Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Strony : 1 ... 43 44 45 46 47 ... 56

#1101 08-10-2014 o 23h51

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Po namyśle postanowiłam wrzucić tu moją wieś, która nagle stała się sadem! Jak widzicie rezyduje w nim Strach na wróble ; D

Wiem, że ogromnie dużo tu detali, jednak zależało mi na mnóstwie szczegółów, które oddadzą tę jesienną, ponurą atmosferę. Wiatr rozwiewa mgłę i unosi liście w górę, ogólnie jest ogromny nieporządek, bo prace jeszcze nie dobiegły końca, a sezon na dynie w pełni (;

Chętnie wysłucham Waszych opinii, może uda się jeszcze coś w projekcie poprawić ^^

//photo.missfashion.pl/pl/1/37/moy/28897.jpg

Ostatnio zmieniony przez Lillien (08-10-2014 o 23h52)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#1102 09-10-2014 o 09h40

Miss'Fuzja
Jessica23
...
Miejsce: Wrocław

Lillien WOW! Faktycznie elementów jest mnóstwo, aż boję się pomyśleć, ile czasu Ci to zajęło. Jedno jest pewne - było warto, bo efekt jest niesamowity! Nie mam uwag /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

http://i60.tinypic.com/2m7uio7.gif

#1103 09-10-2014 o 14h51

Miss'Brązowa
eufrozyma
You only live once so don't be afraid of living
Miejsce: Warszawa

Lillien Cudowny sad - pomysł i wykonanie! Tak samo jak strach na wróble! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Miss Fashion Info – Misje Halloween 2017 | Instagram

#1104 09-10-2014 o 18h40

Miss'OK
Sniezyczka
...

Lil, jestem pod wielkim wrazeniem! Az brakuje mi slow. Super kreatywne-chyba nikt przed Toba nie wpadl na podobny pomysl. Propsuje /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Link do zewnętrznego obrazka
Jeśli masz niższy poziom MN bardzo proszę rzuć mi dwa wyzwania bez zakładu /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1105 09-10-2014 o 19h33

Miss'wow
Lillien
They call me The Vigilante

Eufrozymo, Sniezyczko, Jess - dziewczyny, dziękuję Wam przeogromnie za słowa uznania! ♥ Rozwiałyście moje największe wątpliwości - szczerze obawiałam się, że jednak trochę przegięłam z ilością detali : D"
A o czas spędzony na tym sadzie, oraz Strachu samym w sobie, lepiej nie pytać XD Normalnie nie miałabym tyle wolnego, ale skoro i tak jestem unieruchomiona w łóżku (mam grypę, ledwo żyję) i nie mogę się dalej pakować, to postanowiłam spożytkować jakoś kreatywnie czas (jestem pracoholikiem i nie umiem nicnierobić, aaa).
Tworzenie tego sprawiło mi mnóstwo radości! Ale o wydanych MM nawet nie wspomnę, bo spłukałam się przed Halloween - tylko ja tak potrafię :'D Jeju, jak ja liczę na HH jeszcze w najbliższym czasie, bo w ostatnią niedzielę byłam jeszcze przed wypłatą i nie mogłam skorzystać :C a w Halloween jest tyyyle ciekawych rzeczy do deco, których jeszcze nie mam... Plany na kolejne pomieszczenia są, na pewno będę tu wpadać, gdy uda mi się kolejny pomysł zrealizować!

Ostatnio zmieniony przez Lillien (11-10-2014 o 20h20)

//photo.missfashion.pl/pl/1/71/moy/56702.jpg

#1106 10-10-2014 o 16h04

Miss'wow
jula209
...
Miejsce: Kamionka Wielka

Lillien, dzięki tym detalom oddajesz rzeczywistość, im więćej pracy, tym mniej posprządane. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png Heeheh. Żartuję, ale na serio, poprostu cudo! Ogród i strach pierwsa klasa!

http://40.media.tumblr.com/4546d6fef90b323bc8c73d7f244c6743/tumblr_mtc85tNQDk1sctigpo1_500.jpg

#1107 11-10-2014 o 20h14

Miss'Żółtodziób
...

