Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 32 33 34 35 36 ... 161

#826 31-07-2013 o 09h20

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Evil - Z tego co się orientuję, to teraz lecą VI wybory, ale to taki drobny szczególik ;]

I tak, casualowi się obrywało, że nuda, że nic ciekawego, że można się wykazać większą inwencją. Casual się zawsze jakiś przewijał przez finały, ale był traktowany z pobłażaniem, że to w końcu pokaz mody, a nie wypad na kawę. Wystarczy rzucić okiem na poprzednie strony tematu.

Może to tylko ja, ale ubieranie się pod coś, co już dostało się na podium uważam za wspomniane już przeze mnie parcie na szkło. Osobiście jestem wyznawczynią zasady ubierania się pod swój gust, a nie żeby za wszelką cenę dostać się na to podium. Smuci mnie, że nagle finały przestały być faktycznym pokazem różnych, autorskich pomysłów, a stały się plejadą zacietrzewionych klonów. Mniej więcej bo ta i ta wygrała beznadziejną stylizacją, to ja walnę się w tym stylu żeby tłum na mnie głosował, ale jestem taka lepsza, bo będę ciekawsza. Niby dobrze jest być różnorodnym w stylizacjach, ale niektórych użytkowników już poznaję po konkretnym stylu, są rozpoznawalni i chwała im za to, że są wierni samym sobie. W tym finale spora część po prostu straciła tożsamość, tak rozpaczliwie próbując być jak Ruby czy poprzednie, casualowe laureatki. Gonienie za tym co było na podium uważałam i uważam za straszne faux pas.

Wnioskując po defiladzie - dobry casual to naprawdę rzadkość. Dobrać kieckę do kapelusza i butów to chyba każdy potrafi i tak zwane poprawne stylizacje z przepychem są dosłownie wszędzie. Na naprawdę dobre casuale od początku grania trafiłam może tylko parę razy. Na targowisko próżności - przestałam liczyć.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (31-07-2013 o 09h21)

#827 31-07-2013 o 09h24

Miss'OK
Eminaria
Daj mi nadzieję i zabierz mi serce, jeśli poczujesz choć chwilę jak ja.♥

Aria napisał

Eminaria napisał

Mi się bardzo podoba ta opcja! /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif
Tylko że jeszcze nie trafiłam na siebie /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif
No nic jak będę mieć większy poziom to na pewno gdzieś tam będę /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif

Poziom nie ma tu nic do rzeczy  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif

Aha to dzięki za pomoc bo ogólnie nie wiedziałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://s12.favim.com/orig/160812/gif-harley-quinn-joker-suicide-squad-Favim.com-4628517.gif

#828 31-07-2013 o 09h25

Miss'OK
Eminaria
Daj mi nadzieję i zabierz mi serce, jeśli poczujesz choć chwilę jak ja.♥

nelumi napisał

Eminaria napisał

Mi się bardzo podoba ta opcja! /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif
Tylko że jeszcze nie trafiłam na siebie /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif
No nic jak będę mieć większy poziom to na pewno gdzieś tam będę /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif

Na defiladzie są pokazywane obecnie dostępne miss, jak wystarczająco dużo przejrzysz to pojawi się i Twoja miss :> Poziom nie gra tu roli ~

Za twoją pomoc też dziękuje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://s12.favim.com/orig/160812/gif-harley-quinn-joker-suicide-squad-Favim.com-4628517.gif

#829 31-07-2013 o 09h31

Miss'na całego
kawajka
...

