Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 29 30 31 32 33 ... 308

#751 20-11-2013 o 12h42

Miss'OK
Aria
...

A ja dalej uważam, że administratorka nie powinna robić czegoś takiego. Powinna być opcja skontaktowania się osobiście z osobą odpowiedzialną. Jak mówię, za coś tę kasę bierze nie?

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#752 20-11-2013 o 12h50

Miss'Żółtodziób
...

Aria napisał

A ja dalej uważam, że administratorka nie powinna robić czegoś takiego. Powinna być opcja skontaktowania się osobiście z osobą odpowiedzialną. Jak mówię, za coś tę kasę bierze nie?

Na pewno nie bierze za odczytywanie spamu, bo zapewne w 99% takie wiadomości otrzymywałaby, gdyby jej skrzynka była otwarta. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#753 20-11-2013 o 12h54

Miss'na całego
Nataaa
...
Miejsce: Szukasz kogoś do RPG a nikt się nie chce zgłosić? Napisz do mnie na rozpatrzę propozyję ;*

Kasyda napisał

Aria napisał

Na pewno nie bierze za odczytywanie spamu, bo zapewne w 99% takie wiadomości otrzymywałaby, gdyby jej skrzynka była otwarta. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Racja, racja /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#754 20-11-2013 o 13h01

Miss'OK
Aria
...

Nataaa napisał

Kasyda napisał

Aria napisał

Wiesz, masa ludzi bierze kasę za użeranie z debilami, ale jakoś nie widzę sprzedawczyni zamykającej się na zapleczu bo "Klienci marudzą" to jest jej praca i nie musi zawsze była łatwa i przyjemna.

#755 20-11-2013 o 13h03

Miss'Żółtodziób
...

Aria napisał

Nataaa napisał

Kasyda napisał

Wiesz, masa ludzi bierze kasę za użeranie z debilami, ale jakoś nie widzę sprzedawczyni zamykającej się na zapleczu bo "Klienci marudzą" to jest jej praca i nie musi zawsze była łatwa i przyjemna.

To zabawne, bo z tego, co wiem, modzi nie biorą. ^^

#756 20-11-2013 o 13h04

Miss'na całego
Nataaa
...
Miejsce: Szukasz kogoś do RPG a nikt się nie chce zgłosić? Napisz do mnie na rozpatrzę propozyję ;*

Kasyda napisał

Aria napisał

Nataaa napisał

Jeśli już tak się cytujemy, chciałabym wam powiedzieć, że według mnie powinny być nowe gry, albo miejsca dla naszych Miss. Ale to tylko moja teoria. *(nie)zgrabna zmiana tematu*

#757 20-11-2013 o 13h10

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

To nie teoria, ale Twoja opinia raczej.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#758 20-11-2013 o 13h13

Miss'na całego
Nataaa
...

Oj tam, oj tam! :*

#759 20-11-2013 o 13h15

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Proszę mnie nie całować bez wcześniejszego złożenia podania na papierze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Btw kto kandyduje na moda jeszcze? <3

#760 20-11-2013 o 13h16

Miss'OK
Aria
...

Kasyda napisał

Aria napisał

Nataaa napisał

Serio? Modzi ją wyręczają, bo chcą. Na zasadzie wolontariatu. Ale z tego co wiem, jako administrator PRACUJE za pensję dla firmy Beemove, czyż nie? Więc powinna wykonywać swoje obowiązki należycie, a nie ograniczyć je do wrzucenia lakonicznego postu raz na miesiąc.

#761 20-11-2013 o 13h16

Miss'na całego
Nataaa
...

Ja chciałam, ale jest jeden problem ;_:

#762 20-11-2013 o 13h20

Miss'Żółtodziób
...

Aria napisał

Kasyda napisał

Aria napisał

Serio? Modzi ją wyręczają, bo chcą. Na zasadzie wolontariatu. Ale z tego co wiem, jako administrator PRACUJE za pensję dla firmy Beemove, czyż nie? Więc powinna wykonywać swoje obowiązki należycie, a nie ograniczyć je do wrzucenia lakonicznego postu raz na miesiąc.

Z tego, co wiem, administrator ma również inne obowiązki, poza wyznaczaniem swoich murzynów i kasowaniem pensji. ^^

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (20-11-2013 o 13h23)

#763 20-11-2013 o 13h21

Miss'Żółtodziób
...

