Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 191 192 193 194 195 ... 308

#4801 01-09-2016 o 19h07

Miss'Super Saiyen
Pineapple
vanoe canon!!
Miejsce: gdzieś, lecz nie wiadomo, gdzie

Dasharia napisał

Serio, wczoraj nie udało mi się kupić jednej rzeczy z KH (a nie byłamw tym czasie w podróży), a dzisiaj dostałam cynk od graczki, że też ma z tym problem...

W podróży kupowanie rzeczy z krain mi też nie działa, ale za to normalnie u Niny spokojnie mi wychodzi, toteż no. xD

Mha, pomyłka. Źle przeczytałam. Znaczy się no, nie wszystko, co miałam na myśli, pisząc toto, ma teraz sens, ale no. Mi jeszcze wczoraj działało! xD

SUCHAR JAKO BONUS

Ostatnio zmieniony przez Pineapple (02-09-2016 o 16h21)

/modules/forum/img/smilies/bimbo/amoureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bave.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif /modules/forum/img/smilies/bimbo/en-colere.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/clein-d-oeil.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/gros-sourire.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/langue.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/malheureuse.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/smile.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/rougie.gif  /modules/forum/img/smilies/bimbo/mdr.gif 

#4802 01-09-2016 o 19h15

Miss'Sensei
Saeniver
...

Pineapple napisał

Dasharia napisał

Serio, wczoraj nie udało mi się kupić jednej rzeczy z KH (a nie byłamw tym czasie w podróży), a dzisiaj dostałam cynk od graczki, że też ma z tym problem...

W podróży kupowanie rzeczy z krain mi też nie działa, ale za to normalnie u Niny spokojnie mi wychodzi, toteż no. xD
Może po prostu jeszcze cię nie bloknęli, bo ja nie mogę :<

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#4803 01-09-2016 o 19h21

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus
Czas by uratować naszą społeczność. .

Ja też nie mogę. Miałam dziś jeszcze być w SC (do jutra), bo później wyjechałam, ale mnie wyrzuciło i spodni nie zdążyłam kupić. Chciałam dziś je kupić używając tego sposobu, ale napisało mi, że nie.
"Logika"

https://discord.gg/XyTtcas

#4804 01-09-2016 o 19h22

Miss'całkiem całkiem
Karmin
...

Dzięki Majerankowa, już wiadomo przynajmniej. Czyli pozostaje robić, jak Kanapkaczus napisała. Pewnie już nie raz takie sugestie, bo ciężko uwierzyć, że nie brak graczom tak podstawowej funkcji w ubierance.

Ostatnio zmieniony przez Karmin (01-09-2016 o 19h25)

"Moda przemija, styl pozostaje" - Coco Chanel

#4805 01-09-2016 o 20h02

Miss'wow
Shiawase
...
Miejsce: Białystok

Eee, to pupa zimna /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/yikes.png
A specjalnie prosiłam parę osób o kod do ciucha z KH, bo mi był potrzebny... eh, a myślałam, że to po prostu mi coś nie wychodzi z tym kupowaniem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png No nic, będę musiała jakoś inaczej stworzyć zaplanowaną stylę...

Ostatnio zmieniony przez Shiawase (01-09-2016 o 20h03)

https://media.tenor.com/images/3f2532deaf58056a897a62ff0ed95d69/tenor.gif

#4806 01-09-2016 o 20h15

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Moja stylizacja też wygląda inaczej niż miała, ale myślę, że tak jest lepiej /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Uda Ci się /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
No to teraz nie będę dziwakiem, bo na mojej pierwszej wycieczce do SC (pół roku temu) zmarnowałam cały hajs na ciuchy i jedno zdjęcie z gwiazdą XD
No co? Pozytywów szukam.

#4807 02-09-2016 o 06h23

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Ehm. Jeśli mamy prosić o cokolwiek na forum, to tylko na francuskim. Na angielskim te "propozycje" to podpucha, żeby graczom się wydawało, że mają jakiś wpływ na grę. Z tego co kojarzę, ktoś tam pisał o suwakach już.

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#4808 02-09-2016 o 09h20

Miss'Electronic
Setarah
♥ "i teraz przypominała sobie, jak ten dotyk grzał ją" ♥
Miejsce: Pomocnik moderatora

Odnośnie zmian w grze, to przydałaby się opcja zastępstwa, gdy ktoś np. wyjeżdża i nie ma dostępu do neta.. Wtedy ktoś ma dostęp do konta i może się nim opiekować. Tak w innych grach jest akurat.

"kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie."

"twoja wartość jest bezcenna"

#4809 02-09-2016 o 10h31

Miss'Sensei
Saeniver
...

Myślałam nad tymi suwakami i chyba wolę tak jak jest teraz. Zabawa warstwami nie jest trudna, a czasami do stylizacji potrzebuję np. 2 bluzek czy 3 spódnic (że nie wspomnę o ogromnej ilości elementów z działu Bielizna, które wciskam w różne warstwy). Nie sądzę, żeby po zmianach tak się dało, przykładowo na SF można mieć kilka dodatków jednocześnie, ale 2 bluzek się już nie założy. Podobnie jest w innych ubierankach z suwakami.

