Na pewno w swoim krótkim, bajecznym życiu spotkaliście ludzi, którzy ni jak mają się do siebie charakterem. I nie mówię tu o cudownym dopasowaniu i dopełnianiu się, które jest podstawą w związku wielu par. Chodzi mi tutaj o osoby, które nawzajem działają sobie na nerwy i najchętniej odizolowałaby się od siebie na wiele, wiele lat. Trudno przecież obcować z ludźmi, którzy swoimi dziwnymi przyzwyczajeniami i sposobem bycia drażnią cię niemiłosiernie. W szkole unikasz tego typu osób, spędzasz czas z przyjaciółmi, jeszcze obgadując natrętów. Lecz co się stanie, jeśli taka grupa nienawidzących się osób trafi po jeden dach? Czy miłująca się w sporcie dziewczyna dogada się z typowym noł-lajfem, który ma gdzieś swoje zdrowie? Czy bałaganiarz może dzielić pokój z czyściochem? Czy zakochana para może się całować na kanapie obok nastolatki, która gardzi miłością? Czy homoseksualista może się przystawiać do homofoba? Jeśli do tego wszystkiego dodamy zimę, okropne warunki materialne oraz jedną łazienkę, wychodzi nam naprawdę przyjemna, lekka komedia z nutką romansu. No bo, kto się czubi, ten się lubi, nie?
Wcielamy się w nastolatków, którzy należą do jednej klasy w miejscowym liceum. Z powodu częstych kłótni i bójek, rada pedagogiczna postanowiła bardziej ich ze sobą zgrać - zostali zmuszeni do zamieszkania pod jednym w dachem, a na dodatek w dwuosobowych pokojach. Bez wychowawcy, zdani na swoje umiejętności gospodarskie i finansowe. Muszą sobie radzić samotnie, próbując tolerować swoich współlokatorów.
1. Nasze postacie często będą wystawione na stres, więc i zaklnąć im się zdarzy. Z tego powodu przekleństwa proszę cenzurować. Typu "!@!!$%@#".
2. Nieobecności przynajmniej na tydzień, zgłaszamy na moje PW.
3. Dozwolono mieć dwie postacie, tylko macie o nie dobrze dbać i grać nimi po równo!
4. Nie kłócimy się i dobrze się bawimy.
5. KP róbcie mniej więcej 48h.
6. Nasze postacie się mogą kłócić, nie my!
7. Zdanie niezwiązane z tym RPG piszemy kursywą.
8. Przestrzegamy cały regulamin MF.
9. Wszystkie sceny +18 na PW.
10. Ja jestem Panem Gry - to ja zmieniam porę dnia, pogodę itp.
11. Piszemy logiczne wypowiedzi, dobrą polszczyzną, z poprawną interpunkcją i bez błędów ortograficznych.
12. Wygląd M&A.
13. Jeśli przeczytałeś regulamin, na końcu swojej karty napisz ,,Zostanę Wariatem".
Dziewczyny:
1.1 ~ typowa feministka. Gardzi mężczyznami, uwielbia dyskutować i walczy o swoje prawa, nawet gotując. Zawsze wyraża swoje zdanie wyjątkowo głośno. Nie rozumie miłości i szczerze jej nienawidzi. Ma na pieńku z zakochaną parą. ~ majkel325 jako Ridley Sherman
1.2 ~ taka Matka Teresa. Nazywana przez współlokatorów Mamusią i Perfekcyjną Panią Domu. Dba o wszystko i wszystkich, chętnie zrobi ci kanapeczki, posprząta, ugotuje, ucałuje w czółko. Ale umie również porządnie cię skrzyczeć, kiedy zrobisz coś głupiego. ~ Lynn jako Serenity Ilse Darling
1.3 ~ dziewczyna, dla której sport jest jedyną religią. Nie cierpi ludzi, którzy nie szanują swojego ciała oraz wpadają w nałogi. Internet i telewizor to jej największy wróg, a bieżnia przyjaciółką od serca. Bardzo wkurza ją 2.6 ~ Eminaria jako Luna Katerina Freed
1.4 ~ panienka o zakochanym spojrzeniu, która całymi nocami śni o swoim chłopaku. Ma swojego ukochanego, na którym zawsze może polegać.. Jest wesoła i energiczna, przez co ma skłonności do drażnienia wszystkich wokół. Stanowczo nadpobudliwa i wpatrzona w swojego kochasia jak ciele w malowane wrota. Wspomina o nim przy każdej możliwej okazji. ~ @Maruki jako Wendy Cage.
