Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 110 111 112 113 114 ... 161

#2776 01-02-2014 o 08h20

Miss'wow
KimDallas
...

Dopiero co minęły finały, a już niektóre użytkowniczki wysyłają hurtem komentarze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png 3 strony podziękowań za serduszko w ten sam dzień to niestety nie przypadek...

#2777 01-02-2014 o 09h45

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Szok i masaka. Przez jakiś czas bylo troche ciszej w tym temacie.
Przypuszczam, ze to wynika z faktu, ze dzieci maja ferie, nie musza sie uczyc to im przychodza glupoty do glowy.
Tak czy siak takie zachowanie jest dziecinne i karygodne i trzeba tylko zglaszac i karac ;x

#2778 01-02-2014 o 11h32

Miss'Żółtodziób
...

Nikt wprost nie poprosi o głosy, a wysyłanie hurtem wiadomości i komentarzy to w jakimś rodzaju jest proszenie o głosy. A skoro to jest karane i można tego kogoś zdyskwalifikować to dlaczego użytkowniczka z trzeciego miejsca jest jeszcze na podium?

#2779 01-02-2014 o 12h14

Miss'wow
KimDallas
...

Nawet gdyby ktoś zasygnalizował komentarz to i tak nic z tego. Modki nie odbiorą komuś wygranej tylko dlatego, że masowo wysyła "Śliczna miss. zostawiam <3. zapraszam do siebie". Nie jest to wiadomość mówiąca wprost "dałam ci figę, ale ty mi się odwdzięczysz miss pop".

#2780 01-02-2014 o 12h27

Miss'Żółtodziób
...

No a jeżeli miss zaśmieca skrzynkę podobnymi wiadomościami dla dużej ilości graczy to raczej jest już jakiś powód.

#2781 01-02-2014 o 12h32

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Zgłaszajta, zawsze - spam jest zabroniony i dostaje się za to ostrzeżenie, a jeśli się to ostrzeżenie zignoruje, wtedy są głębsze sankcje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2782 01-02-2014 o 12h33

Miss'wow
KimDallas
...

Tu już powinny włączyć się moderatorki i zrobić z delikwentem porządek. Zresztą moim zdaniem tak samo z wysyłaniem masowych wiadomości do innych. Przecież rozmawiamy o tym nie kryjąc prawdy jak użytkowniczka stanęła na podium oszustwem, a nadal nic nie można jej zrobić.

#2783 01-02-2014 o 14h10

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Zmieniłyśmy tytuł wątku na "Finały Miss i Deco", bo temat w głównej mierze dotyczy wyborów, a nie samej defilady /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2784 01-02-2014 o 16h16

Miss'wow
KimDallas
...

Mam takie pytanie odnośnie zgłaszania. Czy jeśli osoba, która przysłała mi komentarz, ale nie jest napisany wprost, ma na celu zdobycie największej ilości mp (ma ponad 200), a w jej komentarzach inne użytkowniczki piszą wyraźnie "odwdzięczam się", to można taką osobę poddać jakieś obserwacji czy coś?

#2785 01-02-2014 o 16h30

Miss'Żółtodziób
Lunitari
...
Miejsce: Jedni wychodzą na dwór, inni na pole.

Nie lubię wtrącać się w środku dyskusji, lecz jest to temat warty ruszenia tyłka do roboty.
Napotkałam się z opinią, iż spora część finałów składa się z miss-spamerek. Nie zgodzę się, a przynajmniej nie w całości. Chociaż niezbyt często moja miss pojawia się w tym temacie (w przeciwieństwie do "kuchni czarownicy" - bardzo spodobała mi się taka nazwa dla "rzeźni"), to jednak jakimś cudem jestem stałym bywalcem finałów, a wiadomość wysyłam tylko wtedy, gdy mi się coś naprawdę spodoba. Słysząc o podpięciu większej części finalistek pod efekt spamu, poczułam się delikatnie dotknięta. W końcu powątpiewam, bym była jedyną rzadko udzielającą się na forum użytkowniczką, która do finałów trafia wyłącznie dzięki ogłaszaniu się w klasyfikacji...
Chociaż jeszcze bardziej boli fakt, że kiedy pobiłam swój rekord w ilości zdobytych głosów (koło dwustu pięćdziesięciu), po finałach natknęłam się na dziewczynę mającą około czterystu głosów, a miała na sobie delikatnie zmieniony komplet. Poczułam się zrezygnowana. Należę do osób poświęcających godziny na ukończenie stylizacji, kiedy ktoś inny kupi komplecik i zacznie masowo wysyłać komentarze. Obie dojdziemy do finałów, ale chyba wszyscy dobrze wiemy kto ma większe szanse na wygraną.
Osobiście nie potrafiłabym cieszyć się takim zwycięstwem. Byłoby niczym plama na honorze, jaśniejąca na profilu do końca gry. Czy nie lepiej smakuje zwycięstwo wypracowane? Po co przyśpieszać ten proces? Wkład własny, choćby dla satysfakcji - "Nie wygrałam, ale jestem z siebie dumna, bo w to, to i to włożyłam swoje serce".
Nie jestem naszpikowana tysiącami komentarzy-spamu, z czego bardzo się cieszę, jednak kiedy sama piszę komentarz, czuję się nieco zniesmaczona poziomem innych. Prawdą jest, że nie każdy musi natychmiast rozpisywać się na kilka stron, lecz wypadałoby wydusić coś więcej, niż tylko: "hej ale fajne zostawiam <3 zapraszam do siebie /modules/forum/img/smilies/blebl.gif xd <3 <3". W ogóle nie rozumiem idei komentarzy, w których nie ma uzasadnionej wypowiedzi. Do napisania, iż coś jest "fajne" wystarczy pw. Poprzez komentarze wolałabym śledzić rozwój użytkowniczki, a nie wiedzieć, że zawsze robiła coś "fajnego".
Chociaż zapewne to i tak nic nie zmieni, czułam się zobowiązana, by napisać coś od siebie w tym temacie.

