Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 208 209 210 211 212 ... 308

#5226 30-11-2016 o 14h41

Miss'wow
agatkaa91
Każdy ma swoje zdanie. Ja również.

No ogólnie jak coś się tworzy to trzeba mieć inspirację ale stworzyć coś nowego a nie skopiować /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
A tak z innej beczki - jutro grudzień /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png i zaraz KŚ !

#5227 30-11-2016 o 15h25

Miss'na całego
Kharanne
Trust in dreams, for in them is hidden the gate to eternity.
Miejsce: Błąkam się po Trójmieście

agatkaa91 To ja tak tylko dodam do tej innej beczki, że już za tydzień mikołajki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Wracając do tematu myślę, że tu wszystko rozbija się o zrozumienie słowa "inspiracja" - niektórzy wrzucają tam wszystko /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Nie jedna dyskusja już na ten temat była i nie jedna się pewnie jeszcze odbędzie. Fakt faktem rozumiem podpatrzenie jakiegoś elementu czy rozwiązania - w końcu zwykle uczymy się rysować podpatrując jak co działa u innych lub ze zdjęć - ale nie zaraz wszystkiego jak leci /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

https://photo.missfashion.pl/pl/1/105/gd/83475.jpg

#5228 30-11-2016 o 15h49

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Stad moj ewidentny sarkazm /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Generalnie trudno zeby wymyslic cos od A do Z nowatorskiego, bo nasze mozgi nie sa w stanie byc az tak kreatywne (jak przykladowo wymyslenie nowego koloru). Zobaczyc cos i zainspirowac sie tym to jedno, ukrasc to drugie. Smutne, ze niewiele ludzi widzi roznice D:
Ciekawi mnie jak to tam dalej bedzie sie rozwijalo. Juz ktos napisal ze to plagiat na niemieckim forum /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#5229 30-11-2016 o 16h14

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・
Miejsce: W snach kouhaiow ;>

Moderatorka z banem, ciekawe czy straci posadkę xD

#5230 30-11-2016 o 17h10

Miss'Sensei
Saeniver
...

Ja jestem ciekawa, czy dziołszka zdawała sobie sprawę, co naprawdę robi. Co innego jak dziewczyny w grze zgapiają od siebie nawzajem (nie jest to dobre, ale da się to jakoś rozwiązać na stopie w miare prywatnej). W momencie, w którym nikt we francuskim zespole MF nie skapnąłby się, że to plagiat i strój faktycznie trafiłby do Nine, a potem ktoś doniósłby Azalei o plagiacie - tłumaczenie, że to zgłoszenie konkursowe użytkowniczki byłoby słabe i brzmiałoby jak wymówka. Zwyczajnie wyglądałoby to, jakby twórcy jednej z gier zerżnęli projek z drugiej, a to już, jesli komuś by się chciało dowodzić swoich praw, możnaby chyba podciągnąć pod jakąś odpowiedzialność karną i karę pieniężną.

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#5231 30-11-2016 o 17h40

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Masz racje. Jesli ona by wygrala i ktos by potem nadal autorce oryginalu o tym, to mogloby byc nieciekawie. Nie wiadomo czy jej podany na stronie wiek jest prawidlowy, ale i tak jako moderatorka musi dziewczyna byc pelnoletnia. A osoba pelnoletnia jednak powinna rozumiec podstawy prawa.
Jak to sie mowi, nieznajomosc prawa nie zwalnia z jego przestrzegania ;]

#5232 30-11-2016 o 18h21

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

W tym przypadku akurat nie ma co się obawiać, że wykorzystanie tego projektu pociągnęłoby jakieś konsekwencje, bo zwyczajnie rysunek nie kwalifikuje się do wygranej - przypominając sobie prace, które wygrywały wcześniej, to po prostu nie ten poziom. Problem solved /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Ale fakt, że w ten sposób można by narobić masę problemów samemu Beemoov. Może powinni pokusić się o jakąś asekurację, np. w przyszłym roku do informacji o konkursie dodać notkę, że prace nie mogą być kopią istniejących grafik, zdjęć, prac itp.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#5233 30-11-2016 o 18h40

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Taka informacja w regulaminie istniała, że praca nie może być plagiatem. Aż mnie ciarki przechodzą, że trzeba ten zapis rozbijać na atomy, bo ktoś nie ogarnie. No, jak przykładowo właśnie ta MODERATORKA... XD

Ostatnio zmieniony przez Lillien (30-11-2016 o 18h43)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#5234 30-11-2016 o 19h44

Miss'na całego
Kharanne

Z jakiegoś powodu regulaminy mają to do siebie, że nie każdy je czyta, chociaż powinien /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Ba, biorąc pod uwagę większość tutejszych komentarzy kiedy tylko się konkurs u nas pojawił - wiele osób nie czytało nawet treści postu. Fakt faktem dziwi to nieco przy osobie moderatora - nie wiem, nie znam się, ale wydawało mi się, że osoba ta powinna być kompetentna i akurat z regulaminami być zaznajomiona. Najsmutniejsze jest to, że nawet jakby ten zapis był zapisany wielką grubą czcionką i tak co poniektórzy by go nie przeczytali.