Poraz pierwszy chyba skusze sie na odpowiedz na telefonie wiec wybaczcie brak polskich jezychkow xD
Lillien cudnie ci wyszedl ogrod. Ja bym osobiscie nic nie zmieniala tam juz. Klimat jesieni bardzo trafnie oddany prze kolorystke. Obrazek mam malutki i pewnie w domu napatrze sie na kazdy detal jaki bede mogla dostrzec na duzym monitorze /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png jedyne co moglabys dodac bo chyba nie wylapalam na screenie to wrony jesli posiadasz. Jakos takie obrazki zawsze mi sie kojarza tez z ptakami /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
Wspanialy projekt wiedzialam ze jak sie dorwiesz do nastepnego pomieszczenia to ci wyjdzie cos pieknego /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1108 24-10-2014 o 20h20

Miss'Sensei
Sentis
...
Miejsce: Gdańsk

http://i61.tinypic.com/11rdjj7.png

Trochę chciałam się pochwalić, a po części dopytać, czy aby nie przesadziłam. A może czegoś brakuje?

#1109 24-10-2014 o 20h46

Miss'Żółtodziób
...

Zabawa perspektywą /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Hmm orzeł za duży na to malutkie urządzenie przez to wygląda trochę sztucznie. Pomysł jak najbardziej na tak, umieszczenie go jako żywego ptaka ale do dopracowania.Pewnie wystarczy powiększyć palnik ^^
W sumie to nie perspektywa ale może takie pytanie. Ten kocioł to co dokładnie ma przedstawiać xD? Nigdy nie widziałam palącego się i lewitującego drewna na rondlu. Nie mówiąc już o unoszących się bąbelkach gotującego się hmm drewna jako wywaru ? Coś za coś albo drewno pod kociołek albo bez kociołka ^^.
Powrót do perspektywy. Nietoperza bym pomniejszyła o jedna akcję ale to jak sama uważasz czy go chcesz podkreślić i zaliczyć do olbrzymów czy bardziej nadać mu realności /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Mysz na słoiku z mózgiem jest nie do końca dobrze umiejscowiona. Przybliż sobie widok i spróbuj tak ją usadowić aby ten pyszczek schodzący w dół był na korku bardziej.
Miotła jest dość sporawa ale to tak samo jak z nietoperzem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png No i za oknem dałabym tło w kolorze bo jakoś się wybija przy tych kolorach.

#1110 24-10-2014 o 21h15

Miss'gadułka
Anixa
I know you, I walked with you once upon a dream
Miejsce: Zielona Góra

lal jestem pod wrazeniem porad Samiry /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
a przy okazji pytanko: jak zrobic zdjecie pokojowi w hotelu?

Ostatnio zmieniony przez Anixa (24-10-2014 o 21h33)

#1111 24-10-2014 o 22h13

Miss'Żółtodziób
...

Anixa zdjęcia pokoi robi się tak samo. PrtSC>>Paint (np) i masz obrazek. Niestety pomieszczenia z zakładki  "Podróż" nie można dać na defiladę więc zostaję ci screen  z własnego mieszkania. Stąd jak np u Sentis widać ikonki walk i kopertę w prawym górnym rogu ^^
Co do porad są na ogół zawsze z mojej strony detaliczne bo lubię się wpatrywać w każdy projekt uważnie jeśli mam czas i możliwość /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1112 24-10-2014 o 22h19

Miss'Żółtodziób
...

To ja też się nieco pochwalę remontem mojego pokoju. Czekałam na to by coś z nim zrobić, bo wcześniejsza odsłona od pierwszych mebli nie była zachwycająca. Czekałam właśnie na ten moment, Halloween <3 Teraz też nie zachwyca jak u innych miss, ale i tak jestem dumna. Czuję, że tu jest tak przytulnie teraz <3

//photo.missfashion.pl/pl/1/38/moy/29861.jpg

#1113 24-10-2014 o 23h07

Miss'gadułka
Anixa

Misa strasznie podoba mi się ten motyw z posagiem. Cos a' la kapliczka.

