"To dziecko nie potrzebuje takiego ojca."
Strona 76
Strony : 1 ... 84 85 86 87 88 ... 172
"To dziecko nie potrzebuje takiego ojca."
Strona 76
''Przestań''
Strona 52

"Wygląda jak dorosła wersja chłopaka, który spędził dzieciństwo siedząc przed komputerem i ukrywając się przed Dręczycielami."
Strona 222
''W jednej chwili zabił trzech żołnierzy''
Strona 10

"Siedzę i czekam i próbuję zrozumieć, co się stało."
Strona 93
'' nie żyje''
Strona 61

"Nie piłem od trzech dni i nie brałem koki od pięciu, więc mdłości nie są tak silne jak zazwyczaj, ale zaczyna mi być niedobrze w innym sensie."
Strona 123
''Widzisz, zawsze twierdziłeś, że jestem głupi, ale jak Boga kocham, są bracie, znacznie głupsi ode mnie!''
Strona 404

"To chyba było przywołanie posiłków"
strons 111
'' - Znowu, huk, strzały, pioruny i błyskawice, grzmoty i huragan! - tonem żartobliwym i przyjacielskim zwrócił się Nikodem Fomicz do Ilji Pietrowicza.''
Strona 8

,,Nadciągała burza."
Strona 33
,,Meble dostosowane były do wyglądu mieszkania: stały tu trzy stare, sfatygowane krzesła, w kącie malowany stół, na nim porozrzucane książki i kajety; z tego choćby, jak strasznie były zakurzone, widać było, że ludzka ręka dawno ich nie dotykała; wreszcie, stała wielka, koślawa kanapa, która zajmowała pół pokoju.''
Strona 85
Ostatnio zmieniony przez Mineo (07-06-2015 o 12h21)

"Boję się i jestem sam i jest wcześnie rano i nikt jeszcze się nie obudził."
Strona 54
,,Kiedy zamknięto drzwi i wszyscy ustawili się w rzędach, pan Scruton skinął na panią Figges, siedzącą przy pianinie, która zaintonowała głośne Alleluja!''
Strona 93

"Nie widzę tatuaży ani blizn."
Strona 211
,,Mój sen przepowiadał, że pierwszy dzień Paschy będzie trzecim dniem mego pobytu w Jerozolimie.''
Strona 82

"Przez ułamek sekundy czuję się spełniony."
Strona 101
,,Pozwoliłem im na to, one zaś z wielką wrzawą weszły w owe świnie, które puściły się pędem przez wąwóz w kierunku jeziora.''
Strona 46

'' Moje serce tańczy, kiedy pada śnieg''
Strona 26

''Jednakże w drodze powrotnej do Nazaretu, po wizycie w Świątyni w dwunastym roku życia, doszedłem do wniosku, że skoro mam dość wiedzy, by rozmawiać z mędrcami, musi ona pochodzić od dusz dzieci wymordowanych z powodu moich narodzin.''
Strona 69

''Uspokoiłeś się już''
Strona 36

,,Błogosławieństwo Elżbiety pozostało w uszach mojej matki, jej duma dorównała wielkością jej pokorze.''
Strona 1

'' Ten głos...''
Strona 90

,,Dlatego twarze biedaków przy stole Lewiego cechowała godność , tak jak powierzchnię niewypolerowanego drewna po wystawieniu na ciepło i zgubne działanie słońca pod deszczu.''
Strona 34

''Chcę Cię zobaczyć..''
Strona 140?