Lunitari wita...
Link do zewnętrznego obrazka
...I żegna, ukłonem wieńcząc swój komentarz.

#2786 01-02-2014 o 16h43

Miss'na całego
Kosia1
...
Miejsce: Kraków

Lunitari, dlatego odbywa się teraz ta cała dyskusja nt. spamu aby właśnie takie osoby jak Ty - które nie spamują nikomu, nie czuły się pokrzywdzone przez dziewczyny, które mają więcej głosów właśnie przez spam.
To jest totalnie niesprawiedliwe, kiedy ktoś uczciwie ciuła przez cały okrągły tydzień te 100-200 głosów i z każdego kolejnego cieszy się jak wariat, a ktoś poprzez spam 100-200 głosów ma w dwa/trzy dni.
Ja również ogłaszałam się w kwalifikacji, straciłam na tym MM, komentarze daje rzadko, kiedy naprawdę coś mi się spodoba, a trofeum zdobyłam kończąc defiladę i dostając się do finalistek mając ok. 230 głosów.
To ogromny problem, ta plaga spamu, przez to aż odechciewa się czekać na finały.
W tamtym tygodniu i w tym tygodniu faworytkami były zupełnie inne osoby, niż te, które zdobyły podium (bodajże opróćz Eldunari, nie wiem jak tam z dziewczyną z 1 miejsca, czy była faworytką, ale dziewczyna z miejsca 3 ewidentnie zdobyła to miejsce podstępem i wskazują na to głosy wielu dziewczyn).
Dlatego jestem za tym, by zmienić trochę system komentarzy. By nawet pisanie 'zostawiam serducho' było zabronione. Chcesz zostawić - zostaw. Nie musisz o tym informować. I żeby był odgórnie ustalony limit, że w komentarzu musi się zawierać np. 200 znaków, inaczej komentarz nie przejdzie do publikacji.

#2787 01-02-2014 o 16h48

Miss'wow
KimDallas
...

Kosia, to chyba nie przejdzie z tymi znakami, a szkoda...

#2788 01-02-2014 o 16h50

Miss'nieobczajona
Viva
Choleryczny Książę

Sam pomysł jest dobry, ale limit znaków idzie stosunkowo łatwo oszukać, niestety...

Można by wprowadzić typowe zabezpieczenia przed spamerami - wątpię, by chciało im się przy każdym 'słit komciu' przepisywać kody. 

Ale czy takie zmiany byłyby wykonalne?

https://31.media.tumblr.com/b2c87f1dd41b4c0215c37b68c3afcd74/tumblr_n3l4dwTS0y1smhq1no1_500.gif

#2789 01-02-2014 o 17h33

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

Zagadzam się z wami dziewczyny. Niektóre osoby nie postępują uczciwie. Choć już wszystko chyba było powiedziane na ten temat, to tylko dodam, że najbardziej mi szkoda tych dziewczyn, które mają naprawde świetne stylizacje, a nawet ich w finale nie ma.

#2790 01-02-2014 o 17h41

Miss'Żółtodziób
Lunitari
...
Miejsce: Jedni wychodzą na dwór, inni na pole.

