Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 161

#1001 09-08-2013 o 08h11

Miss'na całego
kawajka
...

Gratuluję zwyciężczyniom w obu kategoriach, jakoś tak przegapiłam zupełnie te finały, bo ostatnich kilka dni wpadałam tutaj na chwilkę, coś tam przejrzałam, napisałam i zmykałam. Dlatego nawet nie kojarzę ani miss, które wygrały ani mieszkań, ale szczerze gratuluję, zwłaszcza mieszkania mi się podobają pierwsze i trzecie miejsce mają świetny klimat /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1002 09-08-2013 o 09h26

Miss'Sensei
Rosette
And all that jazz...

Dzięki wielkie dziewczyny ^^ Zapraszam do piwniczki codziennie od godziny 21, tylko najbardziej wysmakowany jazz i degustacje whisk... eeee... soczku. Oraz w ramach rozrywki karty, szachy, ruletka, stół bilardowy oraz zestaw do pokera do waszej dyspozycji /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

https://i.imgur.com/FCQgZyV.png

#1003 09-08-2013 o 09h55

Miss'Żółtodziób
...

A ja już niby dziękowałam w wątku o konkursie deco no ale mogę jeszcze raz, więc dziękuję wszystkim za głosy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png I cieszę się, że akurat te pokoje są na 1 i 3 miejscu, bo byłyście moimi faworytkami /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Noi stronę wcześniej Kasyda napisała, że:

Kasyda napisał

Ogródek uroczy, ale jak dla mnie nie na drugie miejsce.

noi w zasadzie sama się z nią trochę zgadzam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Bo ten mój ogród wygląda tak prosto przy pokojach Lillien i Rosette no ale i tak dziękuję, że tam jestem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

No a co do miss to się zgadzam z większością, że w tym tygodniu jest taka sobie. Roccoco tylko mi się podoba ale uważam, że miała ładniejsze stylizacje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

#1004 09-08-2013 o 09h58

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Rosette, bardzo chętnie! Tylko pozwól, że przywdzieję adekwatny do klimatu ciuszek i możemy to uczcić! ^^

Kawajka, serdecznie dziękuję - miło mi niezmiernie znajdować się w kręgu i Twoich faworytek! :)

Nika2, ale przecież nie zawsze ilość znaczy jakość! Co jest zabawne, przyznam Ci się szczerze, że patrząc na Twój ogród czy salon japoński Samiry miałam olbrzymie wątpliwości, czy moja sypialenka nie jest przypadkiem przeładowana... ;) u Ciebie niczego mi nie brakuje! Gratuluję! :D

Ostatnio zmieniony przez Lillien (09-08-2013 o 10h03)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#1005 09-08-2013 o 10h23

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Jestem zawiedziona, miałam nadzieję że drobna część naszego męskiego towarzystwa wejdzie na podium bo stylizacja mnie powaliła i jej jedynej codziennie dostawała uwielbiam :<

Ostatnio zmieniony przez rkwcz (09-08-2013 o 10h24)

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

#1006 09-08-2013 o 10h36

Miss'wow
Lillien

Rkwcz, o kim mówisz? Osobiście, co tydzień mam olbrzymią nadzieję, że wreszcie Foxglove zobaczę na podium i nie rozumiem, czemu jej tam jeszcze nie ma. To nie mój styl, ale strasznie mnie kręcą takie silne i seksowne stylizacje! Plus, jej niemalże cosplay Draculi, który do wczoraj nosiła, jest wprost genialny. Wyglądała jak Gary Oldman w wersji kobiecej *-* w ogóle chętnie zobaczyłabym na podium coś innego niż jedynie wieczorowe lub balowe suknie. Męska stylizacja byłaby prawdziwym powiewem świeżości!

Ostatnio zmieniony przez Lillien (09-08-2013 o 10h40)

#1007 09-08-2013 o 10h41

Miss'ujdzie
rkwcz
...

Lillien napisał

Rkwcz, o kim mówisz? Osobiście, co tydzień mam olbrzymią nadzieję, że wreszcie Foxglove zobaczę na podium i nie rozumiem, czemu jej tam jeszcze nie ma. To nie mój styl, ale strasznie mnie kręcą takie silne i seksowne stylizacje! Plus, jej niemalże cosplay Draculi, który do wczoraj nosiła, jest wprost genialny. Wyglądała jak Gary Oldman w wersji kobiecej *-* w ogóle chętnie zobaczyłabym na podium coś innego niż jedynie wieczorowe lub balowe suknie. Męska stylizacja byłaby prawdziwym powiewem świeżości!

