Deco w tym tygodniu jest naprawdę bardzo dobre. Zajrzałam tam z czystej ciekawości i przy okazji rozdałam mnóstwo serduszek i gwiazdek
Za to finały według mnie są średnie 
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 122 123 124 125 126 ... 161
#3076 25-06-2014 o 09h54
#3077 25-06-2014 o 12h08
Deco mnie zawiodło. Rozdałam tylko jedną gwiazkę. Serduszek brak.
#3078 25-06-2014 o 14h27
Deco ładne, aczkolwiek jak dla mnie na serduszka zasłużyły takie mieszkanka:
Link do zewnętrznego obrazka Link do zewnętrznego obrazka
#3079 26-06-2014 o 18h35
A ode mnie serduszko dostała miss w zielonym ubraniu z łukiem 
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#3080 02-07-2014 o 00h41
Muszę przyznać, że finały w tym tygodniu zrobiły na mnie spore wrażenie. Kilka serduszek poleciało, ale najgoręcej będę kibicować tej stylizacji:
Link do zewnętrznego obrazka

#3082 03-07-2014 o 15h56
YooSti, to samo przyszło mi na myśl, gdy przeglądałam defiladę. Jej aparycja bardzo przypomina Lillien, ale wysiłki są zbyteczne, bo ona ma niepodrabialny styl.
Rozdałam całkiem sporo gwiazdek (m.in. pani, którą pokazała Dasharia) i jedno serduszko dla anioła.
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (03-07-2014 o 15h56)
#3083 03-07-2014 o 16h00
#3084 03-07-2014 o 16h42
YooStii, jak dla mnie przesadzasz. Makijaż jest podobny, włosy są rude, ale styl ubioru kompletnie inny od Lillien. "Ktoś tu parcie na wydziwianie ma haha".

#3085 03-07-2014 o 18h07
A ja uważam, ze jednak podobieństwo jest zbyt duże i nie jest to wydziwianie, a całkiem konkretne spostrzeżenie. Lil kiedyś miała taki makeup i to, ze już jakiś czas temu zmieniła nie znaczy, ze tutaj ktoś mógł się 'zainspirować'. Opcji twarzy jest bez liku, a jakoś strasznie dziewczyna jest podobna.
#3086 03-07-2014 o 18h30
Jak dla mnie robotę robią tu tylko usta. Oczy są inne, puder jest inny. Widziałam wiele twarzy podobnych do Twojej miss, Fox, ale żadna z nich nie została posądzona o zbyt dużą inspirację, dlaczego wiec ta użytkowniczka zbiera cięgi na forum?
Jak napisałam: twarz jest podobna, ale nie identyczna. Co do ubrania: Lillien ma styl delikatny, dziewczęcy, pastelowy, a ta użytkowniczka zrobiła coś kompletnie innego. Zwrócić uwagę też na pewno dało się na to inaczej, niż wyśmianiem. Sądziłam, że wszystkie dawno z tego wyrosłyśmy.

#3087 03-07-2014 o 18h48
YooSti napisał
Czyżby nasza Lillien brała udział jeszcze raz w wyborach XD. Niezłe parcie na podium ktoś ma hahaha //photo.missfashion.pl/pl/1/31/moy/24327.jpg
YooSti zauważyła podobieństwo, ale nie ma co od razu uważać tego za hm... "plagiat twarzy" (huh). Każda blada i ruda Miss jakby użyła tych usteczek przypominałaby Lil