Ja się nawet nie spodziewałam wejścia do finałów, jestem dość zaskoczona, i nawet nie przemyślałam tej stylizacji jaką mam, po prostu podobała mi się ta kurtka i chciałam coś do niej dobrać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png. Ale już zauważyłam jedną dziewczynę w takich samych butach, kapeluszu i parasolce co moja, chyba kogoś zainspirowałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#830 31-07-2013 o 09h59

Miss'na całego
Amik
Leśne Zło
Miejsce: Sosnowiec

Na razie na temat finałów się nie wypowiem, bo muszę poczekać na wieczór i obadać, jak się dziewczęta poprzebierały,
Finały lecą już VI Evilku mój drogi, ale to nie zmienia faktu, kochana Foxy, że stwierdzenie "pamiętam te finały..." brzmi trochę śmiesznie. Zostaw to sobie na czasy CL wyborów czy coś :"D

A tymczasem o "trollingu". W tym tygodniu - przeciwności. Ostre.
Ja robię za aniołka, Masakra za demona:
Link do zewnętrznego obrazka Link do zewnętrznego obrazka

W przyszłym tygodniu cała Leśna Mafia (za wyjątkiem nagrodzonej) będzie poprzebierana ♥.♥

#831 31-07-2013 o 10h06

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ojtam ojtam, stwierdzenie jak najbardziej zgodne z logiką, bo w końcu pamiętam ;] A nie były to też poprzednie, więc to już niemalże zamierzchła przeszłość. Czepialstwo to lekka przesada, bo też jak inaczej napisać, że nagle gusta zrobiły popisową woltę, skoro w poprzednich było zupełnie inaczej? ;]
Poza tym - hurra, skupienie się na meritum! ;]

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (31-07-2013 o 10h12)

#832 31-07-2013 o 10h22

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Czepialstwem można też nazwać wypominanie w każdym poście krytyki podium bodaj z drugich finałów. Bez urazy, ale to też jest zamierzchła przeszłość i nie ma sensu ciągle do tego wracać. O sobie mogę powiedzieć, że po prostu przestałam wymagać buk-wie-czego, a zgodnie z ówczesnymi poradami, doceniam ładne stylizacje i doszukuję się pozytywnych rzeczy, może inne osoby mają podobnie, nie wiem. A może moda się zmieniła? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Rzeczywiście, "casualowych" stylizacji przybyło w porównaniu ze wszystkimi poprzednimi wyborami, ale ponieważ odbyło się to kosztem nadmiernego przepychu i przeładowania (naliczyłam chyba 3-4 takie stylizacje), to nie mam nic przeciwko, dzięki temu jest ciekawiej i osobiście uważam, że ten finał stoi na wyższym poziomie niż poprzedni. Chociaż rzuciło mi się w oczy, że niektóre stylizacje są aż nazbyt zwyczajne, ale trudno znaleźć równowagę. Może lepsze to niż przesada.

Póki co wystawiłam oceny tam, gdzie mogłam dać "uwielbiam", zarówno w deco, jak i stylizacjom, z resztą póki co się wstrzymuję. Mam 4 miss-faworytki i chciałabym je wszystkie na podium, szkoda, że się nie da :c Kto wymyślił 3-osobowe podia? D:

Ostatnio zmieniony przez Kaede (31-07-2013 o 10h25)

#833 31-07-2013 o 10h30

Miss'Żółtodziób
...

Kasyda napisał

W przypadku RubY, powiedziałabym, że nareszcie spodnie na podium - miła odmiana, zwłaszcza, że chyba od czasu kiedy się przyglądam laureatom (kilka tygodni), żadnej pary nie widziałam. Zabawne, że coś zupełnie codziennego jest na swój sposób niecodzienne i egzotyczne w zestawieniu z innymi stylizacjami. ^^
Może to jakiś kierunek zmian w następnych wyborach?

Na tej stronie nietrudno przewidzieć przyszłość.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/roll.png

#834 31-07-2013 o 11h48

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ja jak najbardziej popieram doszukiwanie się pozytywnych rzeczy, bo sama tak robię. Ale jak widzę, że ktoś kompletnie stracił tożsamość, to po prostu nie jestem w stanie docenić stylizacji. Zwłaszcza, jak próbuje kopiować poprzednie laureatki. Wtedy się po prostu wie, że to nie własna inwencja, a ciężko inspirowane dzieło, byle tylko przypodobać się motłochowi.
Niektóre finalistki są dla mnie co najmniej dziwne. Ale przynajmniej są wierne sobie i ubierają się jak im się podoba, a nie jak myślą, że ludzie będą głosować. I prędzej im dam punkty, niż owieczkom gotowym zrobić wszystko dla korony /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Kasyda - ponieważ nowe podium to nowe trendy właściwie zawsze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Amik, Masakra - dorwałam Was obok siebie! Macie do albumu rodzinnego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png //photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3209.jpg

