Ja jej napisałam na pw, ale oczywiście, odzewu brak.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Strony : 1 ... 43 44 45 46 47 ... 161
Ja jej napisałam na pw, ale oczywiście, odzewu brak.
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Okej, przeleciałam finalistki miss i powiem Wam... szału nie ma. Wstrzymam się jeszcze z ocenami na środkowa gwiazdkę, serduszka wystawiłam dość spontanicznie (w sensie nie czekałam, żeby sprawdzić, czy miss się przebiorą, tylko spodobało mi się i bach - serducho) w liczbie sztuk czterech i przyznam, że nic więcej dupska mi nie urwało.
Miss w piżamie FTW!! <3
Jeśli chodzi o deco to do moich zeszłotygodniowych faworytek, które jeszcze jakimś cudem nie wygrały pucharu dołączają te oto trzy perełki, które wypatrzyłam pośród lewitujących długopisów (serio? W FINALE?):
Za oryginalność i w końcu ciekawe wykorzystanie elementów z pracy naszej miss. Jeszcze wcześniej nie widziałam ładnie urządzonej piekarni.
Widok na schludny, uroczy pokój z zadbanego, nieprzesadzonego ogródka - podoba mi się!
Kolorystyka, dbałość o detale, połączenie kilku pomieszczeń w jednym przy naprawde dużej staranności. Brawo. No i ten łypiący lis... xd
Ostatnio zmieniony przez nivata (14-08-2013 o 00h36)
Zgadzam się, ostatni salon jest przewspaniały, a pierwsza z podanych przez ciebie miss to najpiękniejsza miss jaką do tej pory widziałam.
Mi najbardziej padły w oko dwie miss, jedna w zielono czarnej stylizacji (zielony szal, pas do pończoch, czarny kapelusik) oraz ubrana na czarno miss ze słuchawkami na uszach.
Zaciekawiły mnie również dwie pierwsze ze zdjęć, które zamieściła Nivata.
Szału może nie ma ale spora różnorodność w tematyce strojów więc można troche popatrzyć na detale.
Lubię trafiło do 5 osób (frak szary,burleska czarno zielona,"piżama","sponsorka operowa" nivaty,czarny komplet wyjsciowy dość poważny z wisiorkiem w kształcie serca) uwielbiam tylko 3 (czarne skrzydła to chyba był zamysł "ćmy" jeśli kojarze post właścicielki, suknia różowo- oliwkowa, "dziewczyna na posyłki" bym to nazwała, komplet brązowy umieszczony przez nivate na screenie
Deco
Ciut mnie jakoś nie ruszyło szczególnie. Jest pare fajnych pomysłów ale niedociagnietych jeszcze do końca więc wolałabym je zobaczyć później.
Umieszczony przez nivate salon z jadalnia, z sentymentu pracownia malarska ( chociaż dalej kilka detali bym poprawiła), szaro biały pokój z komputerem koło okien ( kojarzy mi się z starą fotografią w czerni i bieli). Za pomysłowość widok przez okno do "zielonego orientalnego pokoju", piekarnia ale dalej jak dla mnie jest w trakcie tworzenia, ogród herbaciany też troche dodatków by się przydało aby stworzyć element magiczny w nim do końca. No i wiktoriański salon szary. Prostota kompozycji jako dodatek w typowanych pokojach finałowych,niby pusty ale ma swoje detale ładnie ustawione.
Link do zewnętrznego obrazka
Mój ulubiony zestaw na tą chwilę c: Pani w brązowym z postu Nivaty mnie zaciekawiła, aczkolwiek nie na tyle by zostać moją faworytką ^^ Nie wiem czy ktoś już się przebrał czy ma zamiar się przebierać. Weszłam, oceniłam, wybrałam na tą chwilę :>
Piżamka najlepsza <3
Co do deco to moimi faworytami są dokładnie te same osoby co w przypadku Nivaty. Piekarnia jest niesamowita (najlepsza jaką dotąd widziałam c: )
Ostatnio zmieniony przez nelumi (14-08-2013 o 02h01)
A mnie te wybory się podobają bo WRESZCIE jest różnorodność strojów a nie same suknie. Jest w czym wybierać i każdy znajdzie swoją faworytkę co oczywiście jest on plus.
Mnie już też parę miss wpadło w oko, ale są też naprawdę fajne mieszkania , tylko po grzyba zaś moje jest w konkursie to nie wiem, urządziłam je tyle o ile, żeby nie było pustych ścian, ale nie nadaje się do konkursu, to akurat trochę głupie że nie ma się na to wpływu
Aww~ Jestem w finale i ktoś faworyzuje moją piżamkę? Ok, nie przebieram się! W każdym razie dziękuję za wyróżnienie.
