Od jakiegoś czasu pojawiają się bliżej południa, a nawet trochę po.
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 227 228 229 230 231 ... 308
#5702 12-05-2017 o 10h04
Weszły. Jak dla mnie tylnej części ciała poniżej pleców nie urywa.
BluszczTrujący
#5703 12-05-2017 o 10h49
A mi się nawet podobają.
Zwłaszcza ten zestaw z kapelutkiem. Bluzka jest urocza <3

#5704 12-05-2017 o 14h11
Po przyjrzeniu się dokładniej jednak spodobał mi się kapelusz, ale reszta po prostu mnie nie porwała. Mam wrażenie, że podobne rzeczy już po prostu były.
BluszczTrujący
#5706 14-05-2017 o 11h03
Czeeeść :V
Chciałam się tylko spytać, czy tylko ja mam taki problem, że przy "zabawie" na warstwach nie mogę "atmosferycznych" rzeczy, typu mgła, pioruny z kategorii torebek umieścić na innej warstwie? W szczególności mam problem z tymi latającymi płatkami śniegu od Freyi, do tej pory jeszcze nigdy po zapisaniu stylizacji nie zostały na mojej miss 
''Życie jest jak tęcza, żeby miało piękne barwy, potrzebuje zarówno słońca jak i deszczu."
#5707 14-05-2017 o 12h47
Torebki dzielą się na 2 rodzaje, podobnie jak buty i skarpetki. Są "pod" albo "nad" (w butach i skarpetkach chodzi o warstwę spodni, w torebkach o warstwy z włosami). Torebki "pod" (warstwa między naszyjnikiem a bransoletką) możesz przesuwać i zapisywać gdziekolwiek. Z niektórymi nowszymi torebkami, tymi "nad", jest taki problem, że one dają się zapisać tylko w 2 miejsach: 1) tam gdzie powinny, czyli w warstwie torebek "nad", na samym wierzchu, 2) w warstwie skarpetek (ja zwykle zapisuję je w skarpetkach "pod" spodniami, ale może da się też w tych "nad", nie próbowałam).ellixp napisał
Czeeeść :V
Chciałam się tylko spytać, czy tylko ja mam taki problem, że przy "zabawie" na warstwach nie mogę "atmosferycznych" rzeczy, typu mgła, pioruny z kategorii torebek umieścić na innej warstwie? W szczególności mam problem z tymi latającymi płatkami śniegu od Freyi, do tej pory jeszcze nigdy po zapisaniu stylizacji nie zostały na mojej miss
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (14-05-2017 o 12h48)
#5708 14-05-2017 o 16h27
Dzięki wieeelkie! Nie wiedziałam, że też dzielą się na 2 rodzaje, dlatego nie kombinowałam i zazwyczaj podmieniałam z biżuterią, a ze skarpetkami jeszcze nie próbowałam :3 Dziękuję ♥
''Życie jest jak tęcza, żeby miało piękne barwy, potrzebuje zarówno słońca jak i deszczu."
#5709 14-05-2017 o 17h54
Saeniver ten drugi rodzaj torebek daje się zapisać jeszcze na butach.
#5711 14-05-2017 o 20h30
Ta historia z banem za grzebanie w kodach skutecznie odstraszyła mnie od hiszpańskiej wersji, choć umiem tylko kupować poza eventami XD
Ban za hakowanie tam mi nie grozi
Ale ryzykować nie będę, przezorny zawsze ubezpieczony 
No sorry, co robić jak 2 kurtki pasują do siebie idealnie? Według mnie takie kodowanie to nic złego...
https://discord.gg/XyTtcas
#5712 15-05-2017 o 07h49
Jak dla mnie zamiast rozdawać bany powinni wreszcie dodać opcję zakładania dwóch lub więcej rzeczy z jednej kategorii. XDDD

#5714 15-05-2017 o 13h46
Ja ostatnio widziałam u kogoś dwie rzeczy z jednej kategorii... No trochę mnie to zdenerwowało bo tak nie powinno być
mimo, że wyglądało to fajnie, ale jak ktoś nie ogarnia w tych tematach (np. ja) to niestety nie jest to fajne
Albo wszyscy albo nikt 
#5715 15-05-2017 o 14h01
Zawsze możesz się nauczyć. Nikt ci tego nie zabrania. Na blogu jest całkiem przejrzysty tutorial.
