Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2

#1 01-12-2013 o 16h31

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Ponieważ mam na minusie zdolności rysownicze, moja pisanina albo jest tasiemcem na setki stron albo łamie regulamin forum w paru miejscach, albo oba z tych przewinień na raz i ponieważ fotograf ze mnie jak z kozy baletnica (o czym się za moment przekonacie), postanowiłam pokazać tu moją inną, chyba twórczą pasję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png A mianowicie decoupage, który zaczęłam w ramach miłego odstresowania się.

Na początek wyjaśnienie dla tych, którzy nie wiedzą co to decoupage. To nic innego jak technika ozdabiania przedmiotów za pomocą przyklejania do nich papierowych serwetek lub specjalnego papieru ryżowego, a następnie lakierowanie aż motyw nie będzie wyglądał jak namalowany. Można dzieła postarzać, pozłacać, przecierać, cokolwiek się zechce. To już zależy od wyobraźni twórcy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Jest to zabawa dla cierpliwych, bo czekanie na wyschnięcie kolejnej warstwy farby czy lakieru trwa, a też polerowanie wymaga sporo precyzji jeśli nie chce się zedrzeć delikatnego rysunku przyklejonej serwetki. Wspominałam o odstresowaniu się - bzdura. Człowiek poci się ze strachu jak świnia, że tu coś źle przyklei, tu źle wypoleruje i będzie kicha, a nie ładny efekt XD Oczywiście przesadzam, bo koniec końców to satysfakcjonujące i naprawdę przyjemnie zajęcie. I zakładam, że kwestią wprawy jest nie mieć stanu przedzawałowego podczas kolejnych etapów dekorowania /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

I po tym przydługim wstępie pokażę efekty mojej pierwszej, poważnej pracy w technice decoupage /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Pudełko zaczęło swój żywot jako zwykłe, drewniane i nielakierowane pudełko sosnowe. Po trzech dniach pracy wygląda ono tak:
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12464.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12465.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12466.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/16/moy/12467.jpg
W zamierzeniu pudełko na biżuterię lub na herbatę, ale co tam moja siostra z nim zrobi to już jej brocha /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Aktualnie jedynie tyle mam do pokazania z moich dokonań, ale jak tylko położę łapy na materiałach do kolejnego projektu, to na pewno się efektami pracy pochwalę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#2 01-12-2013 o 16h40

Miss'OK
Metropolice
''Są takie dni, że same lecą łzy i myślisz że to wszystko to bezsens...''
Miejsce: Śląsk, Małopolska

Boziu, jakie to śliczne. Mistrzynią w decoupage nie jestem, ale troszkę o tym wiem. Najbardziej podoba mi się środek tego pudełka, takie magiczne, wyjątkowe. Koniecznie się pochwal, kiedy przyozdobisz następny przedmiot /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0d0HO3RuARU9WHeMn92t_yhnberNej2-BsqHd5kx4zetzw-KIlg

#3 01-12-2013 o 18h53

Miss'Fuzja
Paululusia
~ As long as I have a want, I have reason for living. Satisfaction is dead. ~
Miejsce: Sosnowiec

Bardzo mi się to podoba!
Masz talent. ^^
Mam więc pytanie:
Czy mogłabyś zrobić na zamówienie? *.*
I jeżeli tak, po ile? xd

#4 01-12-2013 o 19h01

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Metropolice - bardzo dziękuję ^^ Środek o dziwo wywołał najwięcej grozy, bo serwetka za nic nie chciała ze mną współpracować /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Musiałam drania lakierować i polerować cztery razy zanim stał się gładki. Ale bardzo się cieszę, że Ci się podoba ^^ To właściwie mój pierwszy większy wyczyn w tej technice i dopiero się rozwijam. Kolejne pudełko zaplanowane, brakuje mi jedynie... pudełka XD No i bejcy na barwienie, bo chodzi mi po głowie vintage ornament z przecierkami patyną na rantach. No ale najpierw muszę zamówić pudełko, bo jeszcze na stolarce się nie znam ;]

Paululusia - aww, dziękuję pięknie ^^ Największy talent to ja mam do upaprania się farbą i przypadkowego przyklejenia się do przedmiotu nad którym pracuję XD W kwestii Twojego pytania już piszę do Ciebie na PW ^^

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (01-12-2013 o 19h01)

#5 02-12-2013 o 13h31

Miss'Sensei
lillchen
Pani Fioletu i Pochodnych
Miejsce: KremLove

Fenomenalne pudełko! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Metropolice ma rację - środek jest magiczny. Wyjątkowy. Podziwiam za cierpliwość i czekam na następne cuda!