Kosia1 - Zasłużona była Twa wygrana. To widać po wejściu na profil. Nawet jeśli nie byłaś moją "faworytką numer jeden" to z szacunku dla poświęconego czasu skłoniłam się nisko na widok tych stylizacji. Komplet? Nie. I choćby dlatego obok nazwy Twojej miss widać złote trofeum. Cała filozofia. Szkoda, że za tak uzyskane podium nie ma dodatkowej nagrody, może spamerki chętne na statuetki by się uspokoiły.
Limit znaków? Haha, przypomina mi się jakaś historia, albo serial, nie pamiętam skąd to było. Jacyś ludzie mieli opisać zwykłą, przeźroczystą szklankę, na przynajmniej dwa tysiące słów. Mieli na to godzinę. Każdy pisze, pisze, większość nie zdążyła. Wyzwaniu podołał tylko jeden. Napisał "Ta szklanka jest", po czym powtórzył tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć razy "bardzo" i zakończył słowem "fajna".
Podejrzewam, że jaki limit nie zostałby wprowadzony, spam choćby i w takiej postaci by się pojawił. Jedyne co byłoby pewne, to to, że ktoś każdemu wpisuje taką samą wiadomość lub od ilości powtórzeń mógłby dostać bana. To za mało, utrudniłoby życie każdemu, a spam wciąż pozostałby równie wielki, jakim jest teraz.
Myślę, iż najskuteczniejszym wyjściem jest powstanie grupy osób, których obowiązkiem byłoby zajmowanie się spamem na poziomie finałów. W ten sposób uniknęlibyśmy sytuacji spamerek na podium. Sprawdzić pięćdziesiąt osób w ciągu dwóch dni jest ciężko, jednak są dziewczyny pojawiające się w finałach tydzień w tydzień, w związku z czym zakres "przeszukiwanych" by się zmniejszył. Nie usuwając, rzecz jasna, możliwości zgłaszania spamu przez inne użytkowniczki.
Może nie jest to pomysł godny tytułu geniusza, wymagałby wielu zmian, a przede wszystkim czasu, jednakże przy odpowiedniej organizacji... Kto wie? Byleby nie przesadzić w drugą stronę.

Edytowane:

Lili708 - Zarejestrowanego ludu jest prawie dwieście tysięcy, to pewne, że wśród nich jest o wiele więcej perełek niż pięćdziesiąt. Wybory są jednak takim przypadkiem, gdzie wiele wody musi upłynąć, nim osiągnie się cel - podium. Przy odrobinie cierpliwości możemy osiągnąć wszystko. Chodzi tylko o osoby, które próbują oszukać czas i, co jest rzeczą karygodną, udaje im się.

Ostatnio zmieniony przez Lunitari (01-02-2014 o 17h48)

Lunitari wita...
Link do zewnętrznego obrazka
...I żegna, ukłonem wieńcząc swój komentarz.

#2791 02-02-2014 o 02h17

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Lunitari dokładnie rozumiem Twoją postawę, bo wiele dziewczyn godzinami siedzi nad stylizacjami, w tym dołączę siebie. Lubię myśleć nad każdym elementem, chociażby nawet pierścionkiem który najbardziej mi pasuje, a niby to tylko takie małe coś. Osobiście rzadko piszę komentarze, praktycznie tylko i wyłącznie na nie odpisuję jeżeli ktoś mi takowy zostawi i widzę że jest szczery a nie próbą wyżebrania głosu. Lubię poznać opinię graczek na temat tego nad czym tyle myślałam, siedzę na forum w wątku z ocenianiem miss w sali gier, ale nikt nie jest w stanie mi zarzucić jakiegokolwiek spamu o ogłaszanie się typu 'Hej! Ja tu jestem! Widzisz mnie? Daj mi serduszko to też ci je zostawie'. Nawet jakby się ten ktoś na mnie uparł jest to po prostu niemożliwe. Boli mnie fakt że są osoby tak spamujące ze względu na to że zajmują miejsce naprawdę ładnych stylizacji. Widziałam kilka dziewczyn, których z nicku teraz nie pamiętam z tak powalającą stylizacją, że podium miałaby gwarantowane. Ale nie, bo ktoś je zajął. Finały popadają w lekką paranoję (owszem, cieszy fakt dostania się do nich, mnie również cieszy takie coś mimo że jestem w nich co tydzień), proszenie o głosy, tylko po to żeby mieć podium. Jezu ludzie, to tylko gra. Co da narysowana statuetka na profilu? Odbiera zabawę dalszej gry jaką jest ta frajda z otrzymania zasłużonego głosu. Nawet deco, cieszę się że statek się podobał, ale to już wieczne widniejące 0 trochę takie puste.

Ostatnio zmieniony przez nelumi (02-02-2014 o 02h18)

#2792 02-02-2014 o 10h12

Miss'na całego
HankaPL
...
Miejsce: I tak znajdę Twoje kaczki!