#835 31-07-2013 o 12h14

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Jako studentka projektowania ubioru wtrącę, że nie wszystkie "normalne" stylizacje są casualowe. W finale wyraźnie potrafię znaleźć coś klasycznego, romantycznego, wdarł się tam jeden sympatyczny eklektyzm, a o awangardzie nie ma co wspominać, bo jest jej chyba najwięcej. Także, proszę, nie szufladkujcie każdej dziewczyny w zwykłej sukience czy szortach do casuala, bo niektóre z miss nawet palcem nie zahaczają o ten styl.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#836 31-07-2013 o 12h20

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

W kwestii historii finałów podpinam się pod zdanie Amik, w kwestii krytyki pod Kaede. Nie ma co tu więcej gadać (ewentualnie żeby się powyżywać, ale och, gra dla młodych dziewcząt, nie będę okrutny, nie będę okrutny!).

Skoro z naszej strony eksperymentowanie ze stylem to parcie na szkło i faux pas, to Twoja postawa to modowy faszyzm, Fox.;D
Właściwie już w samym fakcie, że my wszyscy weszliśmy do gry o modzie można doszukiwać się problemów z tożsamością - w końcu moda nie ma nic wspólnego ze stabilną, trwale ukształtowaną tożsamością. Śmieszne, nie? Moda ciągle się zmienia, moda oznacza ciągłą pogoń za tym, co aktualnie najlepsze, moda jak historia lubi się powtarzać, ale jest otwarta i chłonna nawet w swych najbardziej radykalnych wersjach, zawsze zasymiluje się z otoczeniem, zainspiruje się tym, co nowe, obce, podporządkuje się funkcjonalności. Trochę się czuję jak Pocahontas kwestionująca stwierdzenie swojego ojca, że rzeka jest stała.XD Ja mam takie podejście, dla mnie "rzeka wcale nie jest stała", a moda to nie kanon. Jeśli wszyscy mielibyśmy się trzymać raz wyznaczonego przez siebie modelu kreacji, to gra by się rozpadła z powodu nudów graczy. Bo to nawet nie jest realne życie, gdzie styl ubierania jest sprawą ważną, kupno ciuchów kosztowną, a zmiana stylu rzeczą ryzykowną, Missfashion to jest gra, gdzie można się bawić bez ograniczeń. Kopiowanie jest beznadziejne, noszenie kompletów w finale jest beznadziejne, ale cała reszta jest dopuszczalna. I można się krzywić, ale plucie nieprzyjemnym tonem na każdego, kto ma inne podejście, to dopiero faux pas. Za kopię można uznać (a i to naciągane jest) tę jedną laskę, która ma ten sam model butów i kurtki co Ruby, a o całej reszcie osób z casualowymi strojami można powiedzieć, że się zainspirowała do uderzenia w styl casual. Wielka mi zbronia.

#837 31-07-2013 o 12h38

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Gonienie za najnowszymi trendami zawsze było dla mnie synonimem bycia owcą. O dziwo własny styl to nie nuda i noszenie przykładowo codziennie tego samego zestawu. To po prostu trzymanie się swojego przekonania w dziedzinie ubioru. Nie wyobrażam sobie zmieniania szafy co sezon, bo takie są trendy. Nie dość, że finansowo to koszmar, to jeszcze można by dostać rozstroju nerwowego. Moda to schizofrenik. A z tego co ja wiem, schizofrenik ze swoją gwałtowną zmiennością nie powinien być niczyim idolem.

