Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 161

#851 31-07-2013 o 13h58

Miss'Żółtodziób
...

Myślę, że chyba wszystkim nam zdarza się zapomnieć, że gusta i poglądy są tak różne, jak różni są ludzie. Jedni patrzą trochę bardziej polubownie inni kategorycznie starają się przeciwstawić danym zachowaniom. Bywa. Po prostu przyjmijcie to do świadomości i zostawcie temat, bo znowu skończy się na wywlekaniu brudów i bardzo personalnych zagrywkach.

Doszliśmy do konkluzji: jedni są bardziej radykalni w stosunku do wzorowania się, inni mniej. Co tu jeszcze dodawać?

Poza tym, najważniejsze - defilada to nie podium. Jasne, może nam się część typów nie podobać, ale chodzi tu o zróżnicowanie, nawet jeśli część kontrastujących strojów stanowią kopie poprzednich finalistów. Prawo do hejtowania zostawiłabym na wyniki, kiedy znowu będziemy rozczarowani powtarzalnością i banalnością. ^^

Ja defiladę na razie przeglądnęłam pobieżnie - zrobię to na spokojnie, w domu, wieczorem. Nie chcę ryzykować, żeby szefostwo patrząc mi przez ramie, widziało stado laleczek na różowym tle. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (31-07-2013 o 14h00)

#852 31-07-2013 o 14h01

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Tegotygodniowy finał ma ciekawe, różnorodne stylizacje więc mam nadzieję, że banał ani powtarzalność się na podium nie wkradnie ;]

#853 31-07-2013 o 14h04

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Jeśli chodzi o deco to jak wspominałam, poziom nie jest zbyt wysoki. Głównie przez liczne puste bądź niedopracowane mieszkania... Ale znalazłam kilka wnętrz, które mi się spodobały.

1. To już w zeszłym tygodniu zwróciło moja uwagę i uważam, że jest bardzo pomysłowe i oryginalne. Pierwszy raz widzę zastosowanie greckich kolumn i taras w takim wydaniu.
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3219.jpg

2. Tajemniczy, trochę mroczny ogród i przygotowana herbatka u Kapelusznika też zwróciły moja uwagę. Świetne zastosowanie dla gigantycznych grzybów. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3220.jpg

3. Domek na plaży, pufy, drinki, słońce i nutka artyzmu. To miejsce dla mnie, poproszę o taki na urodziny. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Nawet drobne niedociągnięcia mi nie przeszkadzają.
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3221.jpg

4. Wyróżnienie! Ten salon jest świetny. Skromny, bez zbędnego przepychu i zagracenia dodatkami, ale jednak luksusowy i elegancki. Jedyne, co bym zmieniła to dywan spod sofy przesunęła bardziej na środek i dodała jakiś mały stolik kawowy, ale ogólnie jest prześlicznie. <3
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3222.jpg

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#854 31-07-2013 o 14h17

Miss'Żółtodziób
...

To jest wątek do wyrażania własnej opinii na temat strojów zaprezentowanych na defiladzie, a nie zdania o zachowaniu innych. Możecie tu swobodnie oceniać, czy styl finału Wam odpowiada, czy nie, ale zabrania się obrażania innych użytkowników. Wszelkie przytyki w stronę innych osób, czy to bezpośrednie, czy tylko przez sugestię, będą karane.

Szanujcie zdanie innych, to jest podstawa kulturalnej dyskusji. I szanujcie innych jako osoby - komentuje stroje, nie "tożsamości".

Dla przykładu:

(...)ta i ta wygrała beznadziejną stylizacją, to ja walnę się w tym stylu żeby tłum na mnie głosował, ale jestem taka lepsza, bo będę ciekawsza.

To już czyste wyśmiewanie się z postawy kogoś innego. Dlatego powtarzam,
komentujcie stroje, nie użytkowników.

#855 31-07-2013 o 14h18

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Skoro już jest przeczytałam całą dyskusję, to miałabym właściwie tylko jedną prośbę do adminów o niezamykanie tego tematu. Uważam, że jest on potrzebny i że użytkownicy, którzy potrafią polemizować nie powinni cierpieć z powodu osób, które zbyt boleśnie biorą do siebie krytykę innych. Poziom dyskusji jest jak każdy widzi, ale ja chętnie dyskutuję na temat stylizacji i bardzo brakowałoby mi tego miejsca, ze wszystkimi jego jasnymi i ciemnymi stronami (:

Mam też jedną prośbę. Jeśli będzie ktoś w stanie powiedzieć mi, kim jest ta Pani po ID, będę bardzo wdzięczna. Według ID wyszukuje mi zupełnie inny profil i jestem w kropce.
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3224.jpg
Dodam tylko, że wczoraj do finału trafiła dokładnie w tym samym ciuchu, tylko miała blond włosy i spódniczkę wraz z chustką w kolorze niebieskim.