Jeżeli chodzi o kary i konsekwencje - cóż, myślę, że Beemoov ma, albo przynajmniej powinni mieć ludzi, którzy sprawdzają czy interesujące ich designy już gdzieś się nie znalazły. A gdyby jednak przeoczyli, cóż, regulaminy mają też to do siebie, że zwykle mają klauzulkę "użytkownik zgadza się na przestrzeganie regulaminu, a jak złamie postanowienia będą wyciągnięte konsekwencje". I tak, nawet jeżeli beemoov zostałby pociągnięty do odpowiedzialności na pewno wszedłby na stopę prawną również z moderatorką, aby to ją obciążyć wszelkimi kosztami.

#5235 30-11-2016 o 19h46

Miss'na całego
xNisiax
I know U love me :D
Miejsce: Toruń

nivata zauroczyła mnie Twoja patriotyczna praca ;D Nosiłabym ;3

https://thumbs.gfycat.com/ImpossibleCrazyDugong-max-1mb.gif

#5236 30-11-2016 o 19h50

Miss'Brązowa
eufrozyma
You only live once so don't be afraid of living
Miejsce: Warszawa

agatkaa91 napisał

No ogólnie jak coś się tworzy to trzeba mieć inspirację ale stworzyć coś nowego a nie skopiować /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
A tak z innej beczki - jutro grudzień /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png i zaraz KŚ !

Grudzień i kalendarz adwentowy :3 A potem dawanie prezentów :3 I wycieczka, którą pewnie w większości przegapię, jak to było z Halloweenową X"D Erasmus niszy życie online XD

Miss Fashion Info – Misje Halloween 2017 | Instagram

#5237 30-11-2016 o 21h08

Miss'wow
agatkaa91

W dobie naszych czasów jest na prawdę ciężko stworzyć coś czego jeszcze nie było. Wystarczy spojrzeć na modę - ona ciągle wraca. To co było modne w latach np 60 czy 70 to nagle pojawia się teraz w sklepach i wszyscy się tym zachwycają. A to nic nowego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png to powrót do przeszłości. Najśmieszniejsze jest to, że są grupy osób, które uważają, że kiedyś to co nosili było obciachem, ale jak pojawi się to teraz w sklepach to jest super "nowość" ! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Ale większość projektantów coś chce dodać od siebie a nie na żywca podsunąć towar pod nos kupującym /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png No ale wracając do konkursu jest on kreatywny i chce aby uczestniczki stworzyły coś nowego czego nie było w tej grze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png w końcu i nam by się to znudziło jakbyśmy naglę dostały powtórkę jakiegoś ubranka /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Wiadomo, że inspirować się trzeba ale może trzeba wyjść gdzieś poza grę i tam szukać inspiracji jak już /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#5238 30-11-2016 o 23h14

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Z jakiegoś powodu regulaminy mają to do siebie, że nie każdy je czyta, chociaż powinien

Na przykład ja, bo nie zauważyłam tej informacji xD Ale w sumie udziału w konkursie nie brałam, więc nie musiałam dokładnie czytać. ^^

A skoro już o konkursie mowa - spoiler ze zwycięskimi stylkami! No, mnie się bardzo podobają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Ostatnio zmieniony przez Dasharia (30-11-2016 o 23h14)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#5239 30-11-2016 o 23h23

Miss'wow
Shiawase
...
Miejsce: Białystok

Łaaa... a tak na serio, to z tego co widzę podoba mi się jedynie ta łapa z berłem. Swoją drogą styla skojarzyła mi się z Crystaliskiem z Borderlands 2,  tak zupełnie luźno /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Ale! Nie widzę styli w całości, więc może coś tam jeszcze ciekawego jest?

https://media.tenor.com/images/3f2532deaf58056a897a62ff0ed95d69/tenor.gif

#5240 30-11-2016 o 23h27

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Bez przesady... Kolejna taka sama kiecka z metalowym stelazem? A ta calkiem po lewej to w ogole jakis dramat. Jasne, niezle wygladaja, ale przydaloby sie cos SWIEZEGO, a nie w kolko ta sama spiewka. Chyba tylko ta z krysztalami mi sie najbardziej podoba, bo przynajmniej nie jest jak setki takich samych ciuchow u Nine =.=

