Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 14 15 16 17 18 ... 74

#376 18-04-2015 o 23h33

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Puk puk, jest tu kto?

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#377 19-04-2015 o 09h52

Miss'OK
MaMiMuMeMo
Bez opisu, bez tragedii..
Miejsce: Tam gdzie przezydentem jest Czekolada

Jest, jest. A ja nie pójdę jutro do szkoły i będę tu dostępna 5h na dobę :'D

http://i60.tinypic.com/a9o01j.jpg

#378 19-04-2015 o 11h25

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~
Miejsce: #teamFriś

Haha, ja pójdę do szkoły i będę dostępna z 10 godzin lub więcej XD

*tak bardzo nołlajf*

#379 19-04-2015 o 12h21

Miss'Żółtodziób
...

A ja się heppe, bo tak. Bez powodu luz. Jestem happy i tyle  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#380 19-04-2015 o 12h24

Miss'OK
MaMiMuMeMo

Ale ja przynajmniej będę wyspana, Iremi.

#381 19-04-2015 o 13h26

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Spoko, mi 4h snu spokojnie starczają c:

(odeśpię w sobotę <33333)

#382 19-04-2015 o 13h53

Miss'OK
MaMiMuMeMo

A dla mnie 10 godzin snu to nadal mało :>

#383 19-04-2015 o 14h30

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Ja też kiedyś tak miałam, ale w gimbazie zaczęło się zarywanie nocek (bo na sprawdzian zaczynamy się uczyć w noc przed sprawdzianem XD) przez naukę, co bardzo uodparnia i potem zarywa się nocki tak po prostu, dla rozrywki XDD A co to będzie w liceum... o.o

#384 19-04-2015 o 15h37

Miss'Brązowa
eufrozyma
You only live once so don't be afraid of living
Miejsce: Warszawa

Kunegunda napisał

eufrozyma .... Dzięki, żeś mnie pocieszyła~ Teraz będę się stresować nie tylko maturą, ale też i studiami~ :'3 A te twoje słowa "teraz i tak już niczego więcej się nie nauczycie" też są świetnie, bo nico nie umiem~ x'3 Słowa "sesja" powoduje u mnie większe dreszcze niż matura... A nawet jeszcze do niej nie przystąpiłam! ;v; Chrzanię to, nie idę na studia, zostanę cukiernikiem, zatrudnię się w jakiejś podejrzanej firmie i będę harować za marne grosze~ :'D W sumie, może to nie taki zły pomysł, nawet nie mam pojęcia o czym ty prawisz pod koniec swojej wypowiedzi~ xD Co studiujesz, tak w ogóle?

Tak Ci się tylko wydaje, że nic nie umiesz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png A jak się skupisz i napiszesz to okaże się, że wcale to wszystko nie takie straszne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png W końcu przez trzy lata musiałaś cokolwiek zapamiętać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Ja z takim cokolwiek napisałam rozszerzoną gegrę na 67%, bo po co się uczyć do przedmiotu, z którego punkty to tylko dodatkowy nabijacz w rekrutacji /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Zdawałam ją tylko dlatego, że przez 3 lata miałam rozszerzenie XDD Teoretycznie, bo nigdy nie słuchałam, co moja babeczka mówiła, a sprawdziany u niej wszyscy pisaliśmy z telefonu xDD Albo mieliśmy gotowce XDDD No ale na zajęcia jako-tako chodziłam (bo co tam nieobecność przez miesiąc xD), więc co mi szkodziło, skoro rozszerzenia nie można było nie zdać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Sesja też nie taka straszna, jak ją malują, ja I semestr skończyłam ze średnią 4,08 i wszystkimi egzaminami zdanymi w I terminie, a uczyłam się tak wiele, że cały ten czas przesiedziałam na MF zamiast zajrzeć do chociażby jednej książki czy notatek xDD

A studiować studiuję na SGH, od przyszłego semestru na FiRze (finanse i rachunkowość), bo pierwszy semestr jest ogólny dla wszystkich, hehe /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Ostatnio zmieniony przez eufrozyma (19-04-2015 o 15h38)

Miss Fashion Info – Misje Halloween 2017 | Instagram

#385 19-04-2015 o 16h17

Miss'Żółtodziób
...

