Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 52 53 54 55 56 ... 161

#1326 21-08-2013 o 01h05

Miss'Żółtodziób
...

Naprawde sporo łazienek w tym tygodniu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png hmm idąc kategoriami łazienka salon biuro.
Łazienka 1 czarno-biało-czerwona Foxglove jeśli dobrze kojarze, 2 zielona z drzewami oliwkowymi (nie moge sobie przypomnieć na jakim profilu to oglądałam ), 3 Kaiken chociaż ciut przesadziłaś już z tymi dodatkami jak na mój gust xD.
Salon 1 Scarlet co prawda pasuje pod biuro ale ciężko mi coś wytypować tutaj dopracowanego na pierwsze miejsce. 2 sypialnia Ari nie mój klimat bo za ciężka i mocno przytłaczająca ale fajne elementy i ciekawe zastosowanie przedmiotów.
Biuro 1. Faworytem może nie jest bo zadużo do poprawienia w detalach i perspektywie ale taras z czarnym stolikiem.

Pokoje które przyciągają oko odrazu to obstakcyjne łóżko w chmurach (plan dobry ale raczej dla mnie w formie wstępnej jest), altana szklana ten sam problem perspektywa meble detale do doszlifowania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Faworyci w deco hmm chyba tutaj wybiore dość bezpieczne warianty. Scarlet, Foxglove i trzeci ciężko mi się zdecydować ^^

P.S. Salon sie pojawi jak skończe pomieszczenia wszystkie na modłe japońską więc troche cierpliwości, zostały małe detale w łazieńce i sala audiencyjna, która jakimś nieszczęsnym trafem zjadła miejsce komuś w finałach (reset nie zadziałał jak powinien xD). Pozatym on się już opatrzył to wątpie, żeby jakoś się dostał na jakieś podium.

Stroje.
Trochę mi tu pasuje podział na cosplaye eleganckie i codzienne patrząc po finalistkach.
Faworytki : hmm Nana z czerwoną spódniczka i adidasami w dwóch kolorach, joker xD, i z eleganckich chyba jedynie Masakra.
Lubię: Pani z królikiem w szaro białym stroju chociaż ten królik nie wiem do czego nawiązywać ma ale poza tym elementem dość dobrane części garderoby. Kasyda kolorystyka pode mnie z mocnymi akcentami, tylko torebka coś malutka się mi wydaje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Evil kolorystyka sukienki była by w faworytach ale fryzura psuje efekt według mnie, zabardzo mi faceta przypomina przez nią (miałam pisać w pmie ale zadużo zjadaczy czasu miałam ^^) Kaiken mnie oczarowałą włosami i twarza. Wieczorem jeszcze sprawdze czy ktoś się przebrał i najwyżej dodam.

Ostatnio zmieniony przez Samira (21-08-2013 o 01h52)

#1327 21-08-2013 o 01h11

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Wierni fani japońskiego domu udaremnili Twoje niecne spekulacje resetami! Jesteśmy silniejsi niż TY! ^ ^

Btw, nie rozumiem tego szału na cosplaye. Dla mnie to jest mało kreatywne. Tak, wymagające umiejętności, zabawne i fajne ogólnie, ale do finału konkursu modowego to dla mnie pomyłka. Umiejętność naśladowania wizji kogoś innego to coś innego niż przedstawienie własnej wizji, a tym dla mnie jest moda.

Ostatnio zmieniony przez Evilisalive (21-08-2013 o 01h43)

#1328 21-08-2013 o 02h26

Miss'Żółtodziób
...

