Nika2 - ładnie, ładnie, tylko koniecznie popraw widok za oknem, bo nie tworzy spójnego i jednolitego obrazka, widać, gdzie jeden się kończy, a drugi zaczyna. Poza tym fajne, eleganckie wnętrze.
Ostatnio zmieniony przez Kaede (22-08-2013 o 13h26)
Strony : 1 ... 24 25 26 27 28 ... 56
Nika2 - ładnie, ładnie, tylko koniecznie popraw widok za oknem, bo nie tworzy spójnego i jednolitego obrazka, widać, gdzie jeden się kończy, a drugi zaczyna. Poza tym fajne, eleganckie wnętrze.
Ostatnio zmieniony przez Kaede (22-08-2013 o 13h26)
Ładnie wyszło. Schludny pokój z tyż zamożniejszych. Jedyne co mi osobiście trochę przeszkadza to kontury posągu, łączenie morza za oknem po środku i kapa biała na stoliku. Wiem że ta ława ma oparcie ale kapa jakby wystawała ponad niego a i taki detal waza przy fortepianie nie wiem czy co innego by tam nie pasowałó lepiej też w ciemny kolorze
. Granat w tym pokoju bardzo mi się podoba nie przytłacza a wypełnia pokój jak powinien.
Ale lepiej bez kapy w ogóle? Bo na kanapie jest druga więc nie jestem pewna czy nie za dużo tego. Na kontury niestety nic nie poradze ale nad widokiem popracuje jeszcze później jak będę mieć czas 
Pierwszy raz postanowiłam się poradzić.
Chciałam zrobić drewnianą chatkę wewnątrz i projekt roboczy jest taki: //www.missfashion.pl/profile/motionell,s,bureau,1082.htm
Wiem,że na razie jest pusto,jednak zupełnie nie wiem co mogę dodać. Zamysł jest taki,że ma być prosto ale zarazem elegancko. Nie wiem czy dorzucić kanapę czy coś innego.
Będę wdzięczna za wszystkie rady! 
Motionell drewniana chatka ma sporo akcesorii bardzo fajnych pod tą nazwą może z nimi spróbuj? Czy chcesz te mocne i ciężkie meble w pokoju? Detale mogą być przeróżne. Półka na lewej ścianie (kwiatki książki trofea), drzewko koło drzwi, dywan, ogień, pochodnie/lampy przytłumione. Możliwości jest sporo ale z eleganckiej wersji to trochę będziesz musiała się nakombinować w doborze mebli.Stolik chyba wolałabym spróbować z tym antycznym kamiennym chociaż może efekt by był zbyt ciężki.
Nika2
Bez tego białego koca znacznie lepiej
a o kontury myślałam bardziej aby spróbować rzeżbe w innym odcieniu. Nie mam ich w domu i nawet się nie przyglądałam w sklepie to poprostu tak wymieniłam co można potestować i zmienić^^.
Samira - szczerze mówiąc nie wpadłam na inny kolor xd Dzięki za rady
Właśnie sprawdziłam i jednak wszystkie kolory mają taki sam kontur więc jakoś się pogodzę akurat z tym 
Motionell - spróbuj może z inną kanapą, bo ta za bardzo się wtapia w ścianę. I zgadzam się ze wszystkim co napisała Samira. I to zależy właśnie jak chcesz to zrobić, bo elegancko może być też z akcesoriami dla koni np. Kwestia ułożenia i wkomponowania. Możesz też dać bujany fotel i kto powiedział, że w drewnianym domku nie możesz mieć telewizora na przykład? Jeśli wolisz bez takich elektronicznych rzeczy to według mnie powinnaś postawić na książki. Co do stołu zaproponuję ci Stół na herbatę. Myślę, że będzie dobrze wyglądał 
Po za tym myślę, że jeśli zostawisz tą kanapę i dodasz do tego eleganckie poduszki to też będzie dobrze. Do tego rzucisz gdzieś koc, jakąś pufę (może przy regale na książki) i lampę i klimat jest 
Doobra, to teraz mam pytania odnośnie nowej kuchni
Wcześniej mówiłam, że poczekam aż kuchnia będzie dostępna w grze jednak straciłam cierpliwość i w końcu zrobiłam własą
//www.missfashion.pl/profile/nika2,s,salon-2,11908.htm
Ostatnio zmieniony przez nika2 (22-08-2013 o 17h51)
Układ perspektywa nie ma się do czego doczepić
Może zrównaj te 4 białe półki w rogu do lini z wiszącymi szafkami w kuchni ? Kurcze nie wiem jak się odnieść do krzeseł. Jako osoba kochająca takie mocne akcenty coś mi nie gra w tym ale nie wiem co. Może mi się tylko wydaję więc zostawiam pod ocene innym 
Ja potrzebuję werdyktu co do 1 detalu bo prawie łazienka skończona.
