Tam, gdzie jest pustkowie - pomyślał Dannyl - on tego głośno nie powie.
Str . 316
Nie oceniaj mnie! Znasz moje imię, nie moję historię...
Słyszałeś co zrobiłam, ale nie co przeszłam.
Strony : 1 ... 137 138 139 140 141 ... 172
Tam, gdzie jest pustkowie - pomyślał Dannyl - on tego głośno nie powie.
Str . 316
NIE, NIE MOŻESZ JEŹDZIĆ NA KOCIE.
Strona 1

Idealna Chemia
Strona 100
Muskularny i owłosiony młody człowiek z długimi wilczymi zębami i szpiczastymi uszami mocno uścisnął Windle'owi rękę.
Strona 101

W interferometrze Michelsona światło jest dzielone na dwie wiązki, które po przebyciu dróg o różnej długości interferują ze sobą, wytwarzając obraz interferencyjny. [*]
50?
Ostatnio zmieniony przez AyuKim (22-10-2016 o 19h31)
Shere Khan obnażył zęby. Buchnął mi w twarz cuchnącym powietrzem.
Str. 390
A przy okazji, jeśli jeszcze raz powie pan ,,yo'', dziekanie, osobiście każę wyrzucić pana z uniwersytetu, ścigać aż do krawędzi świata najlepszym demonom, jakie potrafi przywołać thaumaturgia, rozerwać na wyjątkowo małe kawałeczki, przemleć, wymieszać w coś podobnego do befsztyka tatarskiego i wrzucić do psiej miski.
230
Ostatnio zmieniony przez Mineo (26-10-2016 o 16h29)

"Procesy fizjologiczne prowadzące do wzrostu i rozwoju roślin są
regulowane (pobudzane lub hamowane) przez fitohormony."
✩ THE MORE YOU KNOW ✩
Strona 76?
Był przekonany, że jest anorektykiem, ponieważ za każdym razem, kiedy patrzył w lustro, widział tam grubego człowieka.
85?

"Powtórzył na głos domniemany komunikat, aby sprawdzić, które przypuszczenie jest prawdziwe."
Strona 65?

"Poza tym Longfellow obawiał się (i słusznie), że gdyby pojawił się na cmentarzu, jego obecność odwróciłaby uwagę żałobników od rodziny Healeya."
str. 400
Mieszkańcy Lancre uważali, że jeśli cokolwiek religijnego nie zostanie wypowiedziane w jakiejś starożytnej i niezrozumiałej mowie, prawdopodobnie nie jest dostatecznie autentyczne.
Strona 65'

W następnej chwili Mia ocknęła się na posadzce.
Strona 300
Dwie tace upadły na podłogę, rozsypując czosnkowe paszteciki, czosnkowe dipy, czosnek nadziewany czosnkiem i maleńkie kostki czosnku na patyczkach wbitych w czosnek.
Str 169

"Szłam obok ciała niesionego na prowizorycznych noszach z sosnowych gałęzi."
Strona 251

Lyskian spojrzał na nią, nie przerywając oglądania ścian.
Strona 51
Stojąca za nim niania Ogg miała na twarzy wyraz niezwykłego zainteresowania, złożony w stu procentach ze sztucznych dodatków.
Srona 45

Katedra Notre-Dame wznosiła się w noc jak pomnik z wybielonych kości.
Strona 177
"I uświadamiam sobie, że rzeczywiście."
Strona 132

"Stanął na brzegu zawijając palce na krawędzi i skoczył."
strona 123
"Pewnie to wyrzuty sumienia."
Strona 25

"Dziękuję- mruknął James"
strona 137
"Będziesz spokojnie, ręce założywszy, siedział,
Gdy działać trzeba!"
Strona 203

''Charles wspomniał był jej kiedyś mroczną jak mroczną sławą cieszy się ów okrzyk w zakazanych księgach, i o tym, jak wedle listów Luke'a Fennera grzmiał on nad przeklętą farmą Pawtuxet w noc śmierci Curwena''
strona 98
"Istnieje pewne koreańskie przysłowie, które głosi, że tam, gdzie posadzisz ziarno soi, wyrośnie soja, a tam gdzie posadzisz czerwona fasole, wyrośnie czerwona fasola"
123?