Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 23 24 25 26 27 ... 56

#601 10-08-2013 o 21h05

Miss'Żółtodziób
...

Dziękuję dziewczynom za info chociaż Foxglove mi już napisała /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

I faktycznie, no ja nie mogę prawie identyczne!! Już chyba wiem jak się czuła zarówno Misa jak i dziewczyny, których stylizacje (np.chińska księżniczka) były kopiowane -.-
Ale przynajmniej moich świeczek w kominku nie skopiowała^^
I nie powiem no, trochę (a nawet bardzo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png) mi schlebia, że komuś się aż tak spodobał mój salon, że postanowił mieć identyczny niemal. Jednak jak Aiamate wcześniej napisała to trochę bezczelne nic o tym nie mówić osobie, którą się kopiuje noi skopiować praktycznie wszystko... Zdecydowanie bardziej by mi schebiało gdyby ktoś wykorzystał tylko jeden pomysł (jak prysznic właśnie) . Skopiowanie całego pomieszczenia sprawia, że nie wiem nawet czy mam się czuć dumna z pokoju czy raczej nieprzyjemnie bo ktoś poprostu ukradł mój pomysł i wziął go jako swój. Noi szkoda mi, że właśnie ktoś tak poprostu wziął sobie moją pracę i czas jaki na to poświęciłam, bo jednak jak już skończyłam w końcu moje mieszkanie stwierdziłam, że dla mnie jest idealne i nie chcę nic zmieniać... Więc naprawdę nad tym siedziałam i jeszcze jak zalewałam ten wątek wiadomościami jak będzie lepiej i wogule /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
No nic, w każdym razię dziękuję za uścisk otuchy od Aiamate /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

I w sumie jak to trochę przemyślałam to jednak bardziej mnie to smuci no ale mam nadzieję, że coś kiedyś zrobimy z klonami chociaż nie mam pojęcia co.

Ostatnio zmieniony przez nika2 (10-08-2013 o 21h17)

#602 14-08-2013 o 22h25

Miss'wow
Kaiken
...

Misa i Nika2 - trzymam kciuki za to, aby udało Wam się wywalczyć swoje.

A je teraz tak z innej beczki. Chciałabym Was prosić o opinie na temat mojej łazienki. Chciałabym się dowiedzieć jakie macie wrażenie po wejściu do tego pomieszczenia. Czy czułybyście się w nim komfortowo czy wręcz przeciwnie, bałybyście się ruszyć i czułybyście się przytłoczone pomieszczeniem.
Jakoś za bardzo mnie nie satysfakcjonuje dawanie deco punktów, ponieważ bardziej liczy się dla mnie konkretnie wyrażona opinia, a nie przypadkowo stawiane punkty... tym bardziej, że chyba wszystkie wiem iż niektóre użytkowniczki dają ocenkę tylko po to, aby ktoś inny się "odwdzięczył". A w dodatku nie wiem, które z pomieszczeń dostaje jakie punkty - czyli tak naprawdę punkty deco są dla mnie nic nie warte. Byłabym wdzięczna i bardzo się ucieszyła, gdybyście wyraziły swoje opinie na temat tego pomieszczenia. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//www.missfashion.pl/profile/kaiken,s,salle-de-bain,13357.htm

Edit: wiem, że grzebienie są przed smugą światła, ale irytujące było ciągłe odsuwanie i pomniejszanie go, aby móc skorzystać ze szczotek...

Ostatnio zmieniony przez Kaiken (14-08-2013 o 22h27)

#603 14-08-2013 o 22h27

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

//www.missfashion.pl/profile/yoosti,s,bureau,1616.htm

Przychodzę o poradę
Próbuję stworzyć taras w chmurach inie wiem co dołożyć, bo to już jest wydaje mi się za mało. Pomożecie? :*

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#604 15-08-2013 o 03h19

Miss'nieobczajona
pieronek
...

Kaiken, całkiem przyjemna łazienka, ale czułabym się w niej podglądana ;-) Raz, że duże, niezasłonięte okno, zza którego widać wannę/basen (ja u siebie rozwiązałam to tak, że podzieliłam łazienkę jakby na dwie strefy i okno dałam tylko w tej części, w której nie paraduje się nago), może jakieś kotary przydałyby się właśnie na dole, odgradzając tę część kąpielową. Gdyby np. zamienić kącik kosmetyczny (tę ławę z półeczką) z tym parawenem myślę, że byłoby cwanie. A dwa, że przytłacza ta duża przestrzeń. Jakieś graty by się tam jeszcze przydały, może jakieś roślinki? Taka palmiarnia/ ogród zimowy połączona z łazienką np. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)

A żeby nie było, że tylko wytykam to podoba mi się połączenie materiałów, u góry zieleń i drewno, na dole kolorystyka basenowa i lekko romantyczna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ooch, i masz śliczne ogrody!

