Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 18 19 20 21 22 ... 161

#476 12-07-2013 o 01h00

Miss'Żółtodziób
...

Lillien napisał

Kasyda, co prawda nie czuję się nudna i bez polotu, ale dziękuję za gratulacje i życzę powodzenia w kolejnym tygodniu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Proszę bardzo.  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Większość głosujących uznała was za najlepsze, więc z tym nie dyskutuję. Nie przejmuj się osobami takimi jak ja, nie każdy będzie się zachwycać. Proste. ^^

#477 12-07-2013 o 01h00

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Kasyda napisał

Foxglove napisał

Leśna Mafia widzę przeżywa porażkę ciężko.
Dziewczyny, więcej klasy Was nie zabije.

Serio? Średnio mnie interesuje, na jakiej pozycji plasuje się moja misska. Rozumiem, że wszelka krytyka jest odbierana jako hejt, ale z tym nic nie zrobię.
Nie uważam żadnej swojej stylizacji za wyjątkową i godną nagrody, co nie oznacza, że mam się zachwycać, tymi, które większość uznała za atrakcyjne. Nie wiem dlaczego przynależność do jakiejś grupy ma mnie identyfikować z osobą zawistną. Gratuluję szerokich horyzontów.

Ładny offtop. Jeszcze ładniejszy szał na drobne wytknięcie nieszczególnie koleżeńskiego zachowania. Pozostawię to tutaj sobie, niech leży i skłania do przemyśleń.
Co do defilady wyniki o wiele lepsze niż ostatnio. Liczę, że poziom będzie rósł teraz już z każdym tygodniem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#478 12-07-2013 o 01h08

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Kasyda napisał

Lillien napisał

Kasyda, co prawda nie czuję się nudna i bez polotu, ale dziękuję za gratulacje i życzę powodzenia w kolejnym tygodniu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Większość głosujących uznała was za najlepsze, więc z tym nie dyskutuję. Nie przejmuj się osobami takimi jak ja, nie każdy będzie się zachwycać. Proste. ^^

Jak już napisałam, moim życiowym celem nie jest przypodobać się każdemu, trzymam się po prostu swojego stylu. Tak więc rozumiem, że moje pomysły nie muszą Ci się podobać, lecz klasę widać po sposobie wyrażania krytyki - dwa słowa, którymi obdarowałaś całe podium są po prostu... "bez polotu".

Zawtóruję Fox - chętnie będę przyglądać się defiladzie w kolejnych tygodniach! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png liczę na Was i na Wasze modowe pomysły!

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#479 12-07-2013 o 01h36

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Lillien napisał

Kasyda napisał

Lillien napisał

Jak już napisałam, moim życiowym celem nie jest przypodobać się każdemu, trzymam się po prostu swojego stylu. Tak więc rozumiem, że moje pomysły nie muszą Ci się podobać, lecz klasę widać po sposobie wyrażania krytyki - dwa słowa, którymi obdarowałaś całe podium są po prostu... "bez polotu".

Zawtóruję Fox - chętnie będę przyglądać się defiladzie w kolejnych tygodniach! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png liczę na Was i na Wasze modowe pomysły!

A mi się bardzo podobasz, głosowałam na Ciebie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Są gusta i guściki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#480 12-07-2013 o 07h27

Miss'wow
Kaiken
...

Lillien napisał

Kaiken napisał

I właśnie dlatego trafiłaś na podium. A po tej wypowiedzi, jeszcze bardziej się cieszę, że głosowałam na Ciebie. Dobrze, że zostałaś sobą i nie uległaś sugestią. trzymaj tak dalej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Och, dziękuję Ci bardzo-bardzo, jesteś przemiła!! Oczywiście ani myślę się zmieniać, jeszcze mam tyle pomysłów na stylizacje do wykorzystania! ^^
A tak na marginesie, niesamowite, że stylizacje Twojej miss również podobały mi się w finale! Trzymam kciuki, uściski!

Dziękuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Bardzo się cieszę, że podobały się Tobie moje stylizację. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

A wracając do defilady to liczę na to, że w tym tygodniu nie trafię do finału. 4 raz z rzędu byłby naprawdę męczący...