Nie mając własnego pomysłu na siebie przegląda się z zapałem pisemka z ciuchami i kupuje wszystko co poukładała redakcja. Napisali, że w tym sezonie modny jest fiolet? Owieczki kupują fiolet. Napisali, że teraz na topie jest noszenie kapeluszy z piórkiem? Owieczki lecą kupić kapelusze. Na podium teraz na topie są ciuchy codziennie? To owieczki lecą po ciuchy codziennie. Cóż, jeśli faszyzm to wolnomyślicielstwo i opieranie się ogólnemu nurtowi, któremu tak ochoczo wtóruje tłum, to chyba nawet potraktuję to jako komplement ;]

Eksperymentowanie to coś, co chyba każdy robi. Zagląda do tej swojej wirtualnej szafy i myśli, że może dziś ubierze się w coś w takim i takim stylu. Bo ma taki kaprys. Ale jeśli ktoś po serii przykładowo ciuchów strojnych swojego pomysłu wchodzi do tej szafy i myśli, że a teraz zrobię coś codziennego, bo podium jest codzienne, to już dla mnie nie eksperymentowanie, a zwykłe bycie pozbawionym własnych pomysłów ;] Oczywiście, dobierze inne ciuchy i dodatki, ale za tym nie stoi modowe katharsis, a dziewczyna na podium ;]

#838 31-07-2013 o 12h47

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Nie rozumiem w czym widzisz problem - to oczywiste, że osoby, które dopiero raczkują w modzie i zaczynają szukać własnego stylu będą szukać inspiracji pośród osób doświadczonych. Tak jak młode dziewczyny i kobiety podpatrują stylizacje i podpowiedzi trendsetterek z całego świata, chcąc znaleźć w nich coś dla siebie, tak dziewczynki (bo ta gra jest kierowana głównie dla młodych dziewczyn, a to, ze na forum siedzą stare baby (w tym ja ;_; ) nie świadczy o średnim wieku Miss Fashion) chcąc rozwinąć własny styl podpatrują to, co akurat jest na podium. To całkowicie normalne i ja w tym nic złego nie widzę, zwłaszcza, że widzę ewolucje takich osób w późniejsze zdobywczynie podium z czymś zupełnie nowym. Każdy się czymś inspiruje. Picasso tez nie zaczął od razu tworzyć swoich oryginalnych obrazów w takim stylu, a zaczynał od realizmu i podpatrywania prac swoich mistrzów. Także proponuję Ci mniej nerwów, bo podchodząc tak poważnie do gry przeglądarkowej możesz nabawić się wrzodów żołądka, a nam wszystkim zależy chyba na miłej atmosferze bez plucia jadem na graczy, którzy ośmielili się podpatrzeć coś fajnego u innych.

#839 31-07-2013 o 12h57

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

I ponownie, człowiek wyrazi odmienną opinię od innych i od razu, że wrzody i nerwy. Och Słoneczka, jakie nerwy? ^^ Życie to zaskakująca sprawa, nie wszyscy się ze wszystkimi zgadzają i czasem wywiązuje się polemika /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ja wiem, że to na ogół boli, ale świat bywa brutalny. Skoro zasada uderz w stół, a nożyce się odezwą jest wiecznie żywa, to tym bardziej jest podłoże do podzielenia się swoimi opiniami. Gdyby tak wszystko brać, że to gierka dla dzieci i jak się z nami nie zgadzasz, to znaczy, że bierzesz ją na poważnie, to równie dobrze można zamknąć forum. Bo potakiwanie sobie jak zabawkowe pieski mija się z celem ;]

Gdyby ta gra to były same małe dziewczynki uczące się stylu, to forum pewnie by było zarzucone emociami i wypowiedziami w stylu panoszących się tu czasem trolli. Więc chyba nie tylko małe dziewczynki bawią się w zmienianiem własnych poglądów na rzecz podium ;]