Ostatnio zmieniony przez Saeniver (02-09-2016 o 10h33)

https://photo.missfashion.pl/pl/1/104/moy/82627.jpg

#4810 02-09-2016 o 11h21

Miss'całkiem całkiem
Karmin
...

Majerankowa, jeśli na francuskim, to przydałoby się język dobrze  znać. Po francusku to ja najwyżej Panie Janie umiem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Saeniver -dla wielu osób nie jest trudna, dla niektórych owszem. dziewczyny,które opanowały konsolkę mogą x bluzek założyć, a te które nie dają z nią rady, nie mogą nawet kiecki dać pod spód. Rozbieżność możliwości działania w szafie ma tez przełożenie na same stylizacje co logiczne. Jedni mogą cuda na kiju tworzyć, inni są mocno w swej twórczości ograniczeni. Nie ma równych możliwości, a w zasadzie teoretycznie są, bo konsolka dla każdego dostępna, ale ....

#4811 02-09-2016 o 14h47

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Majerankowa No to spoko mamy Adminów...
Saeniver nie żebym ogarniała, ale z instrukcji wydaje mi się, że przy tej konsoli jest podobnie... Nieważne. Ja raczej nie mam takich stylizacji, do których potrzebowałabym 4 dodatków i 2 bluzek.
Ale jeśli tak bardzo lubisz ten sposób, to mógłby zostać. Jeśli ten suwak by coś zaburzył to raczej byście sobie z tym poradzili /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Wątpię, że ten sposób odkryliście przez przypadek.
EDIT: Setarah wydaje mi się, że raczej na to nie zezwolą. Udostępnianie konta innym osobom jest zakazane. No chyba, że to by było takie coś, że drugi opiekun nie może wprowadzać zmian w ustawieniach itp. A poza tym gdyby taki opiekun złamał regulamin i dostałby by bana np. w ostatni dzień swojego "obowiązku", to właściciel miałby przechlapane, bo przecież to jego konto i to on się zobowiązywał do przestrzegania regulaminu. Właśnie na innych stronach jest tak, że jak ktoś złamie regulamin na danym IP to wszyscy użytkownicy tego IP mają problemy.
Także dopracuj pomysł, w sensie co to jest "opieka nad kontem".
Nie obraź się, ale niezdecydowana jestem

Ostatnio zmieniony przez KanapkaczusHighus (02-09-2016 o 14h53)

#4812 02-09-2016 o 15h15

Miss'na całego
BluszczTrujący
...

Na innych grach jest np. tak że opiekun/sitter ma ograniczony dostęp do konta, nie może odczytywać i wysyłać wiadomości z tego konta, nie może pisać na forum z tego konta, ma ograniczony dostęp do kasy np. może wydawać dziennie maksymalnie konkretną ilość kasy. I takie zabezpieczenia chyba załatwiłyby sprawę.

BluszczTrujący

#4813 02-09-2016 o 16h14

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Teraz to kompletny pomysł /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Popieram.
Przydałoby się, gdyż większość wirtualnych pieniędzy w tej grze jest za samo logowanie, reszta to z pojedynków, a wiadomo, że na wyzwanie obie strony muszą wyrazić zgodę i łatwo przewidzieć kto wygra. Są jeszcze minigry, ale ciężko zarobić na nich chociażby 10% pensji.

#4814 02-09-2016 o 16h20

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・
Miejsce: W snach kouhaiow ;>

A nie lepiej zdobyć takiego pokemona, który nazywa się BFF i jest na tyle fajny, że możesz mu zaufać i dać passy? XD No serio tak się da.

#4815 02-09-2016 o 16h47

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

Gorzej jak jedziesz na wakacje z bff. XD No i to nielegalne. :V Regulaminu się nie czytało? XD Za udostępnianie passów masz bana i to chyba bezterminowego. xD

https://66.media.tumblr.com/a79585b15b7fc52ce6d27f2f9814a19b/tumblr_inline_op9jh0YOA71t67szg_540.gif

#4816 02-09-2016 o 16h55

Miss'Żółtodziób
saava
...

/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png Jestem na 16 poziomie i każą mi powiększyć biust...ale....ale ja lubię mój rozmiar i ... ja nie chcę.....  /modules/forum/img/smilies/petite-larme.gif  proszę, nieeee  /modules/forum/img/smilies/bimbo/triste.gif

#4817 02-09-2016 o 17h15

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・
Miejsce: W snach kouhaiow ;>

Serio aż tak źle jest xD śmiesznie trochę, bo to raczej zależy od ciebie komu chcesz udostępnić swoje passy :c

#4818 02-09-2016 o 17h34

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Regulamin to regulamin... Ludzie nie powinni udostępniać swoich haseł, ale co jak nie mają innego wyjścia?
Jak wyżej... A tak właściwie to po co miałabym zakładać sobie konto na francuskiej wersji tylko po to bym pisała tam pomysły? Na angielskiej to bym sobie jeszcze jako tako pograła, a na francuskiej to wszystko musiałabym sobie tłumaczyć. Nie pamiętam zdecydowanej większości misji...