//www.missfashion.pl/profile/evilisalive,3977.htm
Nie tyle co męska, a wykonana przez faceta /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ale mi sie strasznie podoba

#1008 09-08-2013 o 10h50

Miss'wow
Lillien

Ach! :) zrozumiałam, że chodzi Ci o męski styl, nie o osobę! No fakt, jest tutaj trochę ciekawych, barwnych postaci, które przewijają się przez kolejne finały i wciąż pozostają niedocenione...

Ostatnio zmieniony przez Lillien (09-08-2013 o 10h52)

#1009 09-08-2013 o 11h02

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

Szczerze mówiąc nasz rodzynek był moim faworytem w tym tygodniu i trochę mi smutno, że nie skończył na podium :<

#1010 09-08-2013 o 11h11

Miss'OK
Aria
...

Szczerze? Nie licząc drugiego miejsca, to podium to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie...

#1011 09-08-2013 o 11h41

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox
Miejsce: Yharnam

Widzę, że nie jestem osamotniona w osądach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Cóż, pamiętacie trolling Masakry i Amika z szarfami? W kolejnym finale się powinno więcej finalistek skrzyknąć i ubrać w DOKŁADNIE taką samą, koniecznie wieczorową stylówę, tylko w innym kolorze. Parada klonów by była, ciekawe który kolor by przypadł najbardziej do gustu i stanął na podium XD

#1012 09-08-2013 o 11h52

Miss'Żółtodziób
...

Co do podium miss podoba mi się trzecie i pierwsze miejsce ale nie rozumiem dlaczego na podium są spodnie? -.- Wydaje mi się, że powinno się głosować na najlepszą stylizacje a na Roccoco głosowały chyba tylko jej koleżanki. Jej stylówy z sukienkami były ładne. Ta jest za prosta.

#1013 09-08-2013 o 11h52

Miss'OK
Aria
...

Foxglove napisał

Widzę, że nie jestem osamotniona w osądach /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Cóż, pamiętacie trolling Masakry i Amika z szarfami? W kolejnym finale się powinno więcej finalistek skrzyknąć i ubrać w DOKŁADNIE taką samą, koniecznie wieczorową stylówę, tylko w innym kolorze. Parada klonów by była, ciekawe który kolor by przypadł najbardziej do gustu i stanął na podium XD

Ej to by było dobre! Albo poprzebierać się z zestawy od gwiazd: najlepiej jak najwięcej takich samych, tylko w innych kolorach. Chyba Sissi ma wiele osób?

Daichi, nie samym kieckami człowiek żyje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png Ta stylizacja jest akurat fajna, bo ładnie dobrana.

Ostatnio zmieniony przez Aria (09-08-2013 o 11h52)

#1014 09-08-2013 o 11h54

Miss'Żółtodziób
...

Może i ładnie, ale na prawdziwych wyborach żadna kandydatka w spodniach nie wyjdzie. A ta stylizacja przy miejscu pierwszym i trzecim wygląda blado no nie oszukujmy się.

Ostatnio zmieniony przez Daichi (09-08-2013 o 11h54)

#1015 09-08-2013 o 11h56

Miss'OK
Aria
...

A pokazy mody? Roi się od spodni! Styl co coś więcej, niż bufiasta kieca. Nie mówiąc o tym, że np. mi się strasznie gryzie w miejscu 1 bluzka ze spódnicą. Co z tego, że suknia, jak nie powala i zwyczajnie, nie pasuje? Nie dyskryminujmy spodni!

#1016 09-08-2013 o 12h00

Miss'Sensei
ScarletWitch
...
Miejsce: England / London

Jak dla mnie spodnie też mogą fajnie wyglądać i udowodniła to Roccoco, albo Ruby z wcześniejszych wyborów ...
Kiecki się znudziły, bo zawsze one wygrywają ... A oryginalne pomysły potrafią zaskoczyć i to pozytywnie ...
Więc trzeba patrzyć na jakość zestawu i na to czy wszystko do siebie pasuje.
Trudniej jest dobrać fajny komplet do spodni, bo trzeba się naszukać - przeważnie każda rzecz jest z innej półki, a przy eleganckiej sukni wystarczy biżuterię i torebkę i zestaw  gotowy.
Takie chociaż jest moje zdanie, w tym temacie.