eufrozyma napisał

Tak Ci się tylko wydaje, że nic nie umiesz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png A jak się skupisz i napiszesz to okaże się, że wcale to wszystko nie takie straszne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png W końcu przez trzy lata musiałaś cokolwiek zapamiętać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Wiesz, tak technicznie, to nie trzy lata, bo maturę mam za rok, ale i tak teraz się stresuję :'3 Lubię panikować nad wyrost x'D Po prostu miałam teraz taką próbną maturę z matmy i boleśnie się przekonuję, że prawdopodobnie matmy nie zdam na te wymagane 30% ;v;

eufrozyma napisał

Ja z takim cokolwiek napisałam rozszerzoną gegrę na 67%, bo po co się uczyć do przedmiotu, z którego punkty to tylko dodatkowy nabijacz w rekrutacji /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Zdawałam ją tylko dlatego, że przez 3 lata miałam rozszerzenie XDD Teoretycznie, bo nigdy nie słuchałam, co moja babeczka mówiła, a sprawdziany u niej wszyscy pisaliśmy z telefonu xDD Albo mieliśmy gotowce XDDD No ale na zajęcia jako-tako chodziłam (bo co tam nieobecność przez miesiąc xD), więc co mi szkodziło, skoro rozszerzenia nie można było nie zdać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Widzę, że ktoś mnie rozumie xD Ja w ogóle się nie uczę (serio, nawet sprawdziany kompletnie olewam), ale jakoś udaje mi się mieć tę przeciętną średnią 3.00 xD Jak na to, co się uczę, to naprawdę świetny wynik~ :3 Ech, ale takie ważne testy to ja zawsze zawalam~ Mam po prostu talent do tego x'D

eufrozyma napisał

Sesja też nie taka straszna, jak ją malują, ja I semestr skończyłam ze średnią 4,08 i wszystkimi egzaminami zdanymi w I terminie, a uczyłam się tak wiele, że cały ten czas przesiedziałam na MF zamiast zajrzeć do chociażby jednej książki czy notatek xDD

To i tak musisz być zdolna ;v; Niektórzy uczą się po nocach i nie potrafią się wyciągnąć nawet a 3, a ty zlewasz i masz 4,08~ Tu trzeba mieć mądry mózg xD

eufrozyma napisał

A studiować studiuję na SGH, od przyszłego semestru na FiRze (finanse i rachunkowość), bo pierwszy semestr jest ogólny dla wszystkich, hehe /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Heh, ostatnio nasz nauczyciel matmy powiedział, że takie studia się nie opłacają~ xD Ale i tak jestem zdania, że studia związane z matmą jakkolwiek będą mieć większą wartość na przyszłość, niż na przykład taka psychologia, którą chciałabym studiować x'3

#386 19-04-2015 o 16h48

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

eufrozyma napisał

a uczyłam się tak wiele, że cały ten czas przesiedziałam na MF zamiast zajrzeć do chociażby jednej książki czy notatek xDD

Potwierdzone info XDDD

Kunegunda napisał

To i tak musisz być zdolna ;v; Niektórzy uczą się po nocach i nie potrafią się wyciągnąć nawet a 3, a ty zlewasz i masz 4,08~ Tu trzeba mieć mądry mózg xD

No cóż, Froza to geniusz, więc trafiłaś w samo sedno sprawy XD

#387 19-04-2015 o 19h23

Miss'Żółtodziób
...

Bo trzeba być geniuszem, żeby wytrwać na polu bitwy zwanym potocznie studiami ;v; Tam jest jak w dziczy - tylko najsilniejsi (najgeniuszniejsi(?)) przetrwają~! :'3

#388 19-04-2015 o 22h43

Miss'Brązowa
eufrozyma

Ciiiicho, Iriś, teraz dziewczynę niepotrzebnie będziesz stresować xD Ja tu uspokoić próbuję, poklepać po pleckach, a ta wyjeżdża z Froza geniusz xDDD *ja wcale nie chodziłam do gimnazjum, gdzie pisało się testy na inteligencję, żeby się dostać, a potem nie nudziłam w liceum, wcale a wcale XDDDD*

#389 20-04-2015 o 00h17

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

Tęsknię za studiami ;_; *wyje Hildee ucząc nowego pracy na recepcji - zmiana nocna*

#390 20-04-2015 o 00h31

Miss'Brązowa
eufrozyma

Tęskij, Hilduś, koniec leniuchowania xDD Ciężkie życie tru dajnozaura xDDD

#391 20-04-2015 o 00h32

Miss'OK
Hildee
I is the greatest! - No, you ain't! WE IS!
Miejsce: ToonTown

NIEDŁUGO WYGINĘ! XD A Wy się uczcie, uczcie! Potwierdzam, wiedza Wam się nie przyda XDD
żart, uczcie się wszyscy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/neutral.png

#392 20-04-2015 o 15h47

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Wooolne. <3 3 dni egzaminów i nic nie muszę robić, omo. ♥
Inna sprawa, że za rok to ja będę tam siedziała i ryła długopisem po kartce. D:

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#393 20-04-2015 o 17h20

Miss'Żółtodziób
...

