''-Ty bez przerwy jesteś na wakacjach - zauważył Ragnor - Od trzydziestu lat!''
Strona 212?
Ostatnio zmieniony przez Nerra (04-06-2016 o 10h38)

Strony : 1 ... 118 119 120 121 122 ... 172
''-Ty bez przerwy jesteś na wakacjach - zauważył Ragnor - Od trzydziestu lat!''
Strona 212?
Ostatnio zmieniony przez Nerra (04-06-2016 o 10h38)

Pozycja ciała w półsiadzie
69?

'' - To wszystko prawda. Przynajmniej jeśli mowa o cudach. ''
Strona 45?

Umaszczenie i odmiany
99?

''Tak jak się spodziewał, dom został zniszczony: poprzewracane sprzęty, osmolone ściany, skradzione dzieła sztuki, książki podarte na strzępy''
Strona 230?

Adepci skoków atakują oksery dopiero po tym, jak podczas skoków przez koperty oraz stacjonaty zdobędą umiejętność prawidłowej oceny dystansu do przeszkody.
73?

''[...] kuchennego i wyśmienicie zaopatrzonej spiżarni, gdy zależało mu na szczególnie wystawnym posiłku.''
Strona 2?

Tłumaczenie: Magda Witkowska xD
50?

''[...]któremu gęba się nie zamyka, i te białe spodnie, które - niegdyś idealne odprasowane - z czasem obwisły na nim jak smętny kwiat.''
Strona 62?

- Mosrael - drugi dzwonek, zgrzytliwy i hałaśliwy, od budzenia, był dzwonkiem, którego Sabriel nigdy nie powinna używać, gdyż jego dźwięk działał jak huśtawka: w górę i w dół - dzwoniącego wtrącał w Śmierć, słuchacza zaś ciągnął do Życia.
Strona 34?
Są identyczne-mrukneła. Po co Ci aż trzy?
Jako, że lili2106 nie podała strony. Dalej 34
''Trochę o tym rozmawiali, Magnus odwdzięczył się opowieścią o płynącej w jego żyłach krwi holenderskiej i i batawskiej ''
Strona 158?

wsiadanie w stylu klasycznym
173?

'' - Nie powinienem chyba obrzucać kalumniami cudzych dzieci, kiedy mój własny syn szaleje''
Strona 109?

- Nie - sprostował Touchstone, dźgając palcem miejsce oddalone na północ od spoczywającego na mapie palca Sabriel.
Strona 94?
Nie trzeba wcale jeździć konno, aby prezentować się podczas pokazów western.
32?

'' - O rety..- Magnus znów uśmiechnął się szeroko. - Na twoim miejscu bym tego nie robił. W jeziorze żyje ponoć straszliwy potwór. ''
Strona 491?
Ostatnio zmieniony przez Nerra (04-06-2016 o 12h57)

- Ja tez. Mam po dziurki w nosie tych grot. Wracając stamtąd, tylko bym spał.
Strona 317?
'' - Niech ktoś pójdzie porozmawiać z Camille - powiedziała Dolly, nie odwracając się. ''
Strona 93?

A ja przecież o niczym innym nie marzyłam.
31?

Głos należał do dość tęgiego, dosyć młodego żołnierza,którego zjeżone wąsy stanowiły bardziej dowód jego ambicji niż rzeczywistych zasług wojennych.
70?
Paige siedziała z Geeną - pomachała teraz w moją stronę, bym do nich podeszła.
40?

A Kuba patrzył w dobrodzieja, jak w obraz święty, i aż mu dziwno było, że to ten sam dobry pan, co mówił do niego i dał mu złotówkę - bo teraz wyglądał jak archanioł na ognistym wozie brzasków, twarz mu pobladła, oczy ciskały błyskawice, gdy zaczął podnosić głos i wypominać narodowi grzechy wszelkie, a skąpstwo, pijaństwo, a rozpustę, a czynienie szkód, nieszanowanie starszych, bezbożność!
99?
-Weź mi nie mów!
1? xD

Chłopi.
XD
11?