Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4

#1 11-01-2014 o 16h16

Miss'na całego
Kosia1
...
Miejsce: Kraków

Link do zewnętrznego obrazka

Witam! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Wspólnie z Zormą postanowiłyśmy spróbować stworzyć forumową gazetkę.
Będzie ona ukazywać się np. raz na tydzień, raz na dwa tygodnie - zależy tutaj już potem od indywidualnego 'dogadania' się.
Polegać będzie to na tym, że użytkownicy, którzy wyrażą chęć staną się redaktorami tejże gazetki.
A co w niej będzie?
Wszystko! Z chęcią dowiemy się, co Wy, forumowiczki zaproponujecie, jakie działy będą Was interesować, jakie wiadomości same z chęcią byście czytały.
Z racji, że to 'gra o modzie' jak dumnie głosi napis na górze strony nie może jej zabraknąć również w forumowej gazetce.
Będą przeglądy z defilady, wypowiedzi co tygodniowych finalistek zarówno konkursów miss jak i deco, proponowane stylizację na dany okres (np. zbliżające się walentynki), fragmenty opowiadań, bo mnóstwo dziewczyn pisze tutaj świetne opowiadania, coś z kącika miss art, np. prezentacje ciekawych rysunków.
Dużo na naszym forum się dzieje, a gazetka będzie to wszystko zbierała w jedno.
Oczywiście - również o nowościach kosmetycznych, o jakichś zabawnych sytuacjach  codziennych użytkowniczek itd., itp.
Jednym słowem - będzie to gazetka od użytkowniczek i dla użytkowniczek.
Żeby zapewnić ciągłość ukazywania się jej, tak jak mówiłam wcześniej, wyznaczeni zostaną redaktorzy. Będą zobowiązani do przesyłania artykułów w wyznaczonym terminie.
Nie oznacza to, że tylko redaktor będzie mógł coś do gazetki skrobnąć - każdy kto wyrazi taką chęć, prześle na maila (o tym za chwilę) ciekawy artykuł ma okazje jednorazowo się w tejże gazetce ukazać.
Aby zostać redaktorem proszę wysłać formularz (poniżej) na adres: missfashionnewsletter@gmail.com

Formularz:

Nick z forum:
Proponowany dział:
Przykładowy artykuł lub jego większy fragment:

Redaktorem może zostać osoba, która:

/modules/forum/img/smilies/epingle.gif  Napisała co najmniej 30 wiadomości na forum;
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif  Jest zarejestrowana co najmniej od 30 dni;
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif  Jest sumienna oraz rzetelna.

Kandydatury rozpatrujemy max. do 5 dni

Jeśli spełniasz te wymagania to śmiało! My nie gryziemy, nie bijemy, nie kopiemy. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Jeśli nie czujesz się na siłach by zostać redaktorem to bardzo prosimy chociaż o propozycje dotyczące gazetki, co WY byście chcieli by się w niej znalazło. Każda sugestia się przyda. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Działy, które będą się znajdować w Miss Fashion Newsletter:
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Opinie o zwycięzcach i wypowiedzi zwycięzców w wyborach Miss Fashion i konkursie Deco (prowadzi Kosia1 i Taiteilijan);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Niedocenione stroje w defiladzie (prowadzi ScarletWitch);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Newsy z wersji francuskiej (prowadzi nina208);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Jak tanio i modnie ubrać miss? (prowadzi nina208);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Felietony ‘Nietygodnik Niekulturalny’ (prowadzi Foxglove);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Życiowy Nie-poradnik (prowadzi Ryuu);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Warsztat Pisarski (prowadzi Asuu);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Recenzje Anime (prowadzi Sszyszka);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Recenzje książek (prowadzi Lillchen);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Opowiadania (prowadzi nisiam oraz KimDallas);
/modules/forum/img/smilies/epingle.gif Dział z rysunkami ‘Itaczowe twory’ (prowadzi Itasagi).

Temat tworzę za zgodą moderatorki Cohelii. Wszystkie artykuły, które będą zamieszczone w gazetce najpierw zostaną przesłane do moderacji.