Iremi, Hildee, eufrozyma, wy to umiecie pocieszyć kobietę stresującą się swoją przyszłością, naprawdę ;v; Nie zwracajcie uwagi na te łzy spływające po moich policzkach, po prostu coś wpadło mi do... oka... Hehe TvT

Majerankowa tak, tak, ciesz się póki możesz i korzystaj ze swej młodości~! :3 Ja też się cieszę, że w maju będę miała to wolne, bo w końcu są matury, ale... Tak, trochę martwi mnie myśl, że za rok to ja będę siedzieć przy teście, od którego będą zależeć moje przyszłe losy x'D

Ostatnio zmieniony przez Kunegunda (20-04-2015 o 17h21)

#394 20-04-2015 o 19h03

Miss'Brązowa
eufrozyma

Kunegunda, e tam, maturę można zawsze poprawić. Moja przyjaciółka w tym roku np. zdaje jeszcze raz rozszerzoną biologię i chemię, żeby znowu próbować się dostać na medycynę. Przez ten rok studiowała biotechnologię, zaliczała wszystko na co najmniej 4.0, jeśli dobrze kojarzę, więc na pewno ma szerszą wiedzę z biologii i chemii. Może nawet trochę za szeroką jak na maturę, ale coś pokrewnego robiła, głupsza przez ten czas się nie stała i próbuje jeszcze raz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Ja się zastanawiam, czy nie podejść w przyszłym roku do rozszerzonego polskiego, bo głupia nie dodałam go sobie przy swoich maturach (bo za dużo egzaminów i mi się nie chciało tyle do szkoły na matury jeździć, hahahaha), a to zawsze procenty na humanistyczne kierunki. Co tam, że planuję się rekrutować na równoległe ze średniej, zawsze byłoby to jakieś zabezpieczenie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Serio, teraz przez rok po prostu korzystaj z tego, co mogą zaoferować Ci jeszcze nauczyciele, a podczas samych egzaminów się nie stresuj. Maturę zawsze można poprawić, a matematyka naprawdę nie jest straszna, jeśli się człowiek skupi. 30% naprawdę jest do zdobycia. *powiedziała ta, co miała 98% z podstawy, bo źle przepisała liczbę i dlatego nie miała 100%, hehehehe*

#395 20-04-2015 o 19h58

Miss'Żółtodziób
...

Wiesz, sedno leży w tym, że mi się nie będzie chciało jej poprawiać, dlatego się martwię~ xD Ja nie mam takich ambicji, aby się na medycynę dostać (niby dlaczego wybrałam humana~? :3), więc tu się akurat nie martwię. Zdaję podstawę z matmy, polaka i anglika, a na rozszerzenie nie wiem co brać, bo tak szczerze - niby jestem na takim kierunku, a z polaka mam 2 i z histy 3~ Human, tak bardzo~ :'3 A ze ścisłych wcale nie jestem lepsza~ :'D
Rozszerzony polski~? Pierwsze słyszę, żeby ścisłowiec chciał to zdawać, tak szczerze~ xD

O.O... Ha! Tobie to łatwo mówić! Jesteś jakimś geniuszem (albo zawiązałaś jakiś traktat z siłami nieczystymi, aby umieć matmę), a mnie, prostemu nieogarowi ze ścisłych, mówisz o 30%?! Chociaż zaraz, jeśli będę miała dość szczęścia i trafię dobrze wszystkie zadania zamknięte, to rzeczywiście będę miała szansę na zdanie~ Dobra, trochę się uspokoiłam~ x3

#396 20-04-2015 o 20h32

Miss'Fuzja
Iremi
Pojawiam się i znikam~

Kunegunda napisał

Rozszerzony polski~? Pierwsze słyszę, żeby ścisłowiec chciał to zdawać, tak szczerze~ xD

No cóż, Froza aka Ortograficzny Cerber Czychają Na Błędy Biednej Iremi (która była laureatką w przedmiotowym z polskiego i nie pisała testu 6-klasisty XD) ma język polski w małym palcu, więc to raczej dla niej nie problem XD Sama myślę o mat-fizie i możliwe, że potem też podejdę do rozszerzonego polskiego. MOŻE XD Bo moja ortografia pozostawia trochę do życzenia XDD