A ja zrobiłam cos takiego:
//photo.missfashion.pl/pl/1/38/moy/29862.jpg

nie jestem do konca przekonana czy czegos nie brakuje tu lub nie jest za duzo. Chcialam klimat wiedzmowo wapirowy i jeszcze motyw z polowaniem weza na mysz jakos mi sie spodobal i tak wszystko wpakowalam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

o kurcze...jak dodalam teraz pokoj to w porownaniu z waszymi jest strasznie jasny /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
a jak go robilam to wydawal sie taki mroczny

Ostatnio zmieniony przez Anixa (24-10-2014 o 23h07)

#1114 25-10-2014 o 15h40

Miss'Żółtodziób
...

Pobawiłam się w szafie to jest chwila na posty xD
Misa
Pokój jest fajny nie marudź znowu z tym konkurowaniem xD Deco robi się dla przyjemności własnej a potem reszty /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png
W sumie perspektywa bardzo ładnie zachowana nie ma co się przyczepiać z mojej strony.Pokój mi się bardzo podoba jeśli chodzi o układ mebli jak i kolorystykę.
Mała sugestia tylko ode mnie jeśli masz ochotę ją przetestować. Komoda koło łóżka jednak bym ją zrównała z ramami baldachimu aby uzyskać spójność.Chyba, że chciałaś zastosować tutaj komodę jako element "ścienny" to bym ją przysunęła do przodu dając w taki sposób przestrzeń między łóżkiem a pokojem.Toaletkę dałabym jednak też intensywnie czarną aby się nie wybijała ^^. Aniołka możesz spróbować przesunąć odrobinę do przodu aby stworzyć większy trójkąt.Jednak to tak tylko odrobinę.
Poza tymi sugestiami nie mam nic więc do zaproponowania bo wszystko do siebie pasuję bardzo zgrabnie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Klimat sypialni z elementami galerii trofeów oddany bardzo zmyślnie.

Anixa
Przyznam rację pokój jest jasnawy ^^ Trochę widzę perspektywa zawodzi ale nie jest to coś czego nie da się poprawić.
Wprowadziłabym większą przestrzeń tutaj jeśli nie boisz się bawić ścianami. Tapetę polecam w odcieniu zbliżonym do typowego wampirowego koloru czyli czerwień. Nawet w miasteczku jest taka tapeta wampir, możesz potestować jak się sprawdzi czy nie będzie za krzykliwa itd /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Jeśli chcesz zostać przy obecnej to polecam kolor zmienić aby dodać "mroku".
Przy złotych i brązowych elementach polecam ramę okienną w tych samych odcieniach.
Co do detali cóż opisywanie wszystkich przedmiotów trochę by tu zajęło. Są one zgodne ze sobą ale jednak pasuję je poukładać i rozmieścić odpowiednio. Służę pomocą na pm jeśli byłabyś zainteresowana nią /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1115 28-10-2014 o 18h26

Miss'wow
KimDallas
...

Też się przyszłam pochwalić/poprawić swoje pomieszczenia.

Z tego jestem zadowolona, nawet bardzo:
//photo.missfashion.pl/pl/1/38/moy/30111.jpg
Z tego to już nie koniecznie. Ten zaznaczony fragment woła o pomstę, kompletne zero, a dół jest zagracony nawet do potęgi entej. Nawet nie wiem co powinnam wywalić, a co dodać na "wzgórze".
//photo.missfashion.pl/pl/1/38/moy/30118.jpg

Ostatnio zmieniony przez KimDallas (28-10-2014 o 18h26)

#1116 28-10-2014 o 18h35

Miss'gadułka
Anixa

ja zadna ekspetka nie jestem, ale cos mi nie gra z tym nagrobkiem i pomnikiem aniolka. jakies nie wpasowane.
ja niestety nie mialam sily zeby ruszyc moj pokoik /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/sad.png zalamalam sie ze tyle w nim do poprawy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png za to Samirze dziekuje za taka odpowiedz, bede miala na uwadze wszystkie Twoje rady /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1117 28-10-2014 o 19h18

Miss'Żółtodziób
...