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#856 31-07-2013 o 14h20

Miss'Żółtodziób
...

Odnośnie strojów, aktualnie denerwuje mnie to, że większość finalistek jest w sukienkach, przez co, nawet jeżeli są to inne kreacje, to dla mnie i tak wyglądają tak samo przez co odechciewa się głosować. : x

#857 31-07-2013 o 14h20

Miss'Żółtodziób
...

Nivata mam podobne faworytki, a zdjęcie numer 3 u ciebie jak dla mnie jest najlepsze ze wszystkich /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#858 31-07-2013 o 14h26

Miss'Żółtodziób
...

Lillien, //www.missfashion.pl/profile/amabilia,34311.htm

#859 31-07-2013 o 14h31

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Serdecznie Ci dziękuję Kouki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
I jeszcze dodam tylko, że ten ostatni salon podany wyżej jest przepiękny!

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#860 31-07-2013 o 14h36

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

HyunAe napisał

Odnośnie strojów, aktualnie denerwuje mnie to, że większość finalistek jest w sukienkach, przez co, nawet jeżeli są to inne kreacje, to dla mnie i tak wyglądają tak samo przez co odechciewa się głosować. : x

No tak, do wyboru są albo sukienki/spódnice, albo szorty/spodnie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Na szczęście sukienki i spódnice są tak różnorodne, że można zrobić masę ciekawych stylizacji. Spodnie królowały tydzień temu. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#861 31-07-2013 o 14h44

Miss'Żółtodziób
...

Ojoj, ślicznie dziękuję, dziewczyny, za miłą ocenę mojego salonu. Może faktycznie coś jeszcze pokombinuję ze stolikiem do kawy, ale już jeden stoi po boku, więc nie wiem. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Salon miał być w stylu secesyjnym - te schody, motywy florystyczne, zielony napój w butelce... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Nie wiem, czy wyszło, grunt, że niektórym się spodobał. ^^

I zgadzam się w całej rozciągłości - nadmorska nisza artystyczna jest genialna!

#862 31-07-2013 o 14h51

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Jeśli mogę Ci coś doradzić, to ten mały stoliczek potraktowałabym jako półeczkę pod lampę właśnie (a może znajdziesz jakąś ramkę na zdjęcie albo inny pasujący, drobny secesyjny dodatek do postawienia obok?) i pokombinowała ze stolikiem kawowym. Wiem, że jest sporo opcji, bo sama mam oba salony w takim bardziej eleganckim stylu i szukając ładnych mebli znalazłam sporo takich uroczych, starodawnych przedmiotów. A może jakiś podnóżek zamiast stolika? Oczywiście to tylko moje zdanie, najważniejsze, żeby Tobie się podobało. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez nivata (31-07-2013 o 14h52)

#863 31-07-2013 o 15h00

Miss'Żółtodziób
...

HyunAe napisał

A ja mam inaczej, bo osobiście nie lubię zestawów ze spodniami - spodnie są "nudne", zbyt wiele dziewczyn na co dzień łazi w spodniach, abym miała się nimi zachwycać jeszcze w grze. Osobiście we własnej szafie* mam pięć par spodni na 26 spódnic i około 40 sukienek, więc jasno widać, że nie przepadam za tą częścią garderoby. Na defiladzie doceniam zestawy "sukienkowe" i "spódnicowe", a nawet te "bieliźniane" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

(* W realu, nie w grze) /modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif

Ostatnio zmieniony przez Crewedka (31-07-2013 o 15h01)

#864 31-07-2013 o 15h07

Miss'na całego
kawajka
...

Ja lubię chodzić w spodniach, ale uwielbiam też sukienki i spódnice /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png, tutaj w grze wręcz wyłącznie chodzę w nich, bo wydaje mi się, że stylizacje wychodzą ze spódnicami jakieś takie ciekawsze. Poza tym mogę sobie pofolgować i wymyślać stylizacje z dużą ilością różu i falbanek, czyli tego co lubię najbardziej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#865 31-07-2013 o 15h15

Miss'Żółtodziób
...

nivata napisał

Jeśli mogę Ci coś doradzić, to ten mały stoliczek potraktowałabym jako półeczkę pod lampę właśnie (a może znajdziesz jakąś ramkę na zdjęcie albo inny pasujący, drobny secesyjny dodatek do postawienia obok?) i pokombinowała ze stolikiem kawowym. Wiem, że jest sporo opcji, bo sama mam oba salony w takim bardziej eleganckim stylu i szukając ładnych mebli znalazłam sporo takich uroczych, starodawnych przedmiotów. A może jakiś podnóżek zamiast stolika? Oczywiście to tylko moje zdanie, najważniejsze, żeby Tobie się podobało. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Sprawdzę wieczorem,  mam nawet pomysł na ewentualny stolik, więc zobaczymy.
Chyba nie będzie finałowym faux pas, jeśli coś dołożę? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

W każdym razie, dzięki za wskazówkę. ^^

#866 31-07-2013 o 15h43

Miss'Żółtodziób
...