#6 02-12-2013 o 16h19

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Droga, Fox mam do Ciebie kilka pytań.
Gdzie mogę znaleźć jakieś tutoriale dotyczące wykonywania takich cudów?
Czy wykonujesz je ze zwykłych serwetek(papierowych)?
Również pytam ile takie cuda mogą kosztować i czy robisz je na zamówienie?
Ile kosztuje wykonanie takiego pudełeczka i ile czasu ci zajęło.
A co do pudełeczka to jest piękne. Na początku myślałam, że te wzory są namalowane ale nie. Gratuluję ciężkiej pracy i czasu.

Ostatnio zmieniony przez Sszyszka (02-12-2013 o 16h22)

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#7 02-12-2013 o 18h32

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Lillchen - do końca tygodnia będę mieć materiały, więc pewnie kolejne pojawi się niedługo ;] Dziękuję za miłe słowa ^^

Sszyszka - Tutoriale znajdziesz dosłownie wszędzie w necie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "decoupage krok po kroku" i wyskoczy Ci masa stron lub filmów co po kolei zrobić żeby stworzyć pudełko czy cokolwiek zechcesz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Podałabym Ci linki, ale to na PW, bo nie będę łamać regulaminu forum /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Serwetki są zwykłe, papierowe jakich się używa przy stole /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Można je kupować w sklepach z akcesoriami do decoupage na sztuki za jakieś śmieszne grosze, zamiast kupować całe opakowania.
Zrobienie tego pudełka to około trzech dni. Głównie przez czekanie na to aż wszystko dobrze wyschnie. Farbie dałam całą noc zanim nakleiłam obrazki, lakierowanie zajmuje sporo czasu bo się czeka, poleruje i ponownie lakieruje, aż obrazek nie wygląda jak namalowany /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Też zależy od dekoracji. Im więcej detali lub zabiegów (jak postarzanie, spękanie farby i tak dalej), tym dłuższa praca /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Dziękuję za komplement ^^ Praca zdecydowanie czasochłonna, ale bardzo satysfakcjonujące efekty się z niej ma /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#8 03-12-2013 o 18h35

Miss'OK
Lola886
...
Miejsce: Bielsko-Biała

śliczne! ile kosztowałaby taka mała szkatułka na biżuterię czy drobiazgi..? robisz takie rzeczy na zamówienie? teściowa byłaby zachwycona takim prezentem../vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png mam pewną wizję ale to już na PW.. daj mi znać/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png pudełko - cudo!/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

..prawdziwa sztuka?..być sobą w dzisiejszych czasach..

#9 04-12-2013 o 21h20

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Lola886 - bardzo ci dziękuję za tak miłe słowa ^^ Jako amator czuję się zaszczycona, że tylu osobom spodobały się moje pierwsze kroki w tej sztuce ^^

#10 04-12-2013 o 22h21

Miss'Żółtodziób
...

Pudełka są piękne. Uwielbiam motywy roślinne, biel i różne takie urokliwe subtelności.
A jeszcze skoro to dopiero początki, to strach się bać co zaprezentujesz w przyszłości! <3

#11 04-12-2013 o 22h39

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Awww, dziękuję ^^ Teraz chodzi za mną akurat pudełko ciemne z jakimś ornamentem złotym na wieczku. Do końca tygodnia powinnam złożyć zamówienie na materiały i w przyszłym będę nad nim intensywnie pracować. Skończę i od razu pokażę /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Ja osobiście też bardzo lubię motywy roślinne, bardzo dobrze się prezentują na takim pudełeczku ^^
Bardzo dziękuję za miłe słowa <3

#12 08-12-2013 o 14h42

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Piękne, uwielbiam takie cudeńka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Możesz z tego zrobić niezły interes /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#13 08-12-2013 o 19h13

Miss'towarzyska
Peppers
...
Miejsce: Paprysiowe królestwo♥

Ja też robię Decoupage /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png mnie przypadła do gustu druga skrzynka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#14 15-12-2013 o 14h00

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Zgodnie z obietnicą wrzucam kolejne dzieło /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Pudełko ponownie było zwykłe, sosnowe, nie polerowane. Tym razem miałam ochotę na coś w nieco innym stylu, więc je zabejcowałam żeby nadal było widać fakturę drewna. Też zamiast satynowego lakieru użyłam połyskującego, żeby wyglądało na wypolerowane na wysoki połysk ^^
//photo.missfashion.pl/pl/1/17/moy/13419.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/17/moy/13420.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/17/moy/13421.jpg

#15 15-12-2013 o 14h25

Miss'Sensei
lillchen

Prezentuje się naprawdę wybornie! Dostojnie, na bogato, aż przyjemnie patrzeć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png A z wnętrzem skrzynki też coś zrobisz? Bo na razie mocno kontrastuje z tym, co już zrobione.

