę poszpanujemy trofeami jako jedyne i dodamy sobie do planów tutek "jak w jednej kategorii podczas edycji pokoju mieć przedmioty ze wszystkich pokoi" czy jakoś tak. W sumie to nawet dość wygodne zamiast skakania salon-biuro-łazienka w poszukiwaniu poszczególnych podłóg :3

#519 02-08-2013 o 13h49

Miss'Żółtodziób
...

Masakra napisał

W takim razie jeszcze trochę poszpanujemy trofeami jako jedyne i dodamy sobie do planów tutek "jak w jednej kategorii podczas edycji pokoju mieć przedmioty ze wszystkich pokoi" czy jakoś tak. W sumie to nawet dość wygodne zamiast skakania salon-biuro-łazienka w poszukiwaniu poszczególnych podłóg :3

Wiedziałam, ze to będą jakieś większe "czary-mary"... Osobiście nawet stronę zapisałam i szukałam trofeum w folderze plików, ale to też nie działa... W takim razie pozostaje jedynie czekać na Wasz poradnik z ultra tajnym sposobem na trofeum /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#520 02-08-2013 o 14h38

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

//www.missfashion.pl/profile/masakra,s,jardin,3811.htm
Cześć, jestem wiedźmą, nie dość że mam trofeum w ogrodzie to jeszcze jest to trofeum jakiego nie posiadam. Nie do końca o to mi chodziło, ale to dość zabawne.

#521 02-08-2013 o 14h57

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Masakra, oj Ty niedobra /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

To ja mam pytanie. Urządzam mój ogród na coś na kształt tarasu na szczycie wieżowca. I moje pytanie brzmi, czy mam iść raczej w otwartą przestrzeń, czy może w szklarnię? Bo sama teraz nie wiem co tu lepiej wygląda.
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3380.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3381.jpg

#522 02-08-2013 o 14h58

Miss'towarzyska
Emma1
Leśny Kwiat
Miejsce: Schkeuditz

bez okien zdecydowanie lepiej moim zdaniem oczywiście /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png naprawdę miałaś super pomysł /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez Emma1 (02-08-2013 o 14h59)

"Wytrenuj swoje ciało i umysł, a przejmiesz kontrole nad swoim życiem" ~ Ewa Chodakowska 

Emma1

#523 02-08-2013 o 15h11

Miss'Żółtodziób
...

Jak dla mnie, przeszklona jest ładniejsza, chyba dlatego, że mniej pusta. No i spełnia warunki BHP!

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (02-08-2013 o 15h12)

#524 02-08-2013 o 15h23

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Haha, no właśnie XD Też jak tak już ułożyłam ten taras pomyślałam, że albo walnę wysoki murek i będzie jak w więzieniu, albo niski i wtedy każdy BHPowiec by mnie powiesił za uszy. Szklarnia bezpieczniejsza /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Cierpię na brak barierek w tej grze :C

#525 02-08-2013 o 15h26

Miss'Żółtodziób
...

Folklorystycznie, możesz użyć płotu z ogródka. ^^

Ale fakt, barierki i jakieś urozmaicenia w kwestii ścianek etc są sporym i rażącym brakiem w grze.

Strony : 1 ... 19 20 21 22 23 ... 56