KimDallas
Pierwsze pomieszczenie wyszło ci bardzo dobrze pewne detale które mnie może drażnią są ale to kwestia mojego gustu xD
Te stopnie bardzo ale to bardzo wysokie są i nie znoszę wykorzystywania tych półek jako schodów dają tragicznie niedopracowany efekt jeśli masz pokój na wprost a nie pod kątem ^^
Inny detal to klapa do lochów. Nie ma może jej w odcieniu brązowym tak aby współgrała z całością wystroju? Bo ten szary trochę się odcina.Książka jest dziwnie ułożona na ziemi /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Ogólnie jest narysowana pod takim kątem, że nasuwa opieranie ją o coś więc może przybliż ją do ściany albo rogu biurka ?
Pomijając te detale kolorystyka jak i sam pokój przytulny ci wyszedł xD  Myślę, że pole do popisu masz jeszcze na stole albo podłodze przy nim ale to kwestia czy lubisz się bawić w większą ilość drobiazgów czy wolisz zostawić przy minimalizmie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Co do drugiego projektu cóż tu ci już wyszło ciut słabiej.
Jak sama zauważyłaś dół jest załadowany a wzgórze puste. Jeśli chcesz pozostawić dół bez zmian to polecam pobawić się w krzaczki i roślinki na wzgórzu plus światłocień na nim to powinno nadać głębi.Ten wielki nagrobek przy ruinach za bardzo się wycina przyciemnij go "czarną mgłą" .
Co do wzgórza aby pobawić się w krzaki i cienie zrób jak ja mniej więcej. Buduj stopniowo wzgórze z tego samego elementu abyś miała tam możliwość powtykania krzaczków/grobów/cieni itd.
U mnie projekt jeszcze nie skończony bo zostały jeszcze grzybki xD ale albo możesz podglądnąć u mnie w kuchni "wzgórze" albo poczekać aż tutaj wkleję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Anixa nie ma problemu to iż tutaj się udzielam z "poradą" nie jest jakoś wiążące ^^ Jeśli cię kiedyś najdzie ochota na dekorowanie to służę pomocą i radą. Pomieszczenia są dla twojej własnej przyjemności czy je ruszysz czy z nich jesteś zadowolona na obecny stan to już twoje prawo /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez Samira (28-10-2014 o 19h21)

#1118 28-10-2014 o 19h33

Miss'gadułka
Anixa

jezu kobieto jakie Ty masz oko o.O ja dopiero po przeczytaniu Twojej "recenzji" zauwazyla polowe rzeczy xD
zazdroszcze zmyslu artystycznego. nie jestes/ nie masz zamiaru byc jakas projektantka wnetrz? /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

#1119 28-10-2014 o 20h05

Miss'wow
KimDallas
...

Dzięki za rady /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Co do książki to chciałam oddać ruch, skojarzyło mi się, że przez otwarte okno wpada zimny wiatr i porywa papiery z szafki razem z książką. Miało być to uchwycenie chwili. Co do schodów, to nie znalazłam bardziej pasujących. Jeszcze jakiś poszukam /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1120 28-10-2014 o 20h29

Miss'Żółtodziób
...

KimDallas
Nie ten kierunek wiatru ^^.Bo wygląda jakby wiatr nie dostawał się do środka tylko wysysał z pomieszczenia rzeczy /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Może przez to książka i kartki nie współgrają ze sobą.
Może spróbuj umieścić te fruwające kartki za książką, jakby wyrywało z niej strony przez podmuch?
Pomogłabym ci ze schodami ale prawdę mówiąc nie spotkałam się chyba z odpowiednimi deskami aby tworzyły schodki. Chyba, że coś z nowości doszło bo na bieżąco z nimi nie jestem.To przeglądnę w nocy i na pm podam propozycję /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Anixa
Projektantką nie jestem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Kierunek zmieniony na grafika komputerowego i w trakcie studiów jest więc może stąd to oko do detali. Wcześniej inwestycje i nieruchomości więc w deco nie siedziałam aż tak bardzo,chociaż jakieś aranżację wnętrz były w programie nauczania.Dziękuję jednak za te słowa miło słyszeć, że porady są adekwatne do moich "widzi mi się" wyłapywań niedociągnięć xD

#1121 28-10-2014 o 23h28

Miss'całkiem całkiem
Chantee
...

