Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 2

#26 12-02-2016 o 21h08

Miss'ok
...
Wiadomości: 72

Majerankowa napisał

Kurczę, babeczka wygląda bosko. <3 Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wypróbować ten przepis.


Ja, jako wielki poranny leń i człowiek z wiecznym niedoborem czasu chciałabym podzielić się z wami pomysłem na szybkie, smaczne i zdrowe śniadanie.

Owsianka z owocami

Czy są tu jacyś fani wzgardzonych płatków owsianych? Mam nadzieję, że tak. <3 Jem je ostatnio niemal codziennie przed szkołą, bo świetnie niwelują uczucie głodu i dają mi energię na średnio dwie godziny nauki. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Enjoy!

Składniki:
U mnie wszystko jest zawsze na oko, więc nie będziemy się bawić w dokładne odmierzanie produktów. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
Płatki owsiane błyskawiczne - wedle uznania (ostrzegam, że odrobinę pęcznieją po przygotowaniu i nieźle zapychają)
Woda
Banan, jabłko (najlepiej smakuje, gdy dosypiemy też cynamonu <3) albo inny owoc, który według was będzie pasował
Miód lub cukier do smaku

Sposób przygotowania:
Owsiankę wsypujemy do miseczki (chociaż ja jem je często z mojego ulubionego kubka ^^) i zalewamy wrzącą wodą nieco nad poziom płatków. Ważne jest, żeby nie dodać za dużo wody, bo wyjdzie nam ciapa, albo za mało, bo mogą być twarde. Zostawiamy na około 3-5 minut, żeby wchłonęły wodę - ja zawsze się w tym czasie ubieram, więc dokładnie nie wiem. xD
Po upływie tego czasu porządnie mieszamy i sprawdzamy, czy cała woda zniknęła. Jeśli dodaliśmy jej za dużo, to możemy spróbować ją odlać, chociaż nie każdy lubi płatki, które wręcz rozpływają się w ustach z powodu wchłonięcia zbyt dużej jej ilości. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Teraz kroimy możliwie drobno nasze owoce. Ja jabłko ścieram na tarce, wtedy lepiej czuję jego smak. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Dodajemy jeszcze miód lub cukier i... Gotowe!
Idzie naprawdę szybko, więc jeśli ktoś rano biega jak poparzony i twierdzi, że nie ma czasu na śniadanie, niech wypróbuje ten przepis. Do płatków owsianych naprawdę idzie się przekonać, zwłaszcza jeśli są z naszymi ulubionymi owocami. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png




mmmm....brzmi pysznie,  napewno wypróbuję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
ja też bardzo lubię gotować i eksperymentować w kuchni.  zastanawiam się nawet nad kierunkiem gastronomicznym.


siemanko loszki

Offline

#27 14-08-2017 o 14h11

Miss'Żółtodziób
...
Wiadomości: 1

Sporo osób nie lubi szpianku..ale dzięki mojemu przepisowi na pewno pokochacie to niedoceniane warzywko!

/modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif
Przepis na papryki faszerowane szpinakiem i kurczakiem

Farsz :
Jedno opakowanie świeżych liści szpinaku
4 ząbki czosnku
kawałek sera lazur (jak kto lubi im więcej lazura tym bardziej specyficzny smak)
mascarpone
2 serki śmietankowe topione
trochę śmietanki 18% dla rozrzedzenia farszu
cytryna ( Połowę soku z połowy cytryny)
masło
maggie

Myjemy liście wrzucamy je do głębokiej patelni (albo brytwanny) smażymy ok 7 min na maśle (1/4 kostki) dodajemy czosnek, smażymy jeszcze minutę. Wrzucamy wszystkie sery i rozpuszczamy je ze szpinakiem. Na końcu skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy według indywidualnego gustu maggie (ser lazur jest słony więc trzeba spróbować sosu przed przyprawieniem).


Papryki przecinamy na pół, wyciągamy nasiona. Piekarnik rozgrzewamy  do 180 stopni. Bachę wykładamy papierem, układamy na niej papryki wkładamy do piekarnika na 30min (same bez farszu)
Na osobnej patelni smażymy drobno pokrojonego kurczaczka, delikatnie go solimy.. (bardzo malutko soli) gdy się usmaży mieszamy go z naszym farszem.

Po 30 min wyciągamy papryki, czekamy aż ostygną przekładamy do żaroodpornego naczynia i napełniamy farszem. Zamykamy naczynie i wkładamy spowrotem do piekarnika na 25-30 min.

Są totalnie wspaniałe i robią olbrzymie wrażenie na innych

Smacznego kochane <3
/modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  /modules/forum/img/smilies/bisou.gif  /modules/forum/img/smilies/blebl.gif  /modules/forum/img/smilies/bisou.gif  /modules/forum/img/smilies/blebl.gif

Offline

#28 22-08-2017 o 19h20

Miss'towarzyska
serowakanapka
(ノ・ω・)ノ・゜゜・
Miejsce: W snach kouhaiow ;>
Wiadomości: 2 467


Geralt, do jasnej cholery, długo masz zamiar tam siedzieć z obrażoną miną? Warzywa obierz.

Andrzej Sapkowski – Chrzest ognia

co tu dużo gadać, obierasz warzywa, jesz warzywa

Offline

#29 22-08-2017 o 22h54

Miss'całkiem całkiem
PiezegDarczu
...
Miejsce: Azerbejdżan
Wiadomości: 135

Taki myk dziś zrobiłam,
Warzywnego farszu nasmażyłam.
Zawinęłam w naleśnik
I mam mini kebsik.

Offline

Strony : 1 2