No ogólnie jak coś się tworzy to trzeba mieć inspirację ale stworzyć coś nowego a nie skopiować
A tak z innej beczki - jutro grudzień
i zaraz KŚ !
Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!
Strony : 1 ... 208 209 210 211 212 ... 308
#5226 30-11-2016 o 14h41
#5227 30-11-2016 o 15h25
agatkaa91 To ja tak tylko dodam do tej innej beczki, że już za tydzień mikołajki 
Wracając do tematu myślę, że tu wszystko rozbija się o zrozumienie słowa "inspiracja" - niektórzy wrzucają tam wszystko
Nie jedna dyskusja już na ten temat była i nie jedna się pewnie jeszcze odbędzie. Fakt faktem rozumiem podpatrzenie jakiegoś elementu czy rozwiązania - w końcu zwykle uczymy się rysować podpatrując jak co działa u innych lub ze zdjęć - ale nie zaraz wszystkiego jak leci 

#5228 30-11-2016 o 15h49
Stad moj ewidentny sarkazm
Generalnie trudno zeby wymyslic cos od A do Z nowatorskiego, bo nasze mozgi nie sa w stanie byc az tak kreatywne (jak przykladowo wymyslenie nowego koloru). Zobaczyc cos i zainspirowac sie tym to jedno, ukrasc to drugie. Smutne, ze niewiele ludzi widzi roznice D:
Ciekawi mnie jak to tam dalej bedzie sie rozwijalo. Juz ktos napisal ze to plagiat na niemieckim forum 
#5229 30-11-2016 o 16h14
Moderatorka z banem, ciekawe czy straci posadkę xD
#5230 30-11-2016 o 17h10
Ja jestem ciekawa, czy dziołszka zdawała sobie sprawę, co naprawdę robi. Co innego jak dziewczyny w grze zgapiają od siebie nawzajem (nie jest to dobre, ale da się to jakoś rozwiązać na stopie w miare prywatnej). W momencie, w którym nikt we francuskim zespole MF nie skapnąłby się, że to plagiat i strój faktycznie trafiłby do Nine, a potem ktoś doniósłby Azalei o plagiacie - tłumaczenie, że to zgłoszenie konkursowe użytkowniczki byłoby słabe i brzmiałoby jak wymówka. Zwyczajnie wyglądałoby to, jakby twórcy jednej z gier zerżnęli projek z drugiej, a to już, jesli komuś by się chciało dowodzić swoich praw, możnaby chyba podciągnąć pod jakąś odpowiedzialność karną i karę pieniężną.
#5231 30-11-2016 o 17h40
Masz racje. Jesli ona by wygrala i ktos by potem nadal autorce oryginalu o tym, to mogloby byc nieciekawie. Nie wiadomo czy jej podany na stronie wiek jest prawidlowy, ale i tak jako moderatorka musi dziewczyna byc pelnoletnia. A osoba pelnoletnia jednak powinna rozumiec podstawy prawa.
Jak to sie mowi, nieznajomosc prawa nie zwalnia z jego przestrzegania ;]
#5232 30-11-2016 o 18h21
W tym przypadku akurat nie ma co się obawiać, że wykorzystanie tego projektu pociągnęłoby jakieś konsekwencje, bo zwyczajnie rysunek nie kwalifikuje się do wygranej - przypominając sobie prace, które wygrywały wcześniej, to po prostu nie ten poziom. Problem solved 
Ale fakt, że w ten sposób można by narobić masę problemów samemu Beemoov. Może powinni pokusić się o jakąś asekurację, np. w przyszłym roku do informacji o konkursie dodać notkę, że prace nie mogą być kopią istniejących grafik, zdjęć, prac itp.