Ostatnio zmieniony przez Kosia1 (18-01-2014 o 12h14)

#2 11-01-2014 o 16h36

Miss'towarzyska
Ryuu
I don't wanna die But I ain't keen on living either
Miejsce: I will follow him, he is my destiny.

Uważam, że pomysł jest bardzo dobry i z chęcią bym pomogła w tworzeniu gazetki ale uważam, że raz na tydzień to trochę zbyt często jak na początek bo trzeba się zgrać i napisać artykuły. Moim zdaniem bardziej realnym terminem jest już wydawanie gazetki raz na dwa tygodnie.
I mam pytanie jakie działy przewidujecie na sam początek?

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#3 11-01-2014 o 16h45

Miss'na całego
Kosia1
...

Ryuu

Więc tak:
Tak jak pisałam, kwestia terminu wydawania gazetki będzie jeszcze do przedyskutowania, również wydaje mi się, że raz na dwa tygodnie to dobry termin, bo szkoła, praca, itd. - wiadomo. Ale to jeszcze zostanie omówione po zebraniu całego zespołu.

Co do działów, to tak jak pisałam: przeglądy z dwóch tygodni z finałów Miss oraz Deco (jedna osoba zajmie się Miss, inna Deco), przeglądy z defilady, czyli kreacje, które zostały 'niedocenione' i nie dostały się do 50 najlepszych, a wg. redaktora są oryginalne i zasługują na wyróżnienie.
Czyli te działy wyżej wg. mnie w gazetce być muszą, bo tak naprawdę na tym polega ta gra.
Reszta działów jest jak najbardziej do omówienia, jeśli np. lubisz Anime i prezentowałabyś nam w gazetce cosplaye ze swojego ulubionego Anime wraz z opisem to nie ma problemu. Tak samo jeśli pisałabyś np. o ostatnio oglądanym anime, jakieś recenzje - wiem, że dużo dziewczyn tutaj anime uwielbia i z chęcią poznałoby jakieś nowe.
Jednym słowem - czekamy na propozycje innych działów, aby każdy redaktor pisał o tym o czym lubi pisać. Czy to książki, czy anime, czy np. Steampunk.
Jeśli będziesz chciała zostać redaktorem, prześlij nam propozycje swojego działu jaki byś stworzyła. Wtedy do listy będziemy dopisywać działy które będą.
Dopuszczam też by do większego działu, np. anime czy kosmetyki było dwóch redaktorów.
Na początek chce zobaczyćo czym tak naprawdę użytkowniczki chcą czytać i/lub pisać. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)

Wpadłam jeszcze na pomysł by ktoś, kto śledzi inne wersje językowe MF (szczególnie francuską) stworzył swój dział w którym przedstawiałby nam nowinki z innych wersji, to co jest wcześniej niż u nas, co może być u nas, generalnie - co się tam dzieje. Mam nadzieję, że ktoś chętny się zgłosi. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Kosia1 (11-01-2014 o 16h50)

#4 11-01-2014 o 16h47

Miss'całkiem całkiem
CamilaCastillo
...

Bardzo dobry pomysł. Czytałabym  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#5 11-01-2014 o 17h01

Miss'towarzyska
Ryuu

Serio bym się zapisała i pomogła.

I jak już pisałam pomysł mi się strasznie podoba ale żeby nie było, że  gazetka upadnie po kilku wydaniach...bo przeważnie (niestety) ale tak kończy większość forumowych  gazetek.

Sama proponowałabym dział: Porady na wesoło albo coś śmiesznego ale nie wiem czy taki dział by się utrzymał albo nasza twórczość.

Sądzę, że z pierwszym numerem pewnie będziecie chciały się wyrobić do lutego.

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#6 11-01-2014 o 17h07

Miss'wtajemniczona
Asuu
"Nie księżniczko, nie oddam ci mojego Fiata"
Miejsce: Karpacz (Jelenia Góra)

Ciekawy pomysł. o:
Chciałabym spytać czy przesłany artykuł ma być odnośnie gry i działu jaki byśmy chciały prowadzić, czy można wysłać coś na inny temat?

Zapraszam na mojego bloga *Klik*
//photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/54052.jpg  //photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/54053.jpg

#7 11-01-2014 o 17h08

Miss'na całego
Kosia1
...

