Link do zewnętrznego obrazka
Fabuła:
- Więc sądzisz, że się uda?
- Zawsze się udaje.
- No dobrze... to zaczynajmy.
W świecie zarówno magii jak i mugolów, po wydarzeniach sprzed lat, życie toczy się dalej. Przybywają nowi uczniowie, nauczyciele. Nikt nie wspomina już dawnych dziejów. W szkole dyrektor i rada pedagogiczna dbają o bezpieczeństwo uczniów. Ale czy będą mogli im je zapewnić? Nikt nie wie, że pewna grupka tajemniczych czarodziejów planuje coś strasznego.
O co chodzi?
Wcielamy się w uczniów Hogwartu. Mogą być to postacie zupełnie nowe, lub dzieci, chociaż może raczej wnuki, bohaterów (dobrych lub nie) czasów Potterowskich. Dodatkowo mamy jeszcze do wyboru uczniów, którzy nie są do końca tacy jacy powinni być, a mianowicie jest to grupka, która pomaga niezłapanym śmierciożercom po raz kolejny przejąć szkołę. Również mogą to być zupełnie nowi uczniowie lub wnuki bohaterów (dobrych lub nie) czasów Potterowskich. My kreujemy historię pełną zagadek, niebezpieczeństwa, przyjaźni, może i miłości, przeróżnych sporów, zdrad oraz niekiedy może nawet i śmierci. Czy uda się przejąć zamek? Czy może dobrzy uczniowie obronią go? A może wśród "dobrych" kryje się szpieg i zdrajca? Oczywiście pozostaje jeszcze pytanie: czy uczniowie różnych domów będą współpracować by ocalić Hogwart?
Od autorki:
Tak wiem motyw zapewne dobrze znany i wgl. Ale cóż zawsze warto spróbować i coś dodać, no nie? Dobra nie ważne ... x.x A więc jak napisałam wcielamy się w uczniów Hogwartu. Znamy się, z widzenia, czy też nie, to zależy od nas, ale przynajmniej nasze postacie się kojarzą. Ilość miejsc jest nieograniczona, ale niech będzie w miarę wyrównana ilość postaci odrębnych płci. Nie żeby było, że mamy tylko jednego chłopaka na dziesięć dziewczyn x.x A no i jeszcze przypominam, że jeśli ktoś weźmie postać z nazwiskiem np. Potter to niech pamięta, iż nie jest synem/córką tylko wnukiem/wnuczką, a jest między tym lekka różnica. Ilość uczniów "dobrych" i "złych" jest nieograniczona, ciągły nabór, ale niech też nie będzie tak, że np. mamy pięć osób dobrych i piętnaście złych x.x i o romanse też proszę aby nie były już od początku, znaczy jakieś tam podkochiwania, etc. etc. czemu nie, ale żeby nie było, że już w drugiej notce ktoś z kimś jest. No i jeszcze gdy ktoś chcę "złą" postać to proszę zgłaszać to do mnie na PW! Nie będziemy w końcu po pierwszej notce ukazywać kto jest zły, a kto nie ;3 To ma wyjść z czasem, dlatego też (tu do tych złych) proszę: nie piszemy po pierwszej notce czegoś w stylu "muszę spotkać się z jednym ze śmierciożerców, miał na mnie czekać..." itd. jeśli o ładnie jakoś sformułujecie tak żeby ukryć, że się jest złym to ok. No i o tym kto jest zły, będą wiedzieć tylko złe postacie i ja. No, bo w końcu Ci źli muszą się jakoś zgadać co nie? Proszę jeszcze aby była różnorodność domów - nie, że Ci źli są np. Slytherin, a Ci dobrzy Gryffindor, w końcu dobrzy też mogą być Ślizgonami, a źli Gryfonami.
Regulamin:
~ szanujemy ten i ogólny regulamin forum.
~ nasze postacie się kłócą - my nie!
~ nie przeklinamy - ewentualne słowa typu "kurde, cholera", słowa z książki typu "szlama", słowa cenzurowane "@^!$#".
~ sceny brutalne, +18 na PW.
~ nieobecności zgłaszać do mnie na PW.
~ regulamin i wyżej "od autorki" przeczytane? Napisz pod swoim postem Magic is Everywhere.
~ KP najlepiej w 24h.
~ staramy się pisać przynajmniej 1 post dziennie.
~ Przy klepaniu miejsc proszę podać dom + jeśli chcesz być "złym" napisać mi na PW.
~ no i proszę o nie robienie "idealnych postaci".
~ można wziąć dwie postacie.
Wygląd KP:
~ wiek: 15-17 lat. (5, 6 i 7 rok)
~ anime&manga/arty.
~ różdżka.
~ dom.
~ status krwi (czysta, mugolak, itd.).
~ bogin.
~ patronus.
~ fajnie by było znaleźć w KP np. ulubione lekcje, czy to kim się chce zostać w przyszłości - nie jest to konieczne !
~ ewentualny zwierzak.
~ co lubi, czego nie, w czym jest dobry, w czym nie.
