Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 101 102 103 104 105 ... 161

#2551 20-11-2013 o 15h56

Miss'wow
Eldunari
Zapraszam na mojego bloga - czytaj, oglądaj, komentuj Multicoolturalną! :)

Strasznie nie podoba mi się taka hejterska postawa. Czy to, że akurat ktoś nie utrafił w Wasze gusta zaraz ma oznaczać, że się nie postarał i że ma nie wiem jakie grono znajomych głosujących na niego? Proponuję zmienić sposób myślenia, bo z pewnością wiele finalistek się starało i może im być przykro, kiedy tu zajrzą.

http://2.asset.soup.io/asset/1585/6050_0c95.gif

#2552 20-11-2013 o 16h03

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

Czyli nie tylko ja czuję, że w tym tygodniu finały to nie to? Dałam kilka serduszek, między innymi tej pani w zielonej kreacji z elementami Ivy i Mikaczowi, bo Mikaczowa fioletowa elegancja z butelką czegoś pomarańczowego jest urocza. Ale ogólnie... słabo. Kreacje nijakie i pełno kreacji przeładowanych kompletnie bez sensu.

#2553 20-11-2013 o 16h12

Miss'na całego
Kosia1
...
Miejsce: Kraków

Dokladnie, Eldunari. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Dostalam sie do finalow, nie twierdze, ze moja stylizacja jest w stanie zajac jakiekolwiek miejsce na podium, ale stwierdzenie 'ze kogos w finalach nie powinno byc' to jakies nieporozumienie. Jesli jest to znaczy, ze powinien byc, bo dostal tyle glosow ile trzeba, zasady sa proste. Na moim przykladzie - ktos moze mnie kojarzyc jedynie z kilku postow na forum (albo i nie), a z tego co pamietam moja stylizacja miala ok. 130 glosow. Nie mam tu znajomych, nie pisalam do nikogo wiadomosci, ze jestem chora na bialaczke ani nie prosilam o glosy, zdobylam je jedynie poprzez defilade i reklamowanie sie w klasyfikacji. Pora chyba aby niektore dziewczyny pogodzily sie z tym, ze na Miss Fashion rejestruje sie coraz wiecej nowych, co oznacza, ze stylizacje, gusta i osoby beda sie zmienialy, a wraz z nowymi osobami przychodza nowe pomysly i stylizacje sie zmieniaja. Mnie osobiscie nudza juz te setki stylizacji z dlugimi spodnicami albo z milionem ubran zalozonych na sobie, ale absolutnie nie hejtuje osob, ktore tak stylizuja swoja miss. Uff, ale sie rozpisalam. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
A co do tematu tak naprawde, to jedynie co to luknelam na finaly, ale jest kilka dziewczyn na widok ktorych pomyslalam WOW /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2554 20-11-2013 o 16h19

Miss'Sensei
dortnana
T.T
Miejsce: Czarna dziura...

Eldunari napisał

Strasznie nie podoba mi się taka hejterska postawa. Czy to, że akurat ktoś nie utrafił w Wasze gusta zaraz ma oznaczać, że się nie postarał i że ma nie wiem jakie grono znajomych głosujących na niego? Proponuję zmienić sposób myślenia, bo z pewnością wiele finalistek się starało i może im być przykro, kiedy tu zajrzą.

Nie kwestionuje tego, że się nie postarały, ale przyznaj, że są tam osoby, które jeszcze nie są gotowe na finał. Teraz zauważyłam, że niektóre zmieniły strój i moim zdaniem na lepszy. Są różne gusta, ale mi się tylko nie podoba to, że ich zaślepia ta chęć wygranej. Już nie widzę w tej defiliadzie zabawy a przymusy. Możliwe, że to moja tylko wyobraźnia i nie chcę kogoś obrażać, ale trochę dziewnie się czuję oglądając finały. Ale do dyskusji też jest gust wszystkich dziewcząt w grze. Wiele z nich ubiera swoje miss pod wzór, które same chciały by się ubierać, więc tego nie mogę oceniać, ale miom zdaniem do finału powinny trawić miss, które mają trochę doświadczenia w ubieraniu. Nie chodzi mi o styl a doświadczenie. Wiem co mówie po sobie. Uważam sama, że ja powinnam dopiero teraz jakoś trafiać do finału. Za szybko wygrałam i dotego nie miałam doświadczenia i wygrałam taką okropną stylizacją. Nie chcę nikogo obrażać to tylko moja opinia

