Samira
No pacz, nawet nie skojarzyłam, że to komplet. (Inna sprawa, że nie kojarzę większości kompletów, których nie było na stronie z gwiazdką). Mimo wszystko pani nr jeden wciąż należy się gwiazdka, bo do kompletu od Nine świetnie dopasowała makijaż, fryzurę i dodatki (bransoletki, kapelusz), że o dobraniu koloru nie wspomnę. To oczywiście tylko mój pogląd na sprawę, ale szanuję też Twój punkt widzenia. :]
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 127 128 129 130 131 ... 161
#3201 18-09-2014 o 11h02
#3202 18-09-2014 o 11h17
Masa gwiazdek porozdawanych, serce dla Marceliny przez sentyment do kreskówki. <3

#3203 18-09-2014 o 11h35
Samira,
co do mojej Miss (panna nr 1 z obrazka KimKas) - zrobiłam taką stylizację, ale nie sądziłam, że dostanę się do finału
możesz nie wierzyć, ale podobnie jak KimKas nie zwracam uwagi na komplety, jeśli nie rzucą się w oczy.
Konstruktywna krytyka zawsze jest wartościowa.
I dziękuję KimKas za sfaworyzowanie mojej Miss i docenienie drobnych elementów 
Życzę wszystkim powodzenia w finałach!
#3204 18-09-2014 o 12h42
KimKas
Oczywiście, że masz prawo oceniać według swoich kryteriów i dopasowania pod "kaprys" dnia bo samej zdarzyło mi się tak ocenić kilka stylizacji w finałach
Jednak też wolałam tą informację dodać bo swego czasu również dziewczyny mnie uświadamiały o kompletach jak nie byłam zaznajomiona ze sklepem Nine tak dobrze.
Naga
W większości wypadków jest kwestia, że się nie spodziewamy ale też konkursy trwają dwa dni to jest czas na zaprezentowanie innych pomysłów jeśli oczywiście czas i MM na to pozwala. Jeśli zostałaś przy tej stylizacji to twój wybór aby się nią pochwalić i ci tego nie zabieram. Jednak krytyka czy tam ocenianie jest z mojej strony odbierane przez kwestie elementów a nie samą myśl czy nastawienie, że nie liczyłam na finał
Jeśli coś oceniam to może i jestem wymagająca ale mam nadzieję, że nie jest to odbierane "bo wredna baba jesteś", "czepia się bo pewnie myśli, że jest ładniejsza itp itd" xD Za stara jestem na takie podejścia już więc z pewnością nie tym się kieruję przy ocenianiu ^^. Dla mnie za dużą część i to dość widoczna stanowi komplet i tylko dlatego nie jestem do tego projektu przekonana ale życzę powodzenia bo mogę być oczywiście w mniejszości albo i jedyna.
Tak więc powodzenia w finałach wszystkim kandydatkom i przepraszam za moje czasami wysokie wymogi oceniania 
KimKas btw nie wiem ale odkąd u Nine jest przymierzalnia, dobór kolorów nie stanowi wielkiego wyzwania. Zwłaszcza jak coś jest utrzymane w jednej barwie więc ja tego już nie oceniam, chyba że ktoś połączy coś ewidentnie gryzącego się i dającego nie ciekawy efekt to mogę zwrócić uwagę. Bywają dni,że za kolorystkę daję również gwiazdkę bo po prostu mam dzień na np niebieski albo czarny ale to już są kaprysy i nie kryję tego w wypowiedziach ^^
#3205 18-09-2014 o 13h09
Samira,
nie, zupełnie nie myślę w tych kategoriach, które napisałaś
Fajnie jest po prostu znać sposób w jaki inni oceniają stylizacje. Ja osobiście wolę pewną prostotę i przejrzystość, dlatego stylizacji nie zmieniam i w takim nurcie staram się też dobierać ciuchy.