Jest to po prostu śmieszny zbieg okoliczności.
Możemy kolejny raz podziwiać "Lilien" w finałach, heh
Ostatnio zmieniony przez Aiamate (03-07-2014 o 18h49)
#3088 03-07-2014 o 19h10
Ooo, mówicie o mnie, a ja o niczym nie wiem! : O Przez to prawo jazdy mam tak mało czasu, że życie mnie mija.
Co do sytuacji, powiem tak. Mm12, bo o niej tu mowa, obserwuję już od pewnego czasu, gdyż rzuciła mi się jej buźka w oczy kiedyś w klasyfikacji. Użytkowniczka przez spory czas nie tylko fryzurą i makijażem, ale i stylem codziennym starała się wpasować w to, co tworzę. To, że puder czy cień nie są kropka w kropkę te same, nie znaczy, że nie można innymi komponentami uzyskać niebezpiecznie podobnego efektu. Rozwiewając wątpliwości Fox, nie, nie zmieniłam makijażu. Od kiedy Nine wprowadziła nowe skiny i dopracowałam makijaż pasujący do satynowej skóry, poważniejsze zmiany w looku mojej miss nie zachodzą - no chyba, że tworzę stylówkę czymś inspirowaną, wtedy faktycznie eksperymentuję. Natomiast fryzura tej użytkowniczki właściwie w identycznej formie gościła przez jakiś czas na głowie mojej miss. Jedynie grzywka jest nieco inna. Widać to dobrze choćby w mojej szafie na tumblr. To pasemko, koczki i grzywka wraz z tym kolorem należą do moich absolutnie ulubionych uczesań. Mam prawo przypuszczać, że jednak jest coś na rzeczy z tym kopiowaniem, skoro sytuacja ta nie trwa od wczoraj i wybaczcie, ale wygląd tej użytkowniczki sporo różnił się od mojego, gdy przejrzycie sobie jej zdjęcia z gwiazdami. Plus, z tylu elementów w grze, wybrać akurat takie połączenie? Nie wydaje mi się. Na dodatek większość z Was jednak to podobieństwo zauważa.
Przyglądajmy się faktom, Niv. Jako artystka, powinnaś wiedzieć, że kradzież to nie tylko plagiat - czyli ten przypadek odrysowania/ułożenia czegoś "kropka w kropkę" zgodnie z oryginałem, ale i zbyt silne zainspirowanie się, które samo w sobie już ograbia pomysł lub osobę z jego cech unikatowych.
Nie osądzam Mm12 za jej strój (ja nawet nie noszę stylizacji w stylu wschodnim!), ale za jej makijaż i włosy.
Na sam koniec dodam jeszcze, że nie sądzę, by sprawa została tu rozwiązana w sposób chamski - jedynie z humorem, bo faktycznie, można pomyśleć, że próby podwędzania czyjegoś stylu są związane z wyścigiem o podium. Poza tym, nie chodzę "nadawać" na innych do tematu o plagiatach, nie wypisuję pogróżek w prywatnych wiadomościach... ale swoje zdanie mogę mieć. Chyba tyle w temacie c:
P.S.
Aiamate, ale MNIE to nie cieszy, że jest druga Lillien w finałach! :C
JA JESTEM TYLKO JEDNA *bling bling i zarzucenie grzywą* 
Ostatnio zmieniony przez Lillien (03-07-2014 o 19h43)

#3089 03-07-2014 o 19h45
Wszelkie pochwały i tak idą na Twoje konto 
#3090 03-07-2014 o 21h07
nivata napisał
YooStii, jak dla mnie przesadzasz. Makijaż jest podobny, włosy są rude, ale styl ubioru kompletnie inny od Lillien. "Ktoś tu parcie na wydziwianie ma haha".
Powiedz mi w którym momencie przesadzam!? To już własnego zdania nie można napisać? Ślep nie jestem, mimo noszenia okularów XD. Podobieństwo jest za duże, nie chodziło mi akurat o strój, ale widocznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie sądze, gdybym robiła tak jak ty piszesz że mam "parcie na wydziwianie" to nie napisała bym tego tak żartobliwie i nie w tym dziale. To tyle co mam do powiedzenia.
PS:Lill Ciebie nie da się skopiować/podrobić, tak jak i twojego stylu

#3091 03-07-2014 o 21h46
YooSti napisał
Podobieństwo jest za duże, nie chodziło mi akurat o strój, ale widocznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
YooSti napisał
ale widocznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
YooSti napisał
nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
I dont even, Justi.

#3092 04-07-2014 o 14h24
Proszę skończmy ten temat, jeśli Lill zdecyduje, że chcę coś w tym kierunku robić to się zgłosi
Teraz czekamy do środy na kolejne finały!

#3093 09-07-2014 o 11h56
W dzisiejszych finałach deko wpadło mi w oko kilka pokoi więc posypały się gwiazdki ale na serduszko zasługiwał tylko jeden. Mam nadzieję, że wygra.
Jeśli chodzi o finały Miss rozdałam kilka gwiazdek i dwa serduszka.
#3094 09-07-2014 o 12h44
Widziałyście to cudo? Jak pięknie <3

#3095 09-07-2014 o 13h00
Boże, piękne O.O I jeszcze te króliczki... No, to już mam faworyta w Deco 

#3096 09-07-2014 o 13h17
Tak, tak !! Genialny jest ten ogród <3
#3097 09-07-2014 o 14h13
Jeśli chodzi o deco to również kibicuję ogrodowi który wrzuciła Jessica. pozostałe dostały gwiazdki:
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
W miss również dałam tylko jedno serduszko i kilka gwiazdek:
Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka
Ostatnio zmieniony przez Ojsa (09-07-2014 o 14h14)

#3098 09-07-2014 o 14h38
Jessica ten ogród należy do panienki @Solelei
#3099 09-07-2014 o 15h08
Ojsa, dziękuję za wyróżnienie mojego ogrodu! 
Poza tym podobają mi się wrzucone przez Was stylizacje i ogrody. Zwróciłam również uwagę na ten japoński z Miss za bramą, bardzo ciekawy.
No i widzę, że powtórzył się ten z poprzednich wyborów z wielkim grzybem pośrodku altany - również mi się spodobał. 
http://2.asset.soup.io/asset/1585/6050_0c95.gif
#3100 09-07-2014 o 15h51
Dla mnie ten ze studnią w lesie też jest genialny 
To światło padające przez drzewa, świetny efekt