Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 78 79 80 81 82 ... 308

#1976 28-04-2014 o 16h01

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Wiecie co, czuję się przy was jak dzieciak w pieluchach o.o
Jak już pisałam, ja tylko przyjaciółkom pokazywałam moją "laleczkę" xD Zastanawiam się, jakby zareagowała moja "kochana" klasa, gdybym włączyła MF na jednej z luźniejszych lekcji informatyki XD
Że tak zboczę z tematu, co z tymi misskami, które miały bardzo podobne stroje? Multikonto czy "inspiracja"? Wie ktoś?

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#1977 28-04-2014 o 18h30

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Ja zaraziłam sympatią do MF 5 letnią bratanicę narzeczonego. xD Ilość ubrań i możliwości powaliła ją na kolana.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1978 28-04-2014 o 21h32

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Majerankowa takie informacje są top secret /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Nivata na miejscu Twojej bratanicy byłabym w siódmym niebie! Ile nas ominęło, teraz takie fajne zabawki są niektóre /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#1979 28-04-2014 o 22h14

Miss'Sensei
Sentis
...
Miejsce: Gdańsk

A ja jakoś nie czuję,  że mnie coś ominęło.  Raczej mam poczucie, ze wszystko dociera do mnie stopniowo i mam okazje ogarnąć wszystko po kolei /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1980 28-04-2014 o 22h17

Miss'Żółtodziób
...

Sentis napisał

A ja jakoś nie czuję,  że mnie coś ominęło.  Raczej mam poczucie, ze wszystko dociera do mnie stopniowo i mam okazje ogarnąć wszystko po kolei /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

To też kwestia wieku i umiejętności aklimatyzacji /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Za moich czasów (brzmię jak rasowa babinka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png?) jaraliśmy się wężem w nokia 3310 <3 i tamagotchi xD

#1981 28-04-2014 o 22h20

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Nivata zaraziła grą przede wszystkim też mnie XD
Swoją drogą, czy tylko ja mam takich znajomych, którzy się nie dziwią, że ja gram w takie rzeczy? Oni po prostu to akceptują - no tak, hildee znowu sobie wynalazła coś dziwacznego do gry... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1982 28-04-2014 o 22h42

Miss'wow
Aiamate
...
Miejsce: gdzieś tam na tęczy końcu

Hildee, oh, jak Ci zazdroszczę...
W moim otoczeniu nie mam z kim pogadać o fantastyce, rpg, komiksie, mandze, anime, kreskówkach już nie mówiąc o MF czy SF.
Albo to mój rocznik taki, że nie pasuję do niego totalnie, albo wybrałam zły kierunek studiów i w ogóle mam pecha, że nie spotykam ludzi o podobnych zainteresowaniach... (poza internetem i gdzieś na drugim biegunie kraju). Awangarda.

#1983 28-04-2014 o 22h52

Moderator
Motionell
Poznańsko-śląska Pyra!
Miejsce: „Potęga wiatru jest do Twej dyspozycji!

Moi znajomi na pewno by się zdziwili. W życiu realnym uchodzę raczej za osobę, która aż tak się nie jara modą, czasem tam pójdę na zakupy ale żeby spędzać godziny na tym? O niee, zdecydowanie nie.

O moim graniu w MF wie tylko jedna osoba i ostatnio usłyszałam 'Ty jeszcze w to grasz czy już nie?' - nie no, wchodzę sobie raz na tydzień, co tam,że jestem moderatorką a moja Misska by chyba mnie znienawidziła za jedną kąpiel na tydzień i jednego ananasa [albo luksusowo founde/stek] /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.

#1984 29-04-2014 o 09h38

Miss'Żółtodziób
...

U mnie prócz chłopaka i rodziny nawet szef w pracy wie, że gram w "dziecinne" gry /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Czasami nawet pozwala mi skorzystać ze swojego komputera, jak w jednej z gier, gdzie mam konto, w ciągu dnia pojawiają się limitowane kolekcje ubrań /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jego komputer jest "szybszy" od mojego i ma najnowszego Flasha /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Woho, mam 3 punkty miss pop /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1985 29-04-2014 o 10h07

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Crewedka pozazdrościć takiego szefa /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#1986 29-04-2014 o 10h34

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Powitać! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Widzę, że tu się ciekawe rozmowy toczą, to i wreszcie postanowiłam dołączyć się do pogaduszek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Tym bardziej, że grono "starszaków" na grze jest dość spore, jak się okazuje xD
No i podzielę się trochę swoimi doświadczeniami. W sumie jedyną osobą, która wie, że gram w MF jest mój chłopak - początkowo próbowałam to przed nim ukryć, ale mieszkając razem po prostu pewnych rzeczy ukryć się nie da. Oczywiście był wielki ZONK i docinki w stylu "znowu przebierasz te laleczki?"... Potem nawet zaczął się interesować i dopytywać, o co w tym wszystkim chodzi, kilka razy skomentował pod nosem strój jakiejś Misski, zaglądając mi przez ramię... A ostatnio przyłapałam go na przeglądaniu defilady i ocenianiu strojów O.O

