Link do zewnętrznego obrazka
Witamy serdecznie po dłuższej przerwie! Na początek parę słów gwoli wyjaśnienia...
Zdajemy sobie sprawę, że ''chwila cierpliwości'', o którą prosiłyśmy, bardzo się przeciągnęła. Wybory nie zostały zawieszone - nadal działamy, a następne edycje będą odbywać się w normalnym trybie, bez tego rodzaju opóźnień. Tym razem sytuacja była naprawdę wyjątkowa. Największą przeszkodą okazał się brak/ograniczony dostęp do Internetu. Mój komputer nagle odmówił posłuszeństwa i - jak się później okazało - zamilknął na wieki. Minęło trochę czasu, zanim dowiedziałam się, że nic już z niego nie będzie, bo długo oczekiwał w kolejce na serwisowanie. Wszystko to niefortunnie zbiegło się z moją rekrutacją na studia, a także przeprowadzką Ojsy, która również przez jakiś czas praktycznie nie miała dostępu do sieci. Solomona wyjechała na miesiąc, do miejsca ''na końcu świata''. Uzgodniłyśmy, że zrobi nagrodę główną po powrocie i nikt nie śmiał wtedy przypuszczać, że dołączą się do tego powyższe problemy. To nie koniec czarnej serii - nasza graficzka Charlotte5 także ma ostatnio problemy z laptopem i obecnie przebywa poza domem. Z tego powodu jej opinia oraz mini-nagroda pojawią się później.
Bardzo przepraszamy za opóźnienie i w ramach, chociaż częściowej, rekompensaty, dołączamy nagrody w formie rysunków (w wykonaniu Ojsy) dla miejsc 1-3. Mamy nadzieję, że ta sytuacja nie wpłynie na Wasze chęci uczestniczenia w konkursie i ilość zgłoszeń w następnych edycjach. Po tym przydługim wstępie...czas na wyniki 
WYNIKI XXXVII ALTERNATYWNYCH WYBORÓW MISS FASHION pt. Fobie i lęki
Serdeczne gratulacje dla:

1 miejsce: Sartani
Średnia:9,19
Specjalny prezent!
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

2 miejsce: Iremi
Średnia:9,0

2 miejsce: Likoris
Średnia:9,0

3 miejsce: Mineo
Średnia:8,84

Na szczególne wyróżnienie zasłużyły:

Hetalia
Sadist
ZDANIEM JUROREK:
Faworytka Anixa:
W tej edycji nasze zadanie jako jurorek było po prostu niewiarygodnie ciężkie. Jest wiele cudnych stylizacji i chciałabym pogratulować m.in. Ragnarook, Sadist, Iremi oraz Likoris. Wszystkie podbiłyście moje serce i naprawdę dziękuję za trud, jaki włożyłyście w te pomysły i wykonanie prac. Są wspaniałe! Moją główną faworytką została jednak Mineo. Pojawiła się na początku edycji, zawładnęła mną i tak już zostało 
Wszystko przepięknie się komponuje i patrząc na tę stylizację mam wrażenie jedności i realności postaci. Aż sama czuję strach przed śmiercią, jak patrzę w te oczy
Wielkie, wielkie gratulacje i proszę o więcej tak wspaniałych kreacji! 
Faworytka Evelyn:
Muszę przyznać, że ta edycja była wyjątkowo udana. Pojawiło się wiele ciekawych zgłoszeń i kilka z nich przykuło moją szczególną uwagę. Niekwestionowaną faworytką była jednak Iremi. Antrofobia jest pierwszym w historii (za naszej ''kadencji''
) zgłoszeniem, które dostało ode mnie komplet punktów. Cała stylizacja jest bezbłędna, perfekcyjna w każdym calu, a makijaż mnie powalił! Choć próbowałam, nie miałam się do czego przyczepić. Brawa. Nie mogłabym spać spokojnie, gdybym nie wyróżniła także Samiry - mojej drugiej ogromnej faworytki
Panofobia jest pomysłem po pierwsze kreatywnym, po drugie bardzo dobrze wykonanym. Szczególnie podoba mi się to, co dzieje się w tle. Myślę, że właśnie taki świat kreuje pod wpływem paranoicznego lęku umysł panofobika. Świetnym rozwiązaniem było użycie bluzki, nieco przypominającej kaftan, bandaże, które symbolicznie obrazują obezwładnienie strachem.
Wybaczcie mi, że nie wymienię pomniejszych faworytek - ta edycja obfitowała w ciekawe pomysły. Serdecznie gratuluję Wam wszystkim 
Faworytka Ojsa:
Wiem, że już to mówiłam, ale powiem jeszcze raz – wszystkie wasze prace były przecudowne. Jeszcze nie było takiej edycji, żebym była tak bardzo zachwycona! Jedno zgłoszenie przebijało drugie i aż ciężko było się zatrzymać i wybrać tylko jedno jedyne. Pracą, która zwróciła moją uwagę ze względu na niezwykłą kreatywność, była stylizacja Samiry przedstawiająca panofobię. Jedno spojrzenie i myślisz sobie „co to?”, a potem się przyglądasz i nadal nie wiesz, co widzisz – a Osa lubi takie rzeczy. Pomimo ogromu dziwnych, pozornie niepasujących do siebie elementów, cała stylizacja jest spójna i przyjemna dla oka. No i oczywiście wielki plus za totalną niekonwencjonalność!
Faworytka noriko1999x - w roli jurora gościnnego:
Miło mi, że mogę oceniać tę edycję. Najbardziej spodobała mi się stylizacja Majerankowej przedstawiająca brontofobię. Wybrałam ją chyba z powodu mojego lekkiego strachu przed burzą , co nie zmienia faktu, że jest to moje ulubione zjawisko pogodowe. Stylizacja tak idealnie ukazuje wygląd burzowego nieba ,aż nie mogę oderwać od niej wzroku.
ZDANIEM GRAFICZEK:
Faworytka @dyokira:
Spodobało mi się podejście do tematu, bo mnie fobie jednak kojarzą się z czymś negatywnym i przygnębiającym - czego nie można powiedzieć o tej stylizacji. Cudowne połączenie kolorów, wszystko do siebie pasuje.
Mini - nagroda (pikselowa ikonka):
Faworytka Solomona:
Tym razem moją faworytką została Mineo i jej tanatofobia. Jej personifikacja lęku przed śmiercią została idealnie przedstawiona - liczne elementy i motywy, wprost wskazują na śmierć. Ponadto cała stylizacja bardzo dobrze się prezentuje i robi wrażenie. Motyw śmierci to mój konik, więc tym bardziej urzekła mnie ta kreacja.
Mini - nagroda (chibi) :
Gratulujemy!
Serdeczne podziękowania za oprawę graficzną dla @dyokira, Solomona, Ojsa
Anixa/ Evelyn/ Ojsa
Jednym z najmocniej kształtujących kulturę świata okresów w dziejach ludzkości była starożytność, której wpływy dostrzegamy do dziś. Zanim zabłądzicie w zakamarkach aleksandryjskiej biblioteki, pragniemy zaprosić Was na wycieczkę do starożytnego Egiptu - wędrówkę po świecie piramid, papirusów...i bogatej mitologii egipskiej. Waszym zadaniem będzie stworzenie stylizacji związanej z kultem religijnym starożytnego Egiptu - a właściwie bóstwami. Mamy nadzieję zobaczyć całą plejadę bogów i bogiń!
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Zgłoszenia przyjmujemy do 7 sierpnia (piątek), godz. 23:59.
Wyniki pojawią się w ciągu 2 tygodni od daty zakończenia składania zgłoszeń, tj. 21 sierpnia].
Jury (w składzie: Ojsa, Evelyn, Anixa) będzie oceniać prace zgodnie z poniższymi kryteriami:
- zgodność z tematem (0/10)
- kreatywność (0/10)
- ogólne wrażenie (0/10), liczone podwójnie
- dopasowanie makijażu (0/10)
- dopasowanie włosów (0/10)
- dodatki (0/10)
i wyłaniać zwyciężczynie na podstawie średniej.
Przewidujemy trzyosobowe podium - a w przypadku szczególnych stylizacji - wyróżnienia.
Podium otrzyma od nas trofea i dyplomy.Pierwsze miejsce dodatkowo zostanie nagrodzone rysunkiem - niespodzianką oraz możliwością bycia jurorem gościnnym w następnej edycji wyborów, zaś miejsca 2 i 3 sygnaturami na życzenie (poza kolejką).
Nagrody sponsorują: @dyokira, Solomona, Charlotte5
REGULAMIN:
W konkursie może brać udział tylko jedna stylizacja.
Niedopuszczalna jest zmiana stylizacji w trakcie trwania konkursu.
Prac nie można poddawać obróbce w programach graficznych.
Niedozwolone są pełne komplety od ''U Nine'' oraz stroje, w których ubrania od danej gwiazdy stanowią zdecydowaną większość całej stylizacji.
Obowiązują ogólne i intuicyjne zasady współżycia społecznego i fair play (w razie pytań lub skarg należy zgłosić się do jury drogą pw).
Zgłoszenia należy składać w postaci zdjęcia miss w odpowiednim stroju.
Krótkie historie postaci, które mogą ułatwić odbiór stylizacji, mile widziane.
Kto tym razem stanie na podium?
Życzymy miłej zabawy! Powodzenia!

Ekipa AWMF
Ostatnio zmieniony przez Evelyn (21-07-2015 o 16h52)