KimDallas: Mnie schody nie rażą, jeśli Cię to pocieszy (ale mi daleko do eksperckości Samiry /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png), bo przyzwyczaiłam się, że wszyscy te deski wykorzystują w ten sposób. Jedyne co mnie drażni, to że wygląda to tak, jakby z tego podestu (półpiętra?) schodziło się prosto na stół /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png Chyba, że to miało tak wyglądać, to proszę mnie zignorować /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/38/gd/29726.jpg
Świąteczna kraina: misje i GWIAZDY już na blogu! Dodatkowo: święta u autorek - nie przegap! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1122 30-10-2014 o 15h59

Miss'nieobczajona
...

Jak tylko zobaczyłam podwójną latarnię w halloweenowym ikelandzie, wiedziałam, że muszę ją wykorzystać. Przedstawiam Wam zatem moje dzisiejsze dzieło, czyli XIX-wieczną dzielnicę czerwonych latarni.
//photo.missfashion.pl/pl/1/38/moy/30178.jpg
Konstruktywna krytyka bardzo mile widziana! Osobiście żałuję, że ta podłoga ma tylko 2 warianty kolorystyczne i że moim obecnym chłopakiem nie jest Benoit - wpasowałby się dużo lepiej niż Christophe /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

Ostatnio zmieniony przez Patience (30-10-2014 o 17h36)

#1123 30-10-2014 o 18h48

Miss'całkiem całkiem
Chantee
...

Bardzo klimatycznie! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png To tło po prawej stronie super wyszło, ale przeszkadza mi, że ta karoca wisi w powietrzu. I trochę pusto wokół tych postaci, tj. obok faceta i za Twoją miss chyba przydałoby się coś dodać, zwłaszcza, że jak zauważyłaś podłoga jest jasna i przydałoby się trochę odwrócić od niej uwagę. Pomysł jest świetny! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/38/gd/29726.jpg
Świąteczna kraina: misje i GWIAZDY już na blogu! Dodatkowo: święta u autorek - nie przegap! /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#1124 30-10-2014 o 21h15

Miss'na poziomie
Solomona
...
Miejsce: Wonderland

Genialnie to wyszło. Robi wrażenie.

W dodatku przypomina mi to historię Kuby Rozpruwacza.

https://78.media.tumblr.com/tumblr_mdmrytUnPJ1qimfrko1_500.gif

#1125 30-10-2014 o 21h44

Miss'Żółtodziób
...

Patience świetnie ci to wyszło. Co mogę polecić to zakup sobie "para wanna" w kolorze czarnym i zmniejsz ją na maksa. Od linii gdzie zaczyna się przejście na czarny trawnik koło karocy pobaw się w umiejscowienie jej tak aby dawało cienie na ulicy. Może wtedy efekt tej podłogi nie będzie się tak wybijać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Minimalizm tej ciemnej uliczki mi się podoba nie ma co tam zaśmiecać ulicy za bardzo ozdobami. Co najwyżej fruwające kartki papierów, jakieś śmieci coś w tym kierunku jeśli już.

KimDallas
Ja wiem, że bywam upierdliwa z wyłapywaniem detali ale to jest tylko moje zdanie jeśli nie ma opcji zastępczej to po prostu mnie olej i nie kłopocz się nawet tym. Tak jak tu Chantee wspomniała wszyscy już się do tego "tricku" przyzwyczaili a to, że mnie on drażni to szkoda się tym nawet kłopotać /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/tongue.png

Ja w sumie też się trochę pochwalę ale i zapytam o opinie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png
Przybliżenie posiadłości i trochę inspiracja z obrazka Solomona który ma na profilu ^^
Jedynie nie mogę się zdecydować czy dodać "nadchodzący z oddali" deszcz czy może bardziej przejrzyste zostawić widoki bez niego?

Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)

Strony : 1 ... 43 44 45 46 47 ... 56