Kunegunda napisał

O.O... Ha! Tobie to łatwo mówić! Jesteś jakimś geniuszem (albo zawiązałaś jakiś traktat z siłami nieczystymi, aby umieć matmę), a mnie, prostemu nieogarowi ze ścisłych, mówisz o 30%?! Chociaż zaraz, jeśli będę miała dość szczęścia i trafię dobrze wszystkie zadania zamknięte, to rzeczywiście będę miała szansę na zdanie~ Dobra, trochę się uspokoiłam~ x3

No cóż, moja nauczycielka od matmy (która mega ciśnie, ale naprawdę potrafi nauczyć) powiedziała kiedyś, że bardziej zdolni uczniowie, którzy przygotowują się do konkursów i odnoszą sukcesy (hehehe, w tym ja ;D) już w 3 klasie gimbazy zdaliby podstawową maturę z matmy na 30% XDD

#397 20-04-2015 o 23h07

Miss'Brązowa
eufrozyma

Iremi napisał

Kunegunda napisał

No cóż, Froza aka Ortograficzny Cerber Czychają Na Błędy Biednej Iremi (która była laureatką w przedmiotowym z polskiego i nie pisała testu 6-klasisty XD) ma język polski w małym palcu, więc to raczej dla niej nie problem XD Sama myślę o mat-fizie i możliwe, że potem też podejdę do rozszerzonego polskiego. MOŻE XD Bo moja ortografia pozostawia trochę do życzenia XDD

Bo Froza jest cyborgiem i umie wszystko oprócz historii xDDDD Chociaż w sumie z historii miałam na koniec gim i lic 4, więc po prostu nie lubię historii xDD
Nigdy nie nadawałam sobie łatki ścisłowiec/humanista, bo nie widziałam w nich sensu. Jestem obiema tymi rzeczami w równym stopniu, co potwierdziły moje testy predyspozycji zawodowych, uwaga!
94% albo 96% (nie pamiętam dokładnie xD) kompatybilności: lingwistyka, psychologia, tego typu rzeczy stricte humanistyczne
90% kompatybilności: administracja, finanse, rachunkowość

Froza cyborg XDDD

A matura rozszerzona z polskiego była taka łatwa w roku 2013/2014, że sobie plułam w brodę, że jej nie dopisałam jednak na deklaracji </3 Chociaż i tak się dostałam na MISMaP z podstawowym kierunkiem psychologia (bo sama psychologia to wiecie, taki niższy stopień wtajemniczenia i Froza od razu poszła na grubo, żeby robić pseudo-kilka kierunków xD), na który nie zaniosłam dokumentów, bo stwierdziłam, że jednak pójdę na esgieh, na który miałam 100% pewności, że też się dostanę, więc nic nie straciłam xDD

#398 21-04-2015 o 15h37

Miss'Żółtodziób
...

Iremi, tym bardziej wyobraź sobie moje zarzenowanie, kiedy okaże się, że nie zdałam nawet na 10% x'''D Gimbaza lepiej by napisała, a mnie nawet na te głupie 30% nie stać~! x'''3

Froza, toteż mówię! Ty albo jesteś cyborgiem, albo zawarłaś jakiś pakt z siłami nieczystymi ;^;
Właśnie, podobno poprzednia matura była super łatwa, a teraz porobili takie rzeczy, że głowa mała (cóż, przynajmniej tak nas nasza polonistka straszy~). My będziemy 2 rocznikiem, co będzie testował nową maturę... To źle. Nadal denerwuje mnie trochę to, że będę musiała gadać z egzaminatorami przez 15 minut o jakimś wierszu/obrazie. Ja nie mam naturalnych zdolności do lania wody~ :'3
ALe hej, czemu w sumie nie poszłaś na tą psychologię~? Fajny kierunek podobno~ :3

#399 21-04-2015 o 18h21

Miss'Brązowa
eufrozyma

Kunegunda napisał

Iremi, tym bardziej wyobraź sobie moje zarzenowanie, kiedy okaże się, że nie zdałam nawet na 10% x'''D Gimbaza lepiej by napisała, a mnie nawet na te głupie 30% nie stać~! x'''3

Froza, toteż mówię! Ty albo jesteś cyborgiem, albo zawarłaś jakiś pakt z siłami nieczystymi ;^;
Właśnie, podobno poprzednia matura była super łatwa, a teraz porobili takie rzeczy, że głowa mała (cóż, przynajmniej tak nas nasza polonistka straszy~). My będziemy 2 rocznikiem, co będzie testował nową maturę... To źle. Nadal denerwuje mnie trochę to, że będę musiała gadać z egzaminatorami przez 15 minut o jakimś wierszu/obrazie. Ja nie mam naturalnych zdolności do lania wody~ :'3
ALe hej, czemu w sumie nie poszłaś na tą psychologię~? Fajny kierunek podobno~ :3

