Czegoś takiego mi brakowało - a mianowicie - możliwości wybrania ubrań w upragnionym kolorze bez konieczności przebijania się przez sto czy ileś stron.
Co mnie boli? Promenada gwiazd ; D
Nie mam pojęcia czy jeszcze nie dopatrzyłam, ale mimo tego pozornego uproszczenia, dzięki któremu nie muszę non stop latać do sklepu po kolejny papier, uświadomiłam sobie, że w trakcie wyprzedaży nie będę go mogła nakupować NA ZAŚ o połowę taniej :c
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 31 32 33 34 35 ... 308
#801 21-11-2013 o 15h54
#802 21-11-2013 o 16h00
Tak.... z tymi zdjęciami to wielka szkoda, bo wyprzedaż nie da nam możliwości taniego kupienia papieru i to musiało być sprytnie obmyślone przez nich. W dodatku nie do końca podoba mi się fakt, że zdjęcia w naszym albumie są przewijane stronami. Niby mniej miejsca zajmuje to i w ogóle, ale nie ma się tej wizualnej satysfakcji, że rolujesz i widzisz sporo zdjęć zdobytych przez ciebie. 
Dobrze, że chociaż MM zostały mi zwrócone za pozostały przed aktualizacją papier, bo miałam w zapasie jeszcze 8 sztuk i chyba za to ilość MM mi wzrosła.
#803 21-11-2013 o 16h02
Bardzo podobają mi się zmiany, zwłaszcza to, że mogę przymierzać ubrania na mojej miss bezpośrednio w sklepie, a sam sposób kupowani jest prosty i przejrzysty. Świetnie! Zastanawiam się jednak nad pewną rzeczą... Mianowicie, o co chodzi z aparatem i kliszami? Nie pojawia mi się ich ilość, a w sklepie są niedostępne. Czyżby to był ich koniec?
Ostatnio zmieniony przez Emelia (21-11-2013 o 16h22)
#804 21-11-2013 o 16h03
W sumie jedyne czego mi jeszcze brakuje, to możliwość filtrowania użytkowniczek, którym mogę rzucić wyzwanie w zależności od MN i poziomu (mówię o wyświetlaniu tylko użytkowniczek, z którymi mam równe szanse), ale to juz by było za piękne XD

#805 21-11-2013 o 16h22
Jest dobrze
Z pewnością lepiej jeżeli chodzi o łatwość zakupów, ale to fakt - niezły problem teraz z tymi zdjęciami. Nie jestem jakimś zawziętym paparazzi, ale uważam, że trudno będzie opanowywać się i nie tracić kasy na ciuchy, by inwestować w pstrykanie. Nie mniej jednak nowości graficzne na stronie, jak najbardziej na plus.
#806 21-11-2013 o 16h24
Sklepy zrobione mistrzowsko - pogrupowane, graficznie estetyczne, w końcu to jakoś wygląda. Dla mnie ta zmiana jest świetna i bardzo mi się podoba - zwłaszcza sugestia całego kompletu po najechaniu np na kieckę, od razu widać, co składa się na zestaw! Czadowo.
No i przymierzanie na własnej miss, a nie na tym ohydnym manekinie! <3

#807 21-11-2013 o 16h40
tak z tymi sklepami to rewelacyjny pomysł. Wkońcu zobacze ciuszki na mojej miss a nie na manekinie. To ułatwia kupowanie. Z papierkami to się do tego przyzwyczaimy. Najbardziej co mnie boli to to, że nie ma czegoś takiego by można było łatwo wyszukać inną użytkowniczkę. No i liczyłam na nową wycieczkę. Wracam podziwiać nowości
#808 21-11-2013 o 16h51
To co zrobili ze sklepami przerosło moje oczekiwania
W końcu przejrzystość i, co ważniejsze, możliwość obejrzenia ciuszka bezpośrednio na miss, bez kupowania na chybił trafił
I możliwość wyboru koloru zamiast przewijania kilku stron tej samej rzeczy w różnej kolorystyce:) Yay
Fakt, przydałaby się taka wyszukiwarka użytkowniczek po nicku i jeszcze możliwość przymiarki fryzury wraz z wcześniej wybranym nakryciem głowy u fryzjera - zawsze mam z tym problem, czy aby na pewno fryzura będzie się komponować z np. kapeluszem, czy nie będzie wystawać? Hah, i ciekawa jestem kiedy przejdzie mi nawyk naduszania na zakładkę miasto w celu wyświetlenia jego zawartości, pomimo rozwijającego się menu
Ot, taki mały szkopuł
Niemniej takie zmiany cieszą 
#809 21-11-2013 o 16h59
Albo mi się wydaje, albo mamy na legalu dostęp do akcesoriów dekoracyjnych z wycieczek (O.o) I'm so happy!!!
