Ja miałam ambicję wyhodować wiśnię, ale zapomniałam jej podlewać. xd Śliczne te graficzki! A pozostałe rośliny? Są chyba jeszcze dwie, które rosną.

Strony : 1 ... 27 28 29 30 31 ... 56
Ja miałam ambicję wyhodować wiśnię, ale zapomniałam jej podlewać. xd Śliczne te graficzki! A pozostałe rośliny? Są chyba jeszcze dwie, które rosną.

O kurcze, kupiłam hibiskusa kiedy miałam małą willę, teraz mam kawalerkę. Nic się z nim nie stanie gdy będzie tak 'leżał'?
Mam nowy wystrój salonu. Zapraszam
.
Układ ok, proporcję do poprawienia i detale typu zasłona przed kominkiem, wystająca z pod kanapy,załamanie ściany nie współgrane z kominkiem. Salon w trakcie pracy bym powiedziała bo pustawy 
Ja bym jeśli mogę doradzi posuneła wszystko do tyłu o jakieś dwie akcje może trzy zależne od największego elementu.
Poprawiłam. Na to załamanie chyba nic nie poradzę, a przynajmniej nie wiem jak to zrobić xd. Jutro jeszcze popracuje nad detalami, bo dziś mi się nie chce. I dzięki za wszystkie uwagi.
EDIT:
Ja się nigdy nie dorobię takiego mieeszkania jak Ty. Po prostu mnie zamurowało. Piękne jest. 
Ostatnio zmieniony przez Metropolice (01-10-2013 o 20h26)
Oj bez przesady
trochę cierpliwości, nakładu mm i napewno będziesz miała mieszkanko jakie chcesz. Jeśli masz problemy z perspektywą bądz inne problemy możesz śmiało pytać na pm, chętnie pomogę.
To załamanie to kwestia perspektywy właśnie, dlatego poleciłam oddalić wszystko tak aby się mieściło na ścianie a nie zachodziło na tą boczną 
//www.missfashion.pl/profile/masakra,s,campagne,3811.htm Zrobiłam sobie domek na drzewie i zastanawiam sie co jeszcze tu można zrobić.
Fajny projekt ^^ a nie testowałaś fotela bujanego w miejscu oliwek? ten drugi fotel zaraz przy drzwiach tak jakby mi z lekka blokuję dostęp do pomieszczenia. Jeśli nic nie zakrywa z łączeń to lampe możesz dać koło róży fotel do podziwiania w rejonie oliwek, parkiet wyrównać do jednego koloru jako kamuflaż wtapiającego się domku ( chyba, że to efekt sklejania domku z czego popadnie ^^). Jeśli kombinacja się nie sprawdzi to chyba bym dała żywsze oliwki bo się wtapiają w parkiet i robi się plama. Możesz dodać kilka zwierzaków/ptaków wkońcu to drzewo one tam urzędują i dopracowałabym gałezie róż bo z tym pniem w tyle i kolorem róż wyglądają na przesuszone.Efekt promieni słonecznych przenikających przez korony drzew też dopełni całość 
Masakra napisał
//www.missfashion.pl/profile/masakra,s,campagne,3811.htm Zrobiłam sobie domek na drzewie i zastanawiam sie co jeszcze tu można zrobić.
). Jest pusto, mrocznie i zimno - tak, jak w katedrach, gdzie straszy... 
Dopracuj światła, dodaj trochę mroku po bokach, żaru w latarniach i będzie idealny klimat ciężkiej i mrocznej katedry
Nawet żyrandol można postawić albo kandelabry z mnóstwem świeczek bo często w dawniejszych wystrojach katedry posiadały takie akcenty jako że jedyne światło pochodziło od palących się świec, ale to już ekstra dodatki 
Samira napisał
Dopracuj światła, dodaj trochę mroku po bokach, żaru w latarniach i będzie idealny klimat ciężkiej i mrocznej katedryNawet żyrandol można postawić albo kandelabry z mnóstwem świeczek bo często w dawniejszych wystrojach katedry posiadały takie akcenty jako że jedyne światło pochodziło od palących się świec, ale to już ekstra dodatki
Ostatnio zmieniony przez Crewedka (02-10-2013 o 15h48)
Oj ale świeczki są w lampionach to na opuszczoną nie wygląda xD jednak jeśli chcesz taki efekt to nie ma problemu
Zabawa światłami jest nudna i hmm upierdliwa ale można przeróżne efekty i cienie uzyskać to tak nawiasem na przyszłość
u mnie np w ogrodzie stworzyło efekt zachodzącego słońca ale nakombinowałam tam chyba z 6 warstw ^^
O, dzięki za rady, pokombinuję jeszcze z domkiem w wolnym czasie. Zwierzątka jeszcze dokupię, bo w tej chwili mam głównie ślimaki.
Szafeczka z pracy weterynarza.
Ja w swoim biurze planuję zrobić salę lekcyjną. Wszystko mam już upatrzone tylko przydały by się na jakieś napisy, rysunki na tablice. Może ktoś podać nazwy? Chodzi mi o takie jakie ma Masakra na tych płótnach. (na tym rysunku z duszkami jest takie tło, właśnie o to mi chodzi.)
Ostatnio zmieniony przez Metropolice (02-10-2013 o 19h19)
Rysunki na płótnach malarskich są robione z przedmiotów pomniejszonych do limitu
jeśli chcesz napisy kredą a tło masz ciemne nie białe to szukaj pod "gryzmoły" są niewidoczne bo są białe ale jak je ustawisz na czarnym tłe np to masz tam od uśmieszków po alfabet lub numery itp 
I kolejny raz Ci dziękuję. Ty wiesz wszystko. Dziękuję jeszcze raz.
Teraz zacznę oszczędzać. Musze zrobić moją szkołę.
EDIT: chorino, dzięki. 
Ostatnio zmieniony przez Metropolice (02-10-2013 o 19h30)
Nie ma problemu polecam się na przyszłość
wszystkiego nie wiem ale, że deco lubię to więcej się w tym orientuję niż w ubraniach ^^
Przede wszystkim zasłona powinna dotykać sufitu, bo wygląda jak zawieszona w przestrzeni. 

niestety jest za krótka- chciałam, żeby tworzyła ograniczenie pomiędzy wnętrzem a balkonem
a nie mam pomysłu jak to rozwiązać dobrze...
Powieś zasłonę wyżej, a dół zasłoń jakimś meblem albo kwiatkiem. 

Popieram przedmówczynię wyrównaj zasłonę ze ściana
a dół zawsze można dopełnić czymś w formie niskiej komody/kwiatka/pudełek/następna sterta książek itp. Okno i tak jest otwarte więc można przyjąć, że drzwi są niewidoczne.