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#1987 29-04-2014 o 10h35

Miss'wtajemniczona
Asuu
"Nie księżniczko, nie oddam ci mojego Fiata"
Miejsce: Karpacz (Jelenia Góra)

A u mnie w otoczeniu sporo osób wie, że gram w "różową grę", głównie to moi przyjaciele więc razem się z tego śmiejemy. Cóż nie ma to jak ekscytowanie się wygraną lub jakąś tam błahostką. Ale chyba bym tylu osobom nie powiedziała, gdyby pewnego razu gimnazjalistka nie skojarzyła mojego nicku i by na mnie nie naskoczyła, że nie należała mi się nagroda w wyborach miss Halloween. xD Mimochodem prawie cała obecna moja klasa plus znajomi z innych profili dowiedzieli się w co Asuu grywa. Teraz mój najlepszy kumpel śmieje się, że on by lepiej ubrałby moją Miss ale uparcie odmawia założenia konta. xD

Zapraszam na mojego bloga *Klik*
//photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/54052.jpg  //photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/54053.jpg

#1988 29-04-2014 o 11h05

Miss'Żółtodziób
...

Asuu, pamiętam jak o tym pisałaś /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Zastanawiam się jak sama zareagowałabym w takim momencie. Niektóre z dziewczyn piszą o zdemaskowaniu jako o niezręcznej sytuacji, która po części wyrabia opinie o nas wśród znajomych/rodziny etc.
Mój połówek widział mnie przed ekranem laptopa przy tak różnych sesjach, że różowa strona nie zdziwiła go zbytnio. Żeby nie czuł się całkowicie skonsternowany wprowadziłam go w arkana MF /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Często pokazuje mu swoje pomysły i słowem, które wychodzi z jego ust najczęściej jest "nierealne", później następuje look na faceta mojej misski i komentarz "znowu nowy?". Jego jednoznaczne spojrzenie na mnie - bezcenne xD ale dzięki jego konsultacjom załapałam trofeum za pomieszczenie. Wychodzi na to, że facet z którym mieszkam ma lepszy zmysł dekoratorski jak ja ;D

#1989 29-04-2014 o 11h14

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

To ja tak zmieniając temat, powiem na przykładzie bliźniaczo podobnych do  siebie miss mówionych już wczesniej.  Mogę zrozumieć, że ktoś ma już gotowy zestaw od gwiazdy, od Nine, albo strój który trzeba kupić do misji, ale jak ktoś mocno się " zainspirował" i ma na sobie 3/4 stroju na sobie takiego jak ktoś inny to już nie.  Jest tyle strojów czy tez od gwiazd można wykorzystać i zrobić po swojemu,  a nie brać czyjś pomysł.  I nie mówię tu o początkujących graczach, tylko o tych które już dłuższy czas mają. 
Jeśli trochę przesadziłam i ten wpis się tu nie nadaje to usune.

#1990 29-04-2014 o 11h25

Miss'Żółtodziób
...

Lili708, dlatego właśnie powstał temat o plagiatach, by zwracać uwagę na takie sytuacje i wytłumaczyć, że jest to proceder nie tyleż niedopuszczalny co po prostu bezczelny. Zastanawiam się z kolei czym kierują się osoby "małpujące"? To próba zwrócenia uwagi na swoją misskę czy po prostu jakiś gest uwielbienia w stronę inicjatorki? A może po prostu sile parcie na wygraną? To tłumaczyłoby sytuacje w których kopiowane są zwycięskie stylizacje.

#1991 29-04-2014 o 11h40

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

Też tego nie rozumiem. Chodzi mi też o te co plagatem nie można nazwać.  No są też takie co jakieś detale pozmieniają więc można co najwyżej nazwać " mocną inspiracją" dlatego nie piszę tego w wątku o plagiatach. Nie wiem czy ktoś rozumie o co mi chodzi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1992 29-04-2014 o 11h50

Miss'Żółtodziób
...

Jeśli chodzi o wybór dyskusji to trafiłaś ^^ W plagiatach najlepiej przedstawiać dowody w postaci screenów. Myślę, że w przypadkach podejrzeń o inspirację dobrze jest po prostu porozmawiać z osobą, która dopuściła się czynu, co zresztą niektóre dziewczyny praktykują. Gdyby, dla przykładu  ktoś podejrzewał mnie o silną inspirację to naprawdę miło by było, gdyby zanim dojdzie do piętnowania, skontaktował się ze mną w tej sprawie i szczerze popisał na ten temat. Często coś co wydaje nam się, że jest splagiatowane okazuje się wyolbrzymione w naszych oczach, a już zwłaszcza wtedy, kiedy sprawa dotyczy jakiegoś naszego projektu.