EDIT: Kosia1 ja tylko chce wałaśnie powiedzieć o tych wymuszonych głosach. Wygrałam sama podobna stylizacją co ty i nie kwestjonuje twojego stylu. Jest prosty, ale widać, że się strałaś i tak w wielu miss, ale to właśnie wymuszenie mi się najbardziej nie podoba i u nie których to widać. Każdy zauważy które się starały a które narzuciły coś by tylko były ubrane. Mnie nie podoba się ta wielka chęć wygranej wśród użytkowniczek, które zrobią wszystko by wygrać. To bym tylko kwestionowała NIE STYL I GUSTA użytkowniczek

Ostatnio zmieniony przez dortnana (20-11-2013 o 16h26)

#2555 20-11-2013 o 16h28

Miss'na całego
Kosia1
...
Miejsce: Kraków

Dortnana, teraz rozumiem, co masz na mysli, ale to 'wymuszenie' o ktorym piszesz zapewne wynika ze sredniego wieku uzytkowniczek tutaj. Kazda z nich po prostu chce byc ta najlepsza i chce by na nia glosowano. Byc moze ich stylizacje na to nie zasluguja, ale nawet jesli wygraja, to zrozumieja, tak jak Ty z czasem, ze niepotrzebnie sie tak spieszyly? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dodatkowo mam pytanie do dziewczyn, ktore juz w finalach byly: mozna jakos sprawdzic aktualny stan glosow? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Kosia1 (20-11-2013 o 16h37)

#2556 20-11-2013 o 16h39

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Mam nadzieje, że to zrozumieją, ale to trochę smutne. Użytkowniczki, które naprawdę się starały, mają estetycznie dobrane ciuszki nie będą do cenione przez wymuszone głosy. To mnie najbradziej martwi

Z tego co pamiętam to nie można było zobaczyć. Dopiero po finałach na trofeum wygranych użytkowniczek

Ostatnio zmieniony przez dortnana (20-11-2013 o 16h40)

#2557 20-11-2013 o 16h41

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Tyle, że większość z tych użytkowniczek, które się starały woli nie dostać się na podium xD

Nie Kosiu nie można.

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#2558 20-11-2013 o 16h49

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

A tam nie są gotowe na finały. Niektóre dziewczyny po prostu chcą mieć puchar na profilu i są tu dla zabawy, a nie dla stylistycznego rozwoju (o ile w ogóle można mówić o układaniu stylizacji z narysowanych ubrań, ale skoro tak się przyjęło, to niech zostanie). Dla mnie komentarz "hej, zapraszam Cię do zagłosowania na finalistki w aktualnych finałach, może moja stylizacja Ci się spodoba?" nie jest wymuszeniem, a jedynie delikatną zachętą do zapoznania się z ułożonym strojem i ewentualnym oddaniem głosu. Dla Ciebie może obecne finały są "słabe", "bez efektu wow" (jezu xd) czy "oklepane", ale dla tych dziewczyn mogą to być duże emocje związane często z pierwszym znalezieniem się w najlepszej pięćdziesiątce i takie komentarze są dla nich po prostu przykre.

Tak, wiem, też hejtowałam, ale to było dawno i nieprawda. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Warto spojrzeć na tę grę od strony faktycznej zabawy, a nie zawodów w układaniu "wow stylóweczek".

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#2559 20-11-2013 o 17h40

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Dla nich napewno jest to mega przeżycie. Pamiętam jak sama nie wiedziałam co ma zrobić. Chodziło po głowie czy moja stylizacja się podoba czy nie. Jeżeli o to chodzi to z pewnością stwiedzam, że stylizacje na swój sposób są wspaniałe, ale (i to moja opinia NIE BRAĆ TEGO DO SIEBIE) dla mnie to nie to. Widziałam wiele innych użytkowniczek, które ja uznaję za wspaniałe i ciągle czekam aż będą w finałach. Oczywiście to nie to, że chcę by inne użytkowniczki nie wygrały swojego trofeum. Naszczęście to nie ja decyduje o wygranej, więc nie ma co się obawiać mojej opini