Nie przeszkadza mi w najmniejszym stopniu, że ktoś myśli inaczej lub ma inny gust czy insze od moich kryteria oceny
Miło jest o tym pogadać i wymienić poglądy. Rozumiem Twoje podejście, bo pewnie jakbym zobaczyła w finale cały komplet od gwiazdy to bym się lekko zdziwiła, co on tam robi 
Nie chciałabym, by to co piszę zostało odebrane jako pretensje czy wyrzuty w Twoim kierunku, bo wcale nie o to mi chodzi 
#3206 18-09-2014 o 14h43
Naliczyłam w tych finałach aż cztery łuczniczki
Moda na łuki.
W każdym razie - sama jestem wybredna. Rozdałam parę gwiazdek i tylko jedno serce, mianowicie tej oto pani:
Link do zewnętrznego obrazka
Jakoś ujęło mnie połączenie makijażu, dodatków, ubrań z kolorem włosów, który pozornie nie powinien pasować to takiej kolorystyki.
Ostatnio zmieniony przez Aeriss (18-09-2014 o 14h43)
#3207 18-09-2014 o 17h17
Nie odebrałam tego jako pretensje ani wyrzuty więc nie martw się 
Jak sama stwierdziłaś miło jest wymienić poglądy i cieszę się, że nie wynikła z tego kłótnia ani nieporozumienia.Tak więc powodzenia jeszcze raz i przyjemnych chwil w finale i finałach przyszłych.
#3208 18-09-2014 o 17h25
Rozdałam parę gwiazdek i jedno serduszko dla łuczniczki w bieli.
Deco w tym tygodniu w moim odczuciu jest tragiczne. Mam wrażenie, że wszystko już widziałam. Jedno serduszko dla azjatyckiego salonu, chociaż można by go jeszcze dopracować.
#3209 18-09-2014 o 19h38
Mam nadzieję, że którejś z miejsc podium zdobędzie ten oto "pokój":
Ostatnio zmieniony przez Setarah (18-09-2014 o 19h39)
"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."
"twoja wartość jest bezcenna"
#3210 24-09-2014 o 08h12
1. Kolorowo i tęczowo. Świetne kolory. Trochę też kojarzy m się z kucykami pony, no ale kolorystyka świetna.
2. Łabędź w stawie. Genialny pomysł i udana realizacja. W końcu do czegoś ten kapelusz się przydał.
Ostatnio zmieniony przez Solomona (24-09-2014 o 08h15)
#3211 24-09-2014 o 15h17
Ja na razie przejrzałam tylko Deco i cóż... Rozdałam sporo serduszek i gwiazdek.
Najmocniej zaś kibicuję kuchni z kwiecistą lodówką (autor: prettyzuza), pracowni czarownicy (autor: Nallaia), ogrodowi, w którym stoi posąg zrobiony z samej miss (autor: Quique), świątecznemu ogródkowi (autor: Coeur), wystawie z muzeum(?) (autor: Ryuu) oraz zamglonej łazience (autor: MadziaG).
#3212 24-09-2014 o 16h58
Wow mój pokoik się komuś podoba <3
#3214 24-09-2014 o 21h37
W obecnych finałach rozdałam ledwo 5 gwiazdek .____. chyba się starzeję.
Lucrecia, pani po środku jest śliczna
- akurat u niej szczerze żałuję, że nie dałam serduszka, ale jutro mam nadzieję to poprawić
Do deco boję się zajrzeć.
#3215 24-09-2014 o 21h44
Steno napisał
Do deco boję się zajrzeć.
Niby czemu? Co prawda jest (o zgrozo) jedno puste pomieszczenie, kilkanaście prawie pustych, ale jest też sporo pomieszczeń trzymających poziom i nawet kilka bardzo fajnych
#3216 24-09-2014 o 22h45
W końcu trochę chwili przed snem na pc xD.Te finały mi się bardzo podobają i w deco jak i w miss 
Nie ma co wklejać tych samych modelek co poprzedniczki wymieniły a więc tylko napiszę.
Pani po środku u Lucreci (chociaż wolałam ją bez paska tego czarnego ^^). To tyle z serc ponieważ jak wcześniej pisałam powtarzające się stylizację w finałach jednak u mnie tracą ^^ dlatego reszta to gwiazdki. Po prawej znowu u Lucreci, u Salomona obie stylizację. No i do tego dochodzą jeszcze te stylizację
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Deco
ErinBlack wymieniła wszystkie moje faworytki włącznie z kuchnią które również kibicuję najbardziej. Pominę tylko projekty Coeur, MadziaG. Te pomieszczenia są dla mnie nie dopracowane jeszcze ^^.
