Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 74

#851 04-09-2015 o 16h34

Miss'Fuzja
Steno
Odliczanie do samodestrukcji: 10...9...8...
Miejsce: HotHarem- if u know.

Dobra. Banany jeszcze namierzyłam, ale reszta składników brzmi jak jakieś czarodziejskie praktyki > ... < ale przepisem i ja bym nie pogardziła! : D

Na razie żaden komiks :`D mam dwie strony czystego szkicu i czuję zbliżającą się załamkę nad własnym losem. Do śmierci nie skończę tej patologi : O

https://68.media.tumblr.com/cac66d438ae0420a5c451b84d53428d1/tumblr_oj4p3vhdFM1rkcev7o1_500.gif

#852 04-09-2015 o 16h44

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Ja też bym poprosiła o przepis jeśli mogę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png (Skoro twierdzisz, że to proste to może nawet taki antytalent jak ja da sobie radę...)
Co prawda placek wygląda na trochę zmasakrowany, ale wszystko co ma w sobie masło orzechowe i banany musi być dobre! ^-^

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#853 04-09-2015 o 17h52

Miss'Żółtodziób
...

Przed chwilą wróciłam z siłowni i leżenia na trawie z napojem. Byłam też w biedrze i kupiłam sobie podkładkę na biurko. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#854 04-09-2015 o 18h26

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Biedry powiadasz? Jakiś czas temu byłam tam, i (oprócz tej książki za 10 zeta, o której wspomniałam na banach) zobaczyłam lizaki w takiej ładnej puszeczce! (Mam słabość do puszek po wszelakich słodyczach oraz po kawie czy herbacie. xD) Cudem się powstrzymałam przed kupieniem w trybie natychmiastowym. xD

I ja bardzo chętnie bym poprosiła o przepis. Skoro łatwe, to może spróbuję i ja zrobić, czymś zaskoczyć rodziców, haha! ;D

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#855 04-09-2015 o 18h28

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Fakt, ta puszka z chupa-chupsami jest śliczna. <3 Szkoda tylko, że... No, z lizakami. XD Nie lubię lizaków. D: Ostatnio jak jadłam colowego chupa-chupsa to w ustach został mi taki ohydny chemiczny posmak. :x

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#856 04-09-2015 o 18h34

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Haha no ten kawałek się trochę zmasakrował, ale zobacz no tylko na to zdjęcie. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
//photo.missfashion.pl/pl/1/61/moy/48504.jpg

PRZEPIS!!!!1jeden Placek jest zrobiony po wegańsku, ale swobodnie możecie używać normalnego mleka czy masła z laktozą, jeśli akurat takie macie w domu <3

co nam trzeba:
♥ dwa dojrzałe banany
♥ rodzynki, orzechy, pestki dyni, pestki słonecznika, bakalie, coś takiego
♥ dwie szklanki cukru
♥ kruche ciastka
♥ szklanka ciepłego mleka sojowego z dwiema łyżkami oleju (do karmelu)
♥ margaryna wegańska
♥ mleko sojowe in general
♥ mąka pszenna
♥ masło orzechowe

spód:
spód zrobiony jest z pokruszonych kruchych ciastek. Ja swoje zrobiłam w domu (trzy szklanki mąki pszennej, pół dużej kostki margaryny roślinnej, dwie łyżeczki cukru, ciasto ugniecione i na pół godziny schowane do lodówki, a potem rozwałkowane i za pomocą szklanki wycięte kółka. Piekarnik na 180 stopni i ciacha na 20-25 minut do środka), ale można użyć gotowych, tylko nie mam zielonego pojęcia ile. :"D Ilość jest zależna od blachy, jaką chcemy użyć. Pokruszone ciastka zmieszałam z mlekiem sojowym (1/4 szklanki) i rozpuszczoną margaryną roślinną (1/4 szklanki), a całość wysypałam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i mocno, mocno ugniotłam. Dla pewności wzięłam butelkę szklaną i przewałkowałam ciastka żeby spód był jak najbardziej płaski i zbity. Fajnie jest też zostawić przy brzegach trochę wyższe brzeżki, żeby spód tworzył jakby rynienkę.

