Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3

#1 23-03-2014 o 17h57

Miss'Sensei
Rosemary5
Jeżeli ktoś potrzebuję pomocy w RPG mogę wziąć jakąś postac :3

Zastanawiałeś się kiedyś jak to jest mieszkać z trzema duchami ? Nie ? To teraz masz okazje wysłuchać tej dawnej historii już przez ludzi zapomnianej. Jest 2029 żyjemy w nowoczesnych mieszkaniach jeździmy pięknymi samochodami ! Nie, nie chodzi o nas. Z braku pieniędzy postanowiliśmy wynająć mieszkanie z obcymi ,,Ludźmi" gdy już znaleźliśmy piękny duży dom czas na znalezienie współlokatorów. Jest nas szóstka trzy dziewczyny trzech chłopców w tym troje ludzi i troje duchów czy o tym wiemy ? Nie... Co się stanie czy się dogadamy ? Czy nauczymy się żyć wśród duchów ? A może po prostu uciekniemy...

O co chodzi ?
Wcielamy się w duchy i ludzi ( nie znamrangareiyrr rarsrię ) i wynajmujemy razem wielki rdom nie wiemy że troje z nas to duchy nie wiemy jak się dowiemy to zależy już od was.

Miejsca duchy :
- RoseMary5
- ScarletWitch
- Sszyszka
Ludzie :
- Arwen
-Maruki
-

Karta postaci :
imię:
nazwisko :
zwierze jak ktoś chce:
moce : tylko duchy
ciekawostki :
i co tam jeszcze chcecie

//photo.missfashion.pl/pl/1/24/moy/18693.jpg

imię : Ciara
nazwisko : Delavine
//photo.missfashion.pl/pl/1/24/moy/18694.jpg
rodzaj śmierci : wpadła pod samochód
zwierze : Kotek o imieniu Lola
//photo.missfashion.pl/pl/1/24/moy/18695.jpg
moce : włada pogodą, może czytać ludzkie myśli oraz wyczarowywać przedmioty itp.
ciekawostki :
- Zmarła wraz z Lolą gdyż zobaczyła ją na drodze i chciała ją uratować ale nie zdążyła
- Kocha owoce i słodycze
- Pięknie śpiewa
- umie dobrze gotować
- kocha patrzeć na gwiazdy
- lubi sport
- Umie wyczarować wszystko dosłownie
- Zmarła w wieku 20 lat 2 lata temu ale się nie starzeje
   //photo.missfashion.pl/pl/1/24/moy/18696.jpg

Ostatnio zmieniony przez Rosemary5 (23-03-2014 o 19h29)

#2 23-03-2014 o 18h18

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

https://31.media.tumblr.com/15992a6fab8ad8deb0d4f7c9a2502ed4/tumblr_n1v49ow0U81tokbkyo1_500.jpg
Link do zewnętrznego obrazka

死ぬ~~ Imię Yukko  ~~死ぬ
死ぬ~~ Nazwisko Haizawa~~死ぬ
死ぬ~~ Wiek 18 lat ~~死ぬ
死ぬ~~ Data urodzenia piątek 13 sierpnia~~死ぬ
死ぬ~~ Płeć Piękna~~死ぬ
死ぬ~~ Rola Duszek~~死ぬ
死ぬ~~ Orientacja Heteroseksualna~~死ぬ
死ぬ~~ Moc Teleportacja siebie oraz przedmiotów, również ludzi oraz stawanie się niewidzialną~~死ぬ

https://31.media.tumblr.com/5b0330a618c1885e2d5326c71c01cfa5/tumblr_n04fw5vVia1tokbkyo1_500.jpg

死ぬ~~ Kolor włosów Czarne z granatowym połyskiem~~死ぬ
死ぬ~~ Kolor oczu Czerowne~~死ぬ
死ぬ~~ Wzrost 163 cm~~死ぬ

https://31.media.tumblr.com/9de35af205f0edf00f7b19d1b9cd8d5f/tumblr_mvatx0mOpH1ro1no1o1_500.jpg