Mówcie co chcecie. Po tych wyborach pewnie będzie wysyp stylizacji podobnych do tych jakie miały laureatki. I to nadal będzie zerowa inwencja. Równie dobrze można teraz latać po profilach i "dawać ocenki". Taka sama forma przypodobania się, jak każda inna.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (31-07-2013 o 13h04)

#840 31-07-2013 o 13h06

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

A owszem, nerwów - bo widać po Twoich wypowiedziach, że podchodzisz emocjonalnie do tego, co się dzieje na podium i w finałach. To fantastycznie, że masz swoje zdanie i w ogóle good for you, ale własna opinia nie polega na próbie udowadniania reszcie forum, że Twoja racja jest najtwojsza, a reszta jest zaślepiona i nie widzi prawdy oczywistej, którą Ty dostrzegasz. Wyraziłaś swoje zdanie - świetnie! My wyraziliśmy swoje. Po co ciągnąć to dalej i próbować udowodnić, że się mylimy i nie widzimy oczywistości? Tego nie rozumiem. Zaraz mi się przypomina ten uroczy obrazek.

Link do zewnętrznego obrazka

Także tego. Z mojej strony conversation is over, bo sensu w ciągnięciu tego, hm, dialogu nie widzę.

#841 31-07-2013 o 13h09

Miss'Żółtodziób
...

Foxglove napisał

I ponownie, człowiek wyrazi odmienną opinię od innych i od razu, że wrzody i nerwy. Och Słoneczka, jakie nerwy? ^^ Życie to zaskakująca sprawa, nie wszyscy się ze wszystkimi zgadzają i czasem wywiązuje się polemika /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Patrząc na swoje bogate doświadczenia w tym wątku, przyznam ci rację. Szkoda, że w moim przypadku nikt nie zwracał na to uwagi. ^^

Powiedzmy sobie szczerze - też nie u każdego objawi się talent kreatora mody i finezja w łączeniu elementów stroju. Trudno. Kopiowanie i wzorowanie się to dla niektórych początki, dla innych raczej fakt. Nie przyprawia o zachwyt, jeśli jest to oparte na bezmyślnym powielaniu wzorców, lecz trzeba się z tym pogodzić.

Pozostaje mieć nadzieję, że w toku wyborów wyłaniane będą interesujące i niekonwencjonalne kreacje. (marzenie ściętej głowy)

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (31-07-2013 o 13h09)

#842 31-07-2013 o 13h14

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Faszyzm to nie zasadniczość, faszyzm to zasadniczość narzucana innym. Moja dziewczyna ma dość podobne podejście do Ciebie, Fox - ona tworzy sobie strój, ja jej coś nowego podpowiadam, a ona patrzy na mnie krytycznie i cedzi "to nie jest laleczkowate", a właśnie "laleczkowatość" przyjęła za swój styl, za swój motyw przewodni, a ona się swoich założeń trzyma. Jest zasadnicza. Niemniej ani raz nie skrytykowała mnie za to, że skaczę między różnymi stylami, ani tym bardziej nie przyszła na forum głosić swoich poglądów i niepochlebnych opinii.
Jest coś takiego jak gonienie ślepo za trendami, jest coś takiego jak wybieranie najmocniejszych trendów sezonu, jest coś takiego jak inspirowanie się trendami i wybieranie tych, które się osobiście spodobają, jest coś takiego jak lekkie korygowanie swojego stylu do utrwalonych trendów, jest coś takiego jak odrzucanie wszystkich trendów i trzymanie się tylko swojego raz określonego stylu...  Tu istnieje całe, przeogromne spektrum nie tylko szarości, ale i barw. Można sobie lubić czarny i głównie czarny, ale krytykując fakt, że szarości i barwy istnieją, obnaża się jakieś zalążki choroby nerwicowej. To ja już wolę być schizofrenikiem.
Moda czasem jest idiotyczna, czasem fascynująca, projektanci potrafią za jednym zamachem zachwycić rewolucyjnym projektem i przywalić pięścią komercyjnego kiczu ustawionymi obok siebie etc., etc. Tutaj jest tak samo. Ja się zainspirowałem Ruby do zrobienia czegoś casualowego (nie tylko Ruby, bo też tęsknotą za kwiatkami z moich pierwszym strojów oraz czytaniem bloga MrVintage i jego casualem dla mężczyzn, ale po co było takie szczegóły od razu mówić?), a owcą żadną nie jestem. Własny rozum mam, własny styl i paszczę pełną wilczych zębów. Uważam to, że nie bałem się ulec swojej ochocie na casualowy strój, a potem przyznać się do tego publicznie, za wyraz właśnie tej niezależności. Jeśli nie potrafisz tego zrozumieć, Fox, to Ci współczuję. Z takim brakiem wyrozumiałości będzie Ci trudno w życiu, które, jak wiadomo, pełne jest ludzi o własnym, nie-twoim podejściu do wszystkiego.