Ogólnie nienawidzę wszelkich wyborów i konkursów. Dla mnie jest to niepotrzebne. Twierdzę po prostu, że przez mój gust, który się wyróżnia na tle innych (nikt na świecie go nie podziela), jestem uważana za tzw. "bezguście" i traktowana z góry, nieraz ignorowana. Możecie mówić, że robię z siebie męczennicę, chociaż nie powinno was to wzruszać a ja nie uważam, że jestem kimś takim. Po prostu wyraziłam swoje zdanie.
Proszę tylko o odrobinkę szacunku, nawet jak na niego nie zasługuję, bo nigdy nie znajdę się na podium. Opinie są tu różnorakie i ja to rozumiem, ale bez przykrej krytyki i drwin typu "powiewa nudą", "moja koleżanka z rl'a zrobiła lepsze, więc ją faworyzuję". ^ ^

Ostatnio zmieniony przez Misa (31-07-2013 o 15h44)

#867 31-07-2013 o 15h54

Miss'Żółtodziób
...

Ja lubię chodzić w spodniach, ale uwielbiam też sukienki i spódnice

#868 31-07-2013 o 15h55

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Misa nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź i czemu się tu znalazła, skoro nikt się do Ciebie nie zwracał w opisywany przez Ciebie sposób (albo to pominęłam), kiwnę więc głową i wrócę do głównego tematu tego tematu.

@Kasyda
Oczywiście, że nie. Kosmetyczne poprawki i dopieszczanie wnętrz czy strojów są nawet wskazane jak dla mnie, świadczą o dążeniu do doskonałości. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#869 31-07-2013 o 16h06

Miss'wow
Kaiken
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3238.jpg
To są finalistki, które najbardziej przypadły mi do gustu. Przepiękne, dopracowane stroje i kolorystyka.
A w szczególności miss w białej kreacji. Wygląda przecudnie!  /modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif

Co do zażartej dyskusji - gram w tę grę ze względu na to, że jest tak wiele fryzur, makijaży, ubrań... Mogę wypróbować tu multum rzeczy, Nie chcę się trzymać ślepo jednego makijażu, bo kilkadziesiąt mi osobiście odpowiada do cosplayów, czy po to, aby moja miss wyrażała konkretne emocje. Nie obchodzi mnie, czy moja miss jest rozpoznawalna czy nie. Moja miss - ma się podobać przede wszystkim mnie, jak komuś jeszcze się spodoba to fajnie. Jak nie, ani mnie to ziębi, ani grzeje. I jak przebiorę ją 10 razy dziennie - to widocznie miałam taki kaprys i zachciewajkę, którą spełniłam bo mogłam. Zmieniam style, bo mam taką ochotę i sprawia mi to przyjemność. To jest dla mnie zabawa - przebieranie i malowanie wirtualnej lalki tak jak mi się rzewnie podoba. Jak komuś to nie odpowiada - ok. Jeżeli trzymanie się jednego makijażu i jednego stylu komuś odpowiada - ok, szanuje to. Ich lalka, ich zabawa. Niech każdy gra jak chce i czerpie z tej gry radość na swój sposób.

Po co ta wypowiedź? Ponieważ nie wszystkie osoby grają po to, aby być rozpoznawalną czy stanąć na podium.

Oceniam tylko to, co mi się podoba, nie daję oceny "nie lubię". Bo po co? Nie widzę ku temu sensu.

#870 31-07-2013 o 16h12

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Misa napisał

Twierdzę po prostu, że przez mój gust, który się wyróżnia na tle innych (nikt na świecie go nie podziela), jestem uważana za tzw. "bezguście" i traktowana z góry, nieraz ignorowana. Możecie mówić, że robię z siebie męczennicę, chociaż nie powinno was to wzruszać a ja nie uważam, że jestem kimś takim.

A nie, tym razem nie robisz z siebie męczennicy, tylko jakąś księżniczkę, co to taka oryginalna, że ze 100 lat postępu trzeba, żebyśmy my cię zrozumieli /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png Usiłujesz nas obrazić, że my niby jakieś nudne klony, a ty niepowtarzalna taka wspaniała? Szacunku się zachciało, z pewnością na niego zasłużysz tak nieprzemyślaną gadką.
Gdyby to forum oferowało taką opcję to bym sobie oznaczyła twoje posty do ignorowania, bo te nieliczne z sensem nie są tyle warte, by patrzeć na resztę twoich absurdów -__-

Crewedka napisał

Osobiście we własnej szafie* mam pięć par spodni na 26 spódnic i około 40 sukienek

Witaj bratnia duszo! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Chociaż nie powiem, że zaraz spodnie są złe.