#1017 09-08-2013 o 12h01

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Daichi bez obrazy, ale właśnie dzięki takiemu podejściu jak Twoje tydzień w tydzień na podium jest dosłownie ten sam styl. Oceniamy pomysłowość i wyczucie stylu, czy to przy spodniach czy kieckach. Wychodzenie z założenia "Na prawdziwych wyborach miss są sukienki!" to delikatnie ujmując, ograniczona perspektywa na świat. Po co w grze spodnie, skoro to takie niestylowe je nosić zdaniem większości?
Poza tym, to nie jest prawdziwy pokaz mody, tylko gra. I przydałoby się trochę oryginalności, a nie raz za razem totalne nudy =.=

Co do bladości stylizacji to się też nie zgodzę. Jest przemyślana, naprawdę dobrze dobrana w kwestii dodatków czy butów. Jak napisała Scarlet - dobrać biżuterię do strojnej kiecy to żaden wyczyn. Zrobić coś ze spodniami (których tu na lekarstwo, jeśli chodzi o fasony) to jest talent.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (09-08-2013 o 12h03)

#1018 09-08-2013 o 12h01

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Być może stylizacje na podium nie są szałowe, ale kto powiedział, że spodnie są zakazane? Na normalnych wyborach żadna miss nie ubrałaby też stylizacji w stylu Adamsów, Draculi czy szortów i rajstop w kropki. Nie przesadzajmy, Miss Fashion to nie prawdziwy świat.

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1019 09-08-2013 o 12h04

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Nivata - i właśnie dlatego te stylizacje jak Addamsowie, Dracula czy rajstopy w kropki nie wygrywają, bo "nie są jak na pokazie miss!" =.=

#1020 09-08-2013 o 12h33

Miss'wtajemniczona
nivata
Seamstress wannabe.
Miejsce: Orc Fortress

Boleję nad podejściem większości. ;_;

http://i64.tinypic.com/2eg9mdg.gif

#1021 09-08-2013 o 12h41

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

Ja trochę też. Tak jak jest tu napisane - to karykatura rzeczywistości. Podejście, że tylko sukienki zasługują na podium jest z leksza krzywdzące dla spodni czy też stylizacji bardziej na luzie lub innych ogółem. Bo Addamsówna była w spódnicy z tego co wiem (jedna wersja w spodniach, druga w spódnicy - obie zabójczo dobre). Gdyby twórcy gry chcieli żeby to był prawdziwy pokaz miss (jak już nie mody, bo w pokazach mody spodnie to żaden ewenement), to by dali tylko sukienki wieczorowe i spokój. A, że na szczęście jest wybór, to mamy większą różnorodność. No ludzie, w tym finale też stylizacja Masakry była świetna, Evil był chyba jedyną osobą w sukience właściwie strojnej i wieczorowej, która była z jakimś pomysłem, czy właśnie Ty Nivata zwracałaś uwagę swoją lekką, jesienną stylizacją. Ale żadna z tych stylizacji nie wpisywała się w te tak zwane stereotypy, że ma być jak na pokazach Miss Universum. I ja się kurde z tego cieszę i cieszyć będę, bo prawdziwe pokazy miss to w 5% dobre ciuchy (bo większość jest zupełnie niepowalająca) i 95% śmiechu z minusowym intelektem uczestniczek. Tylko niech tutaj uczestnicy i uczestniczki z faktycznie dobrymi pomysłami wreszcie zostaną docenieni.