Nigdy nie wpadła bym, na to, żeby żebrać od innych użytkowniczek Miss Pop o.O
Idealnym dowodem na to jest III miejsce w tych wyborach! Rozrywanie wiadomości typu: Śliczna miss daję serduszko i proszę o to samo niestety podziałało . W tym tygodniu wiele osób dostało taki komentarz lub wiadomość prywatną. Ja miałam 3 takie same wiadomości od jednej użytkowniczki! Nie toleruje takich rzeczy i zgłaszam bez zastanowienia /modules/forum/img/smilies/bimbo/goutte.gif

#2793 02-02-2014 o 12h14

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Chyba miałam duże szczęście, bo jeszcze nie dostałam takich wiadomości /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Ale racja jest po waszej stronie, trzeba zgłaszać...
Teraz się nie dziwię, że piękne stroje czasem nawet nie zajmują podium.
Ale to troszkę też wina nie tylko miss, które proszą o głosy, ale też tych, które dają się podpuścić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Jedyne co można zrobić to myśleć i zgłaszać nieuczciwe miss /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#2794 02-02-2014 o 13h21

Miss'OK
Shillo
Your eyes are empty like your bed...
Miejsce: Poznań

Kosia1 napisał

W tamtym tygodniu i w tym tygodniu faworytkami były zupełnie inne osoby, niż te, które zdobyły podium (bodajże opróćz Eldunari, nie wiem jak tam z dziewczyną z 1 miejsca, czy była faworytką, ale dziewczyna z miejsca 3 ewidentnie zdobyła to miejsce podstępem i wskazują na to głosy wielu dziewczyn).

Przepraszam, że się wtrące tak trochę nie w temacie, ale lekko oburzyła mnie ta wypowiedź. W tym tygodniu na podium kolejno na pirwszym i drugim miejscu stoją Stephanie i Ewangelin i obie były wymieniane w faworytkach. Niezbyt przychylnie zostało tylko miejsce trzecie.
Z resztą ja stałam na podium w zeszłym tygodniu, a jakoś nie byłam wymieniana w faworytkach. Czy to oznacza, że od razu wysyłam falę spamu? Bez przesady. Swoje fawy prezentuje max kilkanaście dziewczyn, a głosuje jednak sporo więcej. To, że czyjaś kreacja nie przypadła do gustu tym kilku osobom nie znaczy, że nie przypadnie nikomu, a fakt, że stoi na podium zawdzięcza tylko spamowi.
Nie generalizujmy.

#2795 02-02-2014 o 13h57

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Przy okazji z pytaniem. Komentarz o treści 'Prześliczna Miss zostawiam serduszko  i zapraszam na mój profil' można zgłosić pod spam dodając przy okazji że na profilu dziewczyny w opisie cytując pisze: '[...]prosze o głosowanie na mnie na serduszko w defiladzie i tak dalej'? :v

#2796 02-02-2014 o 14h14

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

Myślę,  że tak. Nie spotkałam się z takim opisem co prawda, ale z tego co zacytawałaś wyraźnie wynika o co chodzi.

#2797 05-02-2014 o 08h56

Miss'Super Saiyen
Agata112403
Długo mnie nie było..
Miejsce: Madryt, Real Madryt

No i kolejne finały! :>
W tym tygodniu rozdałam sporo serduszek, nie mogłam się zdecydować, która powinna wygrać więc zagłosowałam na 5 moich faworytek a mianowicie:
- eufrozyma
- Solomona
- nana26
- klaudiac8
- dona2

Rozdałam też 2 gwiazdki:
- Gienia
- Viva

#2798 05-02-2014 o 09h48

Miss'OK
nisiam
Kobieta jest cudem boskim, szczególnie jeśli ma diabła za skórą.

Oto moje faworytki i oczywiście serduszka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/23/moy/17830.jpg

„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."

Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"

#2799 05-02-2014 o 10h46

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Czy ktoś mnie może oświecić kim jest panna przed operacją nosa, która już drugi tydzień jest w finale w zestawie "Ptak"? Jestem pod wrażeniem, że drugi raz jest w finale XD Ktoś wie jaki jest jej sekret zdobywania głosów za zestaw ze sklepu? Czyżby miało do niej trafić złoto tego tygodnia? XD

#2800 05-02-2014 o 11h21

Miss'OK
Lola886
...
Miejsce: Bielsko-Biała

moje faworytki w tym tygodniu to Solomona, Ikan i Euforyzma..
gwiazdki dla Dona2, Gienia, nana26..
dałam jeszcze serduszka ale nie znam nicków../vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..

Strony : 1 ... 110 111 112 113 114 ... 161