Na forum piszemy bardziej rozbudowane posty. Jeśli chcesz coś o sobie powiedzieć, możesz to zrobić w dziale "Przedstaw się".
Strony : 1 ... 160 161 162 163 164 ... 308
Na forum piszemy bardziej rozbudowane posty. Jeśli chcesz coś o sobie powiedzieć, możesz to zrobić w dziale "Przedstaw się".
Poddałam się dzisiaj do dymisji i odbyłam szkolenie na nowe stanowisko, a potem... od razu mogłam zaakceptować pracę. O.O Nie wiem, kiedy to wprowadzili, ale chwała im za to, bo czekanie do północy żeby dostać robotę i przejść misję było strasznie irytujące.

Dash, ciii, to bug, bo dostajesz dwie wypłaty. XD

Czemu bug? To przecież cudowne.
Taaak, cudowne, i bardzo wygodne dla graczy. Wcześniej można było codziennie rzucać pracę i następnego dnia akceptować, i znowu rzucać - a za każdym razem dostawało się premię za dymisję! To dopiero było niezłe, prawda? 
Jednak to, co dobre dla graczy, niekoniecznie jest dobre dla twórców gry. Im więcej miss monet mają graczki, tym mniej będą kupować w banku. Im mniej będą kupować w banku, tym mniej pieniążków wpadnie do portfela. Twórcy gry przecież celowo nie zrobiliby czegoś, co robiłoby im straty, prawda? Dlatego to bug. Twórcy gry tego nie chcieli.
Tak nawiasem mówiąc, nie tłumaczę tego dla ciebie, ale dla innych, którzy mogliby pomyśleć podobnie jak ty. Żebyś znowu do mnie pretensji nie miała.
EDYTA: (niżej) KanapkaczusHighus, nie wpisałam cię na czarną listę dlatego, że nie dostałaś bana, tylko po to, żebym nie traciła czasu i nerwów na niepotrzebne rozmowy. I żebyś ty też nie traciła czasu i nerwów. Nasza dyskusja nie miałaby po prostu sensu, skoro nawet zwykłe rady odebrałaś jako atak. Kolejna taka dyskusja mogłaby się przerodzić w coś naprawdę niemiłego. Zwłaszcza, że jestem niezłym narwańcem. Wpisałam cię na tą listę, bo nie chcę z tobą pisać. To jest sposób na święty spokój. I działania zapobiegawcze! C:
Ostatnio zmieniony przez Pineapple (30-01-2016 o 18h39)
Dobra, i tak się na Ciebie gniewam.
Napisałam wątek z przeprosinami tam gdzie nie wolno i nie dostałam za to bana, więc mnie masz na czarnej liście?!
Nawet Majeranek mnie tam nie ma, a byłam dla niej strasznie chamska.
Idę kaleczyć angielski.
Ostatnio zmieniony przez KanapkaczusHighus (30-01-2016 o 17h46)
Zauważyłam to już dawno i to wcale nie bug
Po prostu wrócili do starej metody. Kiedyś też można było dostać dwie wypłaty tego samego dnia, dopiero potem wprowadzili ''utrudnienie''. A premię za dymisję i tak otrzymuje się tylko raz :>
Ostatnio zmieniony przez Malvy (31-01-2016 o 07h32)
Malvy stara metoda, jak to ładnie wyjaśniła u góry Pineapple, po prostu im się nie opłacała. Poza tym - ja mam tak tylko na brytyjskiej wersji, na polskiej musiałam zaczekać jeden dzień.
Premię za dymisję dostaje się raz, ale wypłatę dwa razy (albo i więcej...).

U mnie jest tak na każdej wersji od dłuższego czasu. Nie pamiętam już dokładnie, kiedy zaczęłam przechodzić tam misje. Trzeciej wypłaty mi jednego dnia niestety nie dali. xD Ale tylko na francuskiej sprawdziłam. Konkretnie po zgarnięciu dwóch musiałam czekać do kolejnego dnia z akceptacją, czyli tak jak kiedyś po rezygnacji.
Trochę wątpię, aby to był bug, za długo, ale tyle razy to już "poprawiali", że nie zdziwiłabym się na żadną opcję.
[img]https://i.imgur.com/1dzp4zx.gSkye mógł po prostu nie zostać przez nikogo zgłoszony, łatwo coś takiego przeoczyć, bo większość ludzi i tak czeka ten jeden dzień, bo wiedzą, że próbowanie tego samego dnia byłoby bezcelowe. A nowi nie wiedzą, że tak nie powinno być. xD

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale jest bug i dzięki niemu jak się porzuci prace to można jeszcze tego samego dnia zaakceptować i dostać podwójną wypłatę? Jeśli tak, to u mnie to nie działa ;-;
I właśnie to jest dowód, że to bug, gdyby było specjalnie, to by działało każdemu. XD