#2560 20-11-2013 o 17h45

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

No i masz do swojego zdania absolutne prawo, którego posiadania Ci nie zabraniam! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Nie zabraniam również krytyki. W ogóle niczego nie zabraniam, bo kim jestem, żeby to robić. xd Chodzi mi bardziej o to, że zamiast pisać "beznadziejne finały", "słabizna", "nic mi się nie podoba, wszystko było", bo i takie komentarze się często pojawiają można wyrazić swoją opinię trochę mniej... kwaśno. No i według mnie nigdy nie jest tak, że wszystko jest brzydkie - może i często w finałach nie ma naszych faworytek, ale za drugim czy trzecim razem jak się obejrzy inne miss to da się dostrzec w ich stylizacjach coś ładnego, na czym warto zawiesić oko. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2561 20-11-2013 o 18h03

Miss'Sensei
dortnana
T.T

i z tym się zgadzam o północy byłąm niesmaczona to fakt. Teraz zauważyłam kilka dziewcząt, które zwróciły jakoś moją uwagę.

#2562 20-11-2013 o 20h47

Miss'towarzyska
Ryuu
I don't wanna die But I ain't keen on living either
Miejsce: I will follow him, he is my destiny.

Eh wracając bezpośrednio do meritum sprawy to wśród finalistek brakuje mi efektu WOW TO JEST TO! Są kreacje dobre ale średnie brakuje im czegoś. Rano dałam ze trzy "lubię" teraz jedno. Niektóre kreacje są zwyczajnie przeładowane - za dużo tego wszystkiego i nie wiadomo na czym zawiesić oko albo niedopracowane - dodać jeszcze kilka elementów bądź je zamienić i mamy genialną stylizację.  Jakby nie było życzę powodzenia wszystkim finalistkom.

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#2563 21-11-2013 o 17h49

Miss'wow
Eldunari
Zapraszam na mojego bloga - czytaj, oglądaj, komentuj Multicoolturalną! :)

Masz rację, Dortnana, że jest wiele finalistek, które nie są gotowe na finał, ale - i tu ma rację Kosia1 - przybywa nowych, dużo młodszych użytkowniczek, które nie tyle nie mają doświadczenia w stylizowaniu, ile po prostu nie mają jeszcze takie wyczucia modowego, jakie się ma w późniejszym wieku. Za ich to sprawą takie Misski pojawiają się w finale i często ten finał wygrywają, nic na to nie poradzimy. Nie wiemy jednak na 100% czy wszystkie wymuszały głosy i dlatego popieram Nivatę - nie trzeba aż tak ostro dobierać słów. Nie ukrywam zresztą, że sama też trochę wzięłam je do siebie, choć nie uważam, że moja stylizacja jest beznadziejna, nie jestem też początkującą i nie mam specjalnie czasu bawić się w zdobywanie głosów.
No, ale widzę, że już się atmosfera nieco oczyściła, i dobrze. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://2.asset.soup.io/asset/1585/6050_0c95.gif

#2564 21-11-2013 o 17h55

Miss'Żółtodziób
...

Nie chwytam, o co chodzi z zarzutem, że obecne stylizacje są przeładowane - przeładowane to one były w czasie, gdy Mafia zdradziła sposób na "zamienianie" warstw ubrań. Wtedy to dopiero były koszmary - istne choinki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#2565 21-11-2013 o 18h04

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Też nie uważam, że są przeładowane. A Twój strój, Crewedko, zasługuje na 1 miejsce. <3

#2566 21-11-2013 o 18h37

Miss'Żółtodziób
...

nivata napisał

Też nie uważam, że są przeładowane. A Twój strój, Crewedko, zasługuje na 1 miejsce. <3

A dziękować, Nivata, dziękować.

W Deco podoba mi się obecna Świąteczna Aura /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#2567 27-11-2013 o 00h18

Miss'Sensei
dortnana
T.T

dużo jest eleganckich strojów, ale jak zwykle poczekam z głosami do wieczora. Już znalazłąm kilka faworytek. Zobaczymy jak się potoczą ich losy

#2568 27-11-2013 o 00h31

Miss'na całego
Mikacz
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12192.jpg
Te dwie panie podbiły moje serce, o /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2569 27-11-2013 o 00h35

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Na górze serduszka, na dole gwiazdki. <3
Powodzenia dziewczyny! I jeśli macie zamiar się przebrać - obyście przebrały się w coś równie uroczego. <3

//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12193.jpg

#2570 27-11-2013 o 09h24

Miss'OK
Lola886
...
Miejsce: Bielsko-Biała

tak, jeśli chodzi o ten finał to pierwsza Pani z postu Nivaty zdecydowanie podbiła moje serce:)

..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..

