Ja zawsze robię szkolenia natychmiastowe, jestem zbyt niecierpliwa, żeby czekać tydzień na skończenie kursu, a przy rezygnacji i podejmowaniu wcześniejszej pracy wybierałam normalne szkoleni i za nic płacić nie musiałam. Kasy mi nie zżerało i mogłam podjąć pracę od razu. Może zżera MM tylko jeżeli po raz kolejny wybieramy natychmiastowe czy coś? :u
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 90 91 92 93 94 ... 308
#2277 14-07-2014 o 20h12
Nina208 miała racje zaczyna się masowe kasowanie kont.
#2278 14-07-2014 o 20h17
Karton napisał
Nina208 miała racje zaczyna się masowe kasowanie kont.
Ktoś znów usunął konto? ;c
#2279 14-07-2014 o 20h22
Kilka stron do tyłu i będzie wszystko jasne 
I się nie dziwię, że usuwają, bo ta gra przestaje być fajna, chociażby przez te modki, które serdecznie pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony przez Tango (14-07-2014 o 20h28)
#2280 14-07-2014 o 20h24
Nie ma się co dziwić, skoro taka panuje tu atmosfera, szczególnie wobec nowych.
#2281 14-07-2014 o 20h38
Przepraszam? XD Jakoś ja tutaj na atmosferę nie narzekam. Może i jest od czasu do czasu jakaś sprzeczka, ale nie trwa dłużej niż dzień, a potem znów normalnie. Tango zauważ, że modki robią co mogą by było tutaj spokojnie. Wykonują swoją pracę krótko mówiąc, więc to chyba nie ich wina jeżeli muszą od czasu do czasu podnieść rękę na kogoś kto nie stosuje się do regulaminu prawda?
@Karton każda nowa osóbka, która zapoznała się z regulaminem i FAQ jakoś nie narzeka bo wie co i gdzie wolno, jak również jest założony wątek by takim osobą pomagać, więc nie widzę w czym problem.
#2282 14-07-2014 o 20h44
Nawet taki tech-tłuk jak ja ogarnął FAQ, pisze tam po polsku co trzeba, a co nie wolno robić. Nie ma filozofii, wystarczy myśleć i umieć czytać, a wszystko będzie dobrze. Nasze modki nie mają łatwego życia. Sama chyba waliłabym głową w klawiaturę, gdybym miała nie dość, że pilnować nowych na forum, to po raz tysięczny odpowiadać na to samo pytanie na PM, na które zresztą jest odpowiedź w FAQ. Podziwiam te dziewczyny. Na resztę gry nie mamy wpływu, więc nie widzę potrzeby się o to bulwersić. Tak jest i będzie. To jest "prawo dżungli", a może "prawo gry" przetrwają tylko najsilniejsi 
Ostatnio zmieniony przez KimDallas (14-07-2014 o 20h45)
#2283 14-07-2014 o 20h47
Tak, robią co mogą, szczególnie w sprawach np. Butelki, a już najbardziej zależy im na swoich, że tak się wyrażę "ziomkach", zagłębiać się nie będę, ale ten co ma na sumieniu ten wie
Oczywiście, że regulamin każdy powinien znać, ale gra jest głównie dla dzieci, więc wiadomo, iż modki powinny wykazać cierpliwość, wyrozumiałość a zwłaszcza sprawiedliwość
Biorąc pod uwagę pierwszy lepszy wątek " Poznajmy się - akcja zapoznawcza" wyraźnie widać jak nadużywają władzy.
#2284 14-07-2014 o 20h51
Karton napisał
Tak, robią co mogą, szczególnie w sprawach np. Butelki, a już najbardziej zależy im na swoich, że tak się wyrażę "ziomkach", zagłębiać się nie będę, ale ten co ma na sumieniu ten wieOczywiście, że regulamin każdy powinien znać, ale gra jest głównie dla dzieci, więc wiadomo, iż modki powinny wykazać cierpliwość, wyrozumiałość a zwłaszcza sprawiedliwość
Biorąc pod uwagę pierwszy lepszy wątek " Poznajmy się - akcja zapoznawcza" wyraźnie widać jak nadużywają władzy.
