O, wyniki już są. Myślałam, że będę musiała dłużej czekać!
Gratuluję wszystkim zwyciężczyniom i w ogóle wszystkim osobom, które wzięły udział w konkursie ♥ Było cudownie, czekam na następny konkurs.
O, wyniki już są. Myślałam, że będę musiała dłużej czekać!
Gratuluję wszystkim zwyciężczyniom i w ogóle wszystkim osobom, które wzięły udział w konkursie ♥ Było cudownie, czekam na następny konkurs.
Coś czuję, że pewna użytkowniczka ma już ma wszystko gotowe do tego nowego konkursu... xD
Można zgłaszać kilka pomieszczeń, w zależności od sceny w historii?

Mam pytanie: Czy można zgłosić swoją wieś?
Majeranku - pomieszczenie zgłaszamy tylko jedno i to do niego piszemy historię 
MaMi - możesz zgłosić, co zechcesz: wieś, plażę, góry. Nikt nie upiera się przy tym, aby był to pokój w mieszkaniu.
Ja też mam pytanie co do nowego konkursu, jak długa może być zamieszczona do niego historia? ^ ^

Konkretny przedział nie był ustalony. Myślę, że najlepsza długość znajdowałaby się gdzieś pomiędzy krótką, a średnią. Jeśli jednak ktoś ma ochotę napisać coś dłuższego, to nikt się nie obrazi. Tylko proszę bez zbytnich szaleństw
Może umówmy się na ograniczenie od 5 do 100 linijek? To chyba powinno wystarczyć.
A to musi być koniecznie pomieszczenie? Może być jakieś miejsce na dworze?
alicja1212 Erin dwa posty nad tobą napisała, że może to być także miejsce na zewnątrz.

Ach, faktycznie D:
Dziękuję c:
Mam pytanie: kiedy zostanie rozstrzygnięty konkurs Tajemnicza Historia?
Zazwyczaj wyniki były niecały tydzień po zakończeniu, więc myślę, że powinny być lada dzień :]
Przecież już są 

Kiedy to pisałam, jeszcze ich nie było ;]
Aktewerk napisał
Kiedy będzie kolejny konkurs ?![]()
![]()
???
Mam pytanie na temat obecnie trwającego konkursu Wspomnienia z wakacji, a mianowicie;
Czy musi być to zdjęcie z tegorocznych wakacji czy może być np. z roku 2013?
Bo jeśli ta pierwsza opcja, to obawiam się, że w ramach fotografii mogę umieścić co najwyżej screen z jakiejś gry xD
Hmm, a pro po aktualnego (12-tego) konkursu tak się zastanawiam, czy zdjęcia można trochę dopieścić - tzn. zwiększyć kontrast, poprawić trochę kolory, może nałożyć jakiś filtr? I jeżeli tak, to w jakim stopniu?
Edit:
Miałam przed chwilą drobną dyskusję z koleżanką na temat użytkowniczek, które dodawały dwa zdjęcia i chciałabym się upewnić. Czy wstawianie więcej niż jednego zdjęcia jest dopuszczalne (jest przymykane oko), czy może biorąc pod uwagę punkt 7-my takie zgłoszenia są dyskwalifikowane?
Ostatnio zmieniony przez Kharanne (13-09-2015 o 21h02)

Jak dla mnie to takie poprawki w stylu - jasność, nasycenie, kontrast są ok (ale bez przesady), bo i tak nie zweryfikujemy czy ktoś to zrobił, a jak ktoś na słabszy aparat to czasem musi coś podrasować. Filtry, naklejki itd. odpadają, ogólnie takie rzeczy, które sprawiają, że zrobienie takiego zdjęcia aparatem nie byłoby możliwe, to konkurs fotograficzny, a nie graficzny 
Edit: Myślę, że wynika to z posta Erin. Pierwszej osobie na to pozwoliłyśmy, bo być może nie było to jasne, ale po upomnieniu przez Erin nie będzie już takiej możliwość. Można dodać tylko jedno zgłoszenie.

Jessica23 Dziękuję za odpowiedź
Właśnie nie byłam do końca pewna tych filtrów, bo jednak chyba już większość współczesnych aparatów (w tym telefonowych) ma opcję zrobienia zdjęcia w sepii czy w szarościach - sama czasami edytuje fotografie na coś w stylu retro. Niemniej, o ile dobrze rozumiem poprzez "zrobienie takiego zdjęcia aparatem nie byłoby możliwe" chodziło o najzwyklejszy, już chyba przestarzały aparat analogowy (klasyczny/na klisze) 

Kharanne tak o to mi właśnie chodziło, wybacz tacy starzy ludzie jak ja, zapominają czasem, że mamy już takie bajery 

To całkiem zabawne, że jedna z użytkowniczek zamieściła zdjęcie, które określa mimochodem jako zrobione w lipcu, a na nim są łyse drzewa i pożółkłe trzciny 
Trochę szkoda, bo to jedno z najładniejszych zdjęć w konkursie, gdyby nie ten mankament pewnie głosowałabym na nie w wyborach publiczności, a tak to jednak nie do końca miałabym z tym komfort 
Trzy razy przeglądałam konkursowe prace żeby odkryć która to praca jest wspomnieniem lata z jesieni. I okazało się że to moja własna! Chciałabym bardzo przeprosić wszystkie użytkowniczki, to napewno nie było zamierzone. Mam cały album bardzo podobnych do siebie zdjęć przedstawionego miejsca z różnych pór roku. Od razu napiszę do moderatorki o sprostowanie lub eliminacje mojego zgłoszenia. Przepraszam i pozdrawiam. Poniżej fotka tegorocznego lata

Uła, przepraszam, nie chciałam rozpętać żadnej dramy ani tym bardziej nikogo eliminować z konkursu. To była raczej taka luźna uwaga, spostrzeżenie.
Ale oba zdjęcia są bardzo ładne, uroczy piesek 
Dziękuję
Właśnie dobrze, sama nie lubię oszustów a co dopiero sama takim zostać
Sprawa już została zgłoszona, dziękuję za zwrócenie uwagi:)
Heheheh... Było tyle fajnych konkursów ale abo mi nie pasowały albo wypadałam w nich beznadziejnie. Zobaczymy jaką gafe popełnie przy następnym

A pozatym liczy sie zabawa, nie?
Ostatnio zmieniony przez Rosalinna (27-10-2015 o 20h00)