Strona główna

Forum - Missfashion.pl, gra o modzie dla dziewczyn!

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4

#26 20-09-2013 o 16h20

Miss'ok
Sarameda
...

Wiesz Monia, zależy od tego w czym czujesz się lepiej- ja osobiście wolę tradycyjny styl rysowania, bo mogę dotknąć swojej pracy, ona jest, istnieje realnie, a w digitalu ta praca istnieje, ale tylko wirtualnie, nawet po wydrukowaniu.

Zauważyłam i dobrze Ci to wychodzi, acz musisz jeszcze poćwiczyć nad anatomią- polecam Ci poszukać na deviantartcie tutoriali. Jest ich tam od groma.

A tam, sama się nadal uczę rysować, jak znajdę coś przydatnego w tutorialach, widzę, że dana technika jest dobra, to dzielę się tym z innymi! Tak, biała kredka jest świetna, gdzieś na devantarcie znalazłam o tym, po co wykorzystywana jest biała kredka!

Haha! Bambino są najlepszymi kredkami na świecie! Sama z nich korzystam. Poza tym, polecam Ci zakup kredek, nie są drogie koło 15 złoty w Auchanie, kredki Bic Tropicolors 2, sama je zaczęłam używać i muszę przyznać, że naprawdę warto. Jeśli zaś chcesz lepszy zestaw kredek to polecam Faber Castella (24 kolorki kosztują około 25-30 złoty, ale naprawdę warto, mam takowe i starczają na długo) ewentualnie Derwent (te jednak są bardzo drogie, ja akurat dostałam w prezencie, ale polecam gorąco, bo są świetne i także na długo starczają.)

Co do kolorowania, to podeślę Ci fajny tutorial na kolorowanie ciała, sama korzystam z tego tutoriala nie raz:
http://franciscoetchart.deviantart.com/art/PENCIL-TUTORIAL-72083332

Facet jest po prostu mistrzem w kolorowaniu kredkami ^-^

Ćwicz i jeszcze raz ćwicz, ja wiem po sobie, że ciężka praca popłaca :3

Powiem Ci, że widać, że masz swój styl/kreskę. To dobrze, bo dość często młodzi artyści mają problem z tym i ich prace często przypominają, stylistycznie, styl rysowania osoby, o której uczą się rysować.

Życzę powodzenia w dalszym rysowaniu! Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać ^ ^

#27 21-09-2013 o 17h10

Miss'Sensei
ScarletWitch
...
Miejsce: England / London

Piękne oczy rysujesz, takie duże i okrągłe ... umiesz też fajnie cieniować włosy ... I z tabletem wcale tak prosto nie jest jak się wydaje ... trzeba pracować na warstwach i tak dalej ...

Ja mam kredki z firmy KOH-I-NOOR, mam i Progresso, czyli świecówki i akwarele .. bardzo dobra firma, a firma niemiecka czyli Faber Castell, też jest bardzo dobra, mam ołówki i cienkopisy z niej ... a więc moja poprzedniczka dobrze mówi.

#28 22-09-2013 o 13h04

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Łał, faktycznie gość nieźle wymiata  /modules/forum/img/smilies/hein.gif  Też tak chce  /modules/forum/img/smilies/sourire.gif  dzięki za rady, cały czas pracuję nad anatomią /modules/forum/img/smilies/content3.gif

#29 22-09-2013 o 13h23

Miss'ujdzie
Nimphianey
...
Miejsce: Duże.

Najbardziej z tego wszystkiego zachwyca mnie fakt, że potrafisz się bawić kolorami, światłocieniem. Rysujesz fenomenalnie, a do tego świetnie umiesz wszystko wykończyć kolorami. Jak dla mnie 7/10. Proponowałabym, abyś rozwinęła bardziej swoją umiejętność rysowania. Może jakieś krajobrazy? Bardzo chciałabym zobaczyć u Ciebie zachód, bądź wschód. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

To tylko moja mała sugestia.

" Dziś będzie ten lepszy dzień, pamiętaj" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#30 23-09-2013 o 18h21

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Haha oczywiście takie rzeczy też rysuję, tylko po prostu jakoś mnie nie zachwycają więc ich nie dodawałam xD Zaglądnij w najbliższym czasie tu z powrotem. Dodam jakieś krajobrazy^^ czy coś.