Ryuu, w takim razie zapraszam do złożenia formularza na maila. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)
Jasne, że niefajnie by było gdyby gazetka upadła po kilku wydaniach, ale jeśli nie sprawdzimy to się nie dowiemy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Gazetkę będą tworzyć użytkownicy, więc to tylko od nas zależy jak ona będzie wyglądać i jak to się dalej pokieruje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Jeśli w miare szybko zbierzemy zespół to pierwsza gazetka mogłaby ruszyć już 1 lutego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Jeśli tylko masz jakąkolwiek propozycje działu to śmiało, napizs coś śmiesznego, może być nawet zabawny filmik, cokolwiek, jakieś żarty z gazet, anegdotki i prześlij na maila. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Potem będziemy myśleć co będzie ok a co nie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Asuu, może to być cokolwiek, ważne by była to próbka tego, co chciałabyś pisać do gazetki. Mogą to być rzeczy o miss fashion, o grze, o forum, porady, jakieś ciekawe triki, a może to być opis nawet Twoich ulubionych kosmetyków czy sklepu w którym lubisz robić zakupy ciuchowe. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Wszystko, wszystko, wszystko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png)

Ostatnio zmieniony przez Kosia1 (11-01-2014 o 17h10)

#8 11-01-2014 o 17h15

Miss'towarzyska
Ryuu

W sumie racja jak mówi znane przysłowie "jak nie zaryzykujesz to się nie dowiesz" ( dobra trochę sparafazowałam przysłowie.

Jakby się udało to kolejny numer wypadł by tak romantycznie na walentynki <333

O.o a co byś powiedziała na dział: Wywiady z użytkowniczkami?

OMG mam tyle pomysłów a czasu brak >.<

#9 11-01-2014 o 17h21

Miss'Żółtodziób
...

W ostatnim czasie - na forum - Wasza inicjatywa z gazetką  jest najmądrzejszym pomysłem jaki się tu pojawił. Uważam, że powinno to wszystko wypalić. Z chęcią bym Wam pomogła i poważnie zastanawiam się nad wysłaniem formularza. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#10 11-01-2014 o 17h23

Miss'na całego
Kosia1
...

Ryuu, wywiady - dobry pomysł. Tylko musiałyby być z osobami które mają ciekawe hobby, zajęcie, pasje, uczą się na ciekawym profilu etc. Żeby nie był to wywiad o niczym tak naprawdę. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Świetnie że masz tyle pomysłów - wszystkie prześlij nam na maila i je obgadamy wspólnie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#11 11-01-2014 o 17h26

Miss'Żółtodziób
...

Kosia1, ja siedzę na rosyjskiej wersji, jest młoda, ale tamte użytkowniczki doganiają (o ile już nie przegoniły) nas w punktach MN, więc mogłabym raz na jakiś czas podesłać co ciekawsze stylizacje i przejrzeć Deco /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#12 11-01-2014 o 17h29

Miss'na całego
Kosia1
...

Dyokira, świetnie, kiedy tylko będziesz coś miała - podsyłaj. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Właśnie o takie coś z innych wersji językowych mi chodzi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Nawet nie musi być to co dwa tygodnie, może być raz na miesiąc. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#13 11-01-2014 o 18h03

Miss'wtajemniczona
Asuu

Cóż ja już wysłałam swoją aplikację. :'D
Na serio jest to genialny pomysł z tą gazetką. Miło byłoby zobaczyć coś takiego na naszym forum. c:

//photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/54052.jpg  //photo.missfashion.pl/pl/1/68/moy/54053.jpg

#14 11-01-2014 o 18h48

Miss'Sensei
ScarletWitch
...
Miejsce: England / London

Ja się zastanawiam, czy nie pisać o tych ciekawych stylizacjach, które mimo wszystko nie zdobyły złota czy innego trofea. Ale samej w tym dziale, nie chcę być - za dużo ludu xD

Więc jak chcę sie zgłosić muszę opisać kogoś stylizację, czy coś?

#15 11-01-2014 o 19h04

Miss'Żółtodziób
...