Z czy bez dywanu na środku? Skłaniam się bardziej ku bez bo już minimalizm japoński zagubiłam ale nie dało się inaczej bo by pokój był naprawde pusty xD
Link do zewnętrznego obrazka Link do zewnętrznego obrazka
Bez, taki samotny włochaty dywanik jakoś do niczego mi nie pasuje ;P
Minimalizm rzeczywiście, chyba gdzieś uciekł, ale pomieszczenie i tak ma wiele uroku ;3
Zgadzam się z Julchen w 100 % . Lepiej bez 
Tru, ten dywan tu całkiem nie pasuje - nie jest ani trochę japoński. Pustka co prawda tu pasuje, ale jeśli chcesz ją czymś zapełnić, to czymś innym 
Dziekuję za rozwianie wątpliwości 
Ogólnie mi ta pustka tam właśnie nie przeszkadza, ale już tyle siedzę nad tą łazienka, że momentami trace oko do ocenienia ^^ plus na upartego nie mam tam czego właśnie dać bo kąty przedmiotów nie pokrywają się z prostą podłogą 
Ostatnio zmieniony przez Samira (23-08-2013 o 15h50)
Przerobiłam nieco ogródek i jest trochę bardziej zawalony niż przedtem. Może to nie jest jedno z tych pięknych rezydencyjnych ogrodów z fontannami i krzakami róż, ale też czuć milutką swojską atmosferkę. W każdym razie ja jestem z niego zadowolona. Co myślicie? ^ ^''
Nad stołem bym się jeszcze zastanowiła połaczenie ławy z tym stolikiem i ogródkowym wystrojem z lekka mi nie gra
. Puszka biała na regale jest zabardzo cofnięta no i ten lambrekin turkusowy nie bardzo wiem jak ugryźć bo wisi w powietrzu jak dla mnie
albo daj go całkiem na pierwszy plan sugerując że gdzieś tam masz jakiś parawan zaczynający się albo pomyśl nad inną formą kamuflażu.
Ostatnio zmieniony przez Samira (26-08-2013 o 17h20)
Fifi2 ja schowałabym postać za wszystko, psuje perspektywe całego pomieszczenia swoim rozmiarem. Lampa na biurku też trochę zbyt duża się wydaje w porównaniu do reszty akcesoriów wokół (nie wspominając że jest wyższa niż samo biurko na którym stoi). Pomijając te detale to wszystko jest w porządku :> ciekawy pomysł.
ok Dzieki 
fifi2, mi coś nie pasuje z perspektywą na tym pięterku, wygląda to tak, jakby podłoga nie była płasko i istniało ryzyko zjechała po tyłku na dół
Ale nie wiem czy coś można na to poradzić. Poza tym fajna koncepcja, może trochę smutno szaro, ale na pewno nie można powiedzieć, że nie dopasowałaś do siebie detali. Co się przyczepię - leżanka na dole chyba jednak mogłaby być większa. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że biurko też jest o numer za małe w stosunku do zestawu kanapowego u góry. A osobiście to u góry jeszcze coś bym dodała, choćby ogień do kominka albo jakieś bibeloty na kanapie rozłożyć, Twoja głowa 
Ktoś ogarnia, czemu na defiladzie w moim pokoju stoi facet, skoro w mieszkaniu go nie ma? o-O
Kto mi poradzi z łazienką? Który parawan lepszy? Osobiście skłaniam się do tego chińskiego, ale już sama nie wiem, ciągle mi coś nie gra ;.;
Link do zewnętrznego obrazka
Link do zewnętrznego obrazka
Chiński sam w sobie jest ładniejszy, ale w tej łazience jednak bardziej pasuje ten drewniany według mnie - chiński ciut za ozdobny i deko nie w tym stylu. W Drewniany ładnie współgra z tym stoliczkiem po lewej i dopełnia wrażenie całości 
Moim zdaniem chiński lepszy ale wtedy trochę detali do przemiany w kolorystyce. Przy chińskim mebel z akcesoriami byłby do zmniejszenia odrobine i daniu go w innej kolorystyce bo ginie na tle parawanu. Siłą rzeczy mebel pod umywalką też by pasowało zamienić bo wybija się z wystroju. Na pierwszym połączeniu pasuje bo są elementy współne z parawanem na drugim już tak średnio.Takie moje odczucia ale to już twój wybór czy chce ci się przerabiać łazienkę.
Jakoś nie mam weny do tworzenia mieszkania, ale ten parawan mnie ostatnio tak strasznie irytował, że aż przyszłam po radę.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Skusiłam się wkoncu na wykończenie biura ale tak szczerze mam mega dylemat xD nie wiem co dać w zaznaczony teren.Jak ktoś ma jakiś pomysł chętnie go sprawdzę nawet pojechałam do Chin na wycieczkę po inne detale kolorystyczne więc mogę też skoczyć do Keni jak ktoś ma coś na oku lub w pamięci i myśli, że będzie dopełniało.Co prawda układ pokoju jest dalej w testach i mogę rozważyć zmiany ścian itp chociaż wole taki punkt widzenia pomieszczenia. Wazony obrazy już przetestowałąm i średnio się sprawdzały.Naogół sale narad były pustawe i dość surowe (wkońcu męski pokój xD) i dlatego wyparowały mi opcje z lekka przez to.

Komody?

Hmm nie mam na składzie poza chińską łazienkową i z keni ale one albo za pstrokate albo za duże
ide przeglądnąć normalny sklep może będzie jakaś niska i mała jak nie to ostatecznie coś zmajstruje komodo podobnego może xD inne opcje też dalej mile widziane