#4819 02-09-2016 o 18h55

Miss'całkiem całkiem
Karmin
...

Dobrze, że nie dają bana za udostępnienie passów do np. konta bankowego. Niedorzeczne takie obostrzenia w grze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#4820 02-09-2016 o 19h04

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Karmin
W każdej grze znajdzie się luka w regulaminie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Na pierwszym moim forum, w regulaminie nie było słowa o trollingu ani o spamie, tylko ewentualnie o łańcuszkach, a tak to nic.
Jak dla mnie ta luka nie jest taka poważna, że gdyby ją "załatać" to moderatorzy nie mieliby życia przez pierwszy miesiąc od wprowadzenia tego.
W sumie śmiesznie, że tak można, ale odradzam wykorzystywanie.
Ej, czekaj... Tak sobie przypomniałam, że w ogólnych zasadach bezpiecznego korzystania z internetu pisze, że nie podaje się takich haseł.
Chyba w regulaminie powinno coś być o przestrzeganiu zasad bezpiecznego korzystania z internetu. Tylko niekoniecznie w tych wątkach na forum, które są w każdym dziale na forum.
Jest jeszcze wielokrotnie dłuższa wersja regulaminu ze wszystkimi definicjami itp.

#4821 03-09-2016 o 03h30

Miss'całkiem całkiem
Karmin
...

Kanapkaczus, oczywiście powodem takich punktów regulaminu jest ostrzeżenie, by potem dzieci nie płakały, że podały passy, a ktoś im namieszał. W imię czego admini mają się zajmować głupotą czyjąś. Wg. mnie powinno być napisane, że jeśli ktoś decyduje się na podanie passów, to z pełną świadomością ewentualnych konsekwencji i na własne ryzyko. Zwyczajnie śmieszą mnie nie tyle logiczne w większości przypadków punkty regulaminów, co same sformułowania. Jak dla 6latków
/vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png W MF mozna być np. surowo ukaranym  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Oczyma wyobraźni już widzę jak moją miss chłostają /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#4822 03-09-2016 o 09h46

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Przez Ciebie też to sobie wyobraziłam ;-; Tutaj zazwyczaj banują moderatorzy, także dziwnie by było gdyby 4 miss podeszła do jednej miss i zaczęły by ją chłostać, ale ok. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Sprawdzać tego nie zamierzam.
Śmiem twierdzić, że gdyby tak napisali, to by te dzieci to robiły, bo jak nie ma zakazu tylko "robisz to na własne ryzyko" to te dzieci tak zrobią, po prostu. Ale boją się własne konta stracić także ten.
Jak tak sobie myślę, to z tą surową karą chodzi o to, że jak się od tej gry uzależnisz i bana dostaniesz, to jest ta surowa kara. Ewentualnie masz happy hour i dostajesz bana na 3 godziny.
Podobno dla większości dzieci szlaban na komputer/telefon to jest koszmar, więc ban pewnie też.
Takie tam chore wyobrażenia.
Jak zapewne wiecie, bardzo wcześnie zaczęłam wchodzić na to forum, ale dopiero wczoraj (300 dzień gry) znalazłam tabelę kar i to przypadkiem, bo czegoś w FAQ szukałam. I jeszcze to było tak streszczone, że wątpię, że jest tam połowa zakazów. Jeżeli jednak to tak streścili, to czemu regulaminu nie? No, ale cóż.
To powinno być w widocznym miejscu, bo jak się tu słyszy, że tutejsze moderatorki są takie kochane <3 /modules/forum/img/smilies/bimbo/bisous.gif i się dostanie bana według tej tabeli to można się bardzo zdziwić. Jak na innych stronach widzę tabelę kar, to od razu upewniam się, że nie podpadam po nic, ale no cóż.
Przynajmniej jest. No i dobrze. Surowa ta tabela.
O i jeszcze coś:
To uczucie gdy Twoja miss lepiej wygląda jak się spali, bo to pasuje do stylizacji O.O
EDIT: Sorry, rozpisałam się o niczym, jak zwykle.

Ostatnio zmieniony przez KanapkaczusHighus (03-09-2016 o 09h46)

#4823 03-09-2016 o 11h51

Miss'Superstar
Majerankowa
Beemoov ogarnij się

O kurczę, po raz pierwszy tę tabelę widzę. XD Śmiesznie. xD

#4824 03-09-2016 o 12h06

Miss'wtajemniczona
Dasharia
...

Siedzę tu tyle czasu, a nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest... O_o

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1158/9490/collections/pennywise-collection-banner_1400x_e89e2ea8-cdda-4b5c-9467-fd50e5b47012_1400x.jpg?v=1509661904

#4825 03-09-2016 o 13h35

Miss'wtajemniczona
KanapkaczusHighus

Zaiste, dziwnie XD
Jeśli kto znaleźć nie może:
//www.missfashion.pl/faq/#/faq/kary,28.htm#
Zaskoczenie nie małe, że tak to ujmę.

Strony : 1 ... 191 192 193 194 195 ... 308