YooSti, trochę brakuje mi tu pomysłu na wykorzystanie tej przestrzeni. Czy to ma być taras widokowy czy bardziej przytulne miejsce na posiedzenie? Wpadł mi do głowy taki pomysł, żeby ten fortepian zmniejszyć i przesunąć, chyba najlepiej byłoby w stronę "widza", a potem dodać w centralnej części jakiś stoliczek/stoliczki plus odpowiednie detale - otrzymalibyśmy taras kawiarni, w której grana jest muzyka na żywo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png A jeśli pójść w kierunku tego tarasu widokowego, to była w sklepie chyba luneta? Nic innego mi na razie nie przychodzi do głowy.

No i jak na to nie patrzę, to chciałabym, żeby zza tych barierek wystawały lekko korony drzew /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png A i niebo po prawej chyba nie jest dociągnięte do krawędzi (został biały pasek).

Ostatnio zmieniony przez pieronek (15-08-2013 o 03h30)

#605 15-08-2013 o 08h31

Miss'towarzyska
YooSti
Don't judge a book by its cover...

Zmieniłam taras widokowy, na taras w górach. Taki zwykły.

http://i65.tinypic.com/x4kd4g.gif

#606 15-08-2013 o 12h13

Miss'wow
Kaiken
...

pieronek napisał

Kaiken, całkiem przyjemna łazienka, ale czułabym się w niej podglądana ;-) Raz, że duże, niezasłonięte okno, zza którego widać wannę/basen (ja u siebie rozwiązałam to tak, że podzieliłam łazienkę jakby na dwie strefy i okno dałam tylko w tej części, w której nie paraduje się nago), może jakieś kotary przydałyby się właśnie na dole, odgradzając tę część kąpielową. Gdyby np. zamienić kącik kosmetyczny (tę ławę z półeczką) z tym parawenem myślę, że byłoby cwanie. A dwa, że przytłacza ta duża przestrzeń. Jakieś graty by się tam jeszcze przydały, może jakieś roślinki? Taka palmiarnia/ ogród zimowy połączona z łazienką np. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)

A żeby nie było, że tylko wytykam to podoba mi się połączenie materiałów, u góry zieleń i drewno, na dole kolorystyka basenowa i lekko romantyczna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ooch, i masz śliczne ogrody!

Co do okna, to nie wydaje mi się, że takie przemeblowania mają senes. W oknie są żaluzje, które można opuścić gdy bierze się prysznic/kąpiel. Wówczas żaden podglądacz nic nie zobaczy. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Więcej gratów mówisz.... hmmm, przemyślę, coś może pokombinuje jak zaświta mi jakiś pomysł. Chociaż z drugiej strony boję się, że jak dostawię cokolwiek jeszcze to łazienka będzie już zbyt zagracona.

#607 15-08-2013 o 15h27

Miss'Żółtodziób
...

Kaiken  Mi jakoś nie pasuje to, że ktoś miałby ćwiczyć w łazience /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Nie pasują mi schody w tym miejscu. Są w kącie więc z tyłu pośrodku jest pewnie dziura. Po za tym jest ładnie chociaż nie jestem pewna czy nie lepiej by było tylko z dwoma odcieniami zieleni(np. ten jasny z podłogi i ciemny z rolet). Ogólnie jest ładnie ale wymaga dopieszczenia według mnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#608 15-08-2013 o 22h04

Miss'nieobczajona
pieronek
...

YooSti napisał

Zmieniłam taras widokowy, na taras w górach. Taki zwykły.

Ooo, jak przyjemnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png) Tylko ta ława do siedzenia jest w powietrzu. A rudzik na fotelu bujanym jest przeuroczy!
Chociaż nadal mi jakoś pusto na tym środku, hm, może jakieś dywaniki na podłodze, albo jakaś poduszka/pled na fotelu?

Ostatnio zmieniony przez pieronek (15-08-2013 o 22h06)

#609 15-08-2013 o 23h13

Miss'Żółtodziób
...

Ja na razie nie mam nic w mieszkanku, ale mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni :-)

#610 16-08-2013 o 09h13

Miss'Żółtodziób
...

Crewedka napisał

W końcu dochrapałam się małej willi i zajęłam urządzaniem ogrodu - nie sądziłam, że tak mnie to wciągnie. Najpierw miałam zamiar urządzić zimowy gród, ze śniegiem, lodowiskiem i bałwankiem, ale zauważyłam, że ten pomysł został już wykorzystany (i to niejednokrotnie), więc zdecydowałam skupić się na letnim ogródki, z piknikiem w tle jako elementem "scenki". W końcu wykorzystałam drewnianą ścianę, którą kiedyś kupiłam - zrobiłam z niej domek mojej miss /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Jest okno z zasłonkami, drzwi z tabliczką (w domyśle na tabliczce jest numer domu), a w dalszej części ogrodu, pod girlandą z lampionami, czeka koszyk piknikowy. Chwilowo jestem w miarę zadowolona.