死ぬ~~ Charakter&Historia&Śmierć ~~死ぬ
Słoneczny dzień, wyjątkowy dzień-osiemnaste urodziny panny Haizawy. Dzisiaj możemy zostać wybawieni, ten dzień sprawi, że już nikt nie umrze, ani jedna osoba. Puste dziewczę myśli, że to rytuał pełnoletności. O nie, myli się. Na taką ofiarę czekaliśmy zbyt długo. Dzisiaj zostaniemy wyzwoleni!
W sali, w której odbywała się rada starszyzny mówił tylko jeden głos. Nikt spoza nie wiedział co się stanie. Tylko rada starszych wiedziała co się szykuje.
Proszę o zachowanie tego w tajemnicy. Nie potrzebujemy rozgłosu.
Głos znów rozbrzmiał. Wszystko było już naszykowane, wystarczy ją zabić, tylko tyle.
Przestraszona dziewczyna podsłuchiwała ten monolog. Już miała uciec, gdy niespodziewanie potknęła się. Narobiła sporo huku. Z sali wyszedł przedstawiciel rady starszych i złapał brutalnie dziewczynę za nadgarstek. Zaciągnął ją tak do sali.
Oto i nasze wybawienie.
Podniósł ją do góry, wysoko nad ziemię. Inni otworzyli wielkie drzwi, drzwi śmierci. Po policzkach dziewczyny spłynęły łzy, bardzo się bała. Starszyzna wypowiedziała jakąś modlitwę a strach dziewczyny narastał. Po chwili mężczyzna ją puścił, rzucił ją do środka. Spadła po schodach i poczuła niezmierny ból. Obie nogi strasznie ją bolały, ból przeszedł całe jej ciało. Zemdlała.
Obudziła się po jakimś czasie, była bardzo głodna. Wszystko bolało ją niezmiernie. Nie mogła wstać, obie jej nogi były złamane. Ból narastał.
Po kilku dniach zmarła z głodu, ale również z wyziębienia. Przez cały czas czuła tylko ból, nic po za tym. Wszystko stało się jej takie obce, bała się śmierci. Wiedziała jednak, że jest ona bardzo bliska. Tego nie da opisać się w słowach, cierpiała za nic. Nic nie zrobiła, niczym nie zawiniła a jednak. Śmierć była sprytniejsza.

https://31.media.tumblr.com/b2c982c79291537c5c1438343f3a6f49/tumblr_mpwq1a7NwC1ri813wo2_500.jpg

Ostatnio zmieniony przez Sszyszka (23-03-2014 o 20h23)

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#3 23-03-2014 o 18h19

Miss'Sensei
Arwen
...

Link do zewnętrznego obrazkaLink do zewnętrznego obrazka

I m i ę |  Tessa

N a z w i s k o |  Virtanen

P ł e ć |  Piękna

W i e k |  19 lat

D a t a   u r o d z e n i a |  28 Luty

Z n a k   z o d i a k u |  Ryby

K r a j  p o c h o d z e n i a |  Finlandia

O r i e n t a c j a |  Heteroseksualna

R o l a |  Człowiek

W z r o s t |  169 cm

S y l w e t k a |  Szczupła, drobna

K o l o r   w ł o s ó w |  Czarne

K o l o r   o c z u |  Szare

C h a r a k t e r |  Tess jest ambitną i inteligentną dziewczyną. Zawsze stawia przed sobą jasny cel, do którego dąży - jednak nie po trupach. Zawsze uważała, że sukces trzeba sobie wypracować, a nie wywalczyć. Można powiedzieć, że jest sympatyczną osobą, jednak to jest zależne. Jeśli coś nie będzie jej pasować w tobie, to nie omieszka od oschłości i zdystansowania. Nie cierpi, gdy zataja się przed nią jakieś kluczowe informacje, a jeszcze bardziej, gdy nie potrafi jej odkryć. No cóż, ma dociekliwy umysł, który z niezwykłą chęcią rozwiąże wszelkie tajemnice i zagwozdki.

C i e k a w o s t k i |
» Uwielbia czytać książki, a w szczególności powieści sensacyjne «
» Jest uczulona na kocią sierść «
» Do czytania musi zakładać okulary «
» Nie wierzy w wszelkie paranormalne zjawiska, w tym też w duchy «

Ostatnio zmieniony przez Arwen (29-03-2014 o 18h14)

https://i.imgur.com/c2OaL3K.png

#4 23-03-2014 o 18h39

Miss'Żółtodziób
...

P i e r w s z e  i m i ę ~ Simon ☆
D r u g i e  i m i ę ~ Jack ☆
P r z e z w i s k o ~ Bheart ☆
N a z w i s k o ~ Mitterand ☆
W i e k ~ 21 lat ☆
D a t a  u r o d z e n i a ~ 17 Luty ☆
Z n a k  z o d i a k u ~ Wodnik ☆
P ł e ć ~ Mężczyzna ☆
R o l a ~ Człowiek ☆
O r i e n t a c j a  s e k s u a l n a ~ Biseksualna ☆

K o l o r  w ł o s ó w ~ Czarne ☆
K o l o r  o c z u ~ Czarne ☆
W z r o s t ~ 176 centymetrów ☆
W a g a ~ 66 kilogramów ☆
S y l w e t k a ~ Szczupła ☆
C e r a ~ Jasna ☆
Z n a k i  s z c z e g ó l n e ~ Okulary; szerokie ramiona ☆

C h a r a k t e r ☆
Tajemniczy i cichy chłopak. Nie rozmawia z nikim. Nie śmieje się. Jest po prostu urodzonym samotnikiem i nie lubi towarzystwa innych. ☆

C i e k a w o s t k i ☆
Ma czarną kotkę.

Ostatnio zmieniony przez Maruki (30-03-2014 o 12h16)

#5 23-03-2014 o 19h14

Miss'Żółtodziób
...