#5233 30-11-2016 o 18h40
Taka informacja w regulaminie istniała, że praca nie może być plagiatem. Aż mnie ciarki przechodzą, że trzeba ten zapis rozbijać na atomy, bo ktoś nie ogarnie. No, jak przykładowo właśnie ta MODERATORKA... XD
Ostatnio zmieniony przez Lillien (30-11-2016 o 18h43)

#5234 30-11-2016 o 19h44
Z jakiegoś powodu regulaminy mają to do siebie, że nie każdy je czyta, chociaż powinien
Ba, biorąc pod uwagę większość tutejszych komentarzy kiedy tylko się konkurs u nas pojawił - wiele osób nie czytało nawet treści postu. Fakt faktem dziwi to nieco przy osobie moderatora - nie wiem, nie znam się, ale wydawało mi się, że osoba ta powinna być kompetentna i akurat z regulaminami być zaznajomiona. Najsmutniejsze jest to, że nawet jakby ten zapis był zapisany wielką grubą czcionką i tak co poniektórzy by go nie przeczytali.
Jeżeli chodzi o kary i konsekwencje - cóż, myślę, że Beemoov ma, albo przynajmniej powinni mieć ludzi, którzy sprawdzają czy interesujące ich designy już gdzieś się nie znalazły. A gdyby jednak przeoczyli, cóż, regulaminy mają też to do siebie, że zwykle mają klauzulkę "użytkownik zgadza się na przestrzeganie regulaminu, a jak złamie postanowienia będą wyciągnięte konsekwencje". I tak, nawet jeżeli beemoov zostałby pociągnięty do odpowiedzialności na pewno wszedłby na stopę prawną również z moderatorką, aby to ją obciążyć wszelkimi kosztami.

#5235 30-11-2016 o 19h46
nivata zauroczyła mnie Twoja patriotyczna praca ;D Nosiłabym ;3
#5236 30-11-2016 o 19h50
agatkaa91 napisał
No ogólnie jak coś się tworzy to trzeba mieć inspirację ale stworzyć coś nowego a nie skopiować![]()
A tak z innej beczki - jutro grudzieńi zaraz KŚ !
Grudzień i kalendarz adwentowy :3 A potem dawanie prezentów :3 I wycieczka, którą pewnie w większości przegapię, jak to było z Halloweenową X"D Erasmus niszy życie online XD
Miss Fashion Info – Misje Halloween 2017 | Instagram
#5237 30-11-2016 o 21h08
W dobie naszych czasów jest na prawdę ciężko stworzyć coś czego jeszcze nie było. Wystarczy spojrzeć na modę - ona ciągle wraca. To co było modne w latach np 60 czy 70 to nagle pojawia się teraz w sklepach i wszyscy się tym zachwycają. A to nic nowego
to powrót do przeszłości. Najśmieszniejsze jest to, że są grupy osób, które uważają, że kiedyś to co nosili było obciachem, ale jak pojawi się to teraz w sklepach to jest super "nowość" !
Ale większość projektantów coś chce dodać od siebie a nie na żywca podsunąć towar pod nos kupującym
No ale wracając do konkursu jest on kreatywny i chce aby uczestniczki stworzyły coś nowego czego nie było w tej grze
w końcu i nam by się to znudziło jakbyśmy naglę dostały powtórkę jakiegoś ubranka
Wiadomo, że inspirować się trzeba ale może trzeba wyjść gdzieś poza grę i tam szukać inspiracji jak już 
#5238 30-11-2016 o 23h14
Z jakiegoś powodu regulaminy mają to do siebie, że nie każdy je czyta, chociaż powinien
Na przykład ja, bo nie zauważyłam tej informacji xD Ale w sumie udziału w konkursie nie brałam, więc nie musiałam dokładnie czytać. ^^
A skoro już o konkursie mowa - spoiler ze zwycięskimi stylkami! No, mnie się bardzo podobają
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Dasharia (30-11-2016 o 23h14)

#5239 30-11-2016 o 23h23
Łaaa... a tak na serio, to z tego co widzę podoba mi się jedynie ta łapa z berłem. Swoją drogą styla skojarzyła mi się z Crystaliskiem z Borderlands 2, tak zupełnie luźno 
Ale! Nie widzę styli w całości, więc może coś tam jeszcze ciekawego jest?