#611 17-08-2013 o 19h11

Miss'na całego
prettyzuza
;):*

Czemu to służy??
uczysz się cytować? Nie tutaj może, ok?

#612 17-08-2013 o 20h04

Miss'OK
Aria
...

Postanowiłam popracować nad swoim mieszkaniem i urządziłam mojej miss sypialnie, na poddaszu kamienicy wielkiego miasta.
//www.missfashion.pl/profile/aria,s,salon,5384.htm
Za pomoc serdecznie dziękuję Lillien.

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#613 17-08-2013 o 20h18

Miss'wow
Aiamate
...
Miejsce: gdzieś tam na tęczy końcu

Aria napisał

Postanowiłam popracować nad swoim mieszkaniem i urządziłam mojej miss sypialnie, na poddaszu kamienicy wielkiego miasta.
//www.missfashion.pl/profile/aria,s,salon,5384.htm
Za pomoc serdecznie dziękuję Lillien.

No no no... stylowo i klimatycznie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Małe drobiazgi do poprawki:
Obrus na stoliczku powinien być przed fioletową poduszką, wazonik z "drzewkiem" za ławeczkę, i trochę ujednolicić czerwone łóżko z czarną narzutą (jest chyba zbyt z przodu).

#614 17-08-2013 o 20h22

Miss'OK
Aria
...

Poprawiłam, ale wazonik musi stać jak stał

#615 17-08-2013 o 20h31

Miss'wow
Aiamate
...

To wtedy może ławkę niżej? Zagięłaś czasoprzestrzeń /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#616 17-08-2013 o 20h37

Miss'OK
Aria
...

Nie do końca rozumiem czemu, ale ok. A teraz?

#617 17-08-2013 o 20h57

Miss'wow
Aiamate
...

Teraz super /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Chodziło mi o to, że wazon był przed ławką, a gałązki za poduszkami i ławką, co wyglądało bardzo nienaturalnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#618 18-08-2013 o 12h57

Miss'OK
Aria
...

Rozkręciłam się po wczorajszej sypialni i postanowiłam zrobić łazienkę: //www.missfashion.pl/profile/aria,s,salle-de-bain,5384.htm

#619 18-08-2013 o 13h18

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Lustro minimalnie w prawo bym dała, żeby było bardziej nad zlewem i ciut dalej od zasłonek.

Ciekawe, gdzie prowadzą te schodki... :>

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#620 18-08-2013 o 13h23

Miss'OK
Aria
...

To są schodki tylko na podest /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png i półeczka na świeczkę.

chociaż... w sumie mogą prowadzić do sypialni... Albo do tajemniczego pokoju, który dopiero robię....

Ostatnio zmieniony przez Aria (18-08-2013 o 13h24)

#621 21-08-2013 o 12h31

Miss'Żółtodziób
...

Chyba przedobrzyłam z mgłą, jak myślicie?
//www.missfashion.pl/profile/dyokira,s,bureau,5809.htm

#622 21-08-2013 o 12h36

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Odrobinkę. Mgła strasznie zasłania ten ołtarzyk.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#623 21-08-2013 o 12h40

Miss'Żółtodziób
...

Ta ukośna ściana trochę za bardzo jest kanciasta i jak od linijki, przez co wygląda nienaturalnie.

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (21-08-2013 o 12h40)

#624 21-08-2013 o 20h23

Miss'wow
Aiamate
...

Kasyda napisał

Ta ukośna ściana trochę za bardzo jest kanciasta i jak od linijki, przez co wygląda nienaturalnie.

... w sumie to dodaje upiorności i potęguje uczucie niepokoju jak się patrzy na te pomieszczenie/kryptę.

Właśnie się zastanawiałam kto jest autorem tego dreszczowca.

#625 22-08-2013 o 13h22

Miss'Żółtodziób
...

Co do "tego dreszczowca" to mam nadzieję ,że znajdzie się na podium /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

No a ja jako, że już zaoszczędziłam żeby wynająć pałac urządziłam narazie jeden z pustych pokoii. Chciałam zyskać coś ala nowoczesna grecja i nie wiem jak mi to wyszło /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//www.missfashion.pl/profile/nika2,s,bureau-2,11908.htm

Ostatnio zmieniony przez nika2 (22-08-2013 o 13h24)

Strony : 1 ... 23 24 25 26 27 ... 56