1.5 ~ typowa ,,Pani Śmieci". Gdzie tylko się pojawi, zwyczajnie bałagani. Roznosi swoje rzeczy po całym domu, przez co jest świadkiem codziennych kazań 2.5 o jej braku schludności. Niczym się nie przejmuje i jest stanowczo zbyt wyluzowana. ~ @Ragnarei jako Carmen Eliza Evans.
Chłopcy:
2.1 ~ homoseksualista, który w każdym innych mężczyźnie widzi obiekt swoich marzeń sennych. Bardzo uroczy i słodki, ale to tylko z pozorów. Bywa władczy i pewny siebie, praktycznie rządzi wszystkim i wszystkimi. Sadysta, który uwielbia manipulować. Upodobał sobie szczególnie do dręczenia 2.4 oraz 2.2. ~ Nieve jako Noah Harrison Dallas.
2.2 ~ męska wersja Matki Teresy. Perfekcyjny Pan Domu oraz Tatuś, który chętnie pocieszy, a potem da klapa w tyłek. Jest władczy i ostry, ale ma w sobie wiele ciepła i opiekuńczości. Jest biseksualny. Przyjaźni się z 1.3. ~ Olga31082000 jako Lawrence Alessio Hasting-Castellano
2.3 ~ zimny, nieustępliwy i obojętny na wszystko homofob, który sądzi, że Bóg go pokarał, umieszczając go w jednym domu z taką bandą idiotów. Ma stanowczo wygórowane ego. Nie umie się dogadać z 2.1. ~ Sszyszka jako Seji Kuroniko
2.4 ~ czyścioch i bloger. Uwielbia porządek, zawsze pomaga 1.3 w różnych zajęciach domowych. Oczywiście, najchętniej sprząta, a jego pokój i on sam jest zadbany jak najlepsze muzeum. Na dodatek wszędzie łazi z kamerą, sprzedając do internetu stanowczo zbyt intymne sprawy swoich współlokatorów. Udostępnia prywatne informacje i zdjęcia innych osób jego fanom. Popularny w necie. ~ Erzsebet jako Ryan Peterson
2.5 ~ noł-lajf, najlepszy przyjaciel 2.5. Całe dnie spędza z laptopem, przy okazji ciągle pijąc kawę, paląc fajki oraz wżerając słodycze. Bardzo chętny do picia alkoholu. Nie przepada za sportem i najchętniej spędziłby na kanapie całe życie. Śpioch i wieczny żarłok. ~ @Tsunshun jako Nathaniel Ackerman
Pokój I
Nieve i Sszyszka
Pokój II
majkel325 i @Maruki
Pokój III
Lynn i Olga31082000
Pokój IV
@Ragnarei i Erzsebet
Pokój V
@Tsunshun i Eminaria
Więc tak, tu wam daje wolny wybór. Oczywiście, mają być dane podstawowe, typu wiek, godność, pokój itp. Nie przyjmuję brzydkich, niezadbanych kart bez BBCode. Mile widziane więcej niż 2 zdjęcia. Proszę, aby to wszystko miało ,,ręce i nogi", czyli były w pełni wypełnione, bez błędów ortograficznych. To chyba tyle. c:
☺ Pokoje mogą być damsko-męskie, męsko-męskie albo damsko-damskie. Tutaj pozostawiam wam wolny wybór (: Proszę tylko, abyście dopasowywali się rozważnie - np. fajnie by było, gdyby bałaganiarz mieszkał z czyściochem, a homoseksualista z homofobem (;
☺ Postaci jest dużo, do wyboru, do koloru. Wątpię, aby zabrakło miejsc, ale jeśli wszystkie zostaną zajęte, to oczywiście mogę dorobić. Wystarczy do mnie napisać prywatnie (:
☺ Jeśli będziecie mieli jakieś uwagi, śmiało do mnie pisać - chętnie wysłucham (:
☺ Zaczynamy grę, kiedy będą wszyscy, albo chociaż większość.
☺ Unikajmy pisania emotikonek w swoich wypowiedziach.
☺ Proszę, abyście przy pisaniu postu, podpisywali się na górze mianem swojej postaci - aby każdy wiedział, kto aktualnie mówi. Wiecie, o co chodzi (:
Zapisujcie się śmiało! Miłej zabawy kochani *.*
Ostatnio zmieniony przez Olga31082000 (05-02-2014 o 18h08)
Światem rządzi wyobraźnia ~ ♥
Chętna do wszystkich możliwych RPG - mogę być nawet drzewem ;-;