#810 21-11-2013 o 17h09
Dodam jeszcze, że trochę można się pogubić przy kategoriach w supermarkecie, bo są pomieszane jedzenie do mieszkania z rzeczami do jedzeniem dla miss, ale można rozróżnić po palecie kolorów przy tych do mieszkania.
#811 21-11-2013 o 17h17
Świetne zmiany
Zwłaszcza to, że można przymierzać na miss rzeczy z różnych kategorii i w różnych kolorach. Dzięki temu unikniemy wielu zbędnych wydatków...
#812 21-11-2013 o 18h31
zmiany są naprawdę ogromne i robią wrażenie..
ja jestem zadowolona, super to wygląda i jest wygodne;)
..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..
#813 21-11-2013 o 18h41
Nie wiem, czy to błąd dziewczyny, ale coś dziwnego się stało. Mam w "zapasie" jedzenia rzeczy, których nie kupowałam! Kielich Halloween, butelka halloween, kluski na parze i 73 misy z owocami. Skąd to się tam wzięło?
Ostatnio zmieniony przez Aria (21-11-2013 o 18h41)
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#814 21-11-2013 o 18h54
Aria też tak mam. Kiedyś to wszystko było jako ozdoba, na przykład misa z owocami..
Edit: na plaży mam same precelki zamiast akcesoriów..
Ostatnio zmieniony przez Motionell (21-11-2013 o 18h57)
Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.
#815 21-11-2013 o 19h00
Aria, Wygląda mi to na bug, bo czy kupowałabyś aż 73 misy z owocami? Swoją drogą czy jest w ogóle możliwość zakupu aż tylu? Nie przypominam sobie by w którejkolwiek misji nagrodą były misy z owocami, a już zwłaszcza 73 ^^ można by sądzić, że to giftypo halloween, ale co wobec tego w tym zestawieniu robią kluski na parze, które są z Chin...?
EDIT: No proszę, ja miałam aż jedną misę z owocami, a teraz nie mogę jej u siebie znaleźć.
Ostatnio zmieniony przez Ikan (21-11-2013 o 19h13)
#816 21-11-2013 o 19h14
To samo. Mi to wygląda na jedzenie, które kupowałyśmy do mieszkania i teraz jest też w składzie tych do jedzenia dla miss. Sprawdźcie to, bo to jest dokładnie to co kupowałam w sklepie meblowym.
#817 21-11-2013 o 19h20
Widzę, że nie tylko ja zdziwiłam się dziwnymi rzeczami w zapasie jedzenia. A jeszcze bardziej zdziwiło mnie, że w przedmiotach użytkowych w biurze mam kupę kociego żarcia... Jedzenie do ozdoby mieszkania można teraz używać jako normalnie jedzenie dla miss i jednocześnie to, co było kiedyś tylko w spiżarni można postawić sobie w mieszkaniu. Tak samo z przedmiotami łazienkowymi, które były wcześniej do ozdoby: szampon, mydelniczka etc. Na przykład przy kielichu Halloween mam: Głód : -1, Waga : +0.3, Samopoczucie : +35
Za to dziwaczne rzeczy stały mi się z plażą O.o Miałam tam zamek z piasku, żółwia i coś jeszcze, a teraz mam dwie ściany i jakiś kwiatek doniczkowy...
