"Już Mistrza naszego widziałam żywego, do Galilei idźcie, tam-ci Go znajdziecie. Alleluja!" Hahah, najbliżej miałam modlitewnik. xD Przykro mi, ale nici z diabelnego planu. 
234?
~
Strony : 1 ... 81 82 83 84 85 ... 172
"Już Mistrza naszego widziałam żywego, do Galilei idźcie, tam-ci Go znajdziecie. Alleluja!" Hahah, najbliżej miałam modlitewnik. xD Przykro mi, ale nici z diabelnego planu. 
234?
"Dwoje prawie kochanków leżało splecionych w uścisku pod błękitną jedwabną kołdrą i białymi prześcieradłami."
Str. 65?
"Chyba jesteś jedynym facetem w moim wieku, który nie tylko wie co to jest
bergamotka, ale wie również, że można ją odnaleźć w earl grayu."
strona 333
,,Pewnego razu Romulus,już bardzo stary,odbywał przegląd wojska"
str.69

"Chcę zapomnieć, że powinnam go nienawidzić za jego zdradę, za to, że pracuje dla ludzi, którzy chcą zniszczyć resztkę człowieczeństwa pozostałą w naszym życiu."
Str. 238

"Drogę blokowało rumowisko kamieni - kolejna przeszkoda - więc zanurkowaliśmy."
str. 111

Link do zewnętrznego obrazka
"Mam mdłości, cała się trzęsę, nie jestem w stanie utrzymać się prosto."
Str. 317

,,-Kiedy wreszcie nauczę się trzymać swą wielką,przeklętą gębę na kłódkę?"
str.166

,,- Nocleg u gospodyni absolutnie nie wchodzi w rachubę, to to najstraszliwszy kretynizm! - krzyknął, starając sięodwieść Pulcherię Aleksandrownę od tego pomysłu."
Strona 99
,,-Nigdy nie byłem rozmowny.Nawet jako chłopiec."
str.111

,,Chyba, ale nie jestem pewien..."
Strona 27?
"Dzieci przytaskały balię, widać musiały już być świadkami podobnych scen i wiedziały, co robić."
59?
" - To rozkaz, żołnierzu."
Str. 195

- Przed Nefilim świat też istniał - przypomniał Magnus.
Str. 300
"Nie, nie założę diademu, skoro mają to zrobić wszyscy."
Strona 412?
" - Nie jestem szalona - próbowałam wyjaśnić Jamesowi."
Str. 328?

,,Lecz Staś po krótkim wypoczynku pod wałami Lueli ruszył z Kalim na czele trzynastu wojowników jeszcze przed zachodem słońca ku bomie Fumby,chciał bowiem uderzyć na Samburu w nocy,licząc na to,że w ciemnościach ,,węże ogniste"większe sprawią wrażenie."
H.Sienkiewicz ,,W pustyni i w puszczy"
str.568?

"Była to bardziej willa niż chata, duża, jasna, ze sporym ogrodem, któremu kornwalijskie powietrze sprzyjało na tyle, że już teraz zdążyły w nim rozbłysnąć różnymi kolorami wiosenne kwiaty." Strona 9
"3 maja, Bystrzyca." ;w;
45?

- Alec pamięta moje imię - odparł Simon i odstawił butelkę na półkę.
Str. 77
"Natychmiast zdaję sobie sprawę, że po obu stronach Warnera są puste miejsca, i mimo woli przystaję."
Str. 195?

"James Dyson, ten od fioletowych odkurzaczy, mówi, że chce by dzieci w wieku szkolnym doszły do wniosku, iż nauka i inżynieria - przypuszczalnie chodzi mu tez o odkurzacze - są "cool".
Strona 89?
Nie wiedziałem co to za Reuben,pewnie jeszcze jeden krewny.
str.98

"Telefony komórkowe, które robią wszystko - tylko nie działają."
Strona 300?
Simon wyglądał na zaskoczonego, że zwrócono się do niego w tak oficjalny sposób.
Str. 366