Właśnie, Admini mogliby coś dać.
https://discord.gg/XyTtcas
Strony : 1 ... 176 177 178 179 180 ... 308
Właśnie, Admini mogliby coś dać.
A Nine to nie przypadkiem Admiinka od grafiki i takich tam?
Na prezenty jest jeszcze czas, przecież ostatnio wszystko dodają z opóźnieniem xD
...Nawet wyecieczki
Pewnie mają mnóstwo roboty albo coś.
Ciekawe czy będzie tak samo jak z tym prezentem na walentynki...
Zajrzałam dzisiaj na brytyjskie forum i zgadnijcie, co znalazłam... TUTAJ można przekazywać swoje pomysły na usprawnienie gry. Warto pamiętać, że brytyjska wersja miss jest dostępna o wiele krócej niż polska... Dlaczego więc oni mają taką możliwość, a my nie? Zrozumiałabym, gdyby tylko francuscy gracze mogli, ale dla mnie coś takiego to już dyskryminacja... Skoro oni mogą coś zaproponować, to dlaczego my nie? 
Chciałabym poprosić moderatorki, żeby napisały w tej sprawie do administracji i podały link do tego działu na brytyjskim forum jako umotywowanie prośby. Wiele razy dziewczyny z polskiej gry miały świetne pomysły, ale co z tego, skoro nie mogły ich przekazać...

To trochę nie w porządku, zwłaszcza że niektóre sugestie pochodzą z 2014 roku, a mamy już 2016 i wciąż się głowiłyśmy, czy będzie kiedyś taka możliwość, aby podsyłać swoje pomysły do ludzi tworzący tę społeczność ;-; Ale czego się można spodziewać po ekipie, która ignoruje nawet moderatorów w sprawie bugu, który na innych serwerach został już dawno rozwiązany! Wydaje mi się, że raczej celowo nie mamy takiej możliwości, ponieważ język polski jest językiem trudnym i nawet translatory nie są w stanie go przetłumaczyć (można to zauważyć po tłumaczeniu nazw gwiazd "chiński tancerz" XD). Wiadomo, że język angielski w XXI wieku zna już każdy, a ekipa pragnąc kontaktu ze swoimi użytkownikami uderzy do tych, którzy sprawią jej najmniej wysiłku że tak to ujmę. Ludzie uczą się takich języków jak angielski, niemiecki, hiszpański, a nie polski dlatego to trochę zrozumiałe, że wolą dostawać sugestie od tamtejszej społeczności. Jednak ta ich obojętność wobec polskich użytkowników jest nieco obraźliwa. Uważam, że jeśli mają tak nieproporcjonalnie dbać o swoich użytkowników, lepiej by było, gdyby wcale nie otwierali polskiego serwera... sory, ale ja się czuję trochę jak taka krowa dojna co to nie ma żadnych praw a mnóstwo obowiązków.
Ostatnio zmieniony przez Yubin (02-05-2016 o 10h51)

To może by tak znaleźć polskiego gracza, który zna francuski i niech tłumaczy?
Są strony niepolskie gdzie są skrzynki na pomysły na polskich serwerach.
Tylko tutaj jest taki głupi problem.
To wcale nie jest takie trudne do rozwiązania.
Skoro francuski jest łatwiejszy od polskiego, to niech Polak przetłumaczy na francuski.
Czego nie rozumiem? Dla mnie to proste.
Yubin tró, płacimy mnóstwo kasy za MM (no, kto płaci, ten płaci, w końcu nie każdy kupuje), a tak naprawdę nic z tego nie mamy. 
Zdaje mi się, że na angielskiej wersji te zgłoszenia przegląda administracja (czyli ktoś taki, jak nasza Emma, tak?) i oni wysyłają to do deweloperów przetłumaczone na francuski. A skoro nasza adminka nią jest, to chyba musi umieć francuski...? Albo chociaż angielski... Nie widzę zbyt wielkiej bariery językowej, bo skoro ona jakoś się ze swoimi pracodawcami kontaktuje, to mogłaby przekazywać nasze pomysły.
Swoją drogą wow, dostałyśmy bukiet z okazji 1 maja tylko z jednodniowym opóźnieniem. :'D
Nowe meble się szykują...? Czy to coś starego?
Ostatnio zmieniony przez Majerankowa (02-05-2016 o 13h15)

Przynajmniej dali, lepiej później niż wcale 
A nie było napisane, że od 2. do 5. maja będziemy dostawać bukiety?Majerankowa napisał
Swoją drogą wow, dostałyśmy bukiet z okazji 1 maja tylko z jednodniowym opóźnieniem. :'D
To chyba jest kwiatek do robienie kontrastowych stylizacji takich jak fiolet i żółć tylko kolor inny.
Sae, zajrzyj do szafy - w nazwie jest 1 maja, dlatego mówię o opóźnieniu. XD

Raczej z tym "Od 2 do 5 maja" chodzi o to, że jeśli nie zalogowałeś się dzisiaj, to np. 5 maja jeszcze dostaniesz tą roślinkę 
Ale fajnie by było tak dostawać przez 4 dni prezenty.
KanapkaczusHighus napisał
Ale fajnie by było tak dostawać przez 4 dni prezenty.

Co do barier językowych, ja nie wiem ,w czym problem. Przecież 90% osób (co najmniej) uczy się angielskiego w szkole. Także Francuzi. I choć z doświadczenia jestem raczej skłonna stwierdzić, że nie lubią oni języka angielskiego używać, to przecież zrozumieją. A i dla nas dużym problemem angielski przecież nie jest.
Jestem przekonana, że gdyby stworzyć dział do propozycji, z zastrzeżeniem, żeby je pisać po angielsku (bo może administracja nie ma czasu tłumaczyć, każdemu się to może zdarzyć
) i potem po prostu odsyłać je do Francuzów, dużego problemu by nie było.
Po to się wszyscy (no prawie) uczą angielskiego, żeby móc się komunikować ze światem.
Też mądre. Fajnie by było gdyby jakaś moderatorka im ten pomysł wysłała.
W regulaminie jest punkt "językiem obowiązującym na forum jest język polski" więc wątpię aby takie coś przeszło 

Ale w Miss Kafejce mamy wątek gdzie tylko w pierwszym poście było trochę polskiego wstępu, a reszta jest po ang. i wszystko jest zgodne z regulaminem.
No to ulepszę pomysł:
Może by taki wątek powstał gdyby się pisało pomysł po polsku, a niżej po angielsku np.:
Potrzebuję jabłek.
I need apples.
Coś w tym stylu mogłoby być, bo wszyscy by rozumieli po polsku i było by tłumaczenie dla Administracji.
EDIT: Poprawione 
Ostatnio zmieniony przez KanapkaczusHighus (03-05-2016 o 17h54)
Ten moment, gdy przez kilka minut rozkminiasz, czy osoba nad tobą napisała źle pierwsze zdanie (po polsku), czy drugie (po angielsku), bo razem nie mają sensu. Po tym czasie stwierdziłam, że albo tylko pierwsze jest źle, albo oba. XD
Sorry, z polaka mam ledwo 4.
Niewiele umiem, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś mój przykład 
Mogłobybyć również tak, że pisało by się po polsku i moderacja tłumaczyłaby i wysyłała tylko te sensowne propozycje
Ja nie mogłabym pisać po angielsku, chodzę jeszcze do podstawówki i mam jeden język, oczywiście niemiecki, więc kiepsko umiem inne rzeczy niż nazwy kolorów XDD