#843 31-07-2013 o 13h15

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Nivata, widać że modę studiujesz, a nie psychologię. I może trzymaj się tego, bo nie idzie Ci analiza /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Czekaj, niech poszukam moich wypowiedzi, że ktoś tu się myli, powinien zmienić swoje poglądy i że moja racja jest najmojsza.
O kurka wodna! Nie ma takiej D:

Cóż, poziom polemiki drastycznie spadł. Z żalem stwierdzę, że nadal będę wyrażać swoją opinię. Nawet jeśli będzie to powodowało apopleksję i łobrazki z internetów. Trzeba się uczyć dyskutować, różowe forum to miejsce dobre jak każde inne, żeby nabywać umiejętności potrzebnych do życia w społeczeństwie.

A niech się ubierają jak laureatki, a niech je za to wielbią. To jest piękne, że takie różnice są /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

I poza tym Evil, Nivata - da się rozmawiać bez ataku na prywatne życie rozmówcy, czy to jest awykonalne? Bo że mi będzie trudno, że wrzodów dostanę. Doceniam troskę. A teraz możecie iść poczytać definicję kulturalnej dyskusji.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (31-07-2013 o 13h21)

#844 31-07-2013 o 13h33

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Widzisz, wszyscy dobrze wiedzą, że nie wszystko w ludzkich rozmowach jest mówione wprost. Ani razu nie powiedziałaś, że swoją krytykę kierujesz w moją stronę, ale z aluzji i kontekstu doskonale można zrozumieć, że w moją stronę również. Ale nie ma takiej wypowiedzi! Więc co? Ciężko jest dyskutować, ciężej niż gdybyś stanęła twarzą w twarz i wprost wyraziła swoją krytykę. Ciężej, ale nie niemożliwie. Tak samo jak próżno szukać wypowiedzi, w której ogłaszasz swoje poglądy jedynymi dobrymi, a osoby nie spełniające Twoich oczekiwań złymi, ale łatwo jest to wyczytać. Ja nie mam zamiaru godzić się na wywieranie takiego wpływu na innych bez żadnej kontrofensywy. I nie chodzi mi o to, że Twoje zdanie jest złe i błędne. Szanuję Twoją zasadniczość i dopuszczam do siebie wątpliwość w to, czy można bezkarnie przeskakiwać od jednego stylu do drugiego. Chodzi mi o to, że wyrażasz się tonem apodyktycznym, autorytarnie orzekając, że inspiracje podium i eksperymenty ze stylem są złe i świadczą o braku charakteru.

Jeśli apelujesz o kulturalną dyskusję, to proponuję, żebyś nie czekała na nas, ale sama spróbowała spełnić jej wymogi. Aluzje i tak dosadnie wyrażone przytyki do poziomu dyskusji, słowa kolokwialne i prześmiewcze przekręcanie słów, a na koniec odchodzenie od tematu bez podsumowania swojego stanowiska, wedle mojej wiedzy, nie mieszczą się w ramach dobrego wychowania.

Ostatnio zmieniony przez Evilisalive (31-07-2013 o 13h35)

#845 31-07-2013 o 13h34

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Zero konsekwencji, będę się musiała ubiczować moją kiepska analizą, jak już się wyloguję z różowych internetów.