∞ D A N E   O S O B O W E ∞ 

I Imiona Izumi
I Nazwisko Miyamura
I Wiek 17 lat
I Płeć Podobno ta silniejsza, męska.
I Data urodzenia 20 marca 1996 roku
I Miejsce urodzenia Okinawa, Japonia
I Znak zodiaku Europejski - Ryby
I Imiona rodziców Ash oraz Yuuki
I Orientacja Heteroseksualna
I Grupa krwi Rh A-
I Rola Człowiek

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/1965049_269018449925800_23617985_n.jpg

∞ C H A R A K T E R Y S T Y K A ∞

I Osobowość
Cóż my tu widzimy...A więc tak - zobaczymy chłopaka przypominającego zbiegłego kryminalistę. Tatuaże, piercing, wzrost oraz postawa każą każdemu normalnemu człowiekowi uciekać gdzie pieprz rośnie. Może czasami bywa ciut oschły, gdyż nie miał zbyt dużo doświadczeń międzyludzkich przez swój wygląd. Przypomina z charakteru zdziczałego psa. Nie pozwala się zanadto zbliżyć do siebie człowiekowi, ale jeśli jest się upartym i cierpliwym, w końcu uda się go oswoić. Jednakże stara się być uprzejmy i zachowuje zasady kultury osobistej. A kiedy już się go pozna naprawdę dobrze, zauważymy że jest naprawdę opiekuńczy, choć nadal nie do końca sympatyczny. Opiekuńczość pokazuje w szczególności do zwierząt i małych dzieci. Z chęcią pomógłby małemu dziecku, które się zgubiło odszukać mamę, nawet jeśli straciłby na to całe popołudnie. Jednakże do tej pory nie miał komu pokazać się z tej lepszej strony. Bo któż byłby takim szaleńcem, aby się do niego zbliżyć?

Lubi II Nie lubi

Oto domniemane rzeczy, których ten młodzieniec nie trawi lub wręcz ubóstwia.

~Zwierzęta, ma z nimi wiele wspólnego. II Próżności.~
~Duże przestrzenie II Smród spalin.~
~Słuchać muzyki, w szczególności Rocka i Metalu II Różowych lafirynd.~
~Nocne niebo. II Bezsensownego utrudniania sobie życia.~
~Czerń i biel II Cekinów, lukru i słodyczy ~
~Czytać książki i pić czekoladę II Słuchać czyichś monologów~
~Prywatność. II Nudzić się~
~Bójki, Sztuki Walki II Emo oraz masochistów~

∞ A P A R Y C J A ∞

Widzimy...no cóż. Na pierwszy rzut oka zbiegłego młodocianego kryminalistę. chyba zresztą już to mówiłam. Najczęściej zobaczymy go w czarnym, luźnym T-Shirt'cie z logiem System of A Down, ciemnych jeansach, a w chłodniejsze dni również w skórzanej kurtce. W lato dopełniają tego opisu jego odkryte tatuaże oraz liczne kolczyki... Cztery w prawym uchu, pięć w lewym oraz miał kiedyś jeden w wardze, ale usunął, a po przebiciu już nie ma śladu. Takie błędy młodości. Do tych błędów zaliczają się również jego tatuaże, dwa na każdym z ramion, jeden na karku, plecach oraz biodrze. Gęste, ciemne i miękkie w dotyku włosy rzadko upina do tyłu, zazwyczaj pozostawia je rozpuszczone. Zza tej zasłony z gęstych włosów zauważymy buntownicze oczy, sprawiające wrażenie wręcz czarnych.

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1461136_267687796725532_796345921_n.jpg

Ostatnio zmieniony przez Ragnarei (01-04-2014 o 08h44)

#6 23-03-2014 o 22h15

Miss'Sensei
ScarletWitch
...
Miejsce: England / London

Imię Daichi
Nazwisko Ogawa
Wiek 19 lat
Data urodzenia 4 marca
Płeć Przystojna
Rola Duch
Orientacja Biseksualny
Moc Super szybkość i zwinność, a także możliwość przechodzenia przez ściany. Potrafi także zmieniać prawdopodobieństwo zdarzeń czyli rzeczywistość (strasznie to go wykańcza).

Kolor włosów Srebrno - białe
Kolor oczu Niebieskie, czasem jedno jest Czerwone.
Wzrost 178

Charakter
Jest to młody chłopak, któremu jedno w głowie. Jest dosyć bardzo zboczony, ale często udaje mu się to ukryć przed innymi, bo jest zamknięty w sobie. Lubi mroczne zaułki i często tam właśnie jest. Wydaje się, że może być brutalny, ale naprawdę jest potulny jak baranek. Szybko można sprawić, że się uśmiechnie, oczywiście jak się do Ciebie przyzwyczai.

Historia
Jego życie było praktycznie jak u normalnego nastolatka, niczym szczególnym się nie wyróżniał. Chyba, że jego kolor włosów i jasna cera. Ale to była wina choroby, przez którą nie miał barwnika odpowiedzialnego za kolor czyli Melatoninę. Musiał unikać słońca, dlatego też zaprzyjaźnił się z ponurymi miejscami, a ludzie brali go za Gota, czy Emo.

Śmierć
Pewnego dnia był dosyć nieostrożny, a nawet głupi. Dla dziewczyny która mu się spodobała postanowił przestać nosić ze sobą parasolkę i kaptur na głowie. Zaczął nosić się jak każdy szanowany się chłopak, ale to było zgubne dla niego. Promienie UV sprawiły, że dostał rozległego poparzenia skóry. Przez to, że doszło to do najwyższej fazy poparzenia umarł. Dosyć się nacierpiał przed śmiercią. 

