Ririanne Nie wiem co zmieniłaś i jakk było wcześniej (albo nie pamiętam) ale tak : w łazience popraw trochę lustro względem szafki, bo wygląda jakby lustro było bardziej z prawej strony
Na półce w kącie rzeczy są trochę za duże (nie wiem czy są na maksa zmniejszone )
W 2gim biurze popraw trochę królika(jego ucho) i nie wiem czy chcesz coś tam dostawić jeszcze czy nie.Trochę pusto
w 2gim salonie nie wiem tylko po co ten płotek z tyłu i ślad ręki na płótnie
Po za tym fajnie, że jest przestrzeń w takim pokoju, gdzie stoi fortepian i sztaluga 
A ogrody mi się bardzo podobają tylko nie wiem czy miałaś taką wizję żeby w jednym była wiosna a w drugim zima, oba są ładne tylko trochę nie pasują 
A i jeszcze w biurze pod telewizorem bym dodała jakieś rzeczy w szafce, a poza tymi szczegółami mieszkanie jest fajne i spójne (oprócz jednego ogrodu)
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 14 15 16 17 18 ... 56
#376 11-07-2013 o 15h48
#377 11-07-2013 o 16h04
W końcu dochrapałam się małej willi i zajęłam urządzaniem ogrodu - nie sądziłam, że tak mnie to wciągnie. Najpierw miałam zamiar urządzić zimowy gród, ze śniegiem, lodowiskiem i bałwankiem, ale zauważyłam, że ten pomysł został już wykorzystany (i to niejednokrotnie), więc zdecydowałam skupić się na letnim ogródki, z piknikiem w tle jako elementem "scenki". W końcu wykorzystałam drewnianą ścianę, którą kiedyś kupiłam - zrobiłam z niej domek mojej miss
Jest okno z zasłonkami, drzwi z tabliczką (w domyśle na tabliczce jest numer domu), a w dalszej części ogrodu, pod girlandą z lampionami, czeka koszyk piknikowy. Chwilowo jestem w miarę zadowolona.
#378 11-07-2013 o 16h55
Ririanne
Sypialnia >> http://imageshack.us/a/img577/926/wj6c.png
Wolałam wcześniejsze ściany z czarnej cegły te nie są złe ale tak jakoś wycinają się swoja intensywnościa.Laptop możesz spróbować odwrócić i zobaczyć które ustawienie lepsze.Obrucony dałabym lekko w strone okna. Królika możesz schować częściowo za poduszką a kanape nie wiem czy nie mogłabyś powiększyć o jeden rozmiar wydaje mi się jakaś mała. Półka pod telewizorem zachodzi na ściane.
Łazienka >> http://imageshack.us/a/img534/6691/5jhk.png
Lustro jak Nika2 pisała jest nie równo i wiem że nie łatwo go wyrównać
może schowaj go za szafką jakby zaczynało się głębiej albo popróbuj wyrównać bądź zakamuflować. Kran,kubek z lekka zabardzo zmniejszone chyba bo są drobne. Zasłonę wyrównałabym względem lini stopnia. Żyrandol,ręcznik chyba są przed światłem bo mają wyraźne kontury?.Ogolnie sprawdź czy większość rzeczy które obejmuję promień jest za nim, dopatrzyłam się jeszcze ręczników i wieszaka na nie z tym samym efektem. Kosz możesz powiększyć (rozmiarowo jest ok może być mniejszym koszykiem np tylko nie byłabym pewna względem suszarki tego). Kwiatek na podłodze jest taki mało widoczny i "skromny" xD. Szafkę białą w tyle możesz ( to tylko opcja ) przesunąć bardziej w prawo chowając odrobine jego bok.
Salon
Półka mi tak mocno w nim nie pasuję. Kanapa jest już pod ciężkim kątem a półka jeszcze idzie inaczej albo to wina zegara stojącego albo układ ogólnie do przemyślenia.