Podejście psa ogrodnika (ja nie mam, to wszyscy inni też nie powinni mieć!) jest, no cóż, strasznie niemiłe i samolubne. Radziłabym przemyśleć priorytety.
Przykładowo ja, gdyby poblokowali zabawę warstwami albo rozdawali bany, przestałabym po prostu grać, bo tworzenie złożonych styli uważam za najfajniejszą tutaj rzecz.
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (15-05-2017 o 14h01)
#5716 15-05-2017 o 14h12
Najlepsze style jakie tu widziałam powstały dzięki zabawie z warstwami, serio szkoda by było, gdyby i u nas tego zabroniono. Za nieporozumienie uważam, że na SF i Eldaryi, gdzie ubrania są sprawą drugorzędną, można nakładać po kilka rzeczy, a tu nie.
I jak wyżej, agatkaa91, przecież możesz się nauczyć, to nie jest kwestia "nie ogarniam" tylko "nie chce mi się".
#5717 15-05-2017 o 14h45
Ja się w końcu nauczyłam i teraz nie wyobrażam sobie gdyby to zablokowali xD
Ten toturial na blogu jest akurat słaby. Podchodziłam do niego ze trzy razy i wogole go nie skumałam. Dopiero koleżanka, która ogarnia kody html mnie nauczyła xD.
#5718 15-05-2017 o 14h46
Ja na początku myślałam, że nigdy się nie nauczę zabawy warstwami, ale udało się po kilku próbach, i nie jest to naprawdę nic skomplikowanego, nie potrzeba do tego jakichś specjalnych umiejętności. Teraz nie wyobrażam sobie nie tworzyć stylizacji opartych na manipulowaniu warstwami, jakby było to zablokowane to tak jak Saeniver przestałabym grać. Niestety gra nigdy nie będzie w 100% sprawiedliwa i wszyscy nigdy nie będą mieć równych szans, jak nie warstwy to znajdzie się sto innych przykładów, gdzie niektórzy są na lepszej czy gorszej pozycji.
Wydaje mi się, że bany za warstwy zależą od moderatorów, nie administracji, więc dopóki moderatorzy akceptują zabawę warstwami powinno być ok.
Ostatnio zmieniony przez Pythia (15-05-2017 o 14h48)
#5719 15-05-2017 o 15h26
Stylizacje, przy których bawiono się z warstwami są kreatywniejsze, pełniejsze, w większości lepiej się prezentują, bardziej trzeba się postarać, łatwiej można odzwierciedlić daną rzecz/postać, uważam, że to powinno być akceptowane, a nawet popierane i gdzieś na forum powinien mieszkać sobie taki poradnik zabawy z zakładaniem dwóch ubrań z jednej kategorii, napisany przez jakiegoś dobrego i czcigodnego użytkownika
Na żadnej stronie nie widziałam tak pomocnych użytkowników jak tutaj, więc znalezienie pomocy czy porad nie jest trudne, dlatego tym bardziej się dziwię, czemu na hiszpańskiej wersji są bany...
#5720 15-05-2017 o 15h36
Saeniver napisał
Zawsze możesz się nauczyć. Nikt ci tego nie zabrania. Na blogu jest całkiem przejrzysty tutorial.
Podejście psa ogrodnika (ja nie mam, to wszyscy inni też nie powinni mieć!) jest, no cóż, strasznie niemiłe i samolubne. Radziłabym przemyśleć priorytety.
Przykładowo ja, gdyby poblokowali zabawę warstwami albo rozdawali bany, przestałabym po prostu grać, bo tworzenie złożonych styli uważam za najfajniejszą tutaj rzecz.
