Link do zewnętrznego obrazka
Osoby stojące tutaj robiło się coraz mniej tłoczną. Mi to odpowiada nie lubiłem nigdy tłumów. Jednak teraz nie zwracałem na niego uwagi. W głębi siebie cieszyłem się, że An nic nie jest oraz, że się odnalazła. Jednak nie ukazywałem tego. Później by mi to wypominała do końca życia. Porozmawiałem ją chwilę, jednak później przyszła ta niebiesko włosa. Jak jej tam było Onaa, Ona... nie Oona. Co za dziwne imię?
- Nie kłopocz się... Wracam do domku - powiedziałem do nich kiedy odchodziły. Nie musiała mi An oddawać. Przecież moja siostra ma własny rozum. Poszedłem do domku pana D. Szybo się spakowałem i wyszedłem kierując się w stronę swojego i An domku.
Zatrzymałem się przed domkiem z czarnego drewna i czaszką jakiegoś zwierzaka nad dzwiami. Otworzyłem drzwi i odraz ukazał mi się pater na którym był hol, salon, jadalnia i kuchnia. Z której nie korzystałem, bo posiłki są serwowane. Ona jest tylko po to aby jak ktoś między nim chciał zrobić sobie coś do picia albo kanapkę miał taką możliwość. Nawet mógł robić sobie obiady. Jeśli nie miał ochoty jeść ze wszystkim. Parter był cały czarny z dodatkiem złota, wręcz teatralne, ale przy tym niebanalne i odważne. Betonowy sufit z elementami szalunku, a także wprowadzane na piętrze brązy, szarości z czerwonymi akcentami. W całym domku użyto szlachetnych materiałów takich jak kamień i szkło, a także tapicerowane meble są najwyższej jakości. Dodatki dekoracyjnie również zostały dobrane z najwyższą starannością. Wieczorem wnętrza nabiera magicznego nastroju poprzez oświetlenie, które jest ukryte, bez widocznego źródła. Otwarta przestrzeń parteru, w której hol, jadalnia, salon i kuchnia tworzy jedną, spójną całość prezentuje się bardzo okazałe. Szlachetne materiały zastosowane w kuchni – granitowe blaty, złote ryfle na frontach podkreślane są poprzez dobrane odpowiednio oświetlanie punktowe oraz okazały żyrandol nad stołem. To wszystko sprawia, że kuchnia i jadalnia mimo iż czarna nabiera ciepłego i przytulnego charakteru. Oryginalne schody utrzymane w konwencji całego wnętrza zapraszają na drugie piętro gdzie znajduję się hol, łazienki oraz dwie sypialnie. Która jedna jest moja, a druga pewnie dla Ann, bo to ona ma mieć ze mną domek.
Mój pokój był zwyczajny czarna tapeta w biały wzór jakby nie z tej epoki oraz w budowana szafa na przeciwko łóżka z drewna. Tak samo są zrobione boki łóżka oraz stoliki nocne. Na prawo znajduję się komoda oraz lustro. Na komodzie jest szklany wazon z białymi sztucznymi kwiatami oraz dwa białe wazony z jakimś czarnym wzorem. Na stolikach nocnych oraz w koncie pokoju stoją białe lampy. Na łóżku jest pościel czarnych kolorach, a na poduszkach jest ten sam wzór co na tapecie.
Piętro:
Pokój Draco
Łazienka nie chciało mi się jej opisywać już: 1, 2, 3 i 4
Pater
Salon 1
Kominek w salonie
Hol, kawełek jadalni i salonu
Jadalnia i kuchnia
Kuchnia
Hol i schody
Link do zewnętrznego obrazka
Pierwszy odszedł Lucas z dziewczyną, która wyglądała strasznie blado. Później poszły gdzieś Kasandra i Rosalia. Nie wiem gdzie poszły jednak sądziłam, że poszły odpocząć też była po tym wszystkim wykończona. Jak zostałam sama z bratem. Chwilę z nim rozmawiałam. Cieszyłam się, że po raz pierwszy nie wypytuję się mnie o szczegóły. Z dalszej rozmowy uratowała mnie Oona. Jej wypowiedź zaskoczyło. Mnie pierwszej chwili nie wiedziałam co odpowiedzieć.
- Wiesz sama nie wiem za dużo o relacjach między ludzkich. Jednak moja mama zawsze mi powtarzała, że każdy się zakocha, a jak to nastąpi czuję się jakby nie był sobą. Z jednej strony chcę być stąd osobą, a z drugiej ma ochotę się gdzieś zaszyć. Tylko po to aby nikt się nie dowiedzieć. Ze swoich obserwacji wiem, że chłopcy są dziwni oraz z nich to takie duże dzieci. Ja na facetach znam się tak jak Chopin o piłce nożnej*. Mieszkałam z jednym z nich i wiem na pewno, że oni nienawidzą mówić o swoich uczuciach oraz zawsze chcą mieć to co jest po ich zasięgiem, a może to tylko mój brat. Nie za bardzo pomogłam? - pytanie powiedziałam trochę ciszej. Moja wypowiedź nie miała sensu dla mnie. Jeszcze nigdy nic do nikogo nie czułam. Pewnie nawet jakbym była zakochana bym nie wiedziała, że tak właśnie jest.
* Tak zawsze mówi mój brat
Syn Lokiego Lucas Fenris - Syn Seta Scorpio Noctura
Syn Kronosa Asahina Miller - Syn Apollo Lucas Rivera
Syn Hadesa Draco Blood - Córka Hadesa Anastazja Blood
Córka Apollo Kassandra Rivera - Córka Aresa Vesper Lynd
Córka Okame Oona Wong - Córka Afrodyty Rosalie Louis Hawke