Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 41 42 43 44 45 ... 74

#1051 23-09-2015 o 22h40

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

Wierzę na słowo Fox :"D zawsze można użyć zatyczek x'D

#1052 23-09-2015 o 22h40

Miss'na całego
xNisiax
I know U love me :D
Miejsce: Toruń

Hahaha, muzykalne kurczaki, no nie mogę ;D
Ale słodkie są, noo <3 ;D Pewnie cały czas słyszysz takie ich ćwierkanie? xD

Lil, odświęcony i oczyszczony lokal od koscioła? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Co do więzienia, too jest to ciężkie miejsce i trzeba mieć twardą psychikę.
Na początku najgorsze było dla mnie to, że wszystkie telefony itp zostają w szafce na 8godzin pracy, nie można tam nic takiego wnieść, na komputerach poblokowane wszystkie strony oprócz tych więziennych, totalne odcięcie od świata na czas pracy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Więźniowie są różni, od tych miłych za drobne przewinienia, do takich, którym aż strach w oczy spojrzeć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Ale jakoś trzeba sobie radzić, taki sobie kierunek studiów wybrałam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

https://thumbs.gfycat.com/ImpossibleCrazyDugong-max-1mb.gif

#1053 23-09-2015 o 22h43

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

XNisiax - to ja chce teraz wiedziec co studiowalas /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Bo nigdy nie spotkalam nikogo pracujacego w wiezieniu, wiec jestem szczerze zafascynowana jakie trzeba miec kwalifikacje do tego typu pracy. Zwlaszcza, ze do lekkich ona nie nalezy.

#1054 23-09-2015 o 22h45

Miss'Złota
nelumi

Też jestem w tej chwili ciekawa kwalifikacji na takie stanowisko, bo do tej pory miałam okazję tylko rozmawiać z księdzem, który pracował również w więzieniu.

#1055 23-09-2015 o 22h48

Miss'na całego
xNisiax

Żeby być takim oddziałowym, to wystarczy mieć bodajże licencjat z resocjalizacji, chociaż gdzieś słyszałam, że wystarczy srednie wyksztalcenie.
ale to ciężka robota, bo nie lubią oddziałowych- oni się zajmują otwieraniem cel, zamykaniem,doprowadzaniem na spacery, pilnowaniem itp.
Na wychowawcę potrzeba magisterki z reso. Można też być psychologiem w takim zakładzie karnym, lub pracować nie z więźniami, ale np w administracji takiego zakładu. Jest dużo opcji pracy w takim miejscu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

A, Nelumi, właśnie, jest też ksiądz ;D A kiedyś u nas biskupa wpuścili do złej celi na święta  i zaczeli biedaka wyzywać XDDD

Ostatnio zmieniony przez xNisiax (23-09-2015 o 22h49)

#1056 23-09-2015 o 22h52

Miss'Złota
nelumi

Ahaha, ojej XDD To ciekawie w sumie, czuję się pełniejsza wiedzy teraz xD
Samego tego księdza co prawda nie lubiłam, ale ciekawie opowiadał co robił, z kim rozmawiał, jakie miał zadanie. Bo on był akurat tym, który rozmawia z ludźmi zaraz po wyroku i spotyka się z nimi później. Mówił, że to naprawdę trudne, bo musisz się przygotować do rozmowy często z kimś, kto spędzi tam wiele lat, czy też dożywocie, w jaki sposób masz go niby pocieszyć czy uspokoić.