PROSTY TUTORIAL (czy co to)?!
CZŁOWIEKU, TO JEST PROSTE TYLKO DLA KOGOŚ KTO MA MOZILLĘ.
Ja gram na Google Chrome, bo jest dla mnie najwygodniejszy i po prostu Mozilli nie lubię, a pewnym miss (których nicków nie podam) nie śpieszy się by to wyjaśnić.
Ten poradnik nie jest prosty, jeśli ktoś nie ma Mozilli.
Teraz pomyślicie "Kanapka, zdarza się, nie musisz tego umieć, o co się wściekasz?!"
No nie wiem. Bo już raz była taka sytuacja związana z tym poradnikiem i z góry się bronię.
Jeśli mam być szczera, to powinno być tak samo jak w SF, Eldaryi czy wszędzie indziej - można łączyć warstwy.
A zmieńmy temat tak w ogóle

Ja czekam na Cannes ^^ Będą cudne gwiazdy ^^ Chyba ^^
Ostatnio zmieniony przez KanapkaczusHighus (15-05-2017 o 15h37)
https://discord.gg/XyTtcas
#5721 15-05-2017 o 15h43
Przez pewien czas używałam Chrome'a i nie miałam żadnego problemu z warstwami. Jeśli masz trudności na Chromie, to przecież możesz zainstalować Mozillę i używać jej do zapisywania warstw.
#5722 15-05-2017 o 15h51
Mi na chromie warstwy nie działają i mnie szlag trafia jeśli miałabym coś robić na tej przeglądarce więc jak robię style to przerzucam się na Opere XD
Ciekawe czy Cannes będzie w ten piątek 
#5723 15-05-2017 o 16h05
Generalnie zakładanie dwóch rzeczy z jednej kategorii wymaga "pogrzebania w kodzie gry" i dlatego może podpadać pod cheat. Nie jest to jednakowoż coś, co pozwala graczom zyskać jakąkolwiek przewagę (w sensie: nie zyskują MM ani MN z powietrza ani nic z tych rzeczy), po prostu daje to możliwość stworzenia stylizacji, która lepiej odwzorowuje zamysł gracza. Dlatego wydaje mi się, że kwestia banowania za zakładanie dwóch kiecek jest uzależniona od tego, jak liberalnie do tego podchodzą moderatorzy (czy kto tam jest odpowiedzialny za nadzór xD). U nas, na szczęście, jest lajtowo - sama nie przeżyłabym bez tej możliwości, która zdecydowanie sprawia mi największą frajdę. 
Sądzę też, że z czasem coś zostanie z tym zrobione i opcja zakładania kilku rzeczy z jednej kategorii wejdzie do gry z prostego powodu - jest zapotrzebowanie i twórcy strzeliliby sobie w stopę, gdyby się nie dostosowali. Ale też wyobrażam sobie, że wprowadzenie takiego mechanizmu nie jest łatwe. Co innego Eldarya czy SF, które są grami o wiele nowszymi (znaczy się co do SF nie jestem pewna, ale chyba też jest trochę nowsza od MF) i w związku z tym pewne rzeczy można było uwzględnić już na etapie tworzenia kodu, a co innego MF, którą trzeba modyfikować - chyba jednak łatwiej jest zrobić coś od postaw niż dodać nowy element tak, żeby nie kłócił się ze starymi.
Jestem pewna, że z czasem taka opcja się pojawi - ostatecznie udało się już dodać jedną opcję, która według mnie jest bardzo przydatna i w pewnym stopniu niweluje konieczność grzebania w kodzie, tj. można zmieniać położenie warstw (pasek wreszcie może być pod kurtką! xD), więc wychodzi na to, że Beemoov bierze pod uwagę potrzeby graczy w stara się wychodzić im na przeciw. 
ellixp napisał
Stylizacje, przy których bawiono się z warstwami są kreatywniejsze, pełniejsze, w większości lepiej się prezentują, bardziej trzeba się postarać
A tu się nie zgodzę.