Jak dla mnie ta dyskusja jest zbędna. Zapraszam Cię na PM, ponieważ jestem osobą kłótliwą kochającą udowadniać swoje rację. Tutaj powiem tylko tyle, że nie widzę, gdzie jest tam "nadużywanie władzy", tylko co chwilę pytanie, odnośnie nowych użytkowniczek, gdzie się zgłaszją
#2285 14-07-2014 o 20h57
Ale nie chcę się z tobą kłócić, może widzisz to z drugiej strony, a ja chciałam pokazać to z mojej, jak to na forum. Mi chodziło o zmianę zasad w wątku autorki, nawet ona sama wyraziła swoje zdanie, iż nie podoba jej się taki sposób prowadzenia tego wątku.
#2286 14-07-2014 o 20h58
Zgadzam się z Kartonem. Wszyscy mieliśmy okazję już przyjrzeć się jak moderatorki bez poniesienia jakichkolwiek konsekwencji łamały regulamin, oszukiwały i zatajały chociażby nabijanie MM przez swoje kumpele o co nie dawno była awantura. Za to nowych graczy mają gdzieś, a już do tego doszło, że gracze z dużym stażem usunęli swoje konta, bo widocznie nie ma sensu w to grać. Nikt nie może wyrazić nawet swojej opinii, bo za chwile dostaje bana i na tym się kończy i takie sytuacje też już były.
#2287 14-07-2014 o 21h05
Nie obwiniajcie masowej kasacji kont winą modek, no kurcze XD Każdy może wyrazić swoją opinię na tyle ile pozwala na to regulamin i KAŻDY się tego trzyma. Jeżeli opinia jest normalna bądź wyrażana w łagodny sposób, a w odpowiednim do tego miejscu nikt nie ponosi kary. Natomiast jeżeli są to rzucane oszczerstwa to co się dziwić. Autorka wątku zapoznawczego sama "zaniedbała" tamten temat, bo gdyby była w nim aktywna ciągle moderatorki nie byłyby zmuszone do interwencji, a chyba nie po to wątek został stworzony dla nowych graczy by popadł w zapomnienie. Jeżeli macie zastrzeżenia do pracy moderatorskiej o to, że nie są bezstronne w osądzaniu zawsze możecie to zgłosić, droga wolna. Nabijanie MM to już sprawa odległa, a korzystało z tego wiele osób. Moderator jest tu głównie DLA młodych osób i gdybyś bardziej przyjrzała się tego, w jaki sposób moderatorki się zachowują może zmieniłabyś zdanie. NIGDZIE moderatorka nikogo nie oskarżyła, nie szanowała jak również nie zachowywała się nieodpowiednio- do każdego z tym samym podejściem, z kulturą jak i wyjaśnieniem. @Karton zasad wątku nikt tam nie zmienił nie żeby coś, to że zamysł prowadzenia autorki był inny niż w czasie kiedy został częściowo zapomniany i przejęły go moderatorki to inna sprawa, bo owe "zasady prowadzenia" nigdzie spisane nie zostały, nieprawdaż?
#2288 14-07-2014 o 21h13
Ja nie obwiniam moderatorek o to, że ludzie kasują konta. Jeśli chodzi o nabijanie MM to albo mody powinny dawać bany wszystkim, albo nikomu. A tak się składa, że kumpele modów nie dostały ani jednego bana i legalnie nabijały sobie kasę.
Moderator dla młodych osób? Większej bzdury nie słyszałam, bo to właśnie młode osoby są nazywane przez jedną z moderatorek ciemnymi, głupimi itd...