Ostatnio zmieniony przez ScarletWitch (23-03-2014 o 22h18)

#7 29-03-2014 o 20h21

Miss'Sensei
Rosemary5

Wstałam rano bardzo wcześnie całą noc nie mogłam spać byłam bardzo podekscytowana moje małe mieszkanko dzisiaj będzie już innych ludzi a ja wreszcie wyjdę na prostą no bo cóż chociaż jestem duchem też mam swoje potrzeby a pieniędzy niestety się wyczarować nie da.
Poleciałam do łazienki i ubrałam dżinsowe szorty, czarne conversy, biały top i puchatą bluzę z kocimi uszami przy kapturze w kremowym kolorze związałam jeszcze włosy w kok i wyszłam.
Wzięłam moje walizki i wzięłam taksówkę za pięć minut byłam już w nowym domu drzwi były zamknięte więc mogłam wybrać pokój pobiegłam do pokoju z tarasem i i położyłam moje walizki a rzeczy loli obok łóżka.
Pokój był normalny więc jednym ruchem ręki troszeczkę go zmieniłam był teraz nowoczesny i czarny z lekką nutką różu, poszłam na dół i usiadłam by zaczekać na resztę.

#8 29-03-2014 o 20h58

Miss'Sensei
ScarletWitch
...

-Daichi
To był dzień przeprowadzki,  aktualnie mieszkałem w jakimś ciasnym pokoju. Zaczęło mnie to już denerwować i znalazłem ciekawą ofertę, miałem wynajmować z innymi ludźmi cały dom. To będzie ciekawe doświadczenie żyć z śmiertelnikami. Otworzyłem dynamicznie drzwi od domu i rozejrzałem się po pomieszczeniu. Poczułem obecność jednej osoby, ale na pewno nie był to człowiek. Robi się ciekawie. Zajrzałem do pierwszego lepszego pokoju po lewej stronie i wpakowałem się do środka i rzuciłem w róg moje bagaże, sam rzuciłem siebie na łóżko. Ale nudny pokój, typowo nie w moim stylu. Dotknął dłonią ziemi, a pokój ogarniała biała wiązka mocy. Pomieszczenie stawał się czarny z dodatkiem niebieskiego i czerwonego, sufit pozostał biały. Łóżko stało się dwu osobowe, a meble z ciemnego drewna. Pojawiły się plakaty ulubionych zespołów i postaci z komiksów. Przy okazji ciuchy z zawrotną prędkością ułożyły się w pułkach, a torby poleciały na dno szafy. Otarł po wszystkim czerwoną szramę pod lewym okiem, która naprawdę jest jego krwią. - A więc zaczyna się bardzo dobrze, skoro mogłem z tym czymś zrobić co chciałem. Zamknął oczy i nie miał ochoty na razie wychodzić z pokoju.

Ostatnio zmieniony przez ScarletWitch (29-03-2014 o 20h59)

#9 29-03-2014 o 21h40

Miss'Sensei
Arwen
...

Ach.. Nareszcie będzie mieszkać na swoim.. No może tak nie do końca, bo dom będzie dzielić z piątką nieznanych jej osób, jednak tylko na takie opłaty mogła sobie pozwolić, aby wyprowadzić się od rodziców i ich "odciążyć", że tak to ujmę. Byli oni tym bardzo poruszeni. Mogło się zdawać, że Tess dopiero co skończyła liceum, a teraz się wyprowadza..
Rodzice zawieźli ją pod nowy adres zamieszkania. Po pożegnaniu i obiecaniu, że córka wkrótce ich odwiedzi, odjechali, zostawiając ją z bagażami przed domem. Tess wzięła głębszy oddech i poprawiła ubrania, po czym weszła do środka. Rozejrzała się po wnętrzu. Może i było prosto urządzone, jednak nie uważała to za wadę, a raczej za więcej możliwość ciekawej aranżacji. Zajrzała do paru pokoi, znajdując w końcu pokój. Położyła torby na łóżku i otworzyła na oścież okno. Rozciągał się z niego wspaniały widok na ogród.. Nagle dziewczyna coś usłyszała. Nie była pierwsza..?
- Halo..? Jest tu ktoś? -rzuciła pytania w powietrze, wychodząc z pokoju i ruszając korytarzem.

#10 30-03-2014 o 09h17

Miss'Sensei
Rosemary5

Ktoś przyszedł ale nie to nie człowiek, nie czyżby ? Nie to nie możliwe, a może jednak... Tak to duch robi się ciekawie nie miałam ochoty go zatrzymywać poszedł on do pokoju który znajdował się obok mojego.
Czekałam na trzecią osobą miałam nadzieję że tym razem to będzie dziewczyna zawsze fajnie z kimś pogadać tylko jedna rzecz mnie stresuje jak przy ludziach mamy używać czarów tak żeby tego nie zobaczyli.
Nagle ktoś przyszedł, była to dziewczyna jasna cera, krótkie i czarne włosy nic ciekawego ale zawsze coś najgorsze było to że była ona człowiekiem eh nie ma tak dobrze.
- Nie nikogo nie ma !
Zaczęłam się śmiać sama z siebie wstałam i poszłam do pokoju widziałam jak Lola siedzi na moim łóżku i bawi się moimi pluszakami zabrałam je ułożyłam na półce i dałam Loli jeść.