#481 12-07-2013 o 07h53

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Rkwcz, bardzo dziękuję za Twoje wsparcie!! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png niezmiernie miło mi, źe mój pomysł przypadł Ci do gustu! Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za następną defiladę z Tobą w finale! ^^

Kaiken, życzę Ci podium, a będziesz miała to z głowy! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png masz ciekawe ciuchy, a skoro dostałaś się trzy razy pod rząd do finału, to naprawdę musisz się podobać! Trzymam kciuki.

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#482 12-07-2013 o 08h27

Miss'OK
Aria
...

A ja powiem, że jestem takim ewenementem, który jest megaszcześliwy, kiedy jest w finale i jeszcze bardziej happy, kiedy nie ma mnie na podium /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Więc jestem jak najbardziej zadowolona.
Gratuluje zwyciężczyniom.
No i... zaraz się przebieram! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Wreszcie.
Ostatnia rzecz. Nie zagłosowałabym na miss tylko w sukni i kapeluszu Audrey, chociaż je kocham. Gadanie, że zestaw stanowi trzon, to dyskryminacja sukienek! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png No bo jak suknia okazała, zawsze będzie trzonem i tak, zawsze będzie gotowa. Ale to maska sprawiła, że zagłosowałam. Dodawała postaci pazura i tajemniczości, zmieniła całkiem charakter sukni.

#483 12-07-2013 o 08h44

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Powiedziałam to już i gdzie indziej ale powtórzę - mam szczerą nadzieję, że drugie miejsce nie spodziewało się wyróżnienia i się tak ubrało bo miało ochotę na gwiazdę. Nie pamiętam jej w tym stroju w głosowaniu, może podczas wyborów była tym kameleonem i szczęśliwie zgarniała głosy akurat od tych, którym się w danym stroju podobała.

Foxglove napisał

Leśna Mafia widzę przeżywa porażkę ciężko.
Dziewczyny, więcej klasy Was nie zabije.

Mafia mafią, ale każdy w mafii ma swoje zdanie ;P Mi się Arwen nie podobała, bo za dużo objętościowo było tego zestawu(suknia i kapelusz to już nadto, ale tam był też naszyjnik i bransoletki), a im ta maska w głowę zapadła. I ci co patrzyli na wybory, to mówili, że maski się rozlazły i przez to Arwen traktuję jako ciekawy przypadek rozlezienia się mody na maski, ale na podium nie widziałabym jej chętnie.
W pierwszym miejscu zabrakło mi kontrastów, gdyby zamiast samej szarości dodała trochę koloru to byłoby naprawdę fajnie. A trzecie miejsce z wiankiem i torebką MI się podobało, a nawet wrzuciłabym je na podium wyżej. Pierwszego dnia nie zagłosowałam, bo z braku czasu finalistki tylko przejrzałam na szybko, ale drugiego już tak! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Porażka - dwa miejsca na podium? Takie porażki chętnie na siebie przyjmę |D

Aria napisał

A ja powiem, że jestem takim ewenementem, który jest megaszcześliwy, kiedy jest w finale i jeszcze bardziej happy, kiedy nie ma mnie na podium /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dziwna jesteś |D Chcesz zostać wieczną finalistką?
Zmień srebro na złoto i masz mój głos ;P

Ostatnio zmieniony przez Masakra (12-07-2013 o 08h55)

#484 12-07-2013 o 10h04

Miss'OK
Aria
...

Masakra, bo gdy zdobędzie się forum, nie dostanie się więcej miss pop, nie? A dla mnie, gdy zmieniam stylizacje, jest to za każdym razem ocena tej stylizacji.
A miejscy 2 wyglądało tak przez cały finał.

Ostatnio zmieniony przez Aria (12-07-2013 o 10h05)

#485 12-07-2013 o 10h17

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Serio? W takim razie nie rozumiem za co ma głosy i jak je przegapiłam wśród finalistek :<

W sumie szkoda, miss pop mogłoby zostać, ale bez brania pod uwagę w finałach. Też mi trochę szkoda, że więcej mi nie ocenią mieszkanka :__:

#486 12-07-2013 o 11h28

Miss'całkiem całkiem
Kaede
Królewna z drewna.