Ocena nie lubię nie jest warta uwagi bo daje 0 punktów.

Ostatnio zmieniony przez Masakra (31-07-2013 o 16h19)

#871 31-07-2013 o 16h26

Miss'Żółtodziób
...

Misa, tym razem to nie kreowanie się na męczennika tylko próba zwrócenia na siebie uwagi. Odnosisz się do tematu, który już został wyeksploatowany, a ponadto raczej  średnio się wiąże z twoją osobą. Nikt nie komentował ubioru czy zachowań, które ty prezentujesz, więc moja konkluzja jest jasna - traktuję to jako rozpaczliwą próbę zwrócenia na siebie uwagi. Skuteczną, jak widać.

Nikt tu nikogo personalnie nie objeżdża w tej chwili i jeżeli mamy do czynienia z krytyką to raczej ogólną, niż kierowaną do kogoś konkretnego. Myślę, że wszystkie możemy sobie na taką pozwolić.

Trzymajmy się tego, co powiedziała Kouki i skupmy się na strojach i dekoracjach. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Kaiken, wyłowiłaś bardzo ciekawe kreacje. Nie mam odniesienia do całości (jeszcze przez kilka godzin), więc nie wiem czy są aż tak dobre, ale widać fajny koncept i staranność w doborze elementów. Czyżby przyszła moda na parasolki, czy to tylko zbieg okoliczności?

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (31-07-2013 o 17h56)

#872 31-07-2013 o 16h32

Miss'wow
Kaiken
...

Kasyda napisał

Kaiken, wyłowiłaś bardzo ciekawe kreacje. Nie mam odniesienia do całości (jeszcze przez kilka godzin), więc nie wiem czy są aż tak dobre, ale widać fajny koncept i staranność w doborze elementów. Czyżby przyszła moda na parasolki, czy to tylko zbieg okoliczności?

Ogólnie zauważyłam że ozdobne parasolki i kapelusze są bardzo popularne. Myślę, że to dlatego iż w codziennym życiu nie ma zbyt dużo okazji, aby założyć taki dodatek. W mojej prawdziwej szafie mam dwa przypinane kapelusze i pamiętam, że zawsze wzbudzałam furorę, gdy pojawiałam się w którymś na balu czy imprezie.

#873 31-07-2013 o 16h39

Miss'Żółtodziób
...

Prawda. Tego typu parasolek raczej nie bierze się na deszcz. Jeśli chodzi o kapelusze, mam ich kilka (uwielbiam), ale ciężko dopasować do czegoś codziennego, a w grze daję do przeważającej części kreacji.

W sumie powyższe stwierdzenia można podpiąć pod wszystkie odważne części garderoby, ale fakt, dla mnie również nieustannie przewijają się parasolki i kapelusze. Laseczki też są dosyć popularne na defiladach. Te wszystkie elementy pojawiają się pewnie ze względu na kojarzenie z elegancją i klasą. ^^

#874 31-07-2013 o 16h44

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

No jasne, przecież idąc po bułki czy do pracy raczej nie ma się możliwości założyć jakiegoś eleganckiego kapelusza, więc tym bardziej tutaj można się popisać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Kupić takie nakrycie głowy, jak i wspomniane, eleganckie parasolki to nowy stopień wtajemniczenia, bo sklepy w większości nie bawią się w prowadzenie takich niepopularnych produktów. Więc wyżycie artystyczne w grze jest całkiem zrozumiałe.  Sama kapeluszy szczególnie nie mam gdzie nosić, więc tu czasem miło jest takowy przywdziać. Zwłaszcza nakrycia głowy robią wrażenie, jak są dobrze dobrane do stylizacji (przykładowo w pierwszej ten kapelusik jest mistrzowsko dopasowany) ^^

Misa - ale jakby nikt poza Tobą nie podzielał Twojego stylu, to byś chyba w finale nie była. Więc tego...

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (31-07-2013 o 16h46)

#875 31-07-2013 o 16h46

Miss'wow
Kaiken
...

Dokładnie. To samo tyczy się stroi lolit, kimon, sukni balowych i tych "księżniczkowatych". W realu takie ciuchy są koszmarnie drogie i trzeba mieć odwagę aby tak mocno wyróżniać się w tłumie aby wyjść w tym na ulice bez okazji. Dlatego mnie absolutnie nie dziwi, że takie stroje dominują w grze.

Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 161