Dziewczyny, po co te przepychanki słowne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Aria, po części rozumiem Twoje poirytowanie, ale zważ na fakt, że praca administratora nie ogranicza się tylko i wyłącznie do nadzorowania problemów innych użytkowników. Administrator ma na głowie również takie zadania jak, cytuję : "nadzorowanie pracy powierzonych systemów, zarządzanie kontami i uprawnieniami użytkowników, konfiguracja systemów, instalowanie i aktualizacja oprogramowania, dbanie o bezpieczeństwo systemu i danych w systemach, nadzorowanie, wykrywanie i eliminowanie nieprawidłowości, asystowanie i współpraca z zewnętrznymi specjalistami przy pracach instalacyjnych, konfiguracyjnych i naprawczych, dbanie o porządek (dotyczy w szczególności forów internetowych) itp. Ważnym elementem jest też tworzenie dobrej dokumentacji zmian wprowadzanych w systemach." Może właśnie dlatego za pracę administratora pobierana jest wypłata /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png I może właśnie dlatego, ze względu na mnogość zadań, administrator ma do pomocy moderatorów, którzy - biorąc pod uwagę ich pełnoletniość oraz umiejętność racjonalnego, etycznego myślenia, kontaktują się osobiście z administratorem. Tak, uważam, że takie rozwiązanie jest najlepsze, zamiast miliona spamu i off-topu, który zwyczajnie w świecie odciągałby administratorkę od ważnych zadań. Konfrontowanie ze sobą innych prac nie zawsze przynosi właściwe argumenty /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#764 20-11-2013 o 13h32

Miss'Żółtodziób
...

Popieram Ikan - w końcu to nie Emma, a jej pracodawca określa, czym ma się zajmować. Pracownik każdej firmy ma swoją "Kartę opisu stanowiska pracy" (czyli zakres obowiązków), która reguluje przydzielone pracownikowi zadania.

#765 20-11-2013 o 13h33

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

A co, moderatorzy są za mało istotni, żeby to do nich pisać? Korona z główki spadnie, jak się do samej adminki nie wystosuje pisma? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Chillax.

Ikan, skąd ty to wzięłaś? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/yikes.png

#766 20-11-2013 o 13h35

Miss'OK
Aria
...

Reasumując szary użytkownik nie ma żadnego kontaktu z dostawcą usług. Serio, poważne firmy tak nie funkcjonują. Administrator jest połączeniem między firmą a użytkownikami i będę się upierać, że powinien być z nim kontakt.

#767 20-11-2013 o 13h45

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

To nie tak, że moderatorzy nie są istotni, jednak w wielu przypadkach to reakcja administratora jest decydująca i dobrze byłoby wtedy mieć możliwość kontaktu z osobą reprezentującą firmę. Popieram więc w tym postulacie Arię, ponieważ zbyt często od początku gry odnosiłam wrażenie, że strona ta jest pozostawiona samej sobie. Nie winię żadnej z dotychczasowych moderatorek, ponieważ z doświadczenia wiem, że starały się zrobić co w ich mocy w kwestii spraw dla mnie ważnych, progres tych spraw był jednak blokowany przez siły wyższe, a nie złą wolę moderatorek. Sama jestem zabiegana, ostatnio nawet bardziej niż przez wakacje i rozumiem, co znaczy mieć nawał obowiązków. Dlatego też myślę, że problem jest złożony - być może to firma powinna zająć się zatrudnieniem dodatkowej osoby do oficjalnego kontaktu firmy z użytkownikami, co odciążyłoby Emmę w wielu wypadkach.

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#768 20-11-2013 o 13h45

Miss'Żółtodziób
...

Aria napisał

Reasumując szary użytkownik nie ma żadnego kontaktu z dostawcą usług. Serio, poważne firmy tak nie funkcjonują. Administrator jest połączeniem między firmą a użytkownikami i będę się upierać, że powinien być z nim kontakt.

Hildee napisał

Właśnie o to chodzi, żeby NIKT do niej nie pisał /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Jeśli ktoś ma problem/pytanie, to ma do wyboru takie oto drogi kontaktu:
1. Napisać w odpowiednim dziale na forum,
2. Pisać do moderatora z problemem,
3. Jeśli problem jest o wiele poważniejszy, to skorzystać ze Wsparcia, wiadomości stamtąd lecą bezpośrednio do ludzi, którzy zajmują się grą.

/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Coś się tak czepiła tej Administratorki? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#769 20-11-2013 o 13h49

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Ario, gdybyś przeczytała moją wiadomość wiedziałabyś, że z dostawcą usług możesz się skontaktować przez Wsparcie jeśli masz jakiś problem, więc przywołuję Cię do porządku i proszę, byś więcej nie zamieszczała krzywdzących uwag na temat administracji.