#3217 25-09-2014 o 12h32
Wygląda na to że stroje sf nie chwyciły. Może nie przeglądałam zbyt mocno defilady, ale na finale mamy tylko jeden wykorzystujący elementy z tych nowości. Swoją drogą jedna z moich faworytek.
Szkoda mi że tej pani poniżej wczoraj nie widziałam, jest totalnie w moim stylu! Druga jak dla mnie perełka to postapokaliptyczna pielęgniarka.
I jeszcze jedna łagodna stylizacja dokładnie nie w moim stylu, ale bardzo ładna
Ostatnio zmieniony przez Lowsip (25-09-2014 o 12h33)
#3218 25-09-2014 o 22h35
Ja w tym tygodniu najbardziej kibicuję roksi919 -miss po środku u Lucrecji oraz tej właśnie łagodnej stylizacji u Lowsip.
W deco - z pomieszczeń wymienionych przez Erin urzekły mnie - świąteczny ogródek oraz pracownia czarownicy. 
#3219 25-09-2014 o 23h04
To ja też przedstawię swoje faworytki:
Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka
+ wymieniana tu już stylizacja roksi919
#3220 01-10-2014 o 00h45
Cóż ostatnio bardziej ciągnie mnie do Deco niż do Miss, więc zacznę od pomieszczeń. Z zeszłego tygodnia na ten przeszły: świąteczny ogród (autor: Coeur), wystawa z muzeum (autor: Ryuu) oraz zamglona łazienka (autor: MadziaG).
Poza nimi do grona moich naj dołączyły: szary/srebrny ogród (autor: Pineapple - liczę, że zajmiesz 1 miejsce!), pokój dziecięcy (prosty, ale uroczy. Autor: LadyArisu), dróżka prowadząca do zamku (autor: Yonna) oraz domek na działce (?) (auor: Kosia1).
W Miss podobają mi się: @LoonaMoon, Ryuu, EjRenee i Tsuu
No i to chyba na tyle... Poza tym rozdałam też sporo gwiazdek.
#3221 01-10-2014 o 11h25

Nie wiem, co mnie natchnęło, że prawie wszystko w bieli. Może dlatego, ze już zimno i przypomina mi to o nadchodzącej zimie. A może dlatego, że Frozen całkiem niedawno oglądałam.
Deco: Urzekł mnie ten ogród i z Frozen mi się kojarzy. Bajkowa kraina.
Miss:
1. Bardzo efektywnie to wygląda. Nieskalana biel z odrobiną mroku. Świetna twarz.
2. Tak biała, że aż wszystko się zlewa i chyba to mnie urzekło. Sama się sobie dziwię, że na taką zwykłą kreację zwróciłam uwagę.
3. Jedyna kolorowa kreacja wśród typowanych. Pierwszy raz podoba mi się kreacja z tą laską. Taka magiczna kreacja.
Ostatnio zmieniony przez Solomona (01-10-2014 o 11h36)
#3223 02-10-2014 o 18h03
Przeraża mnie, że jestem w czyiś fejwach.
W aktualnych finałach rozdałam sporo gwiazdek ale najbardziej podobają mi się monochromatyczne stylizacje.
#3224 08-10-2014 o 08h21
W tym tygodniu zdecydowanie cosplay'e.
1. Slender Man - wyszedł świetnie. Akurat na zbliżające się halloween.
2. Mystique - wersja filmowa. Niby prosty cosplay, a jednak (choć ja jednak wolę ją w jej białej kreacji).
3. Anna z Frozen - kilka osób Elsę zrobiło, a to chyba pierwsza Anna. Świetnie wyszło.
Deco. Nie wiem, ale coś mnie urzekło. Ta magia, niepokój, tajemnica. I ten czerwony balonik.
Ostatnio zmieniony przez Solomona (08-10-2014 o 08h26)
#3225 08-10-2014 o 09h37
Anna jest cudowna <3 trzymam kciuki