Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 84 85 86 87 88 ... 193

#2126 17-05-2017 o 14h33

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Ban, bo ja bym go wywaliła z domu i kazała samemu zap... zapieprzać po ten ryż xD

W ogóle, wut, co to za nowa moderatorka, co ledwo 17 wiadomości na forum ma, i w jedynym jej poście, który widziałam, zauważyłam aż trzy błędy ortograficzne lub interpunkcyjne xDDD

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#2127 17-05-2017 o 23h11

Miss'Brązowa
Ygritte
Drink up, baby, stay up all night...
Miejsce: Imaginary Wonderland

Ban, bo heloł wszystkim c:
Też tego nie ogarniam Ananasie, trochę dziwne dawać na moderatora kogoś, kogo w ogóle na forum nie widać, ale może mało zgłoszeń było.. Nie wiem. Może jeszcze ją kiedyś poznamy.

Btw. Od kiedy Nicole Kickman jest darmową gwiazdą? o.O

Long as I remember the rain been comin' down, clouds of mystery pourin' confusion on the ground...
https://i.imgur.com/jjJtbY4.gif https://i.imgur.com/bT8mY7S.gif https://i.imgur.com/dd08Rqh.gif

#2128 17-05-2017 o 23h59

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Ban, bo ponoć nie trzeba mieć dużej ilości wiadomości na forum. A z tego co pytałam to (jeśli chodzi o nanako, bo tylko ona doszła) to ma już doświadczenie w byciu moderatorem i miała najlepszą kandydaturę <wścibska nelu musiała wypytać z kim będzie pracować hehe

A WGL TO PRZYBIEGŁAM BO ZOBACZYŁAM YGRISIA ALE MINĘŁA PRAWIE GODZINA CHOCIAŻ CIĄGLE WIDZĘ ONLINE TO LOFFKI KISSKI I WGL ♥♥♥♥

#2129 18-05-2017 o 00h27

Miss'Brązowa
Ygritte
Drink up, baby, stay up all night...
Miejsce: Imaginary Wonderland

Ban, bo jak przedstawiła doświadczenie to spoko, bo jednak tak dziwnie, kiedy moderatorem okazuje się ktoś, kogo pierwszy raz się widzi. A i tak wydaje mi się, że przy ostatniej rekrutacji nie było za wielu zgłoszeń. Z drugiej strony, oglądając ten zwrotny ruch na forum, za dużo do roboty i tak nie ma c;

JESTEM JESZCZE NELUŚ I JAK CIĘ ZOBACZYŁAM OD RAZU TEŻ OGARNĘŁAM PW. UŚCISKI ♥♥♥♥

Long as I remember the rain been comin' down, clouds of mystery pourin' confusion on the ground...
https://i.imgur.com/jjJtbY4.gif https://i.imgur.com/bT8mY7S.gif https://i.imgur.com/dd08Rqh.gif

#2130 21-05-2017 o 04h24

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Ban, bo mam wrażenie, że forum żarło, żarło i padło, więc nowa moderatorka rzeczywiście nie ma dużo do roboty. A już działy opowiadań grupowych i nieoficjalnych konkursów to miasta duchów.

A tak w ogóle to chyba po raz pierwszy piszę w banach, zawsze wolałam "anioły vs demony", ale z braku laku...

Czy ja też mogę jakieś uściski i miłość mocno?

#2131 21-05-2017 o 09h05

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~
Miejsce: #teamFriś

Ban, bo Kimuuuś! <3333 Dawno Cię nie widziałam nigdzie ;-;

Tulę wszystkich po kolei <333

#2132 21-05-2017 o 11h05

Miss'Electronic
Setarah
♥ "i teraz przypominała sobie, jak ten dotyk grzał ją" ♥

Ban, bo czeeeść wszystkim! ♥ Dobrej niedzieli!

"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."