Wracając do pozostałych to też jestem zadowolona z obecnego finału. Cieszę się z różnorodności strojów. Trafiają te klasyczne, ale dobrze dobrane stroje o innych tematykach i oczywiście duże suknie, więc każdy zapewne znajdzie to co mu się spodoba.
Ostatnio zmieniony przez Misa (14-08-2013 o 08h27)
Podoba mi się, że jest różnorodnie tym razem, chociaż jak już wspominano - szału nie ma. Faworytkami się pochwalę jak poobserwuję defiladę czy mi się tam kto przypadkiem nie poprzebiera ;]
W deco też o dziwo szału takiego nie ma D: Na szczęście piekarnia i wymieniony przez Nivatę salon są naprawdę śliczne i liczę, że znajdą się na podium ^^
Tylko gdzie jest chiński salon? D:
I szalenie się cieszę, że mój ogródek został zauważony. Osobiście nie przepadam za zawaleniem pokoju dodatkami i też przez gąszcz w szklarni na dachu nie chciałabym się przedzierać XD (poza tym nie wyobrażacie sobie jaką frustrację wywołały u mnie limity pomniejszania przedmiotów i brak możliwości obracania we wszystkie strony. Bo przynajmniej by lepiej wyglądał jako kontynuacja pierwszego ogrodu :C )
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (14-08-2013 o 09h08)
Jeśli ja upoluję jakąś gwiazdę to na 100% się przebiorę (taka ideologia, po utrwaleniu stylizacji na fotce robię nową ^^; ), także z góry przepraszam wszystkich, którym mój obecny strój się podoba i wiążą ze mną jakieś nadzieje. :'D
Ostatnio zmieniony przez nivata (14-08-2013 o 10h32)
nivata napisał
Jeśli ja upoluję jakąś gwiazdę to na 100% się przebiorę (taka ideologia, po utrwaleniu stylizacji na fotce robię nową ^^; ), także z góry przepraszam wszystkich, którym mój obecny strój się podoba i wiążą ze mną jakieś nadzieje. :'D
Popieram, ani się waż! Chcę Cię widzieć na podium z tą czarną, pierzastą suknią!;D Jesteś w tym tygodniu moją zdecydowaną faworytką, Nivata.
I dziękuję wam wszystkim, dziewczyny, za zauważenie.^ ^' Znaczy, ciężko moich sparkli i koronek w oceanie różu i złota nie zauważyć... ale dziękuję za zauważenie w pozytywnym sensie!
A z Deco to mi też najbardziej podoba się ten pudrowy salon z zimowym widokiem. Zauważyliście kratkę w kominku? <3 Majstersztyk. Tylko ten lis jest irytujący, zaraz sobie sprawdzę, która to z Leśnej Mafii to wyprodukowała.XD
Moją uwagę przykuł jeszcze ten pokój-klasyczny gabinet z fajnym klimatem. (Te lewitujące przedmioty to jakaś cospleyowa ideologia? Nie oglądałem tego anime.)
Ostatnio zmieniony przez Evilisalive (14-08-2013 o 11h59)
Ten pokój też mi się podoba i chętnie bym go zobaczyła na 2 miejscu tylko jednak dobracowałabym układ do końca na następne deco ^^ Napewno motyw z dywanem podpatrze jeśli autorka pomysłu nie będzie miała nic przeciw do biura w formie sali audiencyjnej.
Co do salonu "chińskiego" jeśli pytanie Foxglove było o mój pokój to nie ma go bo byłam wredna i resetowałam punkty zmieniając pokoje co jakiś dzień. Ja tam na podium nie chcę być (jeśli jakiekolwiek szanse mam wogóle) wystarcza jak pokoje są na tyle docenione, że są w finałach.
Widzę, że przebieranki ruszyły na defiladzie nawet niektóre na lepsze niż poprzednio.
Presja tłumu! ;_;
Ojejku, Nivatko, jakaś Ty biedna, ależ my Ci współczujemy takiej presji...! ;D
Samira, nie wygłupiaj się następnym razem i dopuść swój salon do finału! Wstyd dla gry, że jeszcze nie dostał złotego fotelobiszkoptu. I łazienkę też masz cudną, jej <3
Ta, przebieranki... Sio mi z tym wiankiem, miałem pierwszy!