cała reszta:
spód smarujemy dość obficie masłem orzechowym, im bardziej słonym tym lepiej. Później całość posypujemy pestkami dyni i słonecznika, można też użyć orzechów, ale ja akurat nie miałam ich pod ręką, choć podejrzewam,że sprawdziłyby się dużo lepiej.
Czas na karmelopodobną polewę. Dwie szklanki cukru rozpuszczamy w garnku z grubym dnem. Mieszamy całość drewnianą łyżką (nie przewodzi ciepła tak jak metal, a rozpuszczony karmel jest ultra gorący), a kiedy karmel nam zgęstnieje powoli dolewamy do niego mleko z olejem. ALE BARDZO POWOLI, PO ODROBINIE I CAŁY CZAS MIESZAMY, nie daj bóg nie wlewajcie wszystkiego na raz bo wam eksploduje kuchnia aż na księżyc, karmel będzie bardzo kipiał i koniecznie trzeba wykonywać tę czynność powoli. Kiedy całość już się ładnie połączy wylewamy karmel na ciasto i rozprowadzamy go równomiernie łyżką po całym spodzie. Na koniec układamy na wierzchu pokrojone banany i posypujemy rodzynkami (albo nie, jak ktoś nie lubi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png).

KONIEC!
Aha, najlepiej ciasto odłożyć na całą noc do lodówki - wtedy ciasto się zmaceruje, spód bardziej zbije i odbierze trochę wilgoci z karmelu, a całość będzie bardziej jednolita. Enjoy!

Ostatnio zmieniony przez nivata (04-09-2015 o 18h38)

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#857 04-09-2015 o 18h38

Moderator
ErinBlack
...
Miejsce: Częstochowa

Tak, na tym zdjęciu wygląda zdecydowanie lepiej~ ^-^
Dzięki za przepis~<3

"Do not take life too seriously, you will never get out of it alive."

Gdzie możesz mnie znaleźć?
ASK || SF

#858 04-09-2015 o 18h41

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Dziękuję! Aż się szarpnę i wydrukuję, może kogoś tym przekonam... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Zmienię na wersję mniej wegańską i będzie git. :3

Mama już widziała, bardzo niezadowolona nie była, teraz muszę napisać do taty o masło orzechowe, bo tygodnia amerykańskiego dawno w Lidlu nie było. XD

Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (04-09-2015 o 18h44)

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#859 04-09-2015 o 18h45

Miss'Fuzja
Ojsa
Martwa, lecz nieumarła, nieczuła całka nieoznaczona~
Miejsce: Somewhere in the darkness of my room. Under the blanket.

Majerankowa, jeśli chcesz puszkę, a nie wiesz co zrobić z lizakami, pamiętaj, że mam w domu stado słodyczożerców. Więc jak postawisz na stole i jeszcze dodasz, że nie wolno ruszać...

Ciasto wygląda prze smacznie i z tego co widzę pewnie takie jest. Szkoda tylko, że osa taka leniwa i jeśli chodzi o wypieki... *khe, khe* Przypomniałam sobie właśnie jak skończyło ostatnie pieczone przeze mnie ciasto... Wydawało mi się, że wszystko w porządku. Wyszłam z kuchni, a gdy wróciłam za pół godziny, okazało się, że ciasto jest w całym piekarniku, tylko nie w foremce! D:
Urosło tak bardzo, że dosłownie większość wyszła poza. A co było jeszcze zabawniejsze, potem opadło i w foremce zostało miało calusieńkie pół centymetra wysokości i dużo więcej dało się znaleźć poprzyklejane do całego piekarnika. No ja nie powiem kto to potem musiał wszystko sprzątać... T^T

https://68.media.tumblr.com/c11d596a002e56fcb7da0f3fc671fd61/tumblr_o0dqnnhbw31udhucno1_500.gif

#860 04-09-2015 o 18h48

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

To jest pierwszy placek który jakoś mi się udał, poprzedni wyszedł zakalec i trochę mnie zdemotywował, ale bez prób nie ma zwycięstw! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#861 04-09-2015 o 19h15

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!