"twoja wartość jest bezcenna"

#2133 21-05-2017 o 11h48

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Ban, bo ino cześć, cześć~! <3 *Przytula metalnie wszystkie dziewczyny, które to czytają*

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#2134 21-05-2017 o 13h45

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo dziś mam wielką ochotę na tulanki, również te mentalne ♥ xD

#2135 21-05-2017 o 16h23

Miss'Złota
nelumi

Ban, bo jak widzę tulaski, to z chęcią też się odezwę xD Hugi to życie ♥♥♥

#2136 21-05-2017 o 17h43

Miss'Fuzja
spsr
Skoro nudzi ci się na tyle, że czytasz ten opis, zrób pracę na konkurs. I'm Espi Nekromanka
Miejsce: Gdynia na zawsze

Ban, bo widze ze cos przytulasnie dzisiaj xd

//photo.missfashion.pl/pl/1/102/moy/81086.jpg

#2137 21-05-2017 o 20h30

Miss'Złota
nelumi

Ban, bo na mocne hugi kazdy wpadnie, zal odmowic i zmarnowac okazji :<

#2138 21-05-2017 o 23h40

Miss'Fuzja
KimKas
^ Avatar od Namae :-) Kot kochający wolność... i wiecznie zalatana studentka Miejsce? Pewno WNPiD

Ban, bo widzę, że się tu rozkręca powoli przytulaśna* imprezka. Uwolnić hugi! #latajakdurnaiprzytulawszystkoconieucieka
*LOL słowniku, serio nie znasz tego słowa?

Drinki, żeby było co popijać w przerwach między przytulaniem. Bezalkoholowe, rzecz jasna.

Iremi <3<3<3 W tym roku nie miałam zbyt dużo czasu na siedzenie na forach (heh, początkowo napisałam na frozach xD Przypadek? Nie sądzę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), ale że do rozpoczęcia życia studenckiego pozostały mi jeszcze cztery miesiące, to pewnie będę się pojawiać częściej ^-^

A tak w ogóle to miłego dnia wszystkim, którzy to czytają. Albo nocy. I nie zapomnijcie odebrać swoich darmowych uścisków! \(^v^)/

Ostatnio zmieniony przez KimKas (21-05-2017 o 23h41)

#2139 22-05-2017 o 01h52

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo robię wos i jestem w lesie, a przede mną jeszcze polski, więc nie zamierzam chyba nawet kłaść się spać. CZWÓRA, NIE POLECAM XDDD

Ja mat-fiz jestem ;-;

#2140 22-05-2017 o 01h59

Miss'Fuzja
KimKas

Ban, bo pokaż Iremiś, co masz z tego wosu, może pomogę. (Kij z tym, że jestem z biol-geo i nie miałam styczności z wosem od jakichś dwóch lat xD)
.
..
...
Chyba się parę minut spóźniłam z komentarzem, bo już jesteś offline. W takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać za ciebie kciuki ^-^

Ostatnio zmieniony przez KimKas (22-05-2017 o 02h03)

#2141 22-05-2017 o 02h14

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo jestem, jestem, zaraz ci pokażę co mam xD

Teraz chyba ja się spóźniłam xD

Ostatnio zmieniony przez Iremi (22-05-2017 o 02h18)

#2142 22-05-2017 o 02h30

Miss'Fuzja
KimKas

Ban, bo poczekaj, już jestem xD

No nie wierzę xD Jak w wierszyku o żurawiu i czapli xD
Chyba, że poszłaś po zadanie i zaraz wrócisz.. albo zasnęłaś nad książkami przed kompem.

Ostatnio zmieniony przez KimKas (22-05-2017 o 02h33)

#2143 22-05-2017 o 02h35

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo jestem xDDD

Muszę jeszcze przepisać testament, napisać jakieś przykładowe zażalenie i wypowiedzieć się na temat kary śmierci (to akurat zrobię z miłą chęcią).

A wcześniej miałam jeszcze inne zadania, bardziej czasochłonne :v

Ostatnio zmieniony przez Iremi (22-05-2017 o 02h36)

#2144 22-05-2017 o 02h38

Miss'Fuzja
KimKas

Ban, bo nie jesteś przypadkiem za młoda na spisywanie testamentu? xD
A tak na poważnie, to wszystko to na wos, czy też i inne przedmioty? (Pamiętam, że w którejś klasie liceum kazali nam pisać o karze śmierci na religię - a później i tak babka tego nie sprawdziła xd)

Ostatnio zmieniony przez KimKas (22-05-2017 o 02h42)

#2145 22-05-2017 o 02h41

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo nie mam majątku, ale co tam, książki i takie tam przepisuję xDD

I tak, to wszystko tylko na wos.