To by było na tyle. :3
Zapraszam ! ^^
Postacie:
majkel325 - ♀Emily Bellatrix Sherman
Eminaria - ♀Luna Cassandra Koichi
Lynn - ♂Alastair Jablonsky
Eleonour - ♀Lily Eleonour Hathaway
@
Eminaria - ♂Jonathan Edward Walker
MaAniaaa8 - ♀Alice Anne Evening
@
@
@
MaAniaaa8 - ♂Arthur Anthony Prison
Ewangelin - ♀Kassandra Rose
Yoshiko - ♂Scorpius Malfoy
@
@
Nieve - ♂Nathan Samuel Lightwood - Urlop.
Lynn - ♀Yakira Adamache
Neliza - ♀Camila Carter
@
@
Nauczyciele w Hogwarcie!
Dyrektor - Alvaro Nesari
Transmutacja - Wendy Green (opiekunka Gryffindoru)
Obrona przed czarną magią - Miranda Lake
Zaklęcia - Aldona Craven (opiekunka Ravenclawu)
Eliksiry - Vladimir Kulikov (opiekun Slytherinu)
Astronomia - Fido Alexius
Numerologia - Connor Hoffman
Starożytne runy - Ethan Daniels
Historia magii - (duch) Cuthbert Binns
Zielarstwo - Dean Laertes (opiekun Hufflepuffu)
Wróżbiarstwo - Ophelia Starr
Opieka nad magicznymi stworzeniami - Crystal Niles
Mugoloznawstwo - Faisal Starr
Latanie - Demi Montgomery
Woźny - Norman Holmes
Dziękuję za wymyślenie nazwisk naszej kochanej Lynn, dziękuję i to bardzo, bardzo ! ♥ Ale dziękuję też za wymyślenie nazwiska naszego astronoma drugiej kochanej Nieve, też dziękuję ♥ Bardzo wam dziękuję :3
Duchy w Hogwarcie:
~Duchy dómów:
||Prawie Bezgłowy Nick lub Sir Nicholas De Mimsy-Porpington (Sir Nicholas) - Gryffindor
||Gruby Mnich - Hufflepuff
||Szara Dama - Ravenclaw
||Krwawy Baron - Slytherin.
~Inne:
||Irytek - poltergeist
||Newton Scamander
||Jęcząca Marta
||Cuthbert Binns - nauczyciel.
Zaklęcia:
.:Niewybaczalne: *Avada Kedavra *Cruciatus *Imperius.
.:Pojedynkowe: *Expelliarmus *Rictusempra *Zaklęcie Tarczy (Protego) *Drętwota *Petrificus totalus *Levicorpus *Liberacorpus *Sectumsempra *Expulso *Ascendio *Incarcerous *Obscuro
.:Patronus: *Expecto Patronum
.:Ochronne: *Cave Inimicum *Protego Horribilis *Protego Totalum * Salvio Hexia* Repello Mugoletum *Repello Inimigotum
.:Dezorientujące: *Confundus
.:Regenerujące: *Enervate *Episkey *Ferula
.:Niewerbalne: *Zaklęcie Fideliusa *Zaklęcie Kameleona *Zaklęcie Proteusza *Upiorogacek
.:Inne: *Accio *Aguamenti *Alohomora *Anapneo *Anteoculatia *Aperacjum *Avis *Bąblogłowy *Baubillous *Bolate Acendelai *Bombarda Maxima (Bombarda) *Chłoszczyść *Colloportus *Confringo *Conjunctivitis *Zaklęcie Czterech Stron Świata ("Wskaż mi") *Deletrius *Densaugeo *Deprimo *Diffindo *Dissendium *Depulso *Duro *Engorgio *Evanesco *Finite (Finite Incantatem) *Flagrate *Flagrante *Flippendo *Furnunculus *Gemino *Glacius *Glisseo *Harmonia nektere passus *Homenum revelio *Immobilus *Impedimenta *Impervius *Inanimatus Conjurus *Incendio *Lacarnum Inflamare *Jęzlep *Lacarnum Inflamarae *Legilimens *Locomotor *Lumos *Meteourok recanto *Mobiliarbus *Mobilicorpus *Morsmordre *Muffliato *Nox *Zaklęcie Zapomnienia (Obliviate) *Orchideus *Oppugno *Peskipiksi Pesternomi *Portus *Priori Incantatem *Piertotum Locomotor *Quietus *Reducto *Relashio *Reparifarge *Reparo *Riddiculus *Serpensortia *Sillencio *Sonorus *Szatańska Pożoga (Szatanus) *Tarantallegra *Tergeo *Waddiwasi *Sezam Materio *Wingardium Leviosa
Jak o czymś zapomniałam pisać. Nie pisałam wszystkich zaklęć które występują tylko w filmach i grach. Jak coś źle wpisałam to też proszę mnie poprawić ; ) Lub jak zapomniałam o jakimś przedmiocie czy duchu ^^
.::. OGÓLNE PLANY LEKCJI .::.
~Siódmy Rok~
~Szósty Rok~
~Piąty Rok~
~Zajęcia Dodatkowe~
Dziękuję za wykonanie planów Nieve ;3 Bardzo, bardzo dziękuję ♥
Ostatnio zmieniony przez MaAniaaa8 (15-03-2014 o 20h55)