Nie trzeba pisać czegoś wprost, wystarczy insynuować i dawać do zrozumienia. A Ty insynuujesz i dajesz do zrozumienia w sposób nieprzyjemny i niemiły, dorzucając do tego ton pobłażliwy, niesympatycznie matkujący, jakbyś rozmawiała z ludźmi głupszymi od siebie. Twoje nastawienie widać od samego początku - zdrobnienia, niepotrzebne ironizowanie, wrzucanie emotek tam, gdzie nie są konieczne i określanie swoich oponentów "słoneczkami"... To wszystko składa się na fakt, że uważasz się za lepiej poinformowaną, lepiej znającą temat, lepszą ogólnie. Dajesz do zrozumienia, że nie traktujesz nas poważnie, Fox. I to widać, nie musisz tego pisać wprost, żeby tak było, ale brak tolerancji i cynizm wychodzą z Twoich postów jak robactwo z zapomnianego po świętach mazurka schowanego w najniższej szafce w kuchni. I to Tobie w tym wypadku polecam lekturę kulturalnej dyskusji.

A wracając do głównego tematu tego... tematu? Topicu. Tematu. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
//photo.missfashion.pl/pl/1/5/moy/3215.jpg
Taka śliczna! <3 Ten płaszczyk z tą spódnicą są tak dobrze dobrane. I lalkowy, trochę creepy makijaż... Jedna z moich faworytek!

#846 31-07-2013 o 13h36

Miss'Żółtodziób
...

Ogólnie to zgadzam się z Kasyda, niektórzy poprostu tylko kopiują bo sami nie umieją nic wymyśleć. Owszem, irytuje mnie to, ponieważ jeśli jakaś kopia zdobędzie trofeum to jest niesprawiedliwe wobec tych, które wiernie pozostały sobą, a na podium się nie znalazły...

No ale zgadzam sie też z Foxglove i nie rozumiem o co tyle szumu.

Więc właśnie ja tu widzę, że obie strony wyraziły swoje zdanie ale nie widzę powodu żeby obrażać ludzi i się kłócić. Jeśli ktoś mówi, że komuś współczuje za to jaki jest to ja to odbieram jako formę obrażenia tej osoby.

Czy nie można było tej dyskosji pociągnąć bardziej kulturalnie? Lub jeśli niektórzy wolą się kłócić to zakończyć jej tutaj:

Nivata napisał

To fantastycznie, że masz swoje zdanie i w ogóle good for you, ale własna opinia nie polega na próbie udowadniania reszcie forum, że Twoja racja jest najtwojsza, a reszta jest zaślepiona i nie widzi prawdy oczywistej, którą Ty dostrzegasz. Wyraziłaś swoje zdanie - świetnie! My wyraziliśmy swoje. Po co ciągnąć to dalej i próbować udowodnić, że się mylimy i nie widzimy oczywistości? .

Tak tak wiem... z jednej strony piszę, że można było zakończyć, a z drugiej sama to ciągnę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png No ale poproostu jak przeczytałam te wiadomości to poczułam, że muszę się wypowiedzieć. I tak pewnie ta wiadomość nie wnosi niczego do rozmowy. Ja poprostu nie rozumiem czemu nagle napadacie na siebie na wzajem noi musiałam przyznać Foxglove  rację. Ot tyle.

A tak poza tym jeszcze nie wiecie od ilu głosów można się było znaleźć w finale konkursu deco? Bo ja wczoraj miałam niewiem, coś koło 60 i nie liczyłam na finał a dzisiaj widzę, że mój salon tam jest /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

A i Nivata  zgadzam się z tb - to także jedna z moich faworytek i liczę, że ona wygra teraz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez nika2 (31-07-2013 o 13h37)

#847 31-07-2013 o 13h38

Miss'na całego
Amik
Leśne Zło
Miejsce: Sosnowiec

Link do zewnętrznego obrazka

Czy w tym wątku chociaż raz może obyć się bez dram etc? Chociaż raz? Bo chwilowo to przy każdych wyborach odbywają się tutaj przepychanki słowne i bezsensowne "dyskusje" pozbawione sensu, będące najczęściej offtopem (wiem, że ten mój też do niego należy, ale na bór szumiący - rzućmy w to w końcu szyszką).