Biuro/sypialnia >> http://imageshack.us/a/img19/355/wyp1.png
Poprzednio jeśli dobrze kojarze było ciekawiej. Wierza nie pasuję lepiej pomyśleć nad typowymi książkami/perfumami/świecami. Stolik z laptopem jest na pierwszym planie rozmiarowo wygląda jakby był dla jakiegoś malucha przeznaczony
można też laptop obrućić. Królik za zasłonę z uszkiem jak poprzedniczka poleciła.Zasłona jedna jest wyżej ustawiona możesz wyrównać do ramy okiennej. Tu jest czysto techniczne czepianie się teraz bo wolny wybór i wyobraźnia
. Widok za oknem jest ok ale jego ustawienie nie do końca jest poprawne technicznie.Ściana w sypialni gdzie jest łóżko nie ma opcji iść innaczej jak pod kosem w prawo a co za tym idzie w oknie widziałabyś panorame miasta ale też tą ściane biegnąćą na ukos. Jeśli miałaby iść czysto na wprost łóżko musiałoby być lekko przesunięte w lewo tak abyś widziała jego prawą strone w pewnym stopniu. Drzwi sa ok chociaż wcześniejsza wersja z oknami bardziej mi się podobałą robiła więcej przestrzeni.
Salon z fortepianem >> http://imageshack.us/a/img547/5463/04av.png
Nie musza być wszystkie elementy w jednej lini. Sztalugi z obrazami naogół są większe od stołków. Plus umieściłąś go za sztalugą więc to następny plan.Kwiatek po lewej popatrując za okno na drzewa oraz na kwiatki po prawej wygląda jak dla mnie jakbyś go ususzyła
Troche pustawo za oknem i dopracowałabym linie gdzie kamienie przechodzą w trawnik.
Ogród zimowy
Jak na zimową pore niebo w tyle trochę ma za letnie barwy.
Wiem jestem wredna że tak męcze z drobiazgami ale można także mnie tylko przeczytać i zrobić po swojemu xD
#379 11-07-2013 o 19h40
Rosette napisał
Zainspirowana hasłem "zimowy ogród" (a uwielbiam zimowe krajobrazy) wypłodziłam u siebie cusik takiego z reszty MM, jakie mi zostały po ostatnim doładowaniu. Powiedzcie co myślicie, co warto by było zmienić, może coś dodać, a może poprzestawiaćNa dzisiejszy dzień raczej nic już nie kupię, bo ogołociłam się niemal do zera, ale wszelkie propozycje, które uznam za trafne, wprowadzę w życie w ciągu dnia-dwóch.
Rosette tak bosko, że O J E J U !
Aż mogłabym zrobić sobie z tego widokówkę i powiesić gdzieś (hihi).
Przyjemny widok. Ach. Aż się zachciało Świąt xD
PS. Możesz (jak się da) dopracować schody.
#380 11-07-2013 o 19h57
//www.missfashion.pl/profile/nika2,s,salle-de-bain,11908.htm
Przerobiłam swoją łazienkę i szczerze mówiąc nie wiem czy mam ją kończyć czy wrócić do poprzedniej.... Mogłybyście doradzić te które widziały jak było wcześniej? Albo co by zmienić? Oczywiście nie jest skończone dołożyłabym jeszcze mini kanape i poduszki i ogólnie dodatki ale poprostu nie wiem czy warto, czy pomysł na łazienke jest kiepski i czy zupełnie z niego zrezygnować
A Crewedka WOW jest ślicznie ^^ Fajny pomysł na domek, ładne roślinki, nawet jest ślimak
I chyba nie mam się do czego przyczepic może tylko szczegułów : nie do końca mi pasują lampy nie wiem czemu nawet ale jakoś tak poprostu... A zamiast fotela ja bym dała ławkę
Fotel bujany bardziej mi się kojarzy z werandą albo kominkiem ;P Po za tym jest naprawdę fajnie 
A i może tam z tyłu by pasował grill?