O, dziękuję za przepis! Ciekawe, co mi wyjdzie, jak się za to zabiorę... xD

Mheh, ja tam nawet lubię lizaki. Może nie wszystkie smaki... Ale jak mi jakiś by nie zasmakował, to wcisnęłabym inne o tym smaku mamie, ona wszystkie słodycze zje. xD Tylko właśnie wiem gdzie jest tylko 20 moich złotych, a reszta... Chyba gdzieś się ukryła. Nie lubię mieć mniej niż 20 złotych pod ręką, dlatego za bardzo nic nie kupuję. Nawet takiej ślicznej puszeczki z lizakami nie mogę kupić, by się nie czuć za bardzo spłukaną. I szastającą pieniędzmi. xD

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#862 04-09-2015 o 21h55

Miss'na całego
Seite
Hi ^^
Miejsce: Wonderland

Przegląda forum żądna czegoś słodkiego i widzę przepis nivata. No i teraz będę musiała to zrobić (chociaż znając mój talent kulinarny i tak mi nie wyjdzie). Placek wygląda mega apetycznie, aż mi ślinka poleciała /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png 
A tak wgl to tylko mi nic nie wychodzi jak się wezmę za gotowanie?? Jedyne co mi wychodzi to tosty... /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/hmm.png

The sky is the limit - your sky, your limit...
//photo.missfashion.pl/pl/1/71/gd/56556.jpg

#863 04-09-2015 o 22h00

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!

Hahahaha, nie tylko tobie. :'D Przyznam się, że raz udało mi się nawet przypalić zapiekanki, stojąc przy nich! :'D Znaczy się, teraz już jest lepiej, ale z natury nie jestem dobrym kucharzem. Ale kto nie upiecze, ten nie zje. A ćwiczenie czyni mistrza! ;D

#864 04-09-2015 o 22h28

Miss'na całego
Seite
Hi ^^
Miejsce: Wonderland

No niby tak, ale u Ciebie nie było jeszcze tak źle. Ja chciałam ugotować parówki i poszłam do pokoju. Za pięć minut wracam a tam ganek przypalony, bo jak się okazało mądra ja nie wlałam wody do garnka ;/
Ale się pochwale, że ostatnio zrobiłam gulasz i się udał. Może jednak coś jest z tym, że ćwiczenie czyni mistrza /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

The sky is the limit - your sky, your limit...
//photo.missfashion.pl/pl/1/71/gd/56556.jpg

#865 05-09-2015 o 12h47

Miss'Fuzja
Steno

Lol, dzisiaj impreza, a mnie złapał humor " nic mi się nie chce, nic mnie to nie obchodzi". I jak nie minie to mnie coś trafi : d

https://68.media.tumblr.com/cac66d438ae0420a5c451b84d53428d1/tumblr_oj4p3vhdFM1rkcev7o1_500.gif

#866 05-09-2015 o 14h04

Miss'wow
Hiruko
DOTsim-Hiruko Origin-666Elenix a Discord-Hiruko#6667

Puść sobie Papa Roach, Foo Fighters, itp., tak głośno, żeby myśli własnych nie słyszeć. Po 15 minutach, góra po godzinie, powinno Ci przejść. Mnie nawet na okresowe humorki pomaga, a są na prawdę straszne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Spróbuj może z tą listą. Co prawda od YT, ale przynajmniej przez dłuższy czas rzeczywiście trzyma się wykonawcy.

