"W nocy nie zmrużyłam oka."
Strona 18?

Strony : 1 ... 126 127 128 129 130 ... 172
"W nocy nie zmrużyłam oka."
Strona 18?

'' - Jesteście obcy na naszej ziemi. - Odparł Gracia. - Możecie zatem nie zdawać sobie sprawy, że źródłem dobrobytu, jakim w tej chwili cieszy się Peru, jest nasz główny towar eksportowy: guano.''
Strona 40

" Obywatelu z Brudną Szyją, stań!"
str. 654
Nie mam tylu stron (6+5+4=15)
''Tunel ten prowadził do królestwa szczurów, miejsca, w które nie odważyłby się zapuścić najbardziej szalony poszukiwacz przygód''
strona 205
''Magnus od razu zauważył małą wampirzycę.''
Strona 109

"W górze ekranu wyświetla się czerwona chorągiewka"
str. 77
[...]''w towarzystwie hrabiego de... i trupy aktorów z Comédie-Italienne''
Strona 93

''Dla Artema była już to druga rozmowa w tym stylu w ciągu ostatnich dwóch dni, wiedział już o Morlokach i Herbercie Wellsie i jakoś nie chciał znów o nich słuchać.''
strona 435
"W trakcie pracy co jakiś czas wyczuwał szyderczy komentarz swojego młodszego ja."
98

'' - Nie ma ich tutaj, monsieur - rozległa się odpowiedź.''
Strona 81

"Artemis zawsze ubierał się elegancko, ale garnitur i krawat to rzadkość u niego."
23

''Nayaraq była pod wrażeniem''
Strona 10
Ostatnio zmieniony przez Nerra (27-06-2016 o 13h56)

"— Nie, Becketcie — odparł starszy brat promiennie."
97

'' - To długa historia, powiem tylko, że sytuacja się skomplikowała. Ale królowa żyje.''
Strona 30

"Pokryte łuskami macki krakena, wielkiego morskiego potwora, wystrzeliły ku powierzchni oceanu."
96

'' Chwycił królową pod pachę i korzystając już tylko z siły własnych mięśni zaczął płynąć do brzegu''
Strona 312

— Kim jesteś? — spytał.
26

'' - Mam prawie sześćset lat - odparł Magnus; Ragnor tylko prychnął w odpowiedzi, gdyż Magnus co parę tygodni zmienia swój rzekomy wiek, jak mu pasowało. - Chyba najwyższy czas nauczyć się grać na jakimś instrumencie.''
Strona 9
Ostatnio zmieniony przez Nerra (27-06-2016 o 21h51)

"Wciągam głęboko powietrze."
Str. 49?
[...]''i Catarina. Nie miał pojęcia, czy kiedy matka poznała prawdę, nadal go kochała, czy też mrok stłamsił jej miłość - mrok większy niż ten znany matkom jego dwojga przyjaciół, ponieważ jego ojciec nie był zwyczajnym demonem.''
Strona 329

''Choćby nawet wszystko uszło mu na sucho, jednak od tej pory jego życie stanie się zupełnie tuzinkowe, szare, i nigdy juz nie zdarzy się w nim nic niezwykłego, magicznego, niewytłumaczalnego, a wszystko dlatego, że wątek się urwie, a na bohaterze postawi się krzyżyk...''
strona 166
[...]''jak dziwaczny ptak, obracając się delikatnie, a potem uderzył o wodę. Srebrny rozbryzg naruszył ciemność''
Strona 39

''- Hej, Andriejewicz!''
strona 311
[...] głową, pozwoliła im przejść przez zasłonę z koralików na zaplecze''
Strona 110

'' - Cholera wie... Ja nie pamiętam.''
strona 50