Nie do końca, ellixp jest na 16 poziomie, a tam nie ma zmiany pracy.
Działa, gdy rzucasz jedną i akceptujesz drugą do poziomu. Przynajmniej u mnie tak jest odkąd lecę z misjami na pozostałych siedmiu wersjach. Na większości zaczęłam przy Urbanińskim, w tym momencie jestem z Benoitem, czyli przeszłam przez szkolenia 5 razy (na niektórych mniej, ale na każdej jakieś były) i bez problemu od razu akceptowało drugą pracę. Na polskiej wersji już sporo osób mówiło, że tak ma.
Teraz z ciekawości rzuciłam pracę na dwóch wersjach, na jednej wybrałam znów to samo szkolenie, na drugiej poprzednie, bo niestety aktualnie nie mam w misjach zmiany pracy i muszę czekać do jutra z akceptacją, ponieważ to nie było wymagane do poziomu. (Przydałby się ktoś z misją odnośnie pracy do sprawdzenia. Wtedy na francuskiej miałam zmienić pracę, ale wybrałam tę samą.) Więc nie mam trzeciej wypłaty, a druga była tylko przy misjach. Dokładnie tak jak przy starej metodzie.
Być może to jest bug, być może nam poszli na rękę - nie wiem, ale dziwi mnie takie pochopne podejście. Czasem rzeczy, które wydają się na korzyść gracza wychodzą także na korzyść właścicieli strony.
Zioło, zmieniałaś teraz pracę na Rock Star?
[img]https://i.imgur.com/1dzp4zx.gNope, rzucę robotę jeśli po promocjach mi zostaną MM, bo muszę się obkupić w butikach. xD
Nie widzę żadnej pozytywnej strony dla beemoov... Chyba, że jakimś cudem przyszło im do głowy, że dziewczyny kupią MM, żeby podjąć pracę z natychmiastowego szkolenia tego samego dnia, w którym rzucą... Ale to dość pokrętne myślenie. xD

Traktowanie użytkowników po macoszemu nigdy nie jest pozytywne dla strony. Nie wiem, czy to jest pewne, ale jak na buga dość dobrze skonstruowane. xD Nie powiem, wykorzystuję i nie mam odczucia jak długo to trwa przez te misje. Może mi czas za szybko leci. Zostawiam to bardziej jako pytanie. Optymistycznie, bo na pewno jakiś plus, że nie muszę czekać do kolejnego dnia i nie zapomnę o akceptacji (właśnie, jutro muszę sobie o tym przypomnieć xD).
Po promocjach będziesz pierwsza do sprawdzenia, czy dalej działa. xD
[img]https://i.imgur.com/1dzp4zx.gCzy mi się wydaje, czy zmieniły się godziny zmiany gwiazd na promenadzie? xD Mam wrażenie, że gdy wchodziłam o 10, nie było tam nikogo, a przed chwilą pojawiła mi się gwiazda, której normalnie ustrzeliłam zdjęcie. xD
Też mi się parę razy tak zdarzyło, że kilka minut po północy nie było nikogo, a za kilka godzin ktoś się pojawił.
Też chciałam się podzielić swoim spostrzeżeniem odnośnie promenady. Mam wrażenie, że jak wchodzę na promenadę kilka minut po północy, albo po 14, to rzadko mi się trafia jakaś gwiazda, średnio jedna na 2 dni. A jak wchodzę nie od razu, tylko np. o 19 zamiast o 14, to prawie zawsze trafia mi się jakaś gwiazda. Też zauważyłyście coś takiego?
Ostatnio zmieniony przez Pythia (01-02-2016 o 13h24)
Co do gwiazd to u mnie też jest taka sytuacja. Czasami wchodziłam o 14 i nie było nikogo, a po 2-3 godzinach gwiazda się pojawiała.

Ktoś mi wytłumaczy co fajnego jest w zdjęciach gwiazd? I ile wynosi szansa na zrobienie zdjęcia?
Czasem fajne są ciuchy, fryzury i makijaż (kilka kolorowych kompletów ubrań zdobytych przy dużym szczęściu za 1 razem za 750 MM to niezły interes), ale głównie chodzi o to, że potrzebujesz określonej ilości zdjęć do przejścia poszczególnych poziomów. Szanse są różne, od 1 do 10.KanapkaczusHighus napisał
Ktoś mi wytłumaczy co fajnego jest w zdjęciach gwiazd?I ile wynosi szansa na zrobienie zdjęcia?
Ostatnio zmieniony przez Saeniver (01-02-2016 o 21h33)
Na bank będą jakieś postacie z filmów romantycznych + coś jak te Amorki czy inne Miss Serduszkowe Wrozki. 
Z każdym rokiem Nine rysuje ładniejsze gwiazdy i komplety ubrań, coraz więcej ciekawych dodatków, a nie tylko kiecki i bluzki, także sama też jestem ciekawa co nowego przyniesie nam 14 lutego!

A obstawiacie, że wejdą którego? Jak dla mnie pewnie 12. je rzucą, w sensie nowe. A stare może już w ten piątek, hm?
Na 90% 12 lutego. W zeszłym roku nowe i stare dali w tym samym czasie + ostatnią promocję. Pamiętam, że dość krótko się wyświetlały (13-18.02) i wyłapałam na styk.
[img]https://i.imgur.com/1dzp4zx.gA mnie bardziej ciekawią chińskie nowości. Przydałyby się też nowe gwiazdki z okazji chińskiego nowego roku - w zeszlym roku nie byli zadnych nowych, wiec tum razem licze na chociaz trzy. I mam nadzieje, chinski nowy rok na mf pojawi sie w ten piatek (wedlug kalendarza wypada chyba 8 lutego, wiec najblizszy piatek by pasowal)

Te trzy gwiazdy z okazji początku roku chińskiego są z 2012 roku, event trochę wyblakł, a szkoda. Nowe byłyby dla mnie mega pozytywnym zaskoczeniem. :D
Najbardziej prawdopodobne, w tym tygodniu Chiny, a w przyszłym Walentynki.
[img]https://i.imgur.com/1dzp4zx.g