#11 30-03-2014 o 09h32

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Przed posiadłością stała dziewczyna w starym japońskim mundurku, zachował się on w idealnym stanie. Jej długie włosy powiewały na wietrze a oczy jej były zwrócone w jeden punkt-klamkę.
Po chwili zamyślenia otworzyła niepewnie drzwi i powoli weszła do środka. Odnalazła swój pokój i weszła do środka. Po drodze minęła jakąś dziewczynę ale nie miała odwagi się odezwać. Szybko zamknęła drzwi i położyła walizkę obok łóżka. Rozejrzała się bacznie po pomieszczeniu.
-Ładnie.
Stwierdziła gdy skończyła oglądać pokój. Otworzyła walizkę i zaczęła powoli się wypakowywać.
-Zachowuj się jak człowiek, zachowuj się jak człowiek....
Zaczęła powtarzać cicho jedno zdanie w kółko. Wiedziała, że zamieszka z ludźmi, których dotychczas się bała. Nie wiedziała jak się zachować.
Skończyła się rozpakowywać i usiadła na podłodze.

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#12 30-03-2014 o 11h22

Miss'Sensei
Rosemary5

Usłyszałam kroki więc kolejna osoba ale nie było w niej coś czego nie ma w żadnym człowieku nie miała ona swojej duszy jej dusza odeszła tak jak reszta nas duchów jak widać robi się coraz ciekawiej.
Zrobiło się strasznie gorącą zdjęłam moją puchatą bluzę z uszami kota i założyłam dżinsową kamizelkę wzięłam do ręki książkę którą poleciła mi przyjaciółka ,, BETA " eh nie teraz położyłam ją obok książek i mang.
Lola usnęła więc wymknęłam się z pokoju wzięłam ze sobą laptopa i poszłam na dół na kanapę wzięłam ze sobą butelkę wody mineralnej i włączyłam filmik z kotami ah te koty.
- Nawet to się robi nudne !
Wyłączyłam laptop zaniosłam do pokoju i usiadłam znowu na kanapie.

#13 30-03-2014 o 12h23

Miss'Żółtodziób
...

Dziś był najgorszy dzień dla Simona. Dzień przeprowadzki, co równało się z mieszkaniem z innymi osobami. Nie chciał, bardzo nie chciał, ale musiał. Jego mieszakanie było małe. Za małe.
Tak myśląc stanął na ulicy, która podana była na ofercie. Wszedł do środka i jak najszybciej rzucił się na jeden z pokoi. Nie chciał być zauważony, zwłaszcza, że nie wiedział czy można tu mieć zwierzęta. Więc dopiero w pokoju wypuścił kotkę, która stwierdziła, że jego nogi są najlepszą drapaczką na świecie.
- Nasz nowy dom. - Westchnął i wziął kotkę na ręce.

#14 30-03-2014 o 19h22

Miss'Sensei
Rosemary5

Przyszedł tym razem normalny chłopak brakuje tylko jednej osoby już nie mogę się doczekać nie wiem czy ostatnią osobą będzie dziewczyna czy chłopak, duch czy człowiek po prostu nie wiem.
Rozejrzałam się nikogo nie ma poleciałam do pokoju i wzięłam Lolę na ręce a gdy już usnęłam położyłam ją na jej małym różowym łóżeczku i poszłam na balkon.
Zbliżała się 15 czas szybko leciał no cóż jestem tu już 4 godziny a czuję się nieswojo może to przez to że nie jestem sama jak zazwyczaj.
Usiadłam na parapecie zobaczyłam różę która już zwiędła gdy nikt nie patrzył wyczarowałam jej specjalny eliksir po paru sekundach róża była jak nowa.

#15 30-03-2014 o 19h43

Miss'Żółtodziób
...

Taksówka zatrzymała się przed jednym z budynków, a z jej wnętrza wyszedł wysoki, postawny, czarnowłosy chłopak. Kierowca nawet nie wyszedł i nie pomógł mu otworzyć bagażnika, gdyż jedynymi przedmiotami, które młodzieniec miał przy sobie to plecak, zawieszone na szyi słuchawki oraz niewielka czarna walizka. Ledwo co zapłacił za transport, a kierowca nie musząc poświęcać swojemu klientowi uwagi, odjechał. Młodzieniec sięgnął po słuchawki i założywszy je sobie na uszy, ruszył w stronę budynku.
Tak, tym chłopakiem jestem ja. Aktualnie jestem postawiony w dość nieprzyjemnej sytuacji, z której też względu tutaj jestem. Będąc wyrzuconym z swojego domu, teraz zmierzałem do nowego. Jedynym minusem, albo plusem co zapewne wyjdzie w praniu było to, iż mieszkanie będę dzielić z piątką innych, nieznanych mi osób. Przekroczywszy próg drzwi ściągnąłem odzież wierzchnią krzycząc głośno : "Dzień dobry!", ale kiedy nikt nie wyszedł się pofatygować aby się przywitać, ruszyłem z bagażami w stronę części mieszkalnej.
Idąc korytarzem napotkałem pewną drobną, czarnowłosą dziewczynę. Burknąłem pod nosem słowa przywitania i zorientowałem się, że wszystkie pokoje zostały zajęte. No, oprócz jednego. Czyli nie za bardzo pozostawiono mi wybór, eh...
Otworzyłem drzwi - i tak je zostawiwszy - z zamachem rzuciłem swoje niewielkie bagaże do środka. Wyciągnąłem słuchawki z uszu rozglądając się po swoim nowym lokum.
- Nie najgorzej...