A tu takie coś xD Kicia /modules/forum/img/smilies/sourire.gif 

http://www.sketchtoy.com/50618074

//photo.missfashion.pl/pl/1/10/moy/7318.jpg

#31 23-09-2013 o 18h23

Miss'OK
Metropolice
''Są takie dni, że same lecą łzy i myślisz że to wszystko to bezsens...''
Miejsce: Śląsk, Małopolska

No, no kicia świetna. Oczka ma takie hipnotyzujące. Wąsiki mogłyby być ciut dłuższe ale kotek świetny.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0d0HO3RuARU9WHeMn92t_yhnberNej2-BsqHd5kx4zetzw-KIlg

#32 26-09-2013 o 17h47

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

A to nowe rysuneczki /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png  Widać jakieś postępy?  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/roll.png

Zachód ^^
//photo.missfashion.pl/pl/1/10/moy/7566.jpg

Takie cosik xD
//photo.missfashion.pl/pl/1/10/moy/7568.jpg

i taki sobie Elf  /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png
//photo.missfashion.pl/pl/1/10/moy/7567.jpg

#33 26-09-2013 o 18h00

Miss'Żółtodziób
...

Piękne prace! Piękne! Nic dodać nic ująć. A ta plaża przy zachodzie słońca... Czułam się jak bym sama tam była... Cosplay też niczego sobie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

Ostatnio zmieniony przez Minionka (26-09-2013 o 18h00)

#34 27-09-2013 o 15h30

Miss'ujdzie
Nimphianey
...
Miejsce: Duże.

Elf jak z filmu AVATAR! Rysujesz cudownie /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

" Dziś będzie ten lepszy dzień, pamiętaj" /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png

#35 13-10-2013 o 15h29

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Moja kochana Junko /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  niestety nie mój pomysł../modules/forum/img/smilies/goutte.gif
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/8904.jpg

A tu takie cosik, podoba mi się bardzo /modules/forum/img/smilies/sourire.gif
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/8906.jpg

#36 18-10-2013 o 18h41

Miss'Żółtodziób
Mixer
...
Miejsce: Shiaining Shaotome

Boże ostatni rysunek... Cud nigdy nie widziałam czegoś tak wspaniałego.Podoba mi się gwiazdka w oku. Chociaż tło niezbyt dobrze narysowałaś bo wygląda ono jak byś rysowała tak jak się patrzy do przodu a nie do góry. Przez to można by pomyśleć, że to jest dziwnie zbudowana anatomicznie dziewczyna. Włosy też się dziwnie rozchodzą, bo jak mówiłam przez podłogę wyglądają one jak by latały w powietrzu a nie układały falami na szachownicy...

ST☆RISCH

#37 18-10-2013 o 18h55

Miss'gadułka
Sszyszka
...
Miejsce: Okolice Jeleniej Góry

Mixer napisał

Włosy też się dziwnie rozchodzą, bo jak mówiłam przez podłogę wyglądają one jak by latały w powietrzu a nie układały falami na szachownicy...

A według mnie włosy są zrobione bardzo ładnie. Pomysł jest super, ta szachownica jest super. Zakochałam się w gwiazdce w oku. Jednym słowem CUDO

|Ask|Blog|Instagram|

WRÓCIŁAM~~

https://45.media.tumblr.com/5e1ed6549c0d6ceeb4a08a5434504f7b/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo5_400.gifhttps://45.media.tumblr.com/57397f448f8e7f4e15ba1dba6d386309/tumblr_nxw2qxPJIa1up7gxfo1_400.gif

#38 18-10-2013 o 20h05

Miss'Żółtodziób
Mixer
...
Miejsce: Shiaining Shaotome

Sszyszka napisał

Mixer napisał

Włosy też się dziwnie rozchodzą, bo jak mówiłam przez podłogę wyglądają one jak by latały w powietrzu a nie układały falami na szachownicy...

A według mnie włosy są zrobione bardzo ładnie. Pomysł jest super, ta szachownica jest super. Zakochałam się w gwiazdce w oku. Jednym słowem CUDO

To nie to co myślisz. Wyobraź sobie, że postać stoi do ciebie tak jak patrzysz prosto (anatomicznie normalna) i ma tak latające włosy. Gdyby były one na posadzce to jeszcze rozumiem /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png Bo prawdopodobnie są tylko, że przez sposób narysowania szachownicy...