I nie zgodzę się z tym co piszesz na temat tego,że moderatorka nikogo nie oskarżyła i nie chcę wspominać o pewnej sytuacji gdy użytkowniczka dostała bana za niby szantaż Erin zdaniem, co było wielką bzdurą. Motionell i Jessica23 zgodzę się, że są jak najbardziej kulturalne, ale Erin kulturą się nie wykazała.
#2289 14-07-2014 o 21h15
Dokładnie, Tango, takie sytuacje były, dużo się również dzieje w prywatnych wiadomościach. Warto przeczytać post Butelki. Czemu nabijanie MM to odległa sprawa, skoro była aż tak niesprawiedliwa? Bo władzy wolno?
#2290 14-07-2014 o 21h21
Tango nie wiem czy tobie z tym nabijaniem MM chodzi o tą sarkastyczną rozmowę sprzed kilku miesięcy po jakimś najeździe na modki, czy o sytuację kiedy gra dopiero co się pojawiła i kilku łebskich znalazło haka na deweloperów. Gra jest dla wszystkich, nikt nikogo do niczego nie zmusza, ludzie mają swoje życie poza MF i różne inne bardziej poważne problemy (tak jak Amik). Część młodych obraża się na osoby, które zwróciły im uwagę, wg przysłowia "jak Bóg Kubie, tak Kuba Bogu", jak ty mnie upominasz, to przestaje grać. Po raz kolejny podkreślam, że ta dyskusja jest bezsensu.
#2291 14-07-2014 o 21h21
Pozwolę sobie na zabrania głosu w sprawie nabijania MM, bo jako emerytowana moderatorka co nieco na ten temat wiem, ale konkretów za wiele nie podam, bo nie mogę.
Sprawa nabijania MN i MM jest o tyle trudna, że potrzeba nie tylko oskarżeń i podejrzeń, ale dowodów i to dość mocnych. Moderatorki są moderatorkami, nie administratorkami i niektórych rzeczy nie mogą ustalić ot tak sobie, same. Niektóre rzeczy łatwiej ustalić przy nowych kontach, a przy doświadczonych użytkowniczkach. Co chyba nie powinno nikogo dziwić. Oskarżenie kogoś o okradanie spółki Beemoov (bo czym innym jest obchodzenie konieczności doładowywania konta prawdziwymi pieniędzmi i korzystania z bonusów przysługujących płacącym uczciwie?) to poważna sprawa i trzeba się z tym obchodzić ostrożnie.
Pomiarkowanie, ludziska, pomiarkowanie! Nie rzucajcie lekko oskarżeń o bagatelizowanie sprawy, kiedy nie znacie ich szczegółów!
#2292 14-07-2014 o 21h29
A czy ja rzucam oskarżenia?
Ja tylko podaje przykłady na sytuacjach, które już miały miejsca w tej grze i były poparte dowodami. A tak czy inaczej moderatorki chyba nie do końca zdały sobie z tego sprawę. No nic, fajnie że gra się rozwija i kiedy jest coraz lepiej to więcej osób odchodzi, ale to nie dziwne.
#2293 14-07-2014 o 21h34
Przepraszam, pozwolę się wypowiedzieć. Forum jest po to, by dyskutować. Na każdy temat, jeśli nikt nie jest w tym pokrzywdzony.
Tango, wspomniałaś moją sytuację z Erin, więc czuję się zobowiązana w tej dyskusji odpowiedzieć, dokładając też doświadczenia, ku przestrodze dla innych - wyrażanie swojego zdania i wręcz żądanie sprawiedliwości tutaj nie przejdzie. Jest elitka tak widoczna, że wali niczym pięścią w nos każdego, kto tu wchodzi, nawet pierwszy raz. I prawdą jest to, że kumoterstwo jest tutaj jak zaraza, także nieuprzejmość, o której tu wspomniano.
Można oczywiście wytargać mnóstwo przykładów na potwierdzenie słów Kartona, Tango i moich, ale ponieważ mam w głębokim poważaniu to, co o mnie sądzi jakże urocza karda moderatorska, to nie mam nawet ochoty tracić na to czasu. Stanę jednak w obronie osób, które chcą coś innym uświadomić i nie będę siedziała cicho, bo to wygodne.