Cosplay to przyznam racje ciężko nazwać swoją inwencją ale nie dziw się, że wchodzą do finałów bo to są głosy uznania również w jakimś sensie dla dbałości oraz zbliżonego podobieństwa itp. Jedni zostawią komentarz inni dadzą punkt więc ciężko rozdzielić to przyznawanie punktów na jakieś podgrupy.W finale jeśli już się trafią, ty sam możesz zrobić swoje kryteria oceniania to jakąś opcje masz.
Hehe aż mi miło, że ktoś się na tyle wierny znalazł, żeby mi przeszkadzać w skończeniu pełnego projektu i daniu go pod ocenę xD ale co się odwlecze to nie uciecze. Ja mam lekkie skrzywienie przy pedantyźmie i jak pewien punkt obejme to chce iść nim.Projekt to cały dom i chętnie dam go pod krytykę jak całość będzie skończona,który pokój będzie moim faworytem z wszystkich trzech to jego dam do upadłego pod finały /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Samira (21-08-2013 o 02h30)

#1329 21-08-2013 o 03h14

Miss'Żółtodziób
...

Q.Q co to za pomyłka? D; Kto mnie do finału dał? D:
Wchodzę na profil i tak takie wtf, wyzerowali mp?
  Potem klikam w ten wątek i widzę, że dzisiaj finał.
  Spodobały mi się jedynie kreacja Evilisalive oraz Nelumi. Mało wystawiłam dzisiaj serduszek, oj mało, a co do pokoi to podoba mi się ten w chmurkach c;
  BTW: Jak dla mnie to cosplay'i nie powinno być w finale ;c

Ostatnio zmieniony przez Solelei (21-08-2013 o 06h07)

#1330 21-08-2013 o 08h01

Miss'Żółtodziób
...

O jejku, moje mieszkanie na defiladzie to jakieś nieporozumienie, jest kompletnie nieskończone, a punkty nabił mój poprzedni pokój :<
Co do deco, to nie miałabym nic przeciwko, gdyby na podium stanęła ScarletWitch, podoba mi się kolorystyka i klimat, nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z "Ruchomym zamkiem Hauru", chyba przez tę zieleń i brąz. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png I czyjś pokój z panem, który okrywa swój brak spodni precelkiem  /modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif

I cieszę się, że komuś podobała się moja stylizacja, ale kompletnie nie mam szans, chociażby z Kaiken /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez dyokira (21-08-2013 o 08h37)

#1331 21-08-2013 o 08h50

Miss'Żółtodziób
...

Masakra, szoruj natychmiast na podium! Ile razy jeszcze będziesz świecić w finale? xD Na serio.... wstawiłabym cię w końcu tam, bo z kreacjami idzie ci coraz lepiej, albo po postu w końcu trzyma poziom wg. mojego gust. Oprócz ciebie wstawiłabym jeszcze może.... Kaiken, za napracowanie się i kolorystykę i panią z czerwonym kapeluszem (sry, nie orientuję się w osobach ^ ^'').

#1332 21-08-2013 o 09h04

Miss'na całego
Lexa0
...

Dziękować za docenianie Jokera, jesteśmy oboje bardzo szczęśliwi z tego powodu. Chociaż przyznajemy, z finałów cieszymy się jedynie dlatego, że umożliwiają nam zaprezentowanie facjaty szerszemu gronu niż przy pomocy bujania się po grach różnorakich. A teraz wracamy knuć, jak wkurzyć Gacka...

Jeżeli o osoby podchodzące do finałów bardziej serio - szalenie podoba mi się kreacja Evelyn. Ta czerwona bluzeczka w kropki w połączeniu z pastelowymi butami i spódniczą zyskuje level ubercute.
Czarna Wdowa też prezentuje się wcale ciekawie. No i osoba w srebrnej kiecce krótkiej, zbudowanie czegoś dookoła krótkiej kiecki w koronki i fajfołki robi mi dużo bardziej niż ciągnące się do ziemi suknie.

#1333 21-08-2013 o 09h26

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Ahaha, Serku, ja będę wieczną finalistką, WIECZNĄ! *szaleńczy śmiech*
Evilsalive jak zwykle przychodzi z czymś pięknym, ten to powinien stanąć na podium. Tydzień w tydzień pokazuje coś dopracowanego do ostatniego szczególiku, ja tak mam raczej rzadko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/yikes.png

#1334 21-08-2013 o 10h00

Miss'wow
Kaiken
...