Ostatnio zmieniony przez nika2 (11-07-2013 o 20h00)
#381 11-07-2013 o 20h08
Nika2 nie do końca rozumiem pomysł, żeby wejść na wyższy poziom aby wejść do wanny (tym samym znowu niżej). Tak to ładnie, stonowane kolory... ale jeżeli sama nie jesteś zadowolona to może wrócić do starego albo zupełnie zmienić podejście? Niestety nie pamiętam jak miałaś ostatnio, ale sądząc po reszcie mieszkania zapewne bardzo ładnie 
#382 11-07-2013 o 20h15
Aiamate No właśnie nie wiem...Chciałam coś zmienić i chyba muszę pokombinować ale zawsze lepiej usłyszeć opinię kogoś innego
Zwłaszcze jeśli większość z was tutaj ma śliczne mieszkania
A i dziękuję 
#383 11-07-2013 o 20h45
nika2 napisał
Przerobiłam swoją łazienkę i szczerze mówiąc nie wiem czy mam ją kończyć czy wrócić do poprzedniej.... Mogłybyście doradzić te które widziały jak było wcześniej? Albo co by zmienić? Oczywiście nie jest skończone dołożyłabym jeszcze mini kanape i poduszki i ogólnie dodatki ale poprostu nie wiem czy warto, czy pomysł na łazienke jest kiepski i czy zupełnie z niego zrezygnować![]()
A Crewedka WOW jest ślicznie ^^ Fajny pomysł na domek, ładne roślinki, nawet jest ślimakI chyba nie mam się do czego przyczepic może tylko szczegułów : nie do końca mi pasują lampy nie wiem czemu nawet ale jakoś tak poprostu... A zamiast fotela ja bym dała ławkę
Fotel bujany bardziej mi się kojarzy z werandą albo kominkiem ;P Po za tym jest naprawdę fajnie
A i może tam z tyłu by pasował grill?
Twój salon widziałam już wcześniej, urzekł mnie, ale to, co zrobiłaś w biurze z trawą jest MEGA
Genialny pomysł, tylko ta gwiazdka na fotelu mi się nie widzi.Ławkę dorzucę jutro, dziś już nie starczyło mi finansów, z lampami jeszcze kombinuję, by uwzględnić perspektywę. ale na razie średnio mi wychodzi - w każdym razie dziękuję za rzucenie okiem
#384 11-07-2013 o 20h54
Nika2
Jeśli dobrze kojarze miałaś łazienke z podwójna wanną na przodzie. Tamten układ był lepszy niz obecny 
Jednak jeśli byś chciała zostać z myślą o zabudowanej wannie na podeście to poprostu zbuduj wnęke obramuj ją jakimiś detalami albo wsadź właśnie wanne jak masz na przykładzie tylko bez tej maty drewnianej z przodu. Zamysł nie jest zły to taki jakby podział na część pomieszczenia do kompieli tylko i część do innych czynności w łazience
. Pomyśl ok ale układ do popracowania ^^ Wnęka nie musi być w rogu może być też na środku i obramowana dwoma ścianami np.
Rosette
Ogród zimowy bardzo fajnie ci wyszedł
możesz dołożyć kilka warst śniegu też na schody. Króliczek ginie w tym śniegu ale to też element który przynajmniej trzeba wypatrzyć ^^
Ostatnio zmieniony przez Samira (11-07-2013 o 20h55)
#385 11-07-2013 o 21h09
Ogród zimowy od Rosette wygląda bardzo ładnie, dobrze, że ten wredny i psujący wszystko facet już został usunięty.
//www.missfashion.pl/profile/krokodo,s,bureau,4713.htm
Posiadam tylko jeden pokój, jestem zbyt leniwa, żeby zrobić resztę : P. Czy powinnam coś jeszcze dodać?
Link do zewnętrznego obrazka
jestem lisem udającym kaczkę Link do zewnętrznego obrazka
#386 11-07-2013 o 21h16
O LOL, dostrzegłam królicze uszka xD
No, coś by się przydało przy tych roślinkach... ale nie wiem co zaproponować żeby nie zepsuć. Hm... Może mgła?
#387 11-07-2013 o 21h24
Robię zupę z królika.
Próbowałam już z mgłą, ani trochę nie pasuje. Szkoda, że nie można zmniejszać przeźroczystości : (.
Ostatnio zmieniony przez krokodo (11-07-2013 o 21h25)
#388 11-07-2013 o 21h54
Aiamate napisał
Rosette tak bosko, że O J E J U !
Aż mogłabym zrobić sobie z tego widokówkę i powiesić gdzieś (hihi).
Przyjemny widok. Ach. Aż się zachciało Świąt xD
PS. Możesz (jak się da) dopracować schody.
Zawsze mogę liczyć na to, że mi odpiszesz w tym gąszczu wiadomości
Dziękuję Ci ślicznie, z wielką przyjemnością bym zmieniła schody, tylko... właściwie nie wiem na jakie, tudzież z czego je zbudować
poszukam po północy i pokombinuję.krokodo napisał
Ogród zimowy od Rosette wygląda bardzo ładnie, dobrze, że ten wredny i psujący wszystko facet już został usunięty.
Posiadam tylko jeden pokój, jestem zbyt leniwa, żeby zrobić resztę : P. Czy powinnam coś jeszcze dodać?
