''Potrzebny mi człowiek, ktoś, kto potwierdzi moją ludzką tożsamość.''
Strona 11
We are in noir

Strony : 1 ... 91 92 93 94 95 ... 172
''Potrzebny mi człowiek, ktoś, kto potwierdzi moją ludzką tożsamość.''
Strona 11

- Stwórzcie tarczę ochronną nade mną i dziewczyną, na wypadek, gdyby uchodziła stąd jakaś magia.
Str. 344
''Dan podchodzi do nas, zataczając się, na wargach ma krew.''
Strona 62

- No, taki wędrowny handlarz, od którego dostałem lusterko.
Str. 386
''Nie chciała spać na kanapie i wcale jej się nie dziwię.''
Strona 231

Zmuszała się, by oddychać spokojnie, ale nie potrafiła.
Str. 152
''Nigdy nie widziałam przerodzenia, za to widziałam sporo porodów i muszę stwierdzić, że chyba boli jedno i drugie.''
Strona 66

Wydaje mi się, że należy do ludu Alfów, chociaż w jego magii mieszka jeszcze coś, co przewyższa niegdysiejszą magię Alfów, jakaś taka niejasna, większa siła, której nie potrafimy ani wyjaśnić, ani opanować i która uniemożliwia zerwanie zasłony i wydobycie z tego skrawka ciała jego magii.
Str. 160
''Odrzucam telefon i przez chwilę rozkoszuję się wyobrażeniem torturowania tego playboya.''
Strona 20

"Prochów nie brała już od lat"
str. 99?

''Byłam bardzo podniecona.''
Strona 23

"Sięgam do małej turystycznej lodówki, wyciągam butelkę krwi, przelewam ćwiartkę do kubka Texas A&M, wstawiam go do stojącej na półce mikrofalówki. "
Strona 116

Bez namysłu popędziła upiornie oświetlonymi korytarzami wypełnionymi błyszczącymi witrynami i nieruchomymi, obojętnymi manekinami.
Str. 231
'' Mężczyzna umarł na moich rękach. ''
Strona 24

Teraz jej misją stało się zaznajomienie ludzi z Innoświatem - jeżeli chciała, by kiedykolwiek spełniło się marzenie ojca i brata - przełamanie Czaru Zapomnienia rozpostartego nad światem ludzi, czaru ukrywającego oraz zniekształcającego przed ich oczami Innoświata wraz z zamieszkującymi go istotami.
Str. 330
"Jego słowa odebrały mi mowę."
Strona 167
Ostatnio zmieniony przez Mineo (14-06-2015 o 09h37)

"Angesichts der sich zuspitzenden Lage die Gelder mehrfach aufgestockt worden."
Strona 73
''Tata padł na kolana, chcąc w ten sposób wyrazić Carie swoją wdzięczność, ale Absalom powiedział, że wolą Boga było, aby Nainai żyła.''
Strona 203
Ostatnio zmieniony przez Mineo (17-06-2015 o 18h13)

"Nagle głos mu się załamał i zabrzmiał jak głos dziecka."
str. 169?

Do tego szczękał zębami z zimna.
Str. 178
,,Charakterystyka osób z darem przewodzenia''
55
- Co prawda skontaktowałem się z państwem z konkretnego powodu, ale może spodoba się pani także jeszcze jakiś ten czy inny artefakt.
Str. 255
''Paskudy od razu wiedzą, które miejsce w domu jest najlepsze.''
Strona 357

Przez chwilę jaśniało tam mlecznobiałe światło, które zaraz rozszczepiło się, tworząc postacie - figury z niejasnych snów, istoty z baśni pełnych lęków i rozpaczy.
Str. 228
''Wnętrzności wyglądają tak, jakby coś je rozerwało.''
Strona 312