U dołu strony widnieje również odnośnik "KONTAKT", gdzie można znaleźć informacje na temat bezpośredniego kontaktu z ekipą Beemov. Zatem zanim wyda się takie osądy, radzę zapoznać się z istniejącymi możliwościami do kontaktu z Administracją, wyłączając opcję PW.

Link: http://www.beemoov.pl/contact.html

Resztę wyjaśniła Ikan, opcji wysyłania PW do Emmy raczej nie będzie w najbliższym czasie, jakkolwiek by użytkownicy o przywrócenie jej nie prosili, dlatego dyskusję uważam za zamkniętą. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

A i Nataaa - uczulam Cię, byś nie pisała postów spamerskich składających się z dwóch słów ("Racja, racja" i "oj tam oj tam").

Zadziałałam. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#770 20-11-2013 o 13h54

Miss'wow
Lillien

Ikan, pracowałam kiedyś przy obsłudze portali miejskich. Jako administratorka, miałam w obowiązku aktualizowanie strony/newsów, moderacja ogłoszeń, komentarzy, rekomendacji firm, uzupełnianie katalogu firm, organizacja konkursów, kontakt z mediami, projektowanie nowych treści na podstrony, a także właśnie, kontakt bezpośredni jako osoba reprezentująca firmę z użytkownikami. Miałam pod opieką 10 stron i tak, to ciężki kawałek chleba, ale tak to mniej więcej wygląda. Użytkownik musi mieć możliwość kontaktu z firmą zarządzającą stroną/portalem.

Ostatnio zmieniony przez Lillien (20-11-2013 o 13h55)

#771 20-11-2013 o 13h58

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Serio?

Hildee napisał

Właśnie o to chodzi, żeby NIKT do niej nie pisał /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Jeśli ktoś ma problem/pytanie, to ma do wyboru takie oto drogi kontaktu:
3. Jeśli problem jest o wiele poważniejszy, to skorzystać ze Wsparcia, wiadomości stamtąd lecą bezpośrednio do ludzi, którzy zajmują się grą.

Serio żadnego kontaktu?

Hildee napisał

SERIO ŻADNEGO?

Hildee napisał

. . . xD

Ostatnio zmieniony przez nivata (20-11-2013 o 13h59)

#772 20-11-2013 o 14h01

Miss'Żółtodziób
...

Lillien napisał

Ikan, pracowałam kiedyś przy obsłudze portali miejskich. Jako administratorka, miałam w obowiązku aktualizowanie strony/newsów, moderacja ogłoszeń, komentarzy, rekomendacji firm, uzupełnianie katalogu firm, organizacja konkursów, kontakt z mediami, projektowanie nowych treści na podstrony, a także właśnie, kontakt bezpośredni jako osoba reprezentująca firmę z użytkownikami. Miałam pod opieką 10 stron i tak, to ciężki kawałek chleba, ale tak to mniej więcej wygląda. Użytkownik musi mieć możliwość kontaktu z firmą zarządzającą stroną/portalem.

Nie wątpię, że to ciężka orka, ale jak wobec tego odniesiesz się do wcześniejszej wiadomości Hildee na temat innych możliwości rozwiązania problemów/ kontaktu?

#773 20-11-2013 o 14h02

Miss'Żółtodziób
...

nivata :
Strony Beemoov właśnie tak funkcjonują. W razie dużych problemów z funkcjonowaniem gry, zawsze istnieje bezpośredni kontakt. (Mnie nie zawiódł przy poważnych kłopotach)

Nihil novi sub sole. ^^

Faktycznie, dyskusja prowadzi donikąd, więc za radą moderatorki, zmieńmy temat albo zakończmy rozmowę. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Kasyda (20-11-2013 o 14h06)

#774 20-11-2013 o 14h02

Miss'wow
MariaANTONINA
...

Szczerze mówiąc mi Emma nigdy do szczęścia potrzebna nie była, zawsze z problemami zgłaszałam się do supportu albo moderatorów i dostawałam odpowiedzi bardzo szybko. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/64/gd/50864.jpg

#775 20-11-2013 o 14h42

Miss'wow
Lillien

W takim razie miałaś bardzo dużo szczęścia - moje wiadomości na support nie dotarły albo zostały zignorowane. Tylko raz przy okazji problemów z doładowaniem konta otrzymałam odpowiedź. Tak więc support moim zdaniem nie jest rozwiązaniem uniwersalnym, admin powinien być pod przysłowiową ręką. To moje zdanie, oparte na doświadczeniach z kontaktu z supportem.

Z rej strony również zwracam się do moderatorstwa, że wypowiedź Nivaty powyżej nie wnosi niczego do dyskusji, jest jedynie niepotrzebnie sarkastyczna.

Strony : 1 ... 29 30 31 32 33 ... 308