#2571 27-11-2013 o 10h07

Miss'ok
Sahiel
...

Jeśli wolno mi się wypowiedzieć, jako nowicjuszowi...Nie znam się jeszcze za dobrze na tej grze i trendach, ale większość pokazanych tu pań, w ogóle mi się nie podoba. Są jakieś takie... Przeładowane, za dużo na nich wszystkiego, jakby wpadły do szafy i zaplątały się w swoją garderobę. Ładna jest pani w niebieskim płaszczu, która została pokazana powyżej, a w finałach jeszcze taka w czarnej kreacji ze skrzypcami.

#2572 27-11-2013 o 10h50

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Sahiel, bo masz rację. Finał to parada najdziwaczniejszych strojów, jakie kiedykolwiek zobaczysz, i to niekoniecznie dobrze dobranych. Założysz na lalkę coś codziennego i masz jak w banku, że podniesie się więcej niż dużo głosów oburzenia, że jesteś nudny, a inni się bawią oryginalnością i są dzięki temu kreatywni (? - tak jakby codzienny ciuch nie mógł być ciekawy i kreatywny). Wszystko okay i tak naprawdę nic mi do tego, jak kto ubiera swoją misskę, bo sama bardzo lubię różnorodność. Nie mam nic przeciwko wielu dodatkom i strojnym sukienkom - to również część gry i życia. Nawet przepych może być gustowny i świetny, byle był dobrze dobrany. Wcale nie chodzi tu o awersję do balowych stylizacji - sęk tkwi w tym, że na tej stronie w 9 przypadkach na 10 nie znajdziesz od początku do końca przemyślanych i spójnych kreacji.

Z wyróżnionych przez Nivatę dziewczyn podoba mi się pierwsza - Karton. Ta strojność ma jakiś sens i wygląda pięknie, chociaż nie podoba mi się, w jaki sposób szal nachodzi na rękawy. Z jednej z tych rzeczy bym zrezygnowała, co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy to moja faworytka :) Pani w niebieskim płaszczyku również przykuła moją uwagę, no i pani ze skrzypcami. Poza tym stawiam na hippisowską propozycję Pixies - naprawdę fajny, zgrany zestaw, który podkreśla niewymuszoną naturalność i świeżość jej lalki :)

Ostatnio zmieniony przez Lillien (27-11-2013 o 10h56)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#2573 27-11-2013 o 11h33

Miss'Żółtodziób
...

A ja w finałach stawiam właśnie na strojne kiece i spódnice - "codzienną elegancję" to ja mam w biurze na co dzień, więc na mnie wrażenia nie robią takie dobrze dobrane zwyklaki. Od razu zaznaczam, że przeładowanych stylizacji też nie trawię, chyba, że jest to jakąś odmianą stylu lolita albo goth. Dodatkowo, jako zaciekła przeciwniczka spodni, mówię tej części garderoby stanowcze NIE w finałach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Jak widać, każdy ma odmienne gusta i to, co jedni uważają za okropny niewypał, inni mogą uznać za majstersztyk i nagrodzić gradem serduszek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2574 27-11-2013 o 12h22

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Trzeba odróżnić kicz od strojności /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Wyglądać jak wymiociny jednorożca wrzucając na siebie wszystko to jedno. Dobrany przepych to coś zupełnie innego ;]

Poza tym Crewedka, ale doceń kiedyś wreszcie te gacie! W modzie tyle jest pięknych kreacji ze spodniami ^^ tylko trzeba umieć je tutaj układać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#2575 27-11-2013 o 12h33

Miss'Sensei
dortnana
T.T

Ostatnio podobną dyskusje prowadziłam z innymi użytkowniczkami. Przypominam, że wiele jest młodych dziewczyn, które nie do końca wiedzą jak powinny dobrać dodatki. Zapominają, że lepiej czasami bez paska niż ładować wszystko by pokazać co się kupiło.

Dodaje moje faworytki
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12195.jpg

EDIT: Trochę dużo jest w tym finale niż ostatnio gdzie ciągle nażekałam

Ostatnio zmieniony przez dortnana (27-11-2013 o 12h34)

Strony : 1 ... 101 102 103 104 105 ... 161