Evilisalive to jest mój pokoik i te "lewitujące rzeczy" to są noże wbite w ścianę ;_;
Sebastian się nimi lubi bawić ... a raczej rzucać gdzie popadnie, a Ciel nie lepszy xD
Pod kanapą jest pająk i tam jest Claude (wojna demonów xD)
Postaram się coś poprawić - jeśli się da...
Samira - a proszę bardzo, mój pomysł na dywan możesz go wykorzystać ^^
Zbytni deco się nie interesuje, ale idę popatrzeć pokoiki ^^
A co do miss, to dałam z 5 uwielbiam ... I na razie się wstrzymałam z resztą ...
Dobra, to pójdę na kompromis i przebiorę się po północy. Gwiazdę upolowałam przed chwilą, nowe ciuchy skomponowane, ale uczciwie poczekam na nową turę głosów, cobyście mogli mnie kulturalnie zrąbać w punktacji. XD
Evilisalive napisał
Ta, przebieranki... Sio mi z tym wiankiem, miałem pierwszy!
Ostatnio zmieniony przez Lillien (14-08-2013 o 15h47)
Evil było wykupić prawa autorskie albo własności to by nie było problemów z wzornictwem XD
Dziękuje, że ci sie na tyle moje pokoje podobają abyś mnie widział na podium ale jak widać są lepsze pomysły więc nie ma co się głowić czemu nie trafiłam w łaski głosującuch ^^. Łazienka już od miesiąca doprowadza mnie do nerwicy ale przynajmniej wkońcu znalazłam zadawalający układ pasujący do "standardów" japońskiego budownictwa .
Nivata sio do blondynki xD te włosy psują stylizacje (ofc żartuje jeśli nie bawisz się w finał to poprostu przebieraj się jaki ci kaprys zaskoczy)
Stylizacja z wdziankami arii nawet dobrze wyszła po przebraniu chociaż buty bym zmieniła i zielony strój z długą spódnica,znowu widze mam nawrót sympatii na mocne kolory.
Btw jestem ciekawa czy panna spamująca w pmach prośby wymiany głosów też pobawi się w finale w to jeśli zagości jakimś cudem na podium to będe miała ubaw ^^
Khhh hisss. *fuczy na defiladę, finały i cały ten cyrk* Zależało mi na podium w deco (i nie oszukując nawet wręcz wymagałam, by było to złoto xd), na podium w finale miss mi nie zależy. Jest cała masa panien, które widziałabym tam dużo chętniej niż siebie.
A włosy mam już ustawione pod następną stylówkę. XD
Samira, na szczęście spamerki poza finał nie wychodzą. I to na ogół poza jeden, bo już drugi raz ludzie nie pójdą na taką ściemę z "ocenkami"
Poza tym my tu sobie gadu gadu z faworytkami, a na podium najpewniej dostanie się ktoś zupełnie niespodziewany, bo sporo głosujących na forum nawet nie zagląda. Można powiedzieć, że ja mam swoje faworytki i typy, które dostaną się na podium.I żałuję, że się nie pokrywają ze sobą wcale XD
Ostatnio zmieniony przez Foxglove (14-08-2013 o 15h52)
Wiesz Foxglove dla chcącego nic trudnego kiedyś Evil wspominał, że na francuzkiej wersji ktoś dorobił się oszustwa więc każdy wybryk jest możliwy. To fakt że spam musiałby pokładac niezłe obiecnice w wsparciu w finałach itp ale i tak bawią mnie takie podchody po złoto xD
Forum może i nie odwiedza większość ale patrząc po ilości głosów na trofeach to aż taką mniejszością nie jest, jakiś wkład w "faworytki" często ma , chociaż to i tak jak dla mnie kwestia dnia i znudzenia u głosujących czy sobie przypomną o finałach czy z nudów chociaż raz przeglądną i zagłosują. 104k zarejestrowanych i np 500-700 punktów to bardzo słaby wynik jak dla mnie nawet jeśli istnieją multikonta.
Raz mogłam przewidzieć dość trafnie wygrane raz kompletnie poległam w założeniach więc tu się zgodze, że nic nie jest pewne w finałach. Niekiedy są elementy które wręcz wskazują, że któreś miejsce osoba zajmie bo się wyróżnia ale to tyle.
Nie wiecie czyj to pokój? D;
Link do zewnętrznego obrazka
Przeglądam sobie Deco...
Ten zielony pokój ze schodami i fortepianem... TAK BARDZO mindfuck z perspektywą... : D