I co teraz zrobimy?
65
,,Czasami trzeba myśleć wstecz"
Magda ,wszystkich dla pozdrowieniami z
Strony : 1 ... 141 142 143 144 145 ... 172
I co teraz zrobimy?
65
Mikołka staje z boku i na oślep zaczyna bić ją po grzbiecie.
87 str ?

Faktycznie żyłam jakby obok rodzeństwa, koleżanek i kolegów.
58
''Znacznie mniej wstrząsnęły mną inne, nieco mglistsze opowieści: o lamentach i zawodzeniach, jakie słychać było niekiedy w smaganej wiatrem dolinie u stóp wapiennego urwiska; o cmentarnych fetorach, które czuć było po wiosennych deszczach; o tym, jak sir John Clave, jadąc konno pewnej nocy przez ustronne pole, stratował nieopatrznie szamoczącą się z kwikiem białą istotę; o służącym, który postradał zmysły, ujrzawszy coś w świetle dnia w zamkowych wnętrzach.''
strona 196
''I gdy patrzyłem tak skamieniały ze zgrozy, wiatr zdmuchnął obie świece, jedyne źródło światła na strzelistym, wiekowym poddaszu, i znalazłem się w rozwścieklonym, nieprzebitym mroku, przed sobą mając szalejące pandemonium, a za plecami obłąkańczy, diabelski skowyt wioli.''
strona 18
"Poszliśmy jako para na bal gimnazjalny, ale przez całą imprezę razem z kolegami jedliśmy fritos i podglądaliśmy innych spod trybun."
255?

''Gdy mocny blask lampy Arganda rozświetlił izbę, doktor zauważył, że w ścianę naprzeciwko drzwi, pomiędzy stojącymi w obu kątach narzędziami tortur, powbijane są haki, a na hakach wiszą bezkształtne szaty dość ponurej żółtawobiałej barwy''
strona 67
''Największym dobrodziejstwem naszego świata wydaje mi się to, że człowiek nie potrafi objąć go rozumem.''
strona 201
"Nie czytał postu Martina, a to już coś."
271?

''Natychmiast rzucił się w pogoń, lecz tajemnicza postać puściła się pędem do głównego wyjścia, wybiegła na ulicę i nim stróż zdążył ją dopędzić, zniknęła w ciemnościach.''
strona 148
"Całusy, Blue"
101?

''Zagadką był nawet sam minerał: gładki, zielonkawoczarny kamień z opalizującymi bądź złotymi cętkami i prążkami nie przypominał żadnej skały znanej geologom i mineralogom.''
strona 185
"To pierwszy dzień w szkole po świętach, a ja rozważam, czy nie zostać na parkingu."
476?

''Udało nam się połączyć tylko z Arkhamem.''
strona 93
- A ja to na przykład, Gizelo, kto by się spodziewał.
Strona 3?

lol...
''H.P. Lovecraft''
strona 51
Przez chwilę wszyscy jedli w milczeniu.
Strona 78?

''Byłem daleko od domu - i stało się, że wschodnie morze rzuciło na mnie swój czar.''
strona 312
31+2 to 33
Milu, nie pojmuję twojego wzburzenia.
Strona 94?

''Gdy profesor przyjął rzeźbiarza - czytałem dalej w rękopisie - ów bez ogródek poprosił gospodarza, by uczynił użytek ze swej wiedzy archeologicznej i pomógł mu zidentyfikować hieroglify na płaskorzeźbie.''
strona 201
Zresztą, jak już, miałaby dużo innych powodów do płaczu.
Strona 48?

''Rozpoznałem melodię - był to dziki taniec węgierski, często grywany w teatrach; przemknęło mi przez myśl, że po raz pierwszy słyszę, jak Zann gra cudzą kompozycję.''
strona 66