Stylizacje, w których wykorzystano ten trik według mnie są fajne i kreatywne głównie dlatego, że tworzą je osoby, które po prostu mają bujną wyobraźnię i potrafią ciekawie łączyć dostępne w grze elementy - i nadal robiłyby powalające kompozycje, nawet gdyby nie miały możliwości wykorzystywania tego małego cheat'u. Ale i bez niego można stworzyć świetną stylizację. Nie widzę związku między zabawą kodem a kreatywnością - to trochę jakby powiedzieć, że praca namalowana farbami olejnymi jest bardziej kreatywna od tej namalowanej plakatówkami. To chyba tak nie działa. Można korzystać z kodów i nadal robić stylizacje zupełnie nijakie. Można też w cale do kodów nie zaglądać i robić śliczne stylizacje. I nie, wcale nie trzeba się bardziej postarać, to właśnie osiągnięcie zamierzonego efektu bez zabawy kodami wymaga większych starań, bo mamy wtedy dużo bardziej ograniczone możliwości. KanapkaczusHighus napisał
Ja gram na Google Chrome, bo jest dla mnie najwygodniejszy i po prostu Mozilli nie lubię.
(...)
(...)
Jeśli mam być szczera, to powinno być tak samo jak w SF, Eldaryi czy wszędzie indziej - można łączyć warstwy.
A to dziwne, ja siedzę tylko na Chromie i mi wszystko działa jak trzeba (też za Foxem nie przepadam). Czy Gry Beemoov nie są przypadkiem robione głównie pod Chrome? Co do tego, że powinna być taka opcja - cóż, kiedyś się tego doczekamy. ^^
A Cannes musi być w ten piątek, bo właściwy festiwal zaczyna się... chyba jakoś 17? Więc piątek byłby idealny. Zacieram ręce, bo festiwalowe gwiazdy jeszcze nigdy mnie nie zawiodły i liczę, że tym razem też będą na poziomie.
Na eventowe ciuszki się aż tak nie napalam, bo ich ceny zawsze mnie trochę przerażają, a poza tym nieczęsto robię stylizacje wyjściowe, do których nadają się najbardziej... No, chociaż trzeba im przyznać, że miewają fajne dodatki.
Ostatnio zmieniony przez Dasharia (15-05-2017 o 16h14)

#5724 15-05-2017 o 16h37
KanapkaczusHighus napisał
Saeniver napisał
PROSTY TUTORIAL (czy co to)?!
CZŁOWIEKU, TO JEST PROSTE TYLKO DLA KOGOŚ KTO MA MOZILLĘ.
Ja gram na Google Chrome, bo jest dla mnie najwygodniejszy i po prostu Mozilli nie lubię, a pewnym miss (których nicków nie podam) nie śpieszy się by to wyjaśnić.
A nieprawda, ja używam tylko Chrome i poradnik mi jak najbardziej pomogł.

#5725 15-05-2017 o 16h54
Mnie tam na Chrome wszystko działa. Na dodatek zabawa warstwami jest tu dla mnie łatwiejsza niż na Mozilli (rozpracowywałam to na obu przeglądarkach). Drobne różnice są, ale bez przesady - da radę to ogarnąć, przecież to się głównie opiera na przeklejeniu fragmentu kodu w odpowiednie miejsce i zmienieniu cyfry warstwy...
O ile sobie dobrze przypominam, kiedyś wysmarowałam do ciebie chyba kilometrowej długości wypunktowaną instrukcję, jak przestawiać warstwy w Chrome. Jeśli nie pomogło, no to cóż...KanapkaczusHighus napisał
A prosiłaś kogoś, żeby ci to wyjaśnił jeszcze raz? Bo jeśli nie, to bardzo mi przykro, że zniszczę twoje sny na jawie, ale nikt nie ma obowiązku czegokolwiek ci objaśniać, chyba że nauczyciele w szkole, ale im za to płacą.
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (15-05-2017 o 16h58)