Ale jaką porażkę? Po prostu nie do końca zgadzam się z werdyktem, bo osobiście kibicowałam innym, nie twierdzę jednak, że stylizacje, które znalazły się na podium były brzydkie/przesadzone/cokolwiek - wręcz przeciwnie, są bardzo ładne i gratuluję zwyciężczyniom, ale uważam, że były lepsze. I nie, nie mam na myśli kogoś z "Leśnej Mafii" ani siebie, bo ja nadal szukam TEGO stroju, który by mnie zadowolił w 100%, no i zabawnie jest być jedną z finalistek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Kaiken - do 4 razy sztuka, teraz czas wygrać lub przynajmniej znaleźć się na podium:D

#487 12-07-2013 o 12h14

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Jej... Przestańcie już... Nie wszystkie finalistki może są na tyle dojrzałe, żeby uszanować krytykę... To nie cud, że są na podium. To po prostu głosy, a nie zapominajmy, że grajacych jest co raz więcej. Zamiast krytykować szukajcie pozytywów na litość boską... Wiem jak odbierają to osoby młodsze -,-'

#488 12-07-2013 o 12h22

Miss'na całego
Amik
Leśne Zło
Miejsce: Sosnowiec

rkwcz - ja też wiem, bo swego czasu sporo się jej nasłuchałam, w wielu przypadkach i w różnych dziedzinach. Nawet chodziłam do psychologa przez kogoś, kto zazdroszcząc mi nagród z matematyki (piękne czasy podstawówki, kiedy ten przedmiot ciągle był prosty i przyjemny, a nie tylko potrzebny ;c) rozpuścił o mnie pewne plotki i ogółem nie było przyjemnie. Ale wiem też, że im szybciej nauczymy się doceniać krytykę i liczyć z każdym (nawet niekulturalnym!) zdaniem tym szybciej będzie nam w życiu lepiej.
Ja sama jestem smarkaczem, który reaguje na krytykę takim bólem w serduszku i "o matko kochana, naprawdę? muszę to zmienić" a dopiero potem zastanawia się ile racji w tej krytyce jest i czy na pewno jest ona w pełni uzasadniona. Jestem też smarkaczem ciągle nie radzącym sobie z emocjami. Ale się staram xD
Pozytywów szukamy i "na litość boską" dlatego opisałyśmy tylko tych, którzy nam się podobają, pomijając tych, których my w finale byśmy nie umieściły.

Co do "kółka wzajemnej adoracji" - ktoś broni założyć własne? Wystarczy mieć przyjaciół, przynajmniej jednego hejtera i wymyślić nazwę. Hejtera można pominąć, bo właściwie sam się znajdzie i to dosyć szybko! :"D

W tym tygodniu jestem bardzo zadowolona z podium deco, chociaż właściwie to zamieszałabym w nim trochę.
Konkurs na styl obchodzi mnie znacznie mniej (błagam! NIE GŁOSUJCIE JUŻ NA MNIE! NIE CHCĘ BYĆ ZNOWU W FINALE!) i bardzo bym chciała mieć taki guzik "nie bierz udziału w wyborach miss fashion" - z przyjemnością bym go kliknęła i rozkoszowała się biernym ocenianiem. Żadna z moich faworytek czy też osób, które dostawały ode mnie "lubię" nie dostałą się na podium (nie wykluczam oczywiście opcji, że zmieniły wygląd), ale jakoś mnie to nie boli. Byle tylko 2 miejsce miało gwiazdę na sobie czasowo.

#489 12-07-2013 o 12h31

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Amik napisał

rkwcz - ja też wiem, bo swego czasu sporo się jej nasłuchałam, w wielu przypadkach i w różnych dziedzinach. Nawet chodziłam do psychologa przez kogoś, kto zazdroszcząc mi nagród z matematyki (piękne czasy podstawówki, kiedy ten przedmiot ciągle był prosty i przyjemny, a nie tylko potrzebny ;c) rozpuścił o mnie pewne plotki i ogółem nie było przyjemnie. Ale wiem też, że im szybciej nauczymy się doceniać krytykę i liczyć z każdym (nawet niekulturalnym!) zdaniem tym szybciej będzie nam w życiu lepiej.
Ja sama jestem smarkaczem, który reaguje na krytykę takim bólem w serduszku i "o matko kochana, naprawdę? muszę to zmienić" a dopiero potem zastanawia się ile racji w tej krytyce jest i czy na pewno jest ona w pełni uzasadniona. Jestem też smarkaczem ciągle nie radzącym sobie z emocjami. Ale się staram xD
Pozytywów szukamy i "na litość boską" dlatego opisałyśmy tylko tych, którzy nam się podobają, pomijając tych, których my w finale byśmy nie umieściły.