Aria , nie kupowałaś kiedyś tych klusków w ogromnej ilości, żeby zaliczyć w Chinach misję z wymaganą liczbą przedmiotów z Ikelandu?
#818 21-11-2013 o 19h28
Hahahahaha! xD
U mnie natomiast na plaży są porozrzucane meble i akcesoria z kursu piekarki. Do tego jakaś tapeta. Trochę szkoda, że muszę ją urządzać jeszcze raz. xD
Z drugiej strony nie wiem czy jak nie zjemy tych dodatkowych rzeczy, to czy będziemy mieć je jeszcze w mieszkaniu. Ktoś może sprawdzał?
#819 21-11-2013 o 19h32
U mnie tak samo! Mam nawet okno zamiast leżaka xD
Nie wiem czy mam urządzać się na nowo (przedmioty ładują się już później jako normalne) czy może naprawią ten bug.
#820 21-11-2013 o 19h35
Misa, przedmioty znikają po zjedzeniu, sprawdziłam na tym kielichu. Za to niezjedzone można nadal ustawiać sobie w mieszkaniu.
Chyba już wiem, skąd te problemy z plażą. To jest prawdopodobnie spowodowane jakimiś zmianami w numerach identyfikacyjnych poszczególnych przedmiotów. Kiedyś nie można było używać przedmiotów z plaży do mieszkania, a teraz zauważyłam, że wprowadzono taką możliwość. Bardzo możliwe, że przeniesiono te plażowe ozdoby do jakiegoś wspólnego katalogu, gdzie pozmieniały się ich numerki i stąd te wariactwa. Ale to tylko moja teoria, na sto procent pewna nie jestem, bo nie wiem w jaki sposób są porządkowane pliki gry. W każdym razie ja zabieram te ściany z plaży xD
EDIT
A faktycznie, wybacz Aria, niedkoładnie przeczytałam ^^'
Ostatnio zmieniony przez Maniuśka (21-11-2013 o 19h52)
#821 21-11-2013 o 19h39
Maniuśka napisał
Widzę, że nie tylko ja zdziwiłam się dziwnymi rzeczami w zapasie jedzenia. A jeszcze bardziej zdziwiło mnie, że w przedmiotach użytkowych w biurze mam kupę kociego żarcia... Jedzenie do ozdoby mieszkania można teraz używać jako normalnie jedzenie dla miss i jednocześnie to, co było kiedyś tylko w spiżarni można postawić sobie w mieszkaniu. Tak samo z przedmiotami łazienkowymi, które były wcześniej do ozdoby: szampon, mydelniczka etc. Na przykład przy kielichu Halloween mam: Głód : -1, Waga : +0.3, Samopoczucie : +35
Za to dziwaczne rzeczy stały mi się z plażą O.o Miałam tam zamek z piasku, żółwia i coś jeszcze, a teraz mam dwie ściany i jakiś kwiatek doniczkowy...
Aria , nie kupowałaś kiedyś tych klusków w ogromnej ilości, żeby zaliczyć w Chinach misję z wymaganą liczbą przedmiotów z Ikelandu?
Ale kluski był tylko jedne, mis z owocami 73. Po prostu nagle to co było dekoracją, stało się jedzeniem.
#822 21-11-2013 o 20h01
...i to co było jedzeniem, stało się dekoracją 
Wprost nie mogłam się powstrzymać aby na późną kolację podać stek z frytkami x)
#823 21-11-2013 o 20h14
Nine coś wpominała, że ma nadzieje, że nie będą bugi po aktualizacji. Możliwe, że to przez to tak się dzieje. Trzeba to zgłosić
#824 21-11-2013 o 20h15
A może tak ma być?
#825 21-11-2013 o 20h26
Wszystko może się zdarzyć po aktualizacji a bugi są normą w tej sprawie. Jeśli są jakieś duże zmiany to występuje jakieś ryzyko tworzenia się nowych bugów. Na Cromimi była jakiś miesiąc temu i było tego o wiele więcej. Można było zwariować.