Samira napisał

3 Kaiken chociaż ciut przesadziłaś już z tymi dodatkami jak na mój gust xD.

Myślę, że to te zasłony, gdy je znowu zdejmę to robi się strasznie pusto. Nie mam już energii do tej łazienki więc czeka na lepszy czas. lol

Ojej, miło mi, że tak bardzo podoba się Wam moja Punkgirl, jednak z pewnością nie stanę na podium. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Moja punkówna raczej nie przypadnie do gustu większemu gronu, biorąc pod uwagę jakie miss stały na poprzednich podiach. Ale cieszę się, że ta stylówa zaśmieca finały /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1335 21-08-2013 o 10h12

Miss'na całego
Preeti
...
Miejsce: Kraina Bollywood

Moja Misska też jest finalistką, jak miło /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Na podium też na pewno nie stanę, bo jest dużo lepszych kreacji od mojej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ale miło że ktoś docenił i więcej ludzi mnie zobaczy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Btw... mój salon zobaczyłam na defiladzie i się uśmiałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Nie wiem co on tam robi, 90% pokoi jest o stokroć ładniejszych /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1336 21-08-2013 o 10h14

Miss'na całego
kawajka
...

Tym razem wyłapałam w finałach kilka kreacji, które mi bardzo przypadły do gustu, akurat nie chce mi się póki co sprawdzać, kto jest kim, ale jedną miss rozpoznałam od razu i bardzo jej kibicuję, mimo iż twierdzi, że będzie wieczną finalistką /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1337 21-08-2013 o 10h22

Miss'na całego
Preeti
...

Właśnie, a skąd można się dowiedzieć, która Miss do kogo należy?

#1338 21-08-2013 o 10h30

Miss'Żółtodziób
...

W deco jeszcze nie patrzyłam, ale zwykłe wybory jakoś mi tym razem nie przypadły do gustu. Może po przebieraniu się będzie lepiej, ale tym razem znalazłam dziwnie sporo kreacji zupełnie nijakich i zwyczajnych. Chociaż trzeba przyznać, że kilka naprawdę ciekawych też było i mam komu kibicować

#1339 21-08-2013 o 10h45

Miss'Żółtodziób
...

Ojojoj, @Samira dziękuję, bo zauważyłaś akurat to na co chciałam położyć nacisk w swojej wariacji, a ja lubię nietypowe połączenia kolorów. ^^

Mnie również uderza, że Evilisalive do tej pory nie został wyróżniony. Zawsze jego stroje przyciągają moją uwagę na defiladzie, plus ta charakterystyczna miss.
Z drugiej strony miło, że oglądamy go co tydzień z innym pomysłem, tak samo jak Masakrę.

Reszcie kreacji przyjrzę się zapewne wieczorem, może w końcu wyłowię coś interesującego. Z waszych propozycji z deco widzę, że pojawiły się nowe pomysły, całkiem urocze. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1340 21-08-2013 o 10h51

Miss'na całego
Preeti
...

Gdzie mogę znaleźć profil Evilisalive ? Bo mnie ciekawi która to /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1341 21-08-2013 o 10h54

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Nie wiem czemu, ale jak patrzę na strój Marwiny, to kojarzy mi się on ze starym strojem Nemesis...

Preeti - Tu masz profil Evila --> //www.missfashion.pl/profile/evilisalive,3977.htm

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#1342 21-08-2013 o 11h11

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Widzę kilka sukienek, które śmierdzą jak typowe podium. ;_;

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1343 21-08-2013 o 11h13

Miss'Żółtodziób
...

nivata napisał

Widzę kilka sukienek, które śmierdzą jak typowe podium. ;_;

Jeżeli spośród dosyć tendencyjnych kreacji na podium znajdzie się chociaż jedna ciut bardziej oryginalna i niecodzienna, to będzie dla mnie zadowalające. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1344 21-08-2013 o 11h16

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Ja wymieniłam 7 osób, którym szczególnie kibicuję, ale w finale jest kilka innych kreacji, które razem z Hildee uznałyśmy za grupę "jak wygra tez będzie ok". Widzę jednak kilka ślicznych, wieczorowych sukienek, które idealnie wpasowują się w ostatnie kanony podiumowe i mam nadzieję, że ich ilość się zminimalizuje do jednej obecności na schodkach. ;_;

Ostatnio zmieniony przez nivata (21-08-2013 o 11h16)

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1345 21-08-2013 o 11h19

Moderator
ErinBlack
...