Był jeszcze 40-minutowy film o gender (swoją drogą ciekawy) i pytania do niego, napisanie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, rozważenie za i przeciw straży miejskiej i chyba coś jeszcze xD

Jak to skończę to biorę się za barok, bo praca klasowa z polskiego ;-;

#2146 22-05-2017 o 02h47

Miss'Fuzja
KimKas

Borze Szumiący, osoba ucząca cię wosu to normalna jest, żeby tyle wam zadawać (jest w ogóle w stanie to sprawdzić)?

A przy baroku pamiętaj o tym, że to kulturowy powrót do średniowiecza - dużo śmierci, nietolerancji i religijnych motywów. I powtórz budowę sonetu - wszyscy poeci tamtego okresu kochali sonety.

#2147 22-05-2017 o 02h53

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo w teorii mieliśmy na to kilka tygodni, co tydzień dokładał jedno lub dwa, ale wiesz jak to jest xD

A z baroku tyle to ja wiem, gorzej z utworami i tak dalej, bo mnie na lekcjach nie było i niby kojarzę jeszcze jakieś "Na oczy królewny anielskiej" Naborowskiego, czy coś, ale to za mało xD Plus wszystkie motywy typu vanitas czy te mniej oczywiste, których nie znam bo mnie nie było na lekcjach i nie mam notatek xDD

#2148 22-05-2017 o 03h04

Miss'Fuzja
KimKas

Ban, bo okej, teraz to ma więcej sensu xD

Dobra, czyli utwory... na pewno musisz znać te dwa:

"Krótkość żywota" Daniel Naborowski - z tego wiersza musisz kojarzyć wers "Był przodek, byłeś ty sam, potomek się rodzi", występują motywy: przemijania, życia i śmierci.

"Do trupa" Jana Morsztyna - uroczy sonet porównujący trupa do osoby zakochanej, "Leżysz zabity i ja też zabity/Ty - strzałą śmierci, ja - strzałą miłości", zdaniem autora szkielet jest w lepszej sytuacji, motywy: miłość i śmierć.

Generalnie, co byś nie dostała, to powinna być śmierć + coś (przemijanie, miłość, vanitas [marność]). No i jakieśtam środki stylistyczne, wiadomo.

Dobra, wzięłam zeszyt z pierwszej klasy i znalazłam w motywach dwa cytaty, może do czegoś ci się przydadzą:
"Życie to sen"
"Życie to teatr"

O i był jeszcze jeden ważny utwór Naborowskiego:
Sonet IV - O wojnie naszej, którą wiedziemy z Szatanem, światem i ciałem.
Wiersz realizuje barokową koncepcję Boga (groźny, źródło pokoju?, droga do zbawienia), świata (pełen marności)  i człowieka (wierzy w Boga i jednocześnie się go boi - wewnętrzne rozdarcie).

No i był jeszcze sarmatyzm - w skrócie: szlachta wierzyła, że pochodzi od Sarmatów - znakomitych wojowników z III/II w.p.n.e, co skutkowało; megalomanią (uważali się za obywateli "lepszego sortu"), ksenofobią (niechęć i wrogość do obcych), kultem tradycji i obroną wiary katolickiej, ale też patriotyzmem (jedyna pozytywna cecha).
Sarmacki mesjanizm - wiara w wyższość Polaków nad innymi nacjami; przekonanie o misji Polski do obrony Europy przed najazdami Turków (muzułmanów).

W poezji patriotycznej/ojczyźnianej tworzył głównie Wacław Potocki. Główne motywy to: ojczyzna, patriotyzm, naród, obywatele, krytyka braku zaangażowania szlachty w sprawy ojczyzny, przewidywanie upadku Rzeczpospolitej (topos ojczyzny-tonącego okrętu).

Dobra, myślę że tyle baroku powinno ci wystarczyć na jakąś przyzwoitą notę. Daj później znać, jak poszło ^0^

Ostatnio zmieniony przez KimKas (22-05-2017 o 03h29)

#2149 22-05-2017 o 03h22

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ban, bo dziękuję za poświęcony czas ♥ Ja teraz idę się wykąpać i wracam do ostatniego zadanka - kary śmierci.

A potem polski xD

#2150 22-05-2017 o 03h26

Miss'Fuzja
KimKas

Ban, bo nie dziękuj, to dla mnie żaden problem
Posiedzę tu jeszcze chwilę na wypadek, jakbyś miała jakieś pytania.

Strony : 1 ... 84 85 86 87 88 ... 193