#16 15-12-2013 o 14h48

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Wnętrze zostanie jakie jest, czyli w kolorze zewnętrza /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Niestety nie widać na zdjęciach, że też tak lśni jak zewnętrze pudełka, bo jestem beznadziejnym fotografem XD Nie chcę przekombinować, już wieczko jest wystarczająco strojne ^^

#17 15-12-2013 o 17h01

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Genialne jest to drugie pudełeczko. Mam nadzieję, że to nie ostatni twór wrzucony tutaj. A co siostra zrobiła z podarowanym jej pudełkiem?

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#18 15-12-2013 o 17h11

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ależ skąd! Zaczęłam pracę nad kolejnym, tym razem w niezapominajki ;]
Siostra jeszcze nic nie zrobiła, to prezent na święta ^^

#19 15-12-2013 o 19h10

Miss'Sensei
lillchen

Jak się błyszczy, to dobrze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png  Faktycznie na zdjęciu nie widać, ale takie życie, że nawet zdjęcia kłamią /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Czekam na następne cuda!

#20 29-12-2013 o 16h26

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Bardzo długo nie wchodziłam w wątek MissArt i dopiero teraz zobaczyłam temat. Te pudełka są cudowne! <3 Zwłaszcza to pierwsze - uwielbiam kwiatowe wzory. Nie miałabym nic przeciwko posiadaniu takiego.

Gratuluję pomysłu, cierpliwości i niewątpliwie talentu. Na pewno jeszcze tu zajrzę.

#21 30-12-2013 o 15h46

Miss'ujdzie
Oliwia
...
Miejsce: †

Że Ty to dopiero niedawno zaczęłaś robić? ;o Ciekawa jestem jak to będziesz robić po dłuższym czasie ;o *-*
Uwielbiam pudełka, natomiast z motywem kwiatów czy kolorów pastelowych, to po prostu kocham!  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif

#22 04-01-2014 o 14h47

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Zrobiłam dokładnie całe dwa pudełka, więc ewidentny ze mnie amator /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Kolejne w toku dopiero, bo święta mi skutecznie zebrały wszelki wolny czas. Też będzie kwiatowe, bo położyłam łapy na pięknych motywach i muszę je wypróbować ;]
Dziękuję za tak miłe słowa ^^ Tym większa motywacja żeby się w to dalej bawić /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Dla zainteresowanych co się stało z pudełkiem w kwiatki - siostra używa go jako pudełka na herbatę, bo kot lubuje się w wykradaniu torebek /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Dun dun dun, oto kolejne pudło, jakie właśnie skończyłam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Postanowiłam zaprzyjaźnić się z papierem do decoupage. Nie zaprzyjaźniliśmy się i jak mogłam złorzeczyć na serwetki, że się rwą i marszczą, to jednak wolę efekt jaki one dają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Kolejny na tapetę pójdzie papier ryżowy.
Standard - pudło pomalowałam, okleiłam, zalakierowałam masę razy i oto ono. Byłam na tyle odważna, że dałam obrazki przechodzące przez otwarcie XD Aktualnie skończyły mi się przedmioty do dekorowania, ale dostałam zamówienie na segregator i tacę, więc będę szaleć. Zwłaszcza, że chodzi za mną metoda spękań i patynowanie, więc próbuję się rozwinąć ;]
//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14984.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14985.jpg
//photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14986.jpg  //photo.missfashion.pl/pl/1/19/moy/14987.jpg
Boziu potrzebuję kogoś, kogo zdjęcia nie wyglądają jak robione ziemniakiem XD

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (04-01-2014 o 14h48)

#23 04-01-2014 o 14h53

Miss'Złota
nelumi
Miejsce: Pomocnik moderatora

A tam zdjęcia robione ziemniakiem, efekt pracy się liczy a nie zdjęcie xD To pudełko wyszło Ci śliczne, chyba najbardziej do tej pory mi się podoba. Ten błękitny tak ładnie pasuje do tego białego pudełeczka (chyba, że ziemniak zmienił kolory i w rzeczywistości nie jest ono białe XD). Co jak co, ale zajęcie które sobie znalazłaś wychodzi Ci świetnie >D

#24 04-01-2014 o 14h58

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

O dziwo pudełko jest białe, mimo tragicznej jakości zdjęcia robionego ziemniakiem XD Więc trafiłaś, to są błękitne kwiatki na białym pudełku (mały sukces dla mnie, że w ogóle cokolwiek widać XD)
Jak już się otrzaskam z małymi przedmiotami to biorę się za duży kaliber. Będę przerabiać meble! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#25 04-01-2014 o 17h37

Miss'OK
Evelyn
陶磁器人形
Miejsce: Kraków

Ładne pudełko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Aż chce się zobaczyć jeszcze. Wstawisz zdjęcia segregatora i tacy, gdy już będą gotowe?

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2