Ja znowu jestem tym typem, który słysząc krytykę się poddaje... Tak było ze mną w każdej dziedzinie. Nie wiem czemu, pewnie jestem zbyt wrażliwa i próbuje za każdym razem być jak najbardziej perfektycja. Szanować krytyki do tego momentu nie umiem, a w moim wieku to troche dziwne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png
Zauważmy tak jak pisała chyba Masakra, że finalistki mogły zmienić stroje. W pierwszych wyborach tak wszyscy zaczeli jeździć po 3miejscu, że po prostu aż mi się coś robiło jak po wejściu an profil finalistki przeczytałam coś w stylku ,,przepraszam, że jestem na podium. Ja nie chciałam"

#490 12-07-2013 o 13h15

Miss'na całego
Shinikairu
hejcia

Ta miss, która stoi teraz na podium, na 1 miejscu jest prześliczna moim zdaniem. Według mnie trofeum jest dla niej zasłużone /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#491 12-07-2013 o 13h38

Miss'Żółtodziób
...

Rany, jak czytam te wszystkie wypowiedzi, to włos się na głowie jeży. To normalne, że niektórym finalistki się podobają, innym zaś nie - jednak obie te grupy "uwielbienia" mają święte prawo wyrazić swoje zdanie i nikt nie powinien mieć im tego za złe (chyba, że forma wypowiedzi upstrzona jest zwrotami powszechnie uznanymi za niegrzeczne lub, o zgrozo, wulgaryzmami).
Ktoś komuś zarzuca chęć "przypodobania się tłumowi"? Co z tego? Politycy też używają takich strategii. Wyborcza kiełbasa w postaci komentarzy? Jestem pewna, że nawet połowa obdarowanych komentarzem dziewczyn nie odwzajemniła się głosem.
Radzę wszystkim więcej dystansu i luzu, to tylko gra, a nie prawdziwe życie - nie warto przejmować się zdaniem internetowych "kozaków", przecież ta gra ma nas bawić, a nie stresować  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif

PS. Gratulacje dla zwyciężczyń na podium!

Ostatnio zmieniony przez Crewedka (12-07-2013 o 13h39)

#492 12-07-2013 o 15h20

Miss'całkiem całkiem
Evilisalive
...

Ja w swoim znowu nie tak długim życiu, w kwestii reagowania na krytykę, przeszedłem: stadium płaczu i zamykania się w sobie, stadium agresji i wojowania płonącym mieczem, stadium okpiwania i siekania "winowajcy" ostrym językiem w drobną kostkę, stadium przystojącego królowiwyniosłego milczenia, aż do obecnego stadium słuchania krytyki uważnie z bezpiecznego dystansu, ale... co z tego?;P Każdy ma inne doświadczenia, inny sposób bycia i inne oczekiwania od gry, niektórzy sobie z krytyką radzą, inni sobie nie radzą, nikogo na tym polu dyskryminować nie należy. Missfashion to nie gra-szkoła przetrwania, nie trening komandosów, ani nawet zabawa w trudne kulisy świata mody, żebyśmy musieli się pogodzić z nieprzyjemnościami bez cienia sprzeciwu. To wciąż jest gra w dużej mierze społecznościowa i jak chcemy, żeby była miejscem rozrywki, a nie frustracji, to musimy dbać o atmosferę jaka tutaj panuje. Opinię, że kreacje na podium są "nudne i bez polotu" można było albo zachować dla siebie i nie psuć komuś radości z wygranej, albo wyrazić dyplomatycznie, np. "kreacje w dość zachowawczym stylu i nie moim guście, ale urocze", poszukać trochę pozytywów, dodać coś konstruktywnego, np. "mają gust, więc szkoda, że nie spróbowały czegoś bardziej odważnego". Nie rozumiem tego fenomenu, że w komentarzach i listownie panuje tutaj absolutnie błoga atmosfera, balsam dla duszy przebywającej zwykle w świecie wyścigu szczurów i wojen podjazdowych, a gdy się przejdzie na forum... Jakby na spacerze  po łące co raz wybuchały petardy pod stopami. Tylko po co? Myślę, że jest teraz okazja do podszkolenia się w wyrażaniu krytyki konstruktywnie i dyplomatycznie./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Bo każdy może wyrażać swoje zdanie, ale niech to robi z głową.