#5241 30-11-2016 o 23h43

Miss'na całego
Kharanne

Dasharia, ja akurat należę do osób, które przynajmniej starają się w pełni czytać regulaminy... wiesz, tak na w razie czego, żeby przypadkiem nie zgodzić się na tzw, "sprzedanie nerki" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Szczerze powiedziawszy mnie też szczególnie nie urzekły "wygrywające" stylizacje. Tak jak już pisała Foxglove, nie ma nic świeżego, nic z efektem "wow". Odrobinę się tylko to z kryształami wybija. Nawet fryzury mam wrażenie że "coś podobnego już jest". No, ale, nie nasza decyzja, można jedynie liczyć, że w przeciągu roku pojawi się coś ciekawszego... no i może będzie to ktoś z Polski /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Ostatnio zmieniony przez Kharanne (30-11-2016 o 23h44)

#5242 30-11-2016 o 23h54

Miss'Supersonik
Yubin
╭∩╮(︶︿ ︶)╭∩╮

Niektóre elementy są nawet przyzwoite, co nie zmienia faktu, że lekko się zawiodłam ;-; Niby nie czekałam na wyniki, ale kiedy zobaczyłam spoilery zaczęłam bawić się linkami i oglądać każdy element stroju XD

//photo.missfashion.pl/pl/1/101/moy/80588.jpg

#5243 30-11-2016 o 23h58

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・

Jestem załamana, te style to chyba pójście na łatwiznę, naprawdę tak wiele fajnych projektów było...

Może dostaniemy je tą drugą serią

Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (30-11-2016 o 23h59)

#5244 01-12-2016 o 00h10

Miss'Super Saiyen
Mizu0
Ain’t No Party Like an AOMG Party|| zapraszam -> www.Mizuko.maxmodels.pl
Miejsce: Neverland

Mi się podoba ta styla z kryształami, jestem ciekawa jak się będzie prezentować w całości /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Szkoda, że nie wygrała styla z tym czarnym kotełem. Mi się najbardziej podobała z projektów, które zdążyłam przejrzeć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#5245 01-12-2016 o 00h14

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

xNisiax napisał

nivata zauroczyła mnie Twoja patriotyczna praca ;D Nosiłabym ;3

https://wolveshavereturned.files.wordpress.com/2015/06/tumblr_mcim36ek2p1qbpn58.gif?w=593

Widziałam, że już ktoś napisał na niemieckiej wersji, że to plagiat, ale nie ogarniam niemieckiego, a ciekawi mnie bardzo, cóż też ta moderatorka odpisała na zarzut. Ktoś tu szprecha? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Szkoda trochę, że nie wygrała żadna świeża stylówka. Liczę po cichu, że zgłoszone projekty Nine wykorzysta w przyszłości, bo już się zdarzało, że konkursowe stylówki były wrzucane do gry w randomowe piątki.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#5246 01-12-2016 o 00h48

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・

Moderatorka raczyła łaskawie wycofać swój udział xD
Trochę po czasie...

Nie zaprzecza, że zrobiła plagiat, ale mówi, że nie wszystkie elementy były takie same
(śmieszki poza kontrolo)

Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (01-12-2016 o 00h49)

#5247 01-12-2016 o 01h16

Miss'Fuzja
spsr
Skoro nudzi ci się na tyle, że czytasz ten opis, zrób pracę na konkurs. I'm Espi Nekromanka
Miejsce: Gdynia na zawsze

Jestem ciekawa na jakiej zasadzie wybrali te style, bo mam wrażenie że po części  losowo xd

Ostatnio zmieniony przez spsr (01-12-2016 o 01h20)

//photo.missfashion.pl/pl/1/102/moy/81086.jpg

#5248 01-12-2016 o 05h22

Miss'Sensei
Saeniver
...

Metalowy stelaż - ZNOWU. Mamy już jeden taki ze Steampunku oraz z poprzedniej pracy konkursowej. To chyba jakiś fetysz Nine...

A zielono-czerwony strój wygląd jak jakiś zwyczajny komplecik z ŚK, wydaje mi się, że nawet podobna kiecka tam była...

MEH.

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#5249 01-12-2016 o 06h32

Miss'wow
Shiawase
...
Miejsce: Białystok

Hej, no może o tyle fajnie, że ta czerwona kieca zasłania obie ręce...

Ostatnio zmieniony przez Shiawase (01-12-2016 o 06h32)

https://media.tenor.com/images/3f2532deaf58056a897a62ff0ed95d69/tenor.gif

#5250 01-12-2016 o 09h49

Miss'wow
agatkaa91

Powiew świeżości chyba wprowadza tylko sukienka z tymi kryształami. Resztę tak jakbym już widziała.. Ta po lewej to spódnica - kojarzę niestety z naszego Nine /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png a z tym golfem ta już się nadaję na KŚ niż na teraz /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Przyszedł grudzień i od razu zrobiło się świątecznie na Miss /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez agatkaa91 (01-12-2016 o 09h54)

Strony : 1 ... 208 209 210 211 212 ... 308