#16 30-03-2014 o 21h40

Miss'Sensei
Arwen
...

Tess pokręciła tylko głową, uśmiechając się pod nosem, gdy usłyszała okrzyk, że nikogo nie ma w domu. Eh.. Jeszcze przyjdzie czas na poznanie współlokatorów. Czarnowłosa ruszyła zatem z powrotem w stronę pokoju. Przeszła ledwie parę kroków, a szybko wyminęła ją jakaś dziewczyna. Nawet nie zdążyła powiedzieć do niej krótkiego "hej", gdyż ta zaraz zniknęła za drzwiami pokoju. Ale towarzyskie są tu osoby.. Drugi z współlokatorów był milszy, bo chociaż się przywitał. Tess również go powitała i przystanęła na moment, aby zobaczyć, który z pokoi jest jego. Gdy chłopak również zniknął za drzwiami, dziewczyna sama weszła do swojej sypialni i zaczęła się rozpakowywać. Zeszło jej na tym trochę czasu, jednak teraz, gdy oglądała pokój, zdawał się być bardziej jej niż kiedy dopiero co do niego weszła. Teraz Tessa postanowiła poznać choćby imiona swoich współlokatorów. Najpierw przełamie lody z chłopakiem, z którym witała się na korytarzu. Pamiętając więc, za którymi drzwiami zniknął, lekko zastukała w nie i poczekała, aż otworzy.

#17 30-03-2014 o 21h52

Miss'Sensei
ScarletWitch
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/24/moy/19120.jpg

Wyczuwałem kolejne osoby po jakiś 4 godzinach byliśmy w komplecie. Chyba nikomu nie było śpieszno do poznania siebie. Cóż trzeba w końcu obejrzeć ten domek, skoro mam tutaj mieszkać. Założyłem czarną bluzę i zaciągnąłem kaptur na swoje białe włosy, jednak nie lubię się z nimi obchodzić od tak. Zauważyłem, że oprócz mnie są jeszcze dwa duchy, z miłą chęcią sprawdzę ich moce. Z zamiarem poznania domowników udałem się do salonu i usiadłem wygodnie na kanapie rozglądając się po pomieszczeniu. Wszystko wydawało mi się takie zwyczajne, a ta roślinność jest zupełnie na wymarciu. Spojrzałem na sufit i zauważyłem pęknięcia na suficie, wkurzające. Jak można zaniedbać tak dom, cóż dla mnie to nie problem. Ale nie chce mi się robić takich rzeczy tak bez żadnego dobrego motywu działania. Usłyszałem jakieś szmery w korytarzu i oczywiście poszedłem to sprawdzić. Stała tam niska czarno włosa dziewczyna, która dobijała się do jakiś drzwi.
- Siema... Miejmy to za sobą, a więc jestem Ogawa Daichi - Wyciągnąłem dłoń w stronę zawstydzonej dziewczyny i aby ją bardziej speszyć ucałowałem jej wierzch dłoni. Nawet nie wiem po co to zrobiłem, ale wyglądała uroczo w rumieńcach. Jednak zostało mi coś z człowieka.

Ostatnio zmieniony przez ScarletWitch (30-03-2014 o 21h53)

#18 31-03-2014 o 07h36

Miss'Żółtodziób
...

Ściany może warto byłoby jeszcze raz pomalować, bo tu i ówdzie widoczne były odciski palców - ktoś chodził po ścianach wcześniej jedząc kremówki? - zostawiając...naprawdę ładne ślady, gdzieniegdzie panele były wybrzuszone, a w kątach zalegał kurz ... No ale cóż, czego oczekiwać za taką kwotę wynajmu? Przy okazji odkryłem własną głową, że ta zwisająca lampa z sufitu jest naprawdę twarda i powinno się z niej zetrzeć również zalegającą warstwę kurzu. Usiadłem na łóżku, zaczesałem włosy do tyłu i odsłoniłem dwa kolczyki z prawego ucha, powoli wyjmując je a również i resztę. Pojawiła się ropa. Ehh, czyli jednak nie warto próbować z zwykłym metalem i trzeba wrócić do srebra...
Pukanie do drzwi wyrwało mnie z mojej aktualnej czynności. Zostawiłem kolczyki na komodzie i ruszyłem je otworzyć. Za nimi zastałem tą czarnowłosą dziewczynę i jakiegoś chłopaka, całującego jej dłoń. Przedstawienie się? Hmm.
- Ekhem. W takim razie również się przedstawię. Izumi Miyamura. - Spojrzałem przez ramię na swoje nowe lokum. No cóż, kultura nakazuje... Otworzyłem zapraszająco drzwi do pokoju.