Wieczorowe sukienki złożone z kilku różnych części nie są takie złe... Mnie irytuje fakt, że do finału dostała się dziewczyna w stroju gwiazdy *o ile się nie mylę owa gwiazda to Charlene*

ASK || SF

#1346 21-08-2013 o 12h17

Moderator
Motionell
Poznańsko-śląska Pyra!
Miejsce: „Potęga wiatru jest do Twej dyspozycji!

//photo.missfashion.pl/pl/1/6/moy/4726.jpg

Czy ktoś wie,kto jest autorem tej cudnej stylizacji? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.

#1347 21-08-2013 o 12h22

Moderator
ErinBlack
...

To Klarrisea06

ASK || SF

#1348 21-08-2013 o 12h26

Miss'wow
Kaiken
...

Również na nią zwróciłam uwagę. Nie pamiętam jej po północy, więc pewnie się przebrała rano. Ale z tego co widzę to chyba wyszło jej na dobre /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1349 21-08-2013 o 12h26

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Będąc absolutnie szczerą, obie defilady mnie nie powaliły. W stylu jest mi piekielnie trudno wybrać chociaż jedną faworytkę na podium. Za to kolą mnie w oczy całe stada klonów. Kiedyś to były pojedyncze przypadki, teraz kawał defilady finalistek do bezczelne klony poprzednich stylizacji, nagradzanych i nie. Są pomyje po Porcelain, po Lillien co najmniej 2 kopie, nawet gdzieś mi chyba, o ile się nie mylę, mignęła kopia bieliźnianej stylizacji Crewedki z którychś finałów. Obawiam się, że z każdym kolejnym tygodniem będzie coraz mniej inwencji własnej, a więcej kopiowania. Poza tym cosplaye to chyba nowa moda, bo też ich całkiem sporo. I jak są naprawdę dobrze wykonane, to są... mało oryginale. Odtworzyć strój nie jest łatwo, ale też zero w tym własnych pomysłów.

W deco ja sobie zadaję jedno pytanie. Od kiedy w konkursie dekoratorskim jest zasada, że mają być zauważane i doceniane pokoje, które niewiele mają wspólnego z faktycznym dekorowaniem wnętrz? Ja rozumiem, że latające łóżko to coś nowego, ale niekoniecznie wszystko nowe jest dobre. Osobiście uważam, że brak zdolności faktycznego zaplanowania wnętrza, w jakim da się mieszkać najlepiej zakamuflować pod czymś, co jest dziwne i inne. Deco zaczyna przypominać karykaturę konkursu, gdzie zauważane będą tylko te absolutnie dziwaczne i niemieszkaniowe wnętrza, a dobrze zaplanowane, funkcjonalne i z wyraźnym drygiem autorki/autora do dekorowania przejdą niezauważone. Naprawdę liczę, że na podium trafią wnętrza gdzie da się mieszkać i są popisem zdolności dekoratorskich, a nie usilną potrzebą bycia oryginalnym.

#1350 21-08-2013 o 12h43

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Ja z kolei nie mam nic przeciwko cosplayom w finałach. Mimo wszystko, mówicie, że mało oryginalności, ale z drugiej strony mocno trzeba się natrudzić, by stworzyć coś, co przypomina jakąś postać/strój. Bo taka Pinkie nivaty na podium wyglądałaby super. Dopóki coś jest zrobione ze starannością, ładnie wygląda, komponuje się, to ja nie mam nic przeciwko dobremu cosplayowi na podium. A jeśli ktoś głosuje ze względu na to, ze lubi postać... cóż, znaczy, że strój zrobiony bardzo dobrze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Strony : 1 ... 52 53 54 55 56 ... 161