ST☆RISCH

#39 19-10-2013 o 11h39

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Hah a no moze sie tak wydawać trochę. Nie do końca opanowałam jeszcze perspektywę, a chciałam żeby wyszło, że ona stoi w takim ogromnym pomieszczeniu bez końca. xD Ciągle nad tym pracuję /modules/forum/img/smilies/content4.gif  Hmm.... a włosy każdy może zobaczyć inaczej, zależy jak kto spojrzy na ten rysunek  /modules/forum/img/smilies/sourire.gif  (miały być leżące xD)

#40 23-10-2013 o 14h45

Miss'Żółtodziób
...

Monia napisał

Moja kochana Junko /modules/forum/img/smilies/coeur.gif  niestety nie mój pomysł../modules/forum/img/smilies/goutte.gif
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/8904.jpg

A tu takie cosik, podoba mi się bardzo /modules/forum/img/smilies/sourire.gif
//photo.missfashion.pl/pl/1/12/moy/8906.jpg

Kyaa! Jak dla mnie i Junko jest piękna i ten "cosik"

#41 24-10-2013 o 12h43

Miss'na całego
SubRossa
...
Miejsce: Wracam do żywych.

Ten "cosik" bardzo mi się podoba *.* musze przyznać, że ciekawa perspektywa. Nic innego mi nie pozostaje jak chwalić, chwalić i jeszcze raz chwalić.

#42 24-10-2013 o 17h14

Miss'wtajemniczona
Ewangelin
We li­ve, as we dream – alo­ne.
Miejsce: Keizaal

Cosik jest zawalisty. Wielbię cię że potrafisz się za coś takiego wziąść. Ja nie daję rady.

//photo.missfashion.pl/pl/1/80/moy/63788.jpg   

#43 01-11-2013 o 15h44

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Prosz.. /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png nowy rysuneczek, mam nadzieję że sie wam spodoba /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/roll.png

//photo.missfashion.pl/pl/1/13/moy/10362.jpg

#44 01-11-2013 o 16h00

Miss'Żółtodziób
...

Kya! Rzygam tęczą. Nie wiem skąd ty wpadasz na takie świetne pomysły no, ale cóż... Po prostu fenomenalne. Wiem nie mam weny do komentowania i nie jestem zbytnio kreatywna, ale i tak będziesz wiedzieć co myślę na temat rysunków z zegarkami... Chyba...

#45 01-11-2013 o 17h13

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Wiem, wiem^^ dzięki serdeczne /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/smile.png sama nie wiem skąd ja takie pomysły mam xD

#46 01-11-2013 o 18h27

Miss'Żółtodziób
...

Wiesz niektórych po prostu wena lubi... *patrzy na bok na fochniętą wenę* Mnie po prostu czasami nie toleruje... :P

#47 14-11-2013 o 12h40

Miss'całkiem całkiem
Monia
...

Cześć, cześć /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png

Nowości, nowości /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/big_smile.png
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1476612_180868005439109_934084882_n.jpg

https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1476201_180868108772432_462048990_n.jpg

Ostatnio zmieniony przez Monia (08-12-2013 o 15h22)

#48 20-11-2013 o 15h18

Miss'Żółtodziób
...

Twoje rysunki są śliczne, bardzo, daję pozdrowienia!

#49 06-12-2013 o 18h43

Miss'ujdzie
Oliwia
...
Miejsce: †

Przekonałaś mnie, Twoje prace sprawiły, że aż ma się ochotę poćwiczyć rysowanie. Moje rysunki nie dorastają Twoim do pięt. Masz ogromny talent /vendor/beemoov/forum/../../../public/forum/smilies/wink.png

#50 07-12-2013 o 15h12

Miss'całkiem całkiem
Lerin
...

Masz ciekawe, fajne i estetyczne prace. Bardzo dobrze idzie ci malowanie kredkami (dla mnie jest to czarna magia^^)
Co do anatomii, to czasem trochę za chude kończyny i w sumie korpusy też. U kobiet szerokość ramion jest równa półtorej długości głowy (u facetów to całe dwie). Nic innego nie rzuca mi się w oczy.
Życzę weny (:

Dyskusja zamknięta

Strony : 1 2 3 4