#19 31-03-2014 o 18h22

Miss'Sensei
Arwen
...

Niemalże podskoczyła, gdy nagle obok pojawił się chłopak w kapturze. Tak cicho do niej podszedł.. Nie wiedzieć czemu czuła się, jakby została przyłapana na gorącym uczynku. Rumieńce same wpełzły na jej twarz, a ona czuła się jeszcze bardziej niższa od nieznajomego niż była w rzeczywistości. Mimo wszystko cieszyło ją, że ktoś też postanowił zapoznać się z współlokatorami. Lekko uścisnęła wciągniętą do niej dłoń i już sama miała się przedstawić, gdy Daichi ucałował jej rękę, co zamknęło jej usta. Była mile zaskoczona zachowaniem współlokatora. Nie spodziewała się, że jeszcze ktoś może się wysilić na taką uprzejmość. Nagle drzwi, do których przed chwilą co zapukała, otworzyły się i ukazał się w nich czarnowłosy chłopak. Jego imię też brzmiało na japońskie..
- Miło mi. Tessa Virtanen. -przedstawiła się, wyciągając rękę do Izimi'ego. Zachęcona jego gestem, weszła do środka pokoju. Obróciła się powoli wokół własnej osi, oglądając tym samym pomieszczenie.
- Widzę, że raczej wszystkie pokoje są w takim samym stanie. -powiedziała, lekko uśmiechając się. Trudno było stwierdzić, czy ten uśmiech był skierowany do chłopaków, czy tak po prostu się pojawił, gdyż jej oczy nadal błądziły po pokoju. Zatrzymały się na małych, lśniących przedmiotach na komodzie.
- Metalowe..? Szczerze nie polecam. -skomentowała leżące tam kolczyki. Sama miała niemiłe wspomnienia ropiejących uszu, kiedy zamiast srebrnych nosiła takie.

#20 31-03-2014 o 19h56

Miss'gadułka
Sszyszka
...

Na korytarzu słychać było głosy, a co jak do mnie przyjdą? Może lepiej tam wyjść? Nie mogę przecież to ludzie, oni są źli, bardzo źli. Chociaż nie lepiej mieć to za sobą? Ale jak się zbyt zestresuję to znów zniknę albo zemdleję. Jezu, dlaczego to jest takie ciężkie? Raz się żyje, chwila ja już jestem martwa. Nawet nie chcę sobie tego przypominać, okropieństwo. A co jak będą tacy sami?
-Yukko nie panikuj, dasz radę.
Tak. Dam radę! To tylko ludzie, nic się nie stanie. Idę!
Powoli podeszłam do drzwi i nacisnęłam klamkę. Dość szybko wyszłam na korytarz. Drzwi obok były otwarte  a w nich stał ktoś, chyba chłopak. Jezu nie. Zaraz coś sknocę.
-Yyyyy.....eee....no.....ten.....cześć.
Wydusiłam coś z siebie. Spaliłam buraka, tylko nie daj mocą górę. Musisz się uspokoić. Patrzyłam na chłopaka lekko zawstydzona. Co ja robię? Jezu to człowiek!

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

#21 31-03-2014 o 21h24

Miss'Żółtodziób
...

Skinąłem głową i uścisnąłem wyciągniętą w moją stronę dłoń.
- Mnie również miło.
Dziewczyna weszła do mojego pokoju, który zapewne nie różnił się zbyt wiele od pozostałych. Choć nie będę się wypowiadać na ten temat, bo szczerze nie wiem. Ale ich stan z pewnością jest podobny. No cóż, nie był to najnowszy budynek...
Kątem oka zauważyłem kolejną współlokatorkę. Widząc rumieniec wypływający na jej twarz uśmiechnąłem się zachęcająco.
- Izumi Miyamura, miło poznać. Wejdź.
Również i ją zaprosiłem do środka, nie czekając na inicjatywę z jej strony. Sądząc po jej pięknym, czerwonym buraku na twarzy z pewnością jest to nieśmiała osóbka. I założę się, że niełatwo jej było zagadać aby przełamać pierwsze lody.
Zamykając drzwi dotarł do mnie komentarz Tessy odnośnie kolczyków. Odwróciłem głowę w kierunku kilku krążków leżących na komodzie. Przeczesałem dłonią włosy na głowie.
- No cóż, chciałem spróbować. Ale jednak chyba wrócę do srebra.
W przeciwieństwie do mojego brata, który może nosić kolczyki z absolutnie wszystkiego ja mogę nosić jedynie srebro, złoto bądź stal chirurgiczną - zresztą się dziś o tym przekonałem.

#22 31-03-2014 o 21h31

Miss'Żółtodziób
...