Ostatnio zmieniony przez Foxglove (09-08-2013 o 12h44)

#1022 09-08-2013 o 13h46

Miss'na całego
Roccoco
I am selfish, private and easily bored. Will this be a problem?
Miejsce: Bordeaux

A ja się tak wtrącę, ni z gruszki ni z pietruszki, ale chciałam pięknie podziękować za głosy! ♥

Co do komentarza Daichi - możliwe, że wyglądam blado w porównaniu do stylizacji wieczorowych, i nie będę się siliła na przekonywanie Ciebie co do niesłuszności Twoich argumentów. Postanowiłam jednak wyjść poza schemat "Piękno tkwi w przepychu" (Chociaż sama kiedyś tą zasadę wyznawałam.). I może moja kreacja nie jest szałowa, ale prostota chyba nie jest niczym złym, hm? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://i62.tinypic.com/jt1a87.gifhttp://i58.tinypic.com/qy73nc.gifhttp://i62.tinypic.com/jt1a87.gif

#1023 09-08-2013 o 14h25

Miss'Żółtodziób
...

Wątku nie śledze aż tak nadmiernie tutaj ale pewne schematy też mnie zadziwiają. Rozumiem, że to jest gra o modzie i słowo defilada czy konkurs bądź miss fashion może kojarzyć się w jakimś punkcie z "przypisywanym" tutaj aspektem pokazu miss piękności. Jednak nie dajmy się szufladkować rutynowym standardom czy plakietką.
Stroje balowe wykonane z dokładności nie mam nic przeciwko np Evil udowodnił już nie raz, że można przykuć oko taka kreacją jeśli ma w sobie coś orginalnego przemyślanego i zadbanego w każdym detalu ( jego problem z przebiciem się to dość dojrzała forma dla niektórych graczy tutaj aby to docenić^^) . Stroje codzienne bądź biurowe, służbowe też mogą być ciekawym pomysłem. Roccoco miała bardzo wyważoną stylizacje czy wypadła blado w porównaniu do innych ? Odpowiem przecząco ta "bladość" nawet jej pomogła bo została zauważona i to dość dobrze patrząc, że zajeła 2gie miejsce (jedynym cieniem wątpliwości z mojej strony czy zagości na podium było nawiązanie materiałem i kolorem do poprzedniej zwyciężczyni w stroju "jeżdzieckim" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png każdą kreacje w finałach staram się oceniać pod względem pomysłowości, przesłania jakie towarzyszyło w tworzeniu jej potem mogę uwzględnić kwestia tak trywialne czy jest to kreacja wybiegowa codzienna zwariowana czy inne jeszcze tego typu przymiotniki. Gra oferuje nam eksperymentowanie w łączeniu ubrań stylów kolorów dodatków itp więc nie widze najmniejszego sensu w ograniczaniu się do kwestia "ta jest na wybieg i podium" "ta jest codzienna nie na podium" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Docenić trzeba prace koncepcje i pomysłowość oraz czy przyciągła oko "obserwatora" . Nawet jeśli to gra a bawimy się już w ocenianie bądzmy obiektywni w każdym aspekcie a nie rutynowo oceniajmy z pewnymi wpojonymi normami do etykiet. Przepraszam za długawą wypowiedz ale naogół tak mam, jak już coś napisze to troche zajmuje.
Co do defilady były ciekawe pomysły. Kreacje które wygrały gratuluje chociaż jakoś czuje małe rozczarowanie bo muszę się zgodzić ze niektóre miejsca są dość słabe. Deco na szczęście mnie nie zawiodło i dlatego też zostaje wierniejsza temu konkursowi bardziej.

#1024 09-08-2013 o 14h49

Miss'OK
Foxglove
Big, bad Fox

A tak jeszcze dorzucę, bo mi się to teraz w oczy rzuciło. Daichi, mówienie, że ktoś się dostał na podium tylko dlatego, że koleżanki głosowały jest bardzo nie na miejscu i po prostu krzywdzące dla laureatki. Poza tym, Roccoco musiałaby mieć co najmniej 197 koleżanek żeby osiągnąć wynik jaki osiągnęła. A chociaż nie wątpię, że sporo osób tu ma znajomych, to ja w prawdziwym życiu nawet tylu osób nie znam ;]

#1025 09-08-2013 o 14h55

Miss'na całego
Masakra
Leśna Nimfa

197? A jak ci to wyszło? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Roccoco miała 593 głosów, każde uwielbiam to 3, dni głosowania 2 więc wychodzi niecałe 100. Dodatkowo nawet jak się ma koleżaneczki to zawsze jakieś głosy od obcych wpadają.

Strony : 1 ... 39 40 41 42 43 ... 161