No i przy okazji masz rozgrzewkę dla uszu przed imprezą (choć i tak nie wiem, czy i jaka muzyka tam będzie oraz jak głośno...) /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#867 05-09-2015 o 14h23

Miss'Fuzja
Steno

Klimaty nieco inne, bo jedziemy na Speeda (który nijak puszczaną muzą nie trafia w moje gusta) xd
Ale Papa Roach ma świetne piosenki *^* OMG. Nie wierzę, że jeszcze na nich nie trafiłam. Od razu ściągam na telefon! I lecę rysować. Takie kopa mi dali!
Gdyby tylko puszczali takie nuty na Speedzie :`D ale pójdę na lata 90` i może jakoś dotrwam.

#868 05-09-2015 o 14h42

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Puść sobie Mr. Polska, to dopiero odmóżdża. xD

#869 05-09-2015 o 15h29

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Wy tu gadu gadu, a zgłoszenia do Miss Da Vinci leżą i kwiczą!
Znajdzie się jakaś chętna duszyczka do wypróbowania swojego talentu artystycznego?

Rysujesz? Malujesz? Kleisz? Rzeźbisz?
Masz swój własny, niepowtarzalny sposób na artystyczne przedstawienie danego tematu?
Być może czekamy tylko na twoją świetną pracę!
Aktualnym tematem jest "Szkoła".
>>Klik!<<

Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (05-09-2015 o 15h29)

#870 05-09-2015 o 15h54

Miss'Fuzja
Steno

Majeran, to było do przewidzenia! Szkoła to okropny temat! >.........<

Reeeeeeeety, ale zaraz wyjdę z siebie! Siostra zabrała mi buty, które miałam wziąć na imprezę i gdzieś sobie pojechała, a innych nie mam. No zamorrrrduję!

#871 05-09-2015 o 15h56

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Jaki okropny, zawsze można narysować płonącą szkołę! Albo projekt mundurka, na który skrycie liczę! Laski w propozycjach do oficjalnych konkursów wręcz żebrały o to, żeby mogły narysować coś na tematy szkolne, a jak linka wrzuciłam to wszystkie olały sprawę. T^T Pewnie chciały tylko za hajsy. :x

Steno, jaki masz rozmiar? Może ci coś pożyczę... xD

#872 05-09-2015 o 16h03

Miss'Fuzja
Steno

Nie, nie. Ten dzień to jakaś porażka. Od rana wszystko jest nie tak. Idę płakać do kąta :` d (jeszcze chamówa nie odbiera teraz telefonów = = wyjdę z siebie. No wyjdę).

No, ale w sumie to było do przewidzenia : d poza tym na Różowym Forum bardzo mało rysujących osób się udziela to po kilku edycjach nawet tym co brały udział pewnie już się nie chce.

Ostatnio zmieniony przez Steno (05-09-2015 o 16h03)

#873 05-09-2015 o 16h23

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Zdziwiłabyś się z tymi rysującymi. xD Większość się nie przyznaje. ._. Cóż, jeśli za tydzień nie będzie co najmniej 6 prac, to nagrodzimy wszystkich bez podium.

#874 05-09-2015 o 19h26

Moderator
Motionell
Poznańsko-śląska Pyra!
Miejsce: „Potęga wiatru jest do Twej dyspozycji!

//photo.missfashion.pl/pl/1/61/moy/48566.jpg

Rozczuliłam się /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
W takich chwilach czuję,że jestem tu potrzebna! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png <3
I teraz chwalę Czarną na forum,a co! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Geralt, nie będąc pewien, czy czarodziejka magicznie czyta w myślach, czy wyłącznie trafnie zgaduje, milczał, uśmiechając się krzywo. Magia wymaga czasu.

#875 05-09-2015 o 20h35

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.

Oooo! Ale fajne, hahaha, kreatywne!

Strony : 1 ... 33 34 35 36 37 ... 74