#5240 30-11-2016 o 23h27
Bez przesady... Kolejna taka sama kiecka z metalowym stelazem? A ta calkiem po lewej to w ogole jakis dramat. Jasne, niezle wygladaja, ale przydaloby sie cos SWIEZEGO, a nie w kolko ta sama spiewka. Chyba tylko ta z krysztalami mi sie najbardziej podoba, bo przynajmniej nie jest jak setki takich samych ciuchow u Nine =.=
#5241 30-11-2016 o 23h43
Dasharia, ja akurat należę do osób, które przynajmniej starają się w pełni czytać regulaminy... wiesz, tak na w razie czego, żeby przypadkiem nie zgodzić się na tzw, "sprzedanie nerki" 
Szczerze powiedziawszy mnie też szczególnie nie urzekły "wygrywające" stylizacje. Tak jak już pisała Foxglove, nie ma nic świeżego, nic z efektem "wow". Odrobinę się tylko to z kryształami wybija. Nawet fryzury mam wrażenie że "coś podobnego już jest". No, ale, nie nasza decyzja, można jedynie liczyć, że w przeciągu roku pojawi się coś ciekawszego... no i może będzie to ktoś z Polski 
Ostatnio zmieniony przez Kharanne (30-11-2016 o 23h44)

#5242 30-11-2016 o 23h54
Niektóre elementy są nawet przyzwoite, co nie zmienia faktu, że lekko się zawiodłam ;-; Niby nie czekałam na wyniki, ale kiedy zobaczyłam spoilery zaczęłam bawić się linkami i oglądać każdy element stroju XD

#5243 30-11-2016 o 23h58
Jestem załamana, te style to chyba pójście na łatwiznę, naprawdę tak wiele fajnych projektów było...
Może dostaniemy je tą drugą serią
Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (30-11-2016 o 23h59)
#5244 01-12-2016 o 00h10
Mi się podoba ta styla z kryształami, jestem ciekawa jak się będzie prezentować w całości 
Szkoda, że nie wygrała styla z tym czarnym kotełem. Mi się najbardziej podobała z projektów, które zdążyłam przejrzeć 
#5245 01-12-2016 o 00h14
xNisiax napisał
nivata zauroczyła mnie Twoja patriotyczna praca ;D Nosiłabym ;3

Widziałam, że już ktoś napisał na niemieckiej wersji, że to plagiat, ale nie ogarniam niemieckiego, a ciekawi mnie bardzo, cóż też ta moderatorka odpisała na zarzut. Ktoś tu szprecha?

Szkoda trochę, że nie wygrała żadna świeża stylówka. Liczę po cichu, że zgłoszone projekty Nine wykorzysta w przyszłości, bo już się zdarzało, że konkursowe stylówki były wrzucane do gry w randomowe piątki.

#5246 01-12-2016 o 00h48
Moderatorka raczyła łaskawie wycofać swój udział xD
Trochę po czasie...
Nie zaprzecza, że zrobiła plagiat, ale mówi, że nie wszystkie elementy były takie same
(śmieszki poza kontrolo)
Ostatnio zmieniony przez serowakanapka (01-12-2016 o 00h49)
#5247 01-12-2016 o 01h16
Jestem ciekawa na jakiej zasadzie wybrali te style, bo mam wrażenie że po części losowo xd
Ostatnio zmieniony przez spsr (01-12-2016 o 01h20)

#5249 01-12-2016 o 06h32
Hej, no może o tyle fajnie, że ta czerwona kieca zasłania obie ręce...
Ostatnio zmieniony przez Shiawase (01-12-2016 o 06h32)

#5250 01-12-2016 o 09h49
Powiew świeżości chyba wprowadza tylko sukienka z tymi kryształami. Resztę tak jakbym już widziała.. Ta po lewej to spódnica - kojarzę niestety z naszego Nine
a z tym golfem ta już się nadaję na KŚ niż na teraz 
Przyszedł grudzień i od razu zrobiło się świątecznie na Miss 
Ostatnio zmieniony przez agatkaa91 (01-12-2016 o 09h54)