Także Kartonie, Tango, nie jesteście same 
Ostatnio zmieniony przez Ziuta53 (14-07-2014 o 22h01)
...
#2294 14-07-2014 o 22h17
Szkoda tylko, że mniejszość z nas mówi to co myśli, bo większość osób ulega wpływom moderatorek co widać bardzo...
#2295 14-07-2014 o 22h24
Ja nadal apeluję o rozwagę w generalizowaniu i uogólnianiu wniosków
Bo jest wiele rzeczy, które mogą się graczom wydawać, a nie być prawdą.
#2296 14-07-2014 o 22h29
Oh, tak, Hildee, szczególnie niektóre rzeczy "mogą się graczom wydawać, a nie być prawdą"? Także to, w czym ja jestem żywym dowodem?
Nie sądziłam, że tak może się zmieniać pogląd ludzi na pewne sprawy (tak, czasami też zerkam na Aski i trochę czuję się zbita z tropu, tego się nie spodziewałam).
Co innego znaczy generalizować, a co innego mieć oczy i nimi faktycznie patrzeć 
Ostatnio zmieniony przez Ziuta53 (14-07-2014 o 22h30)
...
#2297 14-07-2014 o 22h33
nelumi z tymi szkoleniami jest dokładnie tak jak napisałaś! 

#2298 14-07-2014 o 22h46
KimDallas napisał
Tango nie wiem czy tobie z tym nabijaniem MM chodzi o tą sarkastyczną rozmowę sprzed kilku miesięcy po jakimś najeździe na modki, czy o sytuację kiedy gra dopiero co się pojawiła i kilku łebskich znalazło haka na deweloperów. Gra jest dla wszystkich, nikt nikogo do niczego nie zmusza, ludzie mają swoje życie poza MF i różne inne bardziej poważne problemy (tak jak Amik). Część młodych obraża się na osoby, które zwróciły im uwagę, wg przysłowia "jak Bóg Kubie, tak Kuba Bogu", jak ty mnie upominasz, to przestaje grać. Po raz kolejny podkreślam, że ta dyskusja jest bezsensu.
Nie należę ani do żadnej elity forum ani do nowych graczek. Jestem od tak po prostu zwykłą graczką

Ale nie mogę nie zgodzić się z KimDallas. To jest gra. Myślę, że po prostu młodsze graczki bardziej się wczuwają w tą grę. Starsze mają życie poza grą, często również problemy i grają po to, żeby się odstresować, a nie kłócić o jakieś pierdoły i czasem po prostu denerwują się, gdy ktoś po raz 100 pyta się o coś co jest poruszane na forum co drugą stronę. Wystarczy trochę dobrych chęci. Też kiedyś byłam nowa i nigdy nie spotkałam się z jakąś krytyką czy problemami ze strony moderatorek czy bardziej doświadczonych graczy
„Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego."
Szybko zrezygnowałeś jak na kogoś, kto mówił, że jestem kobietą jego życia
— Guillaume Musso, "Kim byłbym bez Ciebie?"
#2299 14-07-2014 o 22h51
Ziuta, dokładnie tak
Niektóre rzeczy się wydają i cały czas piszę o nielegalnym nabijaniu kasy i o niczym innym. O reszcie na PW 
#2300 14-07-2014 o 22h52
O patrzcie a ja o tych szkoleniach nie wiedziałam. Teraz będę mogal skrócić dni bez kaski c: No i też zawsze wybieram szkolenie natychmiastowe.
Co do tej niemilej dyskusji to powiem tylko tyle: zaprzestańcie albo przenieście się na PW i nie psujcie innym humoru. Więcej na ten temat się nie wypowiem, ponieważ nie widzę sensu.
Zapraszam na mojego bloga *Klik*