Co do aktualnego podium, to w końcu załapałem z czym kojarzy mi się strój Vixy - z tym, na co moda panuje na ma-bimbo! No tak, to by tłumaczyło dlaczego, chociaż strój bardzo ładny, nie przykuł mojego wzroku na dłużej, opatrzyły mi się takie rozwiązania po prostu. Ale z drugiej strony to komplement - Vixa ma poziom równy francuskiej wersji gry, dużo dojrzalszej./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

W ogóle mam nadzieję, że problem z kompletami się rozwiąże samoczynnie z czasem. Ja wszystkie komplety rozpoznaję bez problemu, bo widziałem jak dopiero wchodziły do gry, bardziej zaangażowane osoby tutaj rozpoznają stroje przez nazwy, styl etc., ale wciąż dla większości gra ma sporo tajemnic i albo nie wiedzą, że coś jest kompletem, albo nie wiedzą, że kompletów zakładać nie wypada, zwłaszcza w finale. Wszystko jeszcze przed nami.^ ^

#493 12-07-2013 o 16h24

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Evilisalive napisał

Ja w swoim znowu nie tak długim życiu, w kwestii reagowania na krytykę, przeszedłem: stadium płaczu i zamykania się w sobie, stadium agresji i wojowania płonącym mieczem, stadium okpiwania i siekania "winowajcy" ostrym językiem w drobną kostkę, stadium przystojącego królowiwyniosłego milczenia, aż do obecnego stadium słuchania krytyki uważnie z bezpiecznego dystansu, ale... co z tego?;P Każdy ma inne doświadczenia, inny sposób bycia i inne oczekiwania od gry, niektórzy sobie z krytyką radzą, inni sobie nie radzą, nikogo na tym polu dyskryminować nie należy. Missfashion to nie gra-szkoła przetrwania, nie trening komandosów, ani nawet zabawa w trudne kulisy świata mody, żebyśmy musieli się pogodzić z nieprzyjemnościami bez cienia sprzeciwu. To wciąż jest gra w dużej mierze społecznościowa i jak chcemy, żeby była miejscem rozrywki, a nie frustracji, to musimy dbać o atmosferę jaka tutaj panuje. Opinię, że kreacje na podium są "nudne i bez polotu" można było albo zachować dla siebie i nie psuć komuś radości z wygranej, albo wyrazić dyplomatycznie, np. "kreacje w dość zachowawczym stylu i nie moim guście, ale urocze", poszukać trochę pozytywów, dodać coś konstruktywnego, np. "mają gust, więc szkoda, że nie spróbowały czegoś bardziej odważnego". Nie rozumiem tego fenomenu, że w komentarzach i listownie panuje tutaj absolutnie błoga atmosfera, balsam dla duszy przebywającej zwykle w świecie wyścigu szczurów i wojen podjazdowych, a gdy się przejdzie na forum... Jakby na spacerze  po łące co raz wybuchały petardy pod stopami. Tylko po co? Myślę, że jest teraz okazja do podszkolenia się w wyrażaniu krytyki konstruktywnie i dyplomatycznie./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Bo każdy może wyrażać swoje zdanie, ale niech to robi z głową.

Co do aktualnego podium, to w końcu załapałem z czym kojarzy mi się strój Vixy - z tym, na co moda panuje na ma-bimbo! No tak, to by tłumaczyło dlaczego, chociaż strój bardzo ładny, nie przykuł mojego wzroku na dłużej, opatrzyły mi się takie rozwiązania po prostu. Ale z drugiej strony to komplement - Vixa ma poziom równy francuskiej wersji gry, dużo dojrzalszej./vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

W ogóle mam nadzieję, że problem z kompletami się rozwiąże samoczynnie z czasem. Ja wszystkie komplety rozpoznaję bez problemu, bo widziałem jak dopiero wchodziły do gry, bardziej zaangażowane osoby tutaj rozpoznają stroje przez nazwy, styl etc., ale wciąż dla większości gra ma sporo tajemnic i albo nie wiedzą, że coś jest kompletem, albo nie wiedzą, że kompletów zakładać nie wypada, zwłaszcza w finale. Wszystko jeszcze przed nami.^ ^