#1057 23-09-2015 o 22h59

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

No, to z pewnością musi być trudna praca, w końcu za takie zupełne nic wszyscy ci ludzie w więzieniach też nie lądują. Chyba najtrudniejsze z tego wszystkiego, to ogarnąć, że takie odcięcie od świata w tych miejscach jest, choć niby to zrozumiałe, że i strony poblokowane, itd. : o Właściwie, to co Cię skłoniło do pracy w tym miejscu?
Przepraszam, być może jestem nieco za bardzo zainteresowana, ostatnio nadrabiamy Orange is the new black :'D

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#1058 23-09-2015 o 23h01

Miss'Złota
nelumi

W sumie też mnie ciekawi, co Cię skłoniło do takiej pracy, jeśli można wiedzieć Nisiu :"D

#1059 23-09-2015 o 23h04

Miss'na całego
xNisiax

No tak..rola osoby która wprowadza w życie więzienne jest dość ciężka.
U nas ksiądz zajmuje się rozmowami i puszcza filmy religijne w świetlicy.
Czasem przyjdzie do nas pogadać.
Hmm..co mnie skłoniło do takiej pracy...Sama nie wiem. Lubię pomagać. Chciałam też zrozumieć postępowanie innych ludzi. Dlaczego zachowali się tak a nie inaczej.
W większości przypadków jest to wina braku pieniędzy, wtedy zaczynają kombinować itp jak je zdobyć, nieraz głupota.

Ja ogólnie sama jestem dziwna ;D I chciałam wybrać zawód, który będzie mnie interesował i nie znudzi się za jakiś czas. Tam ciągle przychodzi ktoś inny, z inną historią, możesz coś dla kogoś zrobić, masz kontakt z nimi. Może dlatego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#1060 23-09-2015 o 23h20

Miss'wow
Lillien

To chyba wystarczający powód! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png I również bardzo mądry, bo miałaś pomysł na siebie, a nie jak często ludzie wychodzący ze studiów nadal nie mają pojęcia, co ze sobą zrobić. Do tego mieć ciekawą pracę, która Cię nie znudzi po chwili, to naprawdę połowa sukcesu - wiem, bo też dopiero pracując w galerii, spotykając ludzi kreatywnych, czuję się dobrze. Nie ma czasu na nudę!
Sama jestem szalenie ciekawa ludzi, bo każdy z nich ma swoją historię do opowiedzenia (btw, ostatnio na wieczorze celebrującym Światowy Dzień Pokoju czytaliśmy Desideratę i przypomniał mi się tu wers z tego dzieła, o słuchaniu innych! (: ), a ponadto jak Ty, po prostu lubię pomagać (: Dlatego też tak zaciekawiło mnie, co mogłabyś opowiedzieć o pracy w tym miejscu!

Ostatnio zmieniony przez Lillien (23-09-2015 o 23h21)

#1061 24-09-2015 o 00h31

Miss'towarzyska
Ryuu
I don't wanna die But I ain't keen on living either
Miejsce: I will follow him, he is my destiny.

Moja przyjaciółka również studiowała resocjalizację oprócz prawa. Nie raz nam opowiadała jak wygląda taka praca. Tyle, że ona miała praktyki w zakładzie otwartym niedaleko swojego miejsca zamieszkania.

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#1062 24-09-2015 o 11h05

Miss'na całego
xNisiax

W otwartym to jeszcze o tyle dobrze, że osadzeni są spokojniejsi i bardziej można przewidzieć ich zachowania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Nie mają zerwanego kontaktu z rodziną takiego stałego więc nie rzucają się /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Też myslałam o studiowaniu prawa ale no...  /modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Zobaczymy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png)

#1063 24-09-2015 o 11h42

Miss'towarzyska
Ryuu
I don't wanna die But I ain't keen on living either
Miejsce: I will follow him, he is my destiny.

Nom ale sama nazwa mówi za siebie "otwarty".

Nie polecam! Studiować prawa jest bardzo trudne i wymagające ale za to bardzo wciąga i jest ciekawe na swój sposób, może kiedyś Ci się uda.

https://66.media.tumblr.com/150a383a6763c516fd9da09ca43b8835/tumblr_n7gnbfpTGU1su04fao1_r1_500.gif

#1064 24-09-2015 o 12h05

Miss'na całego
xNisiax

O tym, ze prawo wciąga miałam okazję się juz przekonać wcześniej ;D No ale właśnie wiem, że ciężko, dlatego jeszcze się zastanawiam... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
Nisia prawnik. Muehehe ;D