Moim zdaniem ten wątek powinien zniknąć, zamiast tego nie powinno się zamykać "Głosujcie na..." i tam moglibyśmy wtedy toczyć dyskusje na temat konkretnych wyborów zamiast kłócić się o styl.
Bo na chwilę obecną wątek "Defilada" jest tykającą bombą - ktoś coś powie za chwilę naskakuje na tego kogoś mnóstwo ludzi, tworzą się dwa-trzy obozy. A tydzień później jest rotacja i większość nie pamięta już swoich poglądów z poprzedniego. Bezsens.

Serio ludzie - zapraszam na zewnątrz, akurat się ochłodziło i można wyjść z domu bez obaw o przegrzanie mózgu. Nie bądźcie mną, niech sensu waszemu życiu nie nadaje gra dla dzieci.

--------------------------------

Nika2 - pewnie koło 50, progi wejściowe są bardzo niskie i w deco właśnie jest coś koło tego, a w miss zwykle 100-120, czasem nawet mniej jak patrzę.
nivata - ano, ładna stylizacja, taka bardzo smutna ;c

#848 31-07-2013 o 13h43

Miss'na całego
Nabi
...
Miejsce: Fairy Glade

Matko. Kiedy nie wejdę na ten temat (z zamiarem poczytania opinii innych o finalistkach i podium) to widzę bezsensowne kłótnie. Naprawdę tak trudno machnąć ręką na czyjąś wypowiedź zamiast komentowania jej i ubliżania innym?
Jeżeli chodzi o wybory mieszkań, to znowu moja faworytka jest w finale i mam nadzieję, że tym razem jej się poszczęści.
Natomiast wygląd miss...Cóż, mało która trafiła w mój gust, podoba mi się tylko jedna. ^ ^;

#849 31-07-2013 o 13h45

Miss'Żółtodziób
...

Ahhh to dlatego jestem w finale /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png A ja myślałam, że nie mam szans nawet /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

I Amik  wątpie żeby dało się uniknąć walki o styl. Jeśli już to może powinno to być poprostu zakazane. Nobo tak naprawdę kłótnia o styl jest równa kłótni o religię albo coś takiego. Każdy ma swoje zdanie i raczej go nie zmieni (no chyba że jednak przeczyta coś co do niego przemówi) .

I serio się ochłodzilo ?o.o U mnie taki upał, że właśnie weszłam do domu i się schładzam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png - wiadomość bardzo odnośnie tego wątku...

#850 31-07-2013 o 13h57

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Oj same we trójkę, Amik, Nabi i Nita, się wpisałyście w sytuację.;D Walka jest w ludzkiej naturze, w końcu jesteśmy stadnymi drapieżnikami. Mam wrażenie, że dyskusja wśród ludzi zastąpiła zwierzęce walki o dominację, ale nie tylko chęć podwyższenia swojej pozycji w hierarchii pcha do wyrażania własnego zdania, nie tylko emocje typu gniew, ale też na przykład chęć wyciszenia sytuacji, jak teraz, albo poczucie misji, albo chęć uczestnictwa w życiu grupy. Jakie to życie jest fascynujące!^ ^

Mnie też zachwyciła ta "Adamsówna", świetnie wpasowująca się w ostatnio coraz częściej wykorzystywany styl lalki. Roccoco już drugi raz z rzędu ma fajną, dojrzałą stylizację... I w ogóle mam kilka faworytek, ale nie lubię się tym dzielić.^ ^' Niemniej uważam, że to bardzo udany finał.

Strony : 1 ... 32 33 34 35 36 ... 161