Stocking
Obecna wersja znacznie lepsza, i widać sporą różnice po dodaniu ciemnych zakamarków
. Nie mówiłam aby napakować ile się da na prawą stronę, na ogół chodzi mi o drobne akcenty, które dodają dopełnienia. Dopiero teraz dopatrzyłam się tego, ta druga pajęczyna pod fortepianem jest zbędna albo za duża, ale to jak już uważasz.
Co do skrzyni może być, ale też popatrzyłabym za czymś innym jeszcze w wolnej chwili. Malarka, projektantka wnętrz zwał jak zwał. Tu jest głównie tworzenie rysunku, więc trochę się oba te "zawody" łączą bym powiedziała
Sama nie jestem ani tym ani tym ,a lekkie skrzywienie grafika pozwala mi właśnie doszukiwać się detali 
Karo19
Moje zdanie ale proszę nie bierz tego za mocno do siebie, bo widzę że się bawisz i próbujesz a to najważniejsze
Poprzedni efekt wyszedł ci o niebo lepiej i było warto zostać przy nim. Jednak pewnie ciężko ci będzie go odtworzyć?Jedyne co tam odcinało całość przedniego planu to ten ciemny las no ale trudno ^^.
Co do obecnego.Detale, detale i jeszcze raz detale. Jeśli chodzi o osobę, która lubi się czepiać
. Liście są za duże i abstrakcyjnie ułożone na drzewie. Wyglądają jakby lewitowały przed drzewem. Wiewiórka odcina się od tej warstwy liści jakie zakładam chciałaś uzyskać powiększając tą trawę. Mgła jest niedociągnięta z prawej strony do końca.Intensywność tego drzewa nie przemawia do mnie, bo nie wiem co chciałaś uzyskać. Jako element podkreślający jest za intensywny, jako coś magicznego całkowicie odcina się od krajobrazu.
Jeśli interesuję cię dalej taka opcja jaką przedstawiasz, to po skończeniu projektu nad którym siedzę mogę ci na pmie pomóc 
MnlXyz
Sęp i anioł mogą być. Symbolika, symboliką ale to już trzeba tworzyć z konkretnym obeznaniem tu stawia na po prostu chęć stworzenia takiego obrazka.
Detale z mojej strony zauważone
.
Kruk jest za duży w porównaniu do sępa nawet jeśli jest na bliższym planie niż ten drugi padlinożerca.
Krew jak już wcześniej zauważono jest za duża i wystaję poza ołtarz.
Kieliszek nie pasuję, inna kreska, za bardzo się wybija.
Plama krwi koło czaszki u dołu kiepsko umieszczona ,wygląda jakby unosiła się nad elementami.
Mgły za ruinami takie sobie , ani nie nadaję efektu, ani nie ozdabiają.Pomniejsz, dopasuj, wybierz jeden kolor albo podobne odcienie.
Co do lewej strony tak jest pusto i możesz śmiało poeksperymentować. Grzybki,krzaczki uschnięte, albo w ciemnych odcieniach,tabliczki,oczy patrzące z ukrycia itd. Drobne elementy nie jakieś duże zapychające całą scenerię.
Na razie chyba tyle ode mnie. Jakbyście coś pozmieniały i miały dalej dylematy chętnie oglądnę i się wypowiem, jak nie macie mnie jeszcze dość