Co za genialny pomysł! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Z pewnością będę wczytywała się w każde wydanie i z niecierpliwością czekała na kolejne. Mam nadzieję, że pomysł wypali i będzie się ciągnąć. Sama bym chętnie pomogła, a jednak brak czasu mi na to nie pozwala, więc jedynie będę trzymać kciuki. Dacie radę!  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#16 11-01-2014 o 19h09

Miss'Sensei
Rainbow
Ban(an) ^^

Jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png. Będę do niej nieraz zaglądać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png. Ja również bym pomogła, ale jestem nadzwyczajnie zbyt leniwa by to robić...

#17 11-01-2014 o 19h24

Miss'na całego
Kosia1
...

Scarlet możesz opisać dowolną stylizację, nawet swoją lub jakąś z aktualnych finałów. Najlepiej opisać ze dwie, trzy stylizacje. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Tak jak mówiłam - w przypadku działu w którym jest dużo do roboty będzie dwóch redaktorów - możesz jakąś swoją znajomą z forum w to wciągnąć, może z kimśdobrze Ci się rozmawia i razem będziecie się w takim dziale dogadywać. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#18 11-01-2014 o 19h24

Miss'Żółtodziób
...

ScarletWitch Możesz spróbować swoich sił i pisać. Wszelkie tematy są do rozpatrzenia więc powodzenia.
A tak nawiasem mówiąc to się bardzo cieszę,że pomysł z tą gazetka wam się podoba i mam nadzieję że dzięki wam uda nam się rozkręcić redakcję i będzie dużo czytelników. /modules/forum/img/smilies/bisou.gif

#19 11-01-2014 o 19h34

Miss'wow
KimDallas
...

Macie rację, że taka gazetka mogłaby nam umilić czas na forum. Nie wiem jak część z was, ale ja niekiedy siedzę i przeglądam niektóre wątki z nudów, bo po prostu nie mam co robić, a tak można podziwiać kreacje innych użytkowniczek, które nigdy wcześniej nie były zauważone, wywiady i co najważniejsze wszystkie nowinki nie koniecznie związane z modą, ale również z częścią artystyczną /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Myślałyście może o tym, aby stworzyć dział, aby użytkowniczki, które posiadają zdolności plastyczne, stworzyły szkice ubrań, które mogłyby się pojawić kiedyś uNine? Może ktoś by dzięki temu doceniłby ich pracę i wprowadziłby je do gry /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#20 11-01-2014 o 19h37

Miss'na całego
Kosia1
...

Szczerze mówiąc to na to nie wpadłyśmy, jeśli tylko jest wśród nas tak zdolna osoba to jak najbardziej, w każdym numerze możemy zaprezentować jakiś narysowany strój. Ogólnie przewidujemy dział plastyczny i mam nadzieję, że będą zgłaszać się dziewczyny które tworzą coś i to coś będą chciały w gazetce pokazać, nawet jednorazowo. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Osobiście jeśli zobaczę na forum coś wartego uwagi to sama będe do autorki pisać z pytaniem czy moglibyśmy to w gazetce zamieścić. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#21 11-01-2014 o 19h45

Miss'Żółtodziób
...

Kosia1 Masz zablokowaną skrzynkę nie mogę wysłać Ci wiadomości.
Jak najbardziej jestem za tym aby był dział plastyczny i dzieła naszych użytkowniczek forum.Takie dzieła własnoręcznie narysowane były by ciekawe dla oka;)

#22 11-01-2014 o 19h45

Miss'wtajemniczona
Asuu

Już nie mogę się doczekać, kiedy wszystko zostanie wcielone w życie. <3

#23 11-01-2014 o 19h46

Miss'Żółtodziób
...

Jak najbardziej jestem za tym aby był dział plastyczny i dzieła naszych użytkowniczek forum.Takie dzieła własnoręcznie narysowane były by ciekawe dla oka;)

#24 11-01-2014 o 19h47

Miss'wow
KimDallas
...

Zorma napisał

O tak, zdecydowanie. Moża też wyłonić najlepiej ubraną miss miesiąca /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#25 11-01-2014 o 19h49

Miss'na całego
Kosia1
...

Miss miesiąca to dobry pomysł! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Co prawda nie wygrałaby Miss Monet, ale jakąś ciekawą sygnaturę - czemu nie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4