#1993 29-04-2014 o 12h15

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

Ikan masz rację /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś  się mną "mocno zainspirował", ale przeglądając defilniade czasem natrafiam na takie stylizacje.
Wpisy zostawiam, może ktoś czytając to zastanowi się dwa razy zanim się kimś "zainspiruje".

#1994 29-04-2014 o 12h52

Miss'Sensei
Sentis
...

Ja chyba nie mam za dużego fejmu, żeby się ktoś mną inspirował XD Czasami tak mam, że przeglądam finały, defiladę czy cokolwiek i sobie myśle 'kurcze, widzę to chyba po raz milionowy'. Ale przecież to nie 'inspiracja', 'plagiat' itp. To taka chwilowa 'moda', jak wtedy, kiedy Fox (chyba) przebrała się za pirata. Trochę szkoda. Doszłam do wniosku, że chyba trzeba trzymać się w ramach, jasnego, uroczego, lekko podrasowanego stylu, żeby choćby otrzeć się o podium. Nie mówcie, że nie. Dowodem na słuszność moich słów, jest ciągła finalista Solomona, która powinna być na podium już wieki temu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1995 29-04-2014 o 13h07

Miss'Żółtodziób
...

Hmm, no nie wiem czy o kreacjach Solomona można napisać, że są jasne czy urocze, bo często dominują tam barwy mroczne czy dość wyraziście nawiązujące do ciemnej strony mocy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Niewątpliwie jej styl jest odmienny od większości klonów (nie mam na myśli użytkowniczek z własnymi projektami). Wyróżnia się nie tylko charakterystycznym makijażem twarzy, ale również wyobraźnią w układaniu spójnych i ciekawych stylizacji. Jej ostatnia stylizacja smoczycy podbiła moje serce, bo nawet makijaż świetnie współgrał z całością wykonania. Coś jednak musi być na rzeczy, skoro pomimo tylu finałów na podium nie trafiła. W jednej z wielu dyskusji (w dziale z cosplay'ami bądź inspiracjami) rozgorzała dyskusja na temat jej charakterystycznych oczu właśnie.  Może to jest jeden z powodów dla których, chociaż jest blisko wygranej to jednak nigdy nie została doceniona do tego stopnia? Wiem, że to zamierzony zabieg z jej strony, ale czy nie psuje momentami zamysłu.
Syndrom wiecznej finalistki nie wszystkim przypada do gustu i nie ukrywajmy, pojawia się momentami rozczarowanie kiedy podium oblegane jest przez osoby z niższym stażem. Ale to wciąż dobra zabawa, a świetną alternatywą dla wygranej są pozytywne komentarze na temat naszej stylizacji od innych użytkowniczek.

#1996 29-04-2014 o 13h22

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

Sentis nie o to mi chodziło /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Jak Fox miała stylizacje na pirata to faktycznie dużo ich potem było,  ale każda miała inny pomysł,  żeby go przedstawić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Jak teraz sama mam na rockowo też jest ich sporo,teraz jest taka moda, ale są zrobione po swojemu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1997 29-04-2014 o 13h33

Miss'Sensei
Sentis
...

Lili, ja nie rozumiem tych nastających, chwilowych trendów, ale ok. Do sklepu rzucili coś nowego i wszystkim skojarzyło się to z jednym. Ale, przynajmniej ja mam tak, żę kiedy widzę coś podobnego, to jakoś przechodzi mi ochota na zrobienie tego. No bo chyba w tym wszystkim chodzi o oryginalność /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Ale mnie chodziło raczej o to, że dana stylizacja podbija serca innych miss, MissPop ma prawie 300, a na finałach znowu nic. Moje zdanie może być nieco kontrowersyjne, ale coraz częściej na podium gości przeciętność. Stylizacje, na które w ogóle nie zwraca się uwagi, a to nieco niepokojące. Przynajmniej takie jest moje zdanie, jednak rozumiem, że możecie się z nim nie zgodzić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1998 29-04-2014 o 13h50

Miss'całkiem całkiem
Lili708
...

Rozumiem, odniosłam się do tego,  żeby nikt błędnie moich poprzednich wypowiedzi nie zrozumiał/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png A w tej kwestii się zgadzam Solomona jest niedoceniona, a z resztą rzadko się zdarza, że moje faworytki wygrywają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1999 29-04-2014 o 13h51

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Widziałyście odnowioną stronę gry "posprzątaj w swojej torbie"? o;

<możliwe, że była już wcześniej. Dopiero teraz zauważyłam XD>

Ostatnio zmieniony przez nelumi (29-04-2014 o 13h51)

#2000 29-04-2014 o 14h09

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Nelumi, dzięki za cynk xD Przy okazji sobie pogram ^^
Teraz wygląda nieco lepiej, szczerze mówiąc. Na szczęście obrazki do połączenia w pary się nie zmieniły ;D

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

Strony : 1 ... 78 79 80 81 82 ... 308