Wszedłem za nią do łóżka i oddałem moją dłoń w jej poczynania. Jej zabawy były przyjemne,
Kiedy zasnęła, pozostało mi jedynie patrzeć na jej śpiąca twarz.
- Dobrze, panienko... - Pocałowałem jej dłoń splecioną w z moją i również postanowiłem się zdrzemnąć.
Link do zewnętrznego obrazka

Imię | Yoshio
Nazwisko | Namuta
Pseudonim | Yoshi
Wiek | 18 lat
Płeć | Męska
Orientacja | Heteroseksualny
Przynależność | Wioska Sotoba
Pochodzenie | Japonia, wioska Sotoba

Wygląd | Yoshi jest właścicielem gęstej, bujnej i białej czupryny oraz bezbarwnych tęczówek, umownie zwanych czerwonymi. Włosy czesze tak, aby zakrywały prawe oko, a dokładniej paskudną, dużą na nim bliznę. Jego cera nie jest jak to na albinosa przystało różowawa, acz po prostu blada. Yoshi jest prawidłowej budowy i od jakiegoś czasu stara się rozwijać umięśnienie, aby być w stanie walczyć o swoje, i w razie czego bronić siostrę.
Starsze dziecko państwa Namuta ma drobne i smukłe dłonie, które można by powiedzieć nie nadają się do rodzinnego fachu, jakim jest garncarstwo, ale chłopak dobrze sobie radzi.
Ubiera się raczej normalnie, codziennie i zawsze nosi na szyi, na rzemyku, mały kluczyk, o którym tylko jeszcze jedna osoba w wiosce wie, do czego jest. Dodatkowo do ubioru ma zawsze coś zielonego, małego, przyszytego przez siostrę.
Rasa | Człowiek, albinos
Umiejętności |
ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡ Garncarstwo ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡
ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡ Duże zdolności manualne ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡
Charakter | Chłopak nie należy do osób łatwowiernych, czy naiwnych. Jest wręcz aż sceptykiem. Nie wierzy w jakiekolwiek nadprzyrodzone zjawiska, nie boi się klątw którymi lubi grozić wioskowa wiedźma Areille'a. Nie przepada za ludźmi z wioski między innymi dlatego, że ta wiedźma ma na nich duży wpływ. Wkurza go to bardzo.
Idąc w drugą stronę Yoshi jest bardzo opiekuńczy dla swojej chorowitej, młodszej siostrzyczki. Uczy ją wszystkiego - od jej zaległości w szkole, przez garncarstwo, do szycia i rysowania.
Historia | Yoshi z początku już nie miał lekko. Tylko z powodu iż urodził się albinosem. Bowiem jak wiadomo kiedyś polowano na albinosów dla ich kości, czy części ciała, bo wierzono że przynoszą szczęście oraz mają moc. No a że wioska zacofana... Może nie próbowano go poćwiartować, ale na pewno od niego stroniono, czy rożne takie. A to przez jego "czerwone" oczy, które w legendach tradycyjnie posiadają wampiry, a to przez to że albinosi to "wcielenia dusz zmarłych", itd. I tym sposobem trafił w pułapkę dziewczyny Naoko, która twierdziła, że jej głupia matka ukryła jej prawdziwe imię i sam bóg powiedział jej prawdę, jaką jest że nazywa się Aureile, co znaczy "Lwica boska". Ta... nieźle mu namieszała i owinęła wokół palca - wykorzystywała do różnych dziwnych zabaw, które nazywała rytuałami, zrobiła sobie z niego chłopaka, itd. A to towarzystwo albinosa tylko pomogło zdobyć jej sławę wiedźmy w tej wiosce i swoje słowa napełnić "mocą".
Aż pewnego razu zaczął grzywką zasłaniać nie lewe oko, a prawe. Zerwał z Naoko, to znaczy Aureile i stracił do wszystkich ludzi zaufanie. Przestał grzecznie robić wszystko co mu kazano i słuchać wszystkich kierowanych do niego oszczerstw.
Dopiero w swojej chorowitej siostrze znalazł że tak powiem spokój. Dla niej zaczął na nowo być kulturalny, pomagać ojcu i to dla niej stara się na nowo zaufać ludziom.

Ciekawostki |
ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡ Były chłopak wiedźmy Areille'i ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡
ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡ Zapytany o bliznę odpowiada: "Niefortunny wypadek w lesie" ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡
ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡ Jest mańkutem ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡
ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡ ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡

Ostatnio zmieniony przez Minwet (22-03-2015 o 14h23)