#1065 24-09-2015 o 12h54

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Na swoim roku miałam człowieka-cyborga, bo studiował jednocześnie prawo i moje kulturoznawstwo w trybie dziennym, a miał potem jeszcze czas na trzy zajęcia fakultatywne i dla znajomych chwilę potrafił znaleźć. Moja dobra koleżanka studiuje na UJ i właściwie to jej tryb nauki wyglądał jak u mnie na kulturo albo u znajomych na dziennikarstwie.
Chociaż ja się na prawo bym nie nadawała. Prawo i księgowość, bo to dwie rzeczy, których nigdy nie pojmę chyba /modules/forum/img/smilies/hein.gif
Z tym studiowaniem i pracą po studiach to bywa różnie - ja na przykład jestem po kulturoznawstwie i miałam propozycję pracy w centrum kultury, ale bardziej opłacało mi się iść na recepcjonistkę w hotelu czterogwiazdkowym z możliwością awansu na managera... (a z hotelarstwem nigdy nie miałam nic wspólnego!). A teraz co? Za mąż wyszłam, ślubny firmę budującą baseny ma, a ja doszkalam się z języka niemieckiego i sprzedawać osprzęt basenowy będę za naszą zachodnią granicą /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Tego w życiu bym nie przewidziała!

#1066 24-09-2015 o 13h15

Miss'Fuzja
Steno
Odliczanie do samodestrukcji: 10...9...8...
Miejsce: HotHarem- if u know.

Beznadzieja. Muszę zapisac się na zajęcia wf`u i przewidziany dla mojego wydziału dzień na wf to środa, a zajęcia, na które chcę uczęszczać są akurat we wtorki i czwartki. Nie mam podanego planu zajęć i nie wiem czy zapisac się już na coś innego w środę, czy na to co chcę.
Coraz bardziej wkurzają mnie studia.

https://68.media.tumblr.com/cac66d438ae0420a5c451b84d53428d1/tumblr_oj4p3vhdFM1rkcev7o1_500.gif

#1067 24-09-2015 o 13h20

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Ej, Steno, a na jakie zajecia chcialas sie zapisac?  A mize te z wtorku lub czwartku tez beda calkiem spoko, moze warto sprobowac czegos nowego? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Hildee ty jestes moim ulubionym przykladem studia-praca xD

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1068 24-09-2015 o 13h24

Miss'wow
Lillien

Studia w Polsce to totalne bagno, przynajmniej według mnie, no więc wcale nie dziwią mnie takie absurdy xD Pozostaje tylko pocieszyć i wytrwałości życzyć, bo najgorzej jest się zniechęcić. A co studiujesz? (:

Co do dróg życiowych, tak to już jest, nigdy nie wiadomo gdzie nas rzuci i co się może wydarzyć. Ja też przechodzę przez etap zmian życiowych tak wielkich, że nigdy bym nie wpadła, że życie mi się tak może ułożyć, no ale cóż - na niektóre sprawy nie mamy wpływu, ale najważniejsze to robić to, co sprawia przyjemność, ideał: to co się kocha /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1069 24-09-2015 o 14h06

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Potwierdzam - studia w Polsce to bagno. Do dzis nie mam pojecia jakim cudem moja cierpliwosc zniosla pierwszy stopien. Wyjazd do Anglii na magisterke byl najprawdopodobniej najlepsza decyzja w moim zyciu (przynajmniej dla moich zainteresowan i kwalifikacji. Odnawialna energia w Polsce praktycznie nie istnieje).
Ale i tak wszystkim bym polecila wyjechac za granice na studia, do jakiegos dobrego uniwerku. Jednak w Polsce jak robilam inzyniera to nie bylo zadnej siatki przekazu informacji, uczelnia miala gdzies co bedzie ze studentami po obronie. W Anglii natomiast uczelnie swoich absolwentow maja na oku i wspieraja znalezienie przez nich pracy. Ja mialam opiekuna projektu, z ktorym do dzis utrzymuje kontakt i dzieki ktoremu mam prace jaka wlasnie wykonuje.
Ale tez jest roznica kiedy ma sie na roku 30 osob zamiast 250 =.=