Gdy tak siedział i bawił się z kotką, usłyszał rozmowę. Najwidoczniej ściany były tak cienkie, że dałoby się dosłyszeć każdy szept.
Jednak ta rozmowa mu nie odpowiadała. Ludzie na zewnątrz witali się, a on wolał siedzieć w pokoju. Choć przydałoby się poznać współlokatorów, aby później nie mówić na nich 'obcy'.
Po cichu otworzył drzwi i szybko je zamknął, aby czarna kulka nie wybiegła z pokoju. Spojrzał na kilkoro osób, które albo wchodziły do środka czyjegoś pokoju, albo czekały przed nią. Uniósł brew i powolnym krokiem zbliżył się do pozostałych, gotów w każdej chwili uciec.

#23 31-03-2014 o 21h49

Miss'Sensei
ScarletWitch
...

//photo.missfashion.pl/pl/1/24/moy/19120.jpg

Zerknąłem na otwierające się drzwi i ujrzałem czarnowłosego chłopaka. A więc jego imię to Izumi, a jej to Tessa, jeszcze dam radę zapamiętać te proste imiona. Wyciągnąłem dłoń do chłopaka i powitałem się po męsku. Dziewczyna o długich włosach, chyba była bardziej nieśmiała niż Tessa, ale ona nie była człowiekiem. Cóż takie rzeczy się wyczuwa, gdy jest się duchem, ona nie posiada duszy. Uśmiechnąłem się na jej widok i nachyliłem twarz gdy przechodziła przez drzwi, aby spojrzeć jej w oczy. Nagle wyczułem z lewej strony osobę, która zbliża się w moją stronę, a więc był to następny chłopak. A więc troje ludzi i dwa duchy, a raczej trzy, tylko jeszcze się nie pokazał.
- Mój pokój się prezentuje znacznie lepiej, niż ten... cóż mogłem go jakoś ustroić, bo całkiem długo tutaj byłem.. Rozejrzałem się po pokoju i wyglądał identycznie, jak mój przed przemianą. Cóż całkiem korzystne jest dla mnie posiadanie mocy. Zdjąłem kaptur i ukazałem innym moje białe włosy, a więc sporo się wyróżniałem na tle czarnowłosych współlokatorów. - Też noszę kolczyk, ale ja wolę takie długie jak ten - złapałem do dłoni kolczyk, w kształcie warkocza, który posiadał czerwony koralik przy uchu i srebrną końcówkę. A więc może z nim będę mógł pogadać.

Ostatnio zmieniony przez ScarletWitch (31-03-2014 o 21h50)

#24 31-03-2014 o 22h13

Miss'Żółtodziób
...

No, no, no, w moim pokoju zaczęło robić się małe zbiegowisko. Do grupy doszedł jeszcze jeden chłopak.
Sięgnąłem do kieszeni po gumkę do włosów i upiąłem je, odsłaniając uszy. W prawym zostawiłem cały komplet czterech srebrnych kolczyków, ale w lewym z piątki wyjąłem trzy metalowe, które teraz leżały na komodzie. Dotknąłem ich, nie były zabójczo czerwone czy opuchnięte, jedynie dotykając samych ranek można było się zorientować, że zaczynają ropieć. Fart, że tego nie widać. Na komentarz Daichi'ego odnośnie pokoju westchnąłem. No cóż, ledwo zdążyłem wejść do pokoju i się rozejrzeć, kiedy się pojawili, więc na razie pokój jest ... nijaki. Nawet nie zdążyłem się rozpakować, torba jak ją rzuciłem na łóżko, tak leży. Spojrzałem w kierunku chłopaka.
- Mam w planach "troszkę" go przerobić. Ale to zostawię sobie na wieczór.
Miałem nadzieję, że te ściany wytrzymają zmiany jakich tu dokonam, gdyż nie chciałbym się przez przypadek przebić do sąsiada.
Wspomniał coś o kolczykach. Zdjął kaptur, pokazując swoje białe włosy oraz długi kolczyk.
- Osobiście wolę klasyczne kółka. Gdybym miał długie splątałyby się z włosami i resztą. Tak praktyczniej.
No cóż, już sobie wyobrażam co by było mając dziewięć długich kolczyków, które non stop właziłyby Ci gdzie nie trzeba, plątałyby z włosami i zapewne nie raz bym zaklął pod nosem. A tak święty spokój. Zapewne zaraz wylądowałoby pytanie po co w takim razie tyle przekłuwania uszu. No cóż, miałem własne powody. Podszedłem do szafy i zdjąwszy sweter powiesiłem go na jednym z wieszaków.

#25 01-04-2014 o 14h59

Miss'Sensei
Rosemary5

Zbliżała się 18 czas szybko zleciał poszłam do pokoju zobaczyłam parę osób najwyraźniej się zapoznawali eh wolę mieć to już za sobą i przedstawić się.
- Ciara Delavine miło poznać.
Powiedziałam uśmiechnęłam się i pobiegłam do pokoju usiadłam na swoim łóżku i zaczęłam rozmyślać nad sensem mieszkania z ludźmi jakby stworzyli apartament tylko dla duchów.
Poszłam do łazienki i rozpuściłam włosy przebrałam się i położyłam się na plecach na łóżku, przechyliłam głowę i wyjrzałam przez okno zaczął padać deszcz no nic pogoda nie mam zamiaru jej zmieniać.

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3