Owacje na stojąco dla tego pana.
Cała sprawa leży w tak zwanej konstruktywnej krytyce. Ona jest jak najbardziej pożądana i prowadzi do polepszenia się krytykowanej osoby. Opisanie trzech osób, w ZUPEŁNIE różnych stylach dosłownie 3 słowami jest dla mnie chyba przebojem miesiąca. Trudno było nie pomyśleć, że jad wycieka z monitora. Trzeba być wyjątkowo uzdolnionym żeby dokonać czegoś takiego myśląc, że się konstruktywnie krytykuje. Nie powiem, żebym to zrozumiała gdyby napisała to osoba niezwiązana z finałem. Ale takie słowa od innej finalistki... No cóż, zabrzmiało to co najmniej nie na miejscu i wyjątkowo zawistnie.
Widziałam wiele opinii na temat finalistek przez ostatnie tygodnie i zawsze były one różne (w końcu gusta są różne), ale również objaśniające co się podobało/nie podobało. W tym tygodniu popis niechęci jest bolesny i naprawdę zbędny. Podoba się - świetnie! Nie podoba się - warto wysilić szare komórki i napisać właściwie dlaczego, nie tracąc przy tym resztek kultury wypowiedzi. Albo się nie odzywać, skoro potrafi się jedynie pluć jadem. Napisanie "nie podoba mi się bo tak" nie sprawi, że ktoś się następnym razem lepiej ubierze. Może już dziewczyny z podium nie będą w konkursie, ale udzielać się pewnie nadal będą i nadal będą tworzyć nowe kreacje. I nie wezmą pod uwagę zawistnego komcia, gdy ten ma zawartość merytoryczną instrukcji obsługi papieru toaletowego.
A co do Vixy to mnie się szalenie jej kreacja podoba, bo jest z pomysłem. Dobrała dodatki tak, jak bym na to nigdy nie wpadła i wyszedł naprawdę zgrabny efekt. Muszę mieć na nią oko co kolejnego wymyśli, bo jest naprawdę godna uwagi ^^

#494 12-07-2013 o 16h35

Miss'na całego
Lexa0
...

Dear lord, chyba wzięliście popsuliście dyskusję.
A taka fajna była, właśnie miałam iść po popkorn...

Kompletnie nie rozumiem, o co ten cały cyrk, co tydzień jest powtórka z rozrywki, Komuś się zawsze nie będzie podobać, bo gusta różne, ale wylewanie jadu, "bo zestaw!" jest trochę niebangla. Szmatek jest tutaj naprawdę duuuuużo, a gra jest naprawdę młoda, odrobinę luzu, plz?

Z drugiej strony - rozbijają mnie szalenie miłe finalistki, które bujają się ludziom po profilach wyśpiewując pochwały i licząc na to, że ktoś się odwdzięczy.

#495 12-07-2013 o 16h37

Miss'Żółtodziób
...

Więc widzę, że nadal wieszane są na mnie psy, więc ładnie rozwinę swoją wypowiedź, żeby nie było niedomówień.

Jak napisałam, stroje są stonowane i w miarę estetyczne, prawdę powiedziawszy, takie, jakie w rzeczywistości bym pewnie ubrała. Ale wydaje mi się, że moda powinna się opierać na jakiś eksperymentach, a nie bezpiecznym dobraniu elementów. Takie podejście jest dosyć asekuranckie - wszystko wygląda w porządku, ale nie jest niczym przełomowym, nad czym zatrzymam się i powiem "WOW". Nie mówię, że ja takie kreacje robię - raczej nie aspiruję do bycia misską i nie mam talentu (a może wystarczająco chęci?) do zestawiania ubrań i dodatków. Jednak dla mnie to nie są stroje warte podium - nie kują w oczy, są starannie dobrane, ale nie ma niczego, co by sprawiało, że się wyróżniają. Dlatego są nudne i bez polotu. Brak zabaw wzorami, kolorami, jakiejś niespodzianki, czegoś co zastanawia. Tak, mam niezwykłą zdolność kondensowania treści w kilku słowach - nie wprowadzam rozróżnienia między 3 stroje, bo są dla mnie bardzo podobne pod wieloma względami.