#1070 24-09-2015 o 14h23

Miss'Fuzja
Steno

Wybieram się na socjologię. Chociaż nie wiem czy za rok nie zmienię jej na prawo albo dyplomację. Ewentualnie coś związanego z kryminalistyką. Zależy jak się kierunek zaprezentuje przez ten rok.
Badminton. Ah, tak ambitnie. Żałuję, że nie ma do wyboru tenisa. Reszta proponowanych dyscyplin nijak nie wpasowuje się w moje zainteresowania i tylko ten badminton jakoś mi przypasował. Póki co zapiszę się na gimnastykę i zaczekam na pojawienie się planu- wtedy się przepiszę. Eh.

Studia za granicą to jedno z lepszych wyjść, ale nieznajomość języka psuje wszystko. Sama chciałabym wyjechać, ale no...co ja bym tam osiągnęła znając ledwo, bo ledwo sam niemiecki : c
Nie wiem , nie potrafię wyobrazić sobie (mojego) funkcjonowania na zagranicznej uczelni XD

Właśnie, Lillien, co z tym komiksem?! XDDD ja ciągle o nim pamiętam! : D

Ostatnio zmieniony przez Steno (24-09-2015 o 14h38)

https://68.media.tumblr.com/cac66d438ae0420a5c451b84d53428d1/tumblr_oj4p3vhdFM1rkcev7o1_500.gif

#1071 24-09-2015 o 14h41

Miss'na całego
xNisiax

Ooo nie, wf ;< Ja jak byla rejestracja, to jak najszybciej na tenisa stołowego się pchałam, bo jestem leniem ;D
+ podziwiam ludzi którzy tak pięknie łączą pracę, z nauką i jeszcze mają czas na inne rzeczy ;3

(może mi się dziś uda zdobyć wymarzone 1 000 000 punktów MN, do roboty Nisiu XD)

#1072 24-09-2015 o 14h45

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Steno napisał

Póki co zapiszę się na gimnastykę i zaczekam na pojawienie się planu- wtedy się przepiszę.

Ej, nie jest tak źle. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Rozumiem, że nie pokrywa się to z twoimi zainteresowaniami, ale gimnastyka jest w porządku - porozciągasz się i poruszasz, lepsze to niż w ogóle nic nie ćwiczyć, a jak będzie się dało to się przepiszesz bez poczucia, że zmarnowałaś ewentualne pół roku czy coś. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Btw oglądasz coś teraz?

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1073 24-09-2015 o 14h50

Miss'Fuzja
Steno

Nie to, że mam coś do gimnastyki. Szczerze to był mój pierwszy wybór, zanim przejrzałam listę proponowanych zajęć. Całe liceum wałkowaliśmy ćwiczenia rozciągające, etc. i już trochę mi się znudziło (chociaż po prawdzie jestem człowiekiem, któremu wszystko szybko się nudzi). A w badmintona mogę grać bez przerwy i (ohoho) nawet mi wychodzi XDDD

Na razie nie. Wczoraj obejrzałam sobie jeden odcinek Hataraku Maou-sama dla przypomnienia. Nie wiem za co by się tu teraz wziąć.
A mam okropną ochotę na coś lekkiego.

#1074 24-09-2015 o 14h54

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Steno, a jakie jeszcze masz opcje na ten w-f? Ja przykladowo mialam lyzwy, wiec akurat u mnie w-f na studiach przeszedl bez szczegolnego bolu (poza jednym gosciem, co sobie zeba jedynke wybil podczas zajec XD)

#1075 24-09-2015 o 14h56

Miss'na całego
xNisiax

Wybić sobie jedynke na lekcjach wfu... Gdyby mnie to spotkało, zabiłabym ;D Zwlaszcza, ze wfu niecierpię. Kiedyś złamałam palec grajac w siatkowke, taka sierotka -_- xd
Fox, na tych łyżwach tylko sobie jeździliście, czy były jakieś figury na zaliczenie?

Strony : 1 ... 41 42 43 44 45 ... 74