Przepięknie dziękuję! Sama nie wiem, czemu on co chwila wcinał mi się w krajobraz. Co go schowałam za warstwami trawy i ścian, po czym zapisałam tak, to pojawiał się po jakimś czasie z powrotem, niczym natrętny pryszcz.
Co do pokoju: rozumiem, że to taka zmowa, zrobiłyście sobie wszystkie w mafii zielone pokoje z całym zwierzyńcem?
W zasadzie jakby czegoś brakowało za kotłem, może jakaś półka/szafka z bibelotami? można by na niej poukładać te butelki i jeszcze więcej pierdółek a'la czarownica.
Ostatnio zmieniony przez Rosette (11-07-2013 o 21h55)

#389 11-07-2013 o 23h08
Rosette napisał
krokodo napisał
Przepięknie dziękuję! Sama nie wiem, czemu on co chwila wcinał mi się w krajobraz. Co go schowałam za warstwami trawy i ścian, po czym zapisałam tak, to pojawiał się po jakimś czasie z powrotem, niczym natrętny pryszcz.
Co do pokoju: rozumiem, że to taka zmowa, zrobiłyście sobie wszystkie w mafii zielone pokoje z całym zwierzyńcem?W zasadzie jakby czegoś brakowało za kotłem, może jakaś półka/szafka z bibelotami? można by na niej poukładać te butelki i jeszcze więcej pierdółek a'la czarownica.
Nie tylko ciebie ten upierdliwy facet nie chce zostawić w spokoju. U innych też wyskakuje.
Haha, to akurat nie jest zmowa, po prostu chciałam zrobić magiczny pokój, a do tego uwielbiam zielony. Zwierzęta też kocham (szczególnie lisy), więc nie mogło ich tam zabraknąć. Pomyślę nad szafką!
Teraz jest lepiej czy gorzej?
Ostatnio zmieniony przez krokodo (11-07-2013 o 23h22)
#390 12-07-2013 o 11h07
Crewedka Dzięki
Samira no to może narazie z pomysłu nie zrezygnuje i jeszcze pokombinuję
Narazie też nie mam MM a trochę szkoda mi wydawać kasę na bank, ale chyba się tym skończy dzisiaj xd No narazie pomyślę i popatrzę, dzięki za rady
Krokodo fajny pokój chociaż faktycznie jakoś dużo ostatnich takich "zielonych pokojii z całym zwierzyńcem? " . Bardzo mi się podoba ten królik w kotle, trochę to okrutne ale pomysł oryginalny
Ksiązki i świece są w fajnych miejscach, trohcę bym jeszcze poprzestawiała te butelki z lewej bo teraz dla mnie są zbyt poukładane. Po za tym nie jestem pewna pomysłu żeby kryształowa kula była na dole, one zwykle są na jakiś stolikach czy coś
Ale wygląda fajnie tak ogólnie
Coś jeszcze chciałam.....A już wiem ! Trochę mi nie pasują zasłony, znaczy zasłony wyglądają ogólnie dobrze, tylko nie pasuje mi to, że w oknie na wprost są, a z prawej juz nie 
Edit: Jednak zdążyłam trochę zmienić iii no po części wróciłam do starego, a po części zmieniłam na nowe. A noi nie jestem pewna tylko czy na białej podłodze nie jest za pusto. Ale jestem zadowolona z efektów, a wy jak myślicie? 
Ostatnio zmieniony przez nika2 (12-07-2013 o 13h51)
#391 12-07-2013 o 15h53
Nika2, dzięki za rady i opinię, pomyślę nad tymi butelkami : D. Tak, mnie też to wkurza, że zasłony są tylko na wprost, ale nie ma żadnych w sklepie na boczne okna. Albo są, tylko ja ich nie widzę, bo mam za mały level.
Nie uważam, żeby było za pusto. Ładnie urządziłaś tę łazienkę. Jedyne co mnie trochę drażni, to te półki po prawej stronie na ścianie, są na wprost, a powinny być bokiem. Też bym może usunęła miss, szczególnie, że jest taka spalona : D. Pomyśl nad obróceniem podłogi (chodzi mi o ten przycisk, który robi lustrzane odbicie), wtedy linia podłogi będzie równa z linią tego wyższego poziomu.