*zażenowanie XDDDDD

LOL, moja matura i super łatwa? Najtrudniejsza wersja egzaminu od 5 lat i najwięcej osób nie zdało, jedynie polski rozszerzony i podstawowy angielski były określane jako banalnie proste /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png A przynajmniej jeśli chodzi o przedmioty, które mnie w jakimś stopniu interesowały. Chociaż o bio i chemii też jakieś tam pojęcie miałam przez przyjaciółkę i jeśli dobrze pamiętam to też narzekała. Obie matmy, podstawowy polski (no serio, Potop i najtrudniejszy chyba z możliwych fragment Wesela – za który oczywiście Fro się wzięła, bo po co brać prostszą charakterystykę xD) i rozszerzony angielski były określane jako najgorsze arkusze z tego typu matury. Owszem, mieliśmy prezentacje na ustnym polskim, ale to nie oznaczało, że wszyscy mieli po 20/20 -.- Wręcz przeciwnie, w mojej szkole cud jak ktoś przekroczył 50% z ustnego, bo egzaminowali nas poloniści-pasjonaci, którzy czepiali się dosłownie wszystkiego. Owszem, chyba nikogo nie oblali i dawali te 6 punktów na odczepnego, ale ja sama lepiej bym się czuła w Waszej maturze, gdzie muszę konkretną wiedzą się wykazać, a nie pitu pitu o czymkolwiek, bo tego nie można żadną jednoznaczną miarą ocenić.

Po prostu wybrałam kierunek, który daje mi pewniejszy zawód. Mimo wszystko wyższe wykształcenie ze specjalizacją w na przykład takiej bankowości jest pewniejszym zawodem niż psycholog. Zawsze będą istnieć banki. A przynajmniej takie się utarło przekonanie, chociaż według mnie popyt na psychologów będzie jedynie rosnąć, patrząc na falę depresji i pseudodepresji (coraz więcej osób spotykam, które miały/mają kontakt z psychotropami na tych płaszczyznach). Ci ludzie będą potrzebować terapii, ale rynek tego nie zauważa i patrzy na psychologów jak na ludzi niższej kategorii, którzy nie mają prawdziwego zawodu, a prawdziwy psycholog naprawdę potrafi pomóc i nie jest to łatwa praca.
Psychologię i tak mam zamiar zacząć, nie jest porzucona, a jedynie odłożona w czasie. Wedle tego, co mówiły starsze roczniki to na FiRze nie ma wybitnie dużo do roboty, więc spokojnie powinnam dać radę z dwoma kierunkami. Skoro ludzie łączą SGH z prawem to ja nie mogę sobie połączyć SGH z psychologią? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Co prawda nie mam 100% pewności, czy to zrobię (bo zawsze mogę to jeszcze bardziej odłożyć w czasie, jeśli np. znalazłabym ciekawą pracę (i zamiast brać drugi kierunek skupiłabym się na godzeniu pracy korposzczura - xD - z nauką; wszyscy spodziewają się, że studenci esgieha wylądują w korpo xD).

#400 21-04-2015 o 19h32

Miss'Żółtodziób
...

Ah, te literufki~ Na chumanie jestem, do jasnej ciąsnej~! Mnie takie cuś nie powino zdażac sie! xD

Och, wiesz, ja jej nie zdawałam, ja tylko powtarzam po naszej polonistce~ xD Dlatego w swojej wypowiedzi powinnam była podkreślić słowo "podobno" :3 Ale z tego by wychodziło, że nie ważne jaki będzie test, ważne jacy ludzie będą cię oceniać~ Czyli to prawda - zdanie matury w dużej mierze zależy od szczęścia~! Jak moja mama, która na maturę umiała dobrze tylko jedno zagadnienie i akurat z tego wylosowała pytanie~ xD

Ech, no właśnie, psychologowie mają ciężko, a to całkiem dobry i (jako tako) potrzebny zawód~ Chciałabym w przyszłości zostać psychologiem, ale kandydatów na tym kierunku jest po brzegi, no i jak sama wspomniałaś - jest to niepewny zawód. Ogólnie, mam wrażenie, że prawie wszystkie kierunki bardziej związane z humanistyką są mało opłacalne... Zresztą, ścisłowcy cięgle to wypominają humanistom~ No i niby dlaczego jest tyle żartów o nas i McDonaldzie~? :'3 Choć w sumie, lepsza taka praca niż żadna~ ^^"

Strony : 1 ... 14 15 16 17 18 ... 74