Mam nadzieję, że teraz lepiej rozwinęłam swoją opinię i rozjaśniłam nieco moje podejście, brak uzasadnienia w pierwszym poście usprawiedliwię jedynie późną godziną. Następnym razem, możecie spodziewać się dużo bardziej obszernej oceny.

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (12-07-2013 o 17h14)

#496 12-07-2013 o 16h44

Miss'ujdzie
rkwcz
...

W końcu! Mam nadzieję, że Panie obrzucające błotem innych coś zrozumieją. Bo wiem jak ja bym sie poczuła czytając niektóre wpisy. Przez chamskie uwagi (inaczej tego nazwać nie potrafię) przestałam pisać, rysować, zawieszałam się w działaności graficznej i przestałam śpiewać. Z czasem dopiero powracałam do tego co rzuciłam w kąt. Najgorzej było z moim pisaniem opowiadań... Przez ocenianie fabuły pisałam nadal bo wiedziałam, że kogoś to ciekawi. Jednak w momencie kiedy ,,mądrzejsze osoby" bez entuzjazmu zaczęły jeździć mnie tylko i wyłącznie za błędy interpunkcyjne machnełam na wszystko ręką po raz kolejny. Bardzo łatwo określić to czy coś jest pisane po złości. Moja interpunkcja chyba na całe życie pozostanie taka jaka jest, ale mature zdałam dobrze to sie nie przejmuje hahaha  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/lol.png

#497 12-07-2013 o 16h52

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

Lexa0 napisał

Z drugiej strony - rozbijają mnie szalenie miłe finalistki, które bujają się ludziom po profilach wyśpiewując pochwały i licząc na to, że ktoś się odwdzięczy.

Masz naprawdę śmieszne spostrzeżenie. Nie wiem jak ty,ale ja pisząc komuś komentarz  nie patrze, czy mi się zrewanżuję. I większość osób pewnie myśli tak samo.

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#498 12-07-2013 o 16h57

Miss'na całego
Lexa0
...

YooSti - problem polega na tym, że to finalistki w piątkowe popołudnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Mnie tam wygląda na radosne ciułanie punkcików. Zawsze się mylić mogę, nikomu w głowie nie siedzę, ale nadal - wygląda to jak wygląda.

#499 12-07-2013 o 17h12

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Z komentarzami to są dwie strony medalu. Są osoby piszące komentarze jak YooSti, ja czy masa innych osób żeby po prostu docenić drugą osobę i nie wymagające niczego w zamian. I są osoby które potrafią skomentować każdy kolejny profil na pewno nie z dobroci serca i zachwytu, ale żeby natłuc punktów. I jest to metoda skuteczna jak widać po profilach takich aktywnych ;]

Kasyda, to nie wieszanie psów a konstruktywna krytyka komentarza. Rozumiemy, że jesteś wyznawczynią mocnych wrażeń w ubraniach, ale niektórzy wolą właśnie takie przemyślane, wyważone kreacje, którym uroku nie brak. Może kolejne podium będzie dla Ciebie bardziej zadowalające, więc nie ma co się unosić i psuć innym satysfakcję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Na każdy styl przyjdzie czas, co widać w wyborach. Co podium to inne ubrania, co mnie bardzo cieszy.

Pozdrawiam

#500 12-07-2013 o 17h17

Miss'Żółtodziób
...

Nie jestem wyznawczynią mocnych wrażeń, jeżeli chodzi o modę, ale jako dziedzina aspirująca do bycia sztuką, powinna proponować coś więcej niż realizację określonego, akceptowalnego schematu. To tyle z mojej strony.

Mam nadzieję, że tym razem rozwiałam wszelkie wątpliwości - mój błąd, że nie uzasadniłam na samym początku, faktycznie, z miejsca uznałam, że wypowiedź jest zrozumiała, co było nierozważne. Prosiłabym jeszcze o nie łączenie mojego przypadkowego pojawiania się wśród finalistów z moimi ocenami innych miss.

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (12-07-2013 o 17h20)

Strony : 1 ... 18 19 20 21 22 ... 161