Ostatnio zmieniony przez krokodo (12-07-2013 o 16h05)
#392 12-07-2013 o 16h04
Dziewczyny, facet wyskakuje zawsze jeżeli zrobiłyście chociaż malutką zapisaną zmianę (czy to dostawiony nowy przedmiot, czy stary przestawiony, ba! nawet jak zmienicie fryzurę szczotką).
Po prostu "Wasze Kochanie" chce podziwiać wasze piękne dzieło ^^
#393 12-07-2013 o 16h27
Są nowe stroje, więc trzeba było pozmieniać i wnętrze - ktoś jeszcze zdecydował się na marynistykę ? 
#394 12-07-2013 o 16h30
Crewedka napisał
Są nowe stroje, więc trzeba było pozmieniać i wnętrze - ktoś jeszcze zdecydował się na marynistykę ?
Ja narazie odpuszczam
W dużej willi aż za dużo pomieszczeń jest do wykorzystania, nie dość że bankrutuje z każdym kolejnym to jeszcze irytuje mnie ta pustka w niektórych
a ludzxie sie dziwia, że od podium nic nie zmienilam hah
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#395 12-07-2013 o 17h13
Krokodo Szafki są bokiem, poprostu niektóre meble i akcesoria są pod takim dziwnym kątem zrobione
A z podłogą nie do końca rozumiem o co ci chodzi, znaczy jasne, wiem jak się obraca ale jaka linia? Crewedka napisał
A ja właśnie pomieszczeń mam za mało, nie mam gdzie nawet
Dopiero zdecydowałam się na małą willę żeby mieć ogród, a co dopiero duża willa i ta masa pokoii, które trzeba wypełnic
Ale jeśli któraś z was urządzi u siebie z tym tematem to chętnię zobaczę jak wam to wyszło ^^
#396 12-07-2013 o 18h11
Hej, co sądzicie o moim wnętrzu? Chcialabym poznać opinie innych, nie jest to zbyt piękne-wiem, ale staram się ile mogę, żeby to jakoś wyglądalo. Uważam że lepiej coś tam postawić i udekorować, niż takie puste ściany...
.
#397 12-07-2013 o 18h27
nika2 napisał
Krokodo Szafki są bokiem, poprostu niektóre meble i akcesoria są pod takim dziwnym kątem zrobioneA z podłogą nie do końca rozumiem o co ci chodzi, znaczy jasne, wiem jak się obraca ale jaka linia?
Crewedka napisał
A ja właśnie pomieszczeń mam za mało, nie mam gdzie nawetDopiero zdecydowałam się na małą willę żeby mieć ogród, a co dopiero duża willa i ta masa pokoii, które trzeba wypełnic
Ale jeśli któraś z was urządzi u siebie z tym tematem to chętnię zobaczę jak wam to wyszło ^^
Właśnie skończyłam przerabiać swoje biuro na "marynarską twierdzę". Na szczęście butik kinowy miał kilka ciekawych bibelotów (wreszcie znalazłam pretekst, by kupić papugę) ;D
#398 12-07-2013 o 22h16
Klementyna Ogólnie jest fajnie ale popracuj nad szczegółami
Np. segregator i plakaty czy coś na półce. Trzeba by je zmniejszyć i lepiej ustawić
No a krzesła są za wysokie do tego stolika, jeśli ma tam być laptop to moze zostać przy poduszkach na podłodze? Noi półka pod telewizorem jest pusto, no ale wiadomo, że codziennie się coś dokupuje i tak, jak narazie jest naprawdę dobrze 
Crewedka wow, nie wpadłabym na tą papuge ^^ Ogólnie jest super, ja bym dodała jeszcze kilka rzeczy w tym motywie no ale wiem, że mamy pgraniczone śroski w tym 
A nie myślałaś o dzwonku? I o mapie? Tak patrzyłam, że w kinie jest całkiem sporo rzeczy ale jednak nie tak dużo. Więc jak na to ile tego jest to wyszło super 
Ostatnio zmieniony przez nika2 (12-07-2013 o 22h34)
#399 12-07-2013 o 22h55
Mam małe pytanko. Niech mi ktoś doradzi jak dodać ścianę jako szczebel u góry, by nie wyglądał krzywo? Nie wiem jak to wyjaśnić.
#400 12-07-2013 o 22h57
Potrafiłabyś może wyjaśnić graficznie o co ci chodzi albo pokazać u kogoś jak